Gigabyte X58A-UD3R i Corsair Dominator 1600MHz

poruka: 11
|
čitano: 1.443
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Tek sam sad vidio da bi moglo biti "problema" sa ovom kombinacijom.

Ova ploča ne "podržava" 1600MHz memorije, a ovu konfiguraciju sam kupio, sutra mi dolazi.

Jel ima tko OVU ploču i OVU memoriju?

Naime uzeo sam 2 kom. (3x2gb) sve skupa 12 gb.

Uglavnom konfiguracija u prilogu.

Ako tko ima rješenje ovog potencijalnog problema bilo bi super, jer ja nisam hardveraš ni kloker, ali voljan sam učiti. Cool

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Gigabyte X58A-UD3R i Corsair Dominator 1600MHz

Samo ćeš u BIOS-u morati podesiti memoriju na "800" = 1600Mhz i to je to.

Radit će.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
TiMi79 kaže...

Ova ploča ne "podržava" 1600MHz memorije, a ovu konfiguraciju sam kupio, sutra mi dolazi.

Ako tko ima rješenje ovog potencijalnog problema bilo bi super, jer ja nisam hardveraš ni kloker, ali voljan sam učiti. Cool

Ne znam gdje si ti gledao, ali ta ploča bi trebala apsolutno glatko pogoniti 1600MHz memoriju.

Ovo je sa Gigabyte stranice:

Čak i u onom linku od ADMa koji si ti stavio ti piše:

6x DDR3 2000+/1333/1066 (max. 16Gb)

I rather like the restless nights
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 12:00 (Bladepu).
16 godina
neaktivan
Bladepu kaže...
TiMi79 kaže...

Ne znam gdje si ti gledao, ali ta ploča bi trebala apsolutno glatko pogoniti 1600MHz memoriju.

Ovo je sa Gigabyte stranice:

To je i mene "zbunilo"...ako bolje pogledaš piše 1066 MHz ne 1600 MHz.

17 godina

Hehe....

Piše DDR3 2200/1333/1066/800 MHz, što znači automatski da podržava spektar od 2200MHz do 800MHz, odnosno da to prirodnije napišem,
podržava sve frekvencije od 800MHz do 2200MHz i samim time podržava i tvoju 1600MHz jer se nalazi u tom spektru od 800 do 2200MHz.

Edit:

Nemaš frke oko memorije i matične. To je jako dobra matična ploča i ona će bez problema goniti 1600MHz memoriju, jedino mi nije jasno zašto si nakrcao 12GB RAMa?

To je jako puno novca koji je možda moga biti puno bolje uložen u neke druge komponente.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 12:18 (Bladepu).
16 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Hehe....

Piše DDR3 2200/1333/1066/800 MHz, što znači automatski da podržava spektar od 2200MHz do 800MHz, odnosno da to prirodnije napišem,
podržava sve frekvencije od 800MHz do 2200MHz i samim time podržava i tvoju 1600MHz jer se nalazi u tom spektru od 800 do 2200MHz.

Edit:

Nemaš frke oko memorije i matične. To je jako dobra matična ploča i ona će bez problema goniti 1600MHz memoriju, jedino mi nije jasno zašto si nakrcao 12GB RAMa?

To je jako puno novca koji je možda moga biti puno bolje uložen u neke druge komponente.

Bavim se 3d-om i treba mi rama jer rendanje sve to pocucla.

Bio sam Googla u vezi ovog i imali su problema sa 1600MHz na ovoj ploči.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 12:26 (TiMi79).
17 godina

Na Gigabyteovoj stranici pod download imaš liste kompatibilnih memorija za tu matičnu.

Kao što i sam vidiš ima popriličan broj 1600MHz memorija, ali normalno to nisu sve memorije koje su kompatibilne, to su samo neke koje su uspjeli testirati, i to ti isto piše na tom PDFu.

Znači teoretski ta ploča apsolutno podržava 1600MHz memoriju.

Ali isto tako, dugo godina se bavim hardwareom i znam da teorija nije uvijek i u praksi točna.

Neke ploče iako teoretski podržavaju memoriju, dešava se da sa nekim određenim modelima rade probleme i ruše sustav zbog nekakve ne kompatibilnosti.

Ja sam imao ploču koja podržava 1066MHz DDR2 memoriju, i stavio sam bio KINGMAX 1066MHz memoriju i PC mi se non stop rušio. 

Iako po svim postavkama i po svim specifikacijama, sve je bilo napravljeno točno kako treba biti.

Prodao sam KINGMAX i kupio 1066MHz Corsair dominator i odjednom su svi problemi nestali, sve radi kao sat i dan danas.

Ta ista kingmax memorija kod frenda isto radi dan danas na 1066MHz, što znači da je memorija ispravna samo nije kompatibilna sa mojom matičnom.

Poanta: Po papirima ta tvoja memorija bi trebala apsolutno raditi sa tom tvojom matičnom, ali ipak neke eventualne probleme u praksi je nemoguće predvidjeti.

Kad dobiješ konfigruaciju i pospajaš sve, vidjeti ćeš dali sve radi. Ako radi, super, čestitam na dobrom kompu. 

A ako ne radi, dođi nazad na ovu temu.

16 godina
neaktivan

Stiglo jučer računalo i kao kod svih koji imaju ovu ploču i memoriju 1600MHz, kad je sve na defaultu onda ploča drži memu na 1066MHz i 1,5V.

U BIOS-u sam uključio X.M.P. i DRAM voltažu stavio na 1,66. Nakon toga je podiglo memoriju na 1600MHz i voltažu na 1,65.

Imam jedno pitanje...prilikom stavljanja DRAM voltaže ručno do 1,64V su mi sivo označeni brojevi, a od 1,66V pa nadalje su mi rozi brojevi. Jel to znači da je to kao neka granica opasnosti i da je nepreporučljivo stavljati voltažu na razinu iznad 1,64V?

Nisam do sad testirao stabilnost sistema, ali budem sa prime95.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

crveno ti je zato jer je intel postavio granicu na 1.65V a to nemozes postavit u biosu, tako da stavio 1.66 ili 1.64 sasvim je sve jedno i ispravno nemoras se oko toga zabrinjavat. Btino ti je jedino da razlika nebude veca od 0.5V izmedju vvt i dram voltaze.....

Google is your friend
16 godina
neaktivan

A što je to vvt?  Smijeh

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TiMi79 kaže...

A što je to vvt? Smijeh

qpi/vvt je postavka u biosu gdje postavljas voltazu za uncore..... kod asusa je to qpi/dram oznaka kod gige je qpi/vvt.....razlika izmedju te voltaze i dram voltaze nesmije biti veca od 0.5V jer moze dovesti do unistenja procesora......qpi/vvt stavi na 1.3, a dram na 1.64/66 to ce ti biti dovoljno za 1600MHz memoriju i 3200MHz uncorea.... kod bloomfieda uncore mora biti minimalno 2 puta veci od brzine memorije....

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.9.2010 14:11 (Jurky).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice