Planiram kupnju jedan od ova dva procesora...mene zanima koji je jači i bolji za igre
HVALA UNAPRIJED !
Planiram kupnju jedan od ova dva procesora...mene zanima koji je jači i bolji za igre
HVALA UNAPRIJED !
http://www.anandtech.com/bench/Product/97?vs=122
Vidi sam...
S tim da znaš, sadašnji 550 je nonBE ali je zato C3.
a je li se BE mogu otključati u Quada ili to samo može 555-ica ??
Svi Phenomi II serije 5xx se mogu (pokušati) otključati,
kao i Athloni II serije 4xx, Semproni serije 1xx,
Athloni II serije 6xx se može unlockati cash memorija..
Svi Phenomi II serije 5xx se mogu (pokušati) otključati,
kao i Athloni II serije 4xx, Semproni serije 1xx,
Athloni II serije 6xx se može unlockati cash memorija..
a kod BE procesora je samo otključan množitelj što olakšava OC dodatno ???
Da.
Ali 550BE nećeš nigdje naći novi u trgovini,
a uskoro ni 555BE, jer dolazi 560BE,
a 555BE će u EOL kao i 550BE.
Dakle bit će 550 nonBE i 560BE u prodaji...
Da.
ima u genelec.ba novi 550 ali nije BE ;))
Da.
Vidi sam...
.
Da.
Vidi sam...
.
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Malo sam proučavao stare teme i sad sam totalno zbunjen. Jedni kažu da se više isplati uzeti Athlona X4 jer se u igrama razlika između njega i Phenoma (X4) ne osjeti. Kažu i da je dosta velika mogućnost da se Phenom X2 ne otključa te da se ne isplati kockati, da će igre i aplikacije u budućnosti sve više koristiti 4 jezgre. Sad u ovoj temi Don Kihoty veli da se Phenom X2 555 u 99% slučajeva otključava. Može li netko još jedanput reći koji procesor iz naslova se najviše isplati uzeti za igre, s tim da ne zastari barem 2 godine???
Oprostite ako post malo bedasto zvuči...
HVALA UNAPRIJED !
Pitao si ljepo i pristojno. Don ti je ljepo i ljubazno odgovorio, i točno je sve rekao.
.
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
I onda nakon zavlačenja i laganja svima pišeš ovakve komentare. Ja bih ti dao takav crveni da ti nebi istekao ni prije nego što bi mogao pomisliti koliko traje.
Malo sam proučavao stare teme i sad sam totalno zbunjen. Jedni kažu da se više isplati uzeti Athlona X4 jer se u igrama razlika između njega i Phenoma (X4) ne osjeti. Kažu i da je dosta velika mogućnost da se Phenom X2 ne otključa te da se ne isplati kockati, da će igre i aplikacije u budućnosti sve više koristiti 4 jezgre. Sad u ovoj temi Don Kihoty veli da se Phenom X2 555 u 99% slučajeva otključava. Može li netko još jedanput reći koji procesor iz naslova se najviše isplati uzeti za igre, s tim da ne zastari barem 2 godine???
Oprostite ako post malo bedasto zvuči...
Pa za igre toliko nije bitan procesor - Nema neke razlike. Postoji, ali ništa bitno.
Za buducnost su svakako 4 jezgre way to go, ali za buduce igre neće biti neophodno više od dvije jezgre. Radit ce na maksimalnim detaljima i glatko i na dualcu, ali su 4 jezgre daleko bolja kupovina trenutno sada, jer se danas 2 jezgre neisplati uzimati.
Ma spomenuo sam samo na tržištu dostupne CPU-e...
Imaš i phenome iz serije 8xx kojima otključavap Cash memoriju,
Athlone II 2xx(e) koji se čudom mogu otključati,
Athlona 5000+, Athlona 7xxx+ itd itd...
Čuda šta se nemožeš otključati,
ali nema na tržištu i nije važno naglasiti...
Pozz ekipa, imam ploču ASRock M3A785GM-LE/128M (ima ACC) i na njoj AMD Phenom II X2 550, 3100 MHz (15.5 x 200). U biosu sam pokusavao otkljucati ostale jezgre.mjenjao sam napon,smanjivao frekfenciju i jos sta ne. kad spremim postavke komp se ne pokrece i onda ga vratim na defoult postavke. Na njima radi ok.
Zanima me postoi li jos nekakva stavkica koju trebam namjestit ili jednostavno nisam imao srece pri kupnji. Ako neko ima istu konf. molim za pomoc na mail tadic.slavko@yahoo.com
Updateaj BIOS na zadnju verziju,
možda pomogne..
Ako ne, imaš nestabilan primjerak.
proc radi ok, u windowsima radi na 37 °C (99 °F). Nemam nikakvi problema. A da te pitam nisam bas vjest oko nadogradnje biosa. Skinem ga sa asrocka na usb externi hard.I od kuda pokrenem nadogradju. U biosu sam vidio neku opciju u svezi toga ali nisam siguran je li za to. Vjerujem da se vise kuzis pa uputi me kuda i kako unaprijed hvala
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=M3A785GM-LE&o=BIOS
Odavde skineš zadnju verziju 1.10 Instant Flash.
Staviš na USB stick (mora biti FAT32, ne NTFS),
restartaš PC.
Sad, možeš otići u BIOS sa tipkom F2 i odatle odabrati Instant Flash,
ili prilikom POST-a stiskati tipku F6 da dobiješ Instant Flash.
Stick cijelo vrijeme mora biti u USB-u.
Kad ti prepozna BIOS sa sticka, odaberi ga, potvrdi, čekaj dok ne završi i restart,
i to je to.
Evo detaljna upustva:
Nije me bilo dugo,bio sam na asrockovoj stranici i nadogradio sam bios i sve je ok. ali ipak ne otkljucava mi ostale jezgre.Morat cu se pomiriti sa tim da nisam imao srece.