AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.742.432
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Riot kaže...

Pa i uz to očekivano poskupljenje AMD opet nudi više za manje, nije AMD više budget opcija pa da idu u beskraj s niskim cijenama, postoje Zen 2 procesori za one koji žele jako jeftino proći, dok za druge postoji Zen 3 koji je opet bolja opcija od svega što konkurencija nudi.

Ne kuzim kak je njima to puno, 50$ razlika, intelasi su ipak navikli na razliku od parsto $.

17 godina
Envy kaže...
toxic kaže...

Meni je fascinantno da je netko ocekivao jeftine procesora pa to je i najveca budala trebala shvatit da se nece dogoditi...

* * *

Izgleda da smo svi budale ispali kada je GPU koji je koštao 1200 USD (RTX 2080Ti) nadmašio ga GPU od 700 USD (RTX 3080).

Budimo realni - to nitko nije očekivao.

I nemoj mi pričati sad priče tipa "a gdje je ta kartica i sl." Pa ljudi kupe Ferrarija iz njihove štale direktno pa čekaju po godinu. Iskreno i burek nekada moraš sačekati kada ti ona na pultu kaže "biti će za 5 minuta".

Situacija nije ista uopce...

Dakle godinama Ryzen ima jeftine procesora jer su realno bili slabiji i sad imaju skuplji procesor jer imaju bolje - jednostavno. Dakle netko tko je kupio bilo koju Ryzen 3x seriju nije se shebo da pace napravio je dobar biznis jer su to BB procesori....

Kod Nvidie se nazalost dogodilo totalno drugacije i da sranje na kraju ispalo jer ce i 3070 biti jednaka ili bolja a jos jeftinija od 2080ti.... ali ti tu nisi nista mogao

Ali takoder je to bila prva RT kartica i imala je takvu cijenu kakvu je imala a krivicu snosi jos uvijek i konkurencija...

Bnet: mNik987#2148
6 godina
protjeran
Riot kaže...

Pa i uz to očekivano