Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.068
|
čitano: 2.748.556
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
17 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Zašto ne, stari Intel 2/4 proc zamjenimo sa "novim 2/4 procesorom" za kolko hm 90eura. Novo če samo pratit cijenu starog, nema jeftinije a nije niti očekivano s obzirom na situaciju na tržištu.

https://twitter.com/g01d3nm4ng0/status/1688882498477150208?s=20

https://www.protis.hr/products/details/intel-s1700-pentium-gold-g7400-tray-2x37-46w-gen12/183149

https://www.mindfactory.de/product_info.php/Intel-Pentium-G7400-2x-3-70GHz-So-1700-BOX_1447619.html

Na AMD AM4 starudiji šaka jada, samo stari Zen 2 6/12 procesori ispod 80eura.

https://www.protis.hr/products/index/procesori/87?filter=02OQAzADUAfAB-AHwAMQAxADcAMQA5ADgAfAB-AHwAQQBNADQAfAB-AHwAUwBvAGMAawBlAHQA

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2023 15:10 (rambox).
Moj PC  
0 3 hvala 1
7 godina
neaktivan

Zašto ne, stari Intel 2/4 proc zamjenimo sa "novim 2/4 procesorom" za kolko hm 90eura. Novo če samo pratit cijenu starog, nema jeftinije a nije niti očekivano s obzirom na situaciju na tržištu, gdje je 7400 pentium brzi od svih AMD 6/12 procesora ispod 80 EUR, u igrama

e da, jos i trosi manje, to je neko vrijeme bila najbitnija stavka procesora, pa ne znam zasto si je ovaj puta izostavio

e da, u uredskom okruzenju, ili "samo za sufranje" ili kao HTPC, je opet bolja kupnja jer manje trosi i ima igpu, dok svi ovi AMD nemaju, osim 3200G modela

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Sve se bojim kakav je frametime graf i 1% i .1% sa tim pentiumom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
3dfx kaže...

e da, jos i trosi manje, to je neko vrijeme bila najbitnija stavka procesora, pa ne znam zasto si je ovaj puta izostavio

e da, u uredskom okruzenju, ili "samo za sufranje" ili kao HTPC, je opet bolja kupnja jer manje trosi i ima igpu, dok svi ovi AMD nemaju, osim 3200G modela

Ja sam rekel samo kao primjer, ili šta nudi AMD do 80eura. 

Za istu cijenu ili kod nas za 90-95eura dobiš 4/8 R3 4300G dakle APU.Kod švaba je 80eura, pa pogledaj kolko su ga prodali(vs Pentium G7400)s obzirom da je hm službeno lansiran ili pušten tek prije nekoliko mjeseci.Intel Pentium G7400 je lansiran u Q1 2022. 

https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-3-4300G-4x-3-80GHz-So-AM4-BOX_1472509.html

Jako je teško danas progutat bilo kakav 2/4 CPU za 90eura.Sramotne cijene fučkaj ga, ja sam svoj 2/4 Athlon 3000G u dobra stara vremena platil preračunato samo 60$.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2023 23:32 (rambox).
4 godine
DISPLAY kaže...

Sve se bojim kakav je frametime graf i 1% i .1% sa tim pentiumom 

nije toliko ni los kad pogledas da je odma iznad njega 8/16 amd cpuIntel majka

9 godina

Ramboxe, kad sam odlučivao malo investirati, uletio sam u Intel a ne u AMD. Ježi ga u doba prvog Ryzena AMD bi bio bolja investicija, al tad nisam išao.

Ovo jedva čekam, prvi Intelov 5nm procesor, za razliku od AMD-a, proizveden inhouse, te će mu kad tad cijena biti konkurentnija.

Samo ne znam da li će uspjeti preći i na 3nm tako brzo kako obećaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

To bi bilo stvarnih 7nm valjda ..možda se maknu sa malih jezgri ako im je proizvodni proces tako dobar.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2023 9:07 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

A gle, mislim da će bit kao i sa stvarnih 10nm. U početku samo laptopi zbog yieldova, a kasnije očekujem Alder lake-like kompetitivne cijene i jake performanse.

Sam proces zbog EUV je skuplji, al ne mre bit tolko skuplji koliko su para i godina ulupali u razvoj onog od 10nm, pa su ga opet kasnije dali po cijenama konkurentnim AMD-u.

Još ovdje uvode i tiles, što će pomoći u cijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Beyond Limits kaže...
rambox kaže...
3dfx kaže...

