prvo, pozdrav svima na forumu...
imam problem sa svojim procesorom p4 530 (3ghz, 1mb, 800mhz)... stvarno ne znam od kud da počnem...
prije par dana primjetio sam da mi procesor radi na 40 posto u idle-u, topliji je koji stupanj nego prije... prvo što sam provjerio bili su procesi uz pomoć process explorera i običnog task managera. prekinuo sam sve osim najnužnijih, ali je i dalje zauzeće bilo isto. ako mišem prelazim preko ikona ili otvaram neki folder, zauzeće odmah poraste za 10-20 posto, a ako pak pokrenem nekakav program, zauzeće je 100 posto i sve je užasno sporo.
onda sam posumnjao na virus, pa sam nod-om skenirao i nije našao ništa. probao sam s potpunim brisanjem diska i reinstalacijom windowsa (vista ultimate 32), ali i dalje ništa...
i onda sam si skinuo cpu-z i vidio da cpu radi na 1,5ghz i stalno šeta od 1468-1583. mislim da je to zbog speed step-a. u control panelu sam uključio high performance, par puta mi se komp restartao sam od sebe i tu opciju mi je prihvatilo tek iz trećeg pokušaja. nakon svega toga frekvencija je 2ghz uz multiplier 10, a zauzeće je u idle-u palo kojih 10 posto. sada mi se zna desiti da mi je komp tolko spor da se sve zblokira pa ga moram restartati, ali nakon restarta ne dogada se ništa, tj. nema boota, a ne reagira na tipke za restart i paljenj/gašenje, jedino ga mogu ugasiti na sklopci napajanja.
jel moguće da se nešto zblokiralo s tim speed step-om ili je stvar u procesoru/matičnoj (intel 915)?