Za istu cijenu ili kod nas za 90-95eura dobiš 4/8 R3 4300G dakle APU.Kod švaba je 80eura, pa pogledaj kolko su ga prodali(vs Pentium G7400)s obzirom da je hm službeno lansiran ili pušten tek prije nekoliko mjeseci.Intel Pentium G7400 je lansiran u Q1 2022. 

https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-3-4300G-4x-3-80GHz-So-AM4-BOX_1472509.html

Jako je teško danas progutat bilo kakav 2/4 CPU za 90eura.Sramotne cijene fučkaj ga, ja sam svoj 2/4 Athlon 3000G u dobra stara vremena platil preračunato samo 60$.

Kad vidimo kakve porođajne muke i najnoviji AMD procesori imaju, ne vjerujem da se nekome skače na glavu za ove digitrone 

Klik

U ovoj temi nas nije briga za AMD

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Beyond Limits kaže...
rambox kaže...
3dfx kaže...

Kad vidimo kakve porođajne muke i najnoviji AMD procesori imaju, ne vjerujem da se nekome skače na glavu za ove digitrone 

Klik

Javi mu da ga ja mogu preuzeti i riješiti ga otpada. 

Samo nekaga ga pošalje....

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.8.2023 22:19 (forumaš).
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
Beyond Limits kaže...

Klik

Uopće nije teško naći random tenkrea na tubetu koji će prikazati ono što želiš, evo ti ovoga...

Moj PC  
1 1 hvala 0
3 godine
Beyond Limits kaže...

Nije to random tenkre nego covjek ima ozbiljan sadržaj i sve zive testove procesora i grafi. Ovdje je konkretno otvarao Steam i trebalo mu 3 gladne godine za to. Ima u komentarima jos ljudi koji se žale da na zen 4 ima taj problem a na zen 3 nema, dok nekolicina tvrdi da je to BUG povezan sa Steam-om.

Ovo ti je kompletan video sta i zasto nevalja:

Boli me quki za random tubera koji ne voli igrati na amdu, igre se pokreću brzo a to što on ne zna pokrenuti igru to je njegov problem.

Moj PC  
5 0 hvala 0
2 godine
protjeran
notloB kaže...
Beyond Limits kaže...

Nije to random tenkre nego covjek ima ozbiljan sadržaj i sve zive testove procesora i grafi. Ovdje je konkretno otvarao Steam i trebalo mu 3 gladne godine za to. Ima u komentarima jos ljudi koji se žale da na zen 4 ima taj problem a na zen 3 nema, dok nekolicina tvrdi da je to BUG povezan sa Steam-om.

Boli me quki za random tubera koji ne voli igrati na amdu, igre se pokreću brzo a to što on ne zna pokrenuti igru to je njegov problem.

Lik stavi Notepad preko pola ekrana i piše nekakve pros and cons u njemu

3 godine
Beyond Limits kaže...

Nije pokretao igru nego steam, i nije to prvi video di iznosi probleme kao sta je imao prilika sa usporedbom frame dropova spram 13900k. 

Rekao je da se ne voli igrati na amdovom rigu, ostalo me ne interesira, na intelovoj temi pokrećeš raspravu o igranju na amdu, poslije ćeš kmečati kako se uzurpira tema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Beyond Limits kaže...

Odgovaram na započeto od Ramboxa a ti se nadovezuješ. I nije offt opic jer uspoređujem sa intel sistemom gdje toga nema, kao ni na zen 3

I naravno da je rekao da ne voli AMD sisteme, jer uvijek neka sranja, lik je 2 sata izgubio na svježim windowsima da skuzi zakaj sere Steam a ne igre jer je rekao da igre rade normalno uopce ne pratis a ides filozofirat!
Pa onda stutter koji se pojavljuje na desktopu itd... Također baci oko na komentare, ima ekipe sa ZEN 4 sistemima kolko oces koja se žali.

"I do not like playing games on this rig...", ne nadovezuješ se ti na ramboxa nego gnojiš debilane... šta sad treba spominjati sve meltdownove i spectre i svaki bug svakog softvera koji je ikad ispravljen a odnosi se na intelovu arhitekturu? ne gnoji gluposti, igre se na amdu pokreću i više nego dobro, dalje nastavi biti offtopic sam, dugo će ti ovaj ac potrajati, ćaos.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2023 0:05 (notloB).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Ali i 12 i 13ta generacija intela ima problem sa latencijom i raznim stutterima...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Beyond Limits kaže...

A jadan....i sad mu smeta doma i zauzima mjesto. Eto javi ti njemu da ga pašalje meni, win-win za obojicu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2023 7:31 (forumaš).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
DISPLAY kaže...
Ali i 12 i 13ta generacija intela ima problem sa latencijom i raznim stutterima...

Npr 17:10 kad windowsi ne znaju kaj bi sa velikim i malim jezgrama

15 godina

Nema veze, ja pušem i na hladno, kupovao nedavno male jezgre ja ne trebam 💩

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
notloB kaže...
Beyond Limits kaže...

Klik

Uopće nije teško naći random tenkrea na tubetu koji će prikazati ono što želiš, evo ti ovoga...

Joj pa daj nemoj zezat kad je istina...  evo ti i dokaz https://streamable.com/44sr76

3 godine

Čekaj... uopće nisam primijetio ovo u zagradi, (opća tema o procesorima), ispričavam se forumašu Beyond Limits, moj previd

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Beyond Limits kaže...

Da, sa zen3 se ne žale ljudi, prica se o zen4 posto si upao padobranom vidim

No pa njegov naslov je  "amd experience", ak se prica o zen4 znaci on je sad sam potvrdio da je intel fanboy 

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Ovaj FakeChasers je hadrver autoritet nema šta. 25K subscribera, video 6k pregleda, faca konj, glas derišta. Seems legit 

Moj PC  
0 2 hvala 0
3 godine

Uopće mi se ne instalirava steam odnosno nema teorije da instaliram bilo koji lančer ili igru sa zaštitama i popratnim glupostima koje nemaju veze s igrom, možda u sandboxu ili virtualnoj ali to nije to pa neću.

Moj PC  
0 2 hvala 0
3 godine
Beyond Limits kaže...

Pa šta onda offtopičariš i spamaš sa odgovorima i objasnjavanjima stvari koje uopce nitko u kriticnom videu ne navodi kao problem a radnje koje se kritizira ne prakticiraš? I jos ti se 10 puta mora napomenut tokom rasprave da pričaš o potpuno drugim stvarima od onih u videu 

Ne kenjaj, boli me dupe za steam, čovjek je izričito rekao da se ne voli igrati na amdovoj konfi, vidjeli smo i zašto sve ostalo je irelevantno kao i tvoji postovi, ja pričam o pravim stvarima, igranju pomoću amd proca, ti pričaš o nerelevantnim glupostima poput njega.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2023 14:35 (notloB).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina

Ali zato intel ubije zen4 u idle, eto vam sad. 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2023 15:00 (dery).
Moj PC  
1 1 hvala 0
3 godine
Beyond Limits kaže...

Pa prica o pokretanju steam-a najpopukarnijeg gaming servisa zamisli, pokazuje kako ne radi i prica o dodatnim problemima na desktopu, također ljudi u komentarima sta sam screenshotao potvrđuju probleme. To sta si ti butthurt pa jer imas zen 4 pa si pun srdžbe i pises nepovezano i stvarima o cemu se ne prica u videu, a usput to.o cem pricas da tebi radi radi i njemu sta je naveo.

Pozdrav

Po sedamnaesti put, nikoga ne interesira pa niti njega samoga steam i fcking bug koji će se poput svog softwera popraviti jer hoće i mora ukoliko uopće postoji odnosno njegova instalacija nije prepuna sranja, softa koji koči ili bloutvera, interesira nas izjava da se igranje na amdu njemu ne sviđa što je debilizam, nadalje moje izjave na ovom forumu gdje kritiziram amd ili bilo koju drugu platformu svjedoče da nisam fanboy, ukoliko želiš možeš provjeriti ili ne moraš, boli me dupe, evo npr. ovdje prije i kasnije u temi upravo usprkos  fanboyizmu forumaša kritiziram amd i branim intelovu manju potrošnju u idleu iako sam kupio i koristim proc iz zen 4. generacije jer mislim da sam u pravu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2023 15:23 (notloB).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Štfta kaj se ne riješi tog ryzena i ne pokloni ga nekom od pretplatnika koji mu daruju novac za hardver.

Njemu je i tak nepotrebljiv pa šteta da stoji 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Nema kaj istraživati, rekel je da on to više nemere koristit i da ga mijenja za stari i7. Tak da sere kvake ili neka ga pokloni zamjeni kaj već. Ili nek nastavi srat kaj njegovi darivatelji žele slušati, tak svejedno. Ne velim da taj ryzen nije smeće i da nema bug, sam nek bude vjerodostojan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2023 15:31 (forumaš).
Moj PC  
3 0 hvala 0
3 godine
forumaš kaže...

Nema kaj istraživati, rekel je da on to više nemere koristit i da ga mijenja za stari i7. Tak da sere kvake ili neka ga pokloni zamjeni kaj već. Ili nek nastavi srat kaj njegovi darivatelji žele slušati, tak svejedno. Ne velim da taj ryzen nije smeće i da nema bug, sam nek bude vjerodostojan.

uff, već sam pomislio da te puko moždani koliko je faljenih slova bilo prije edita...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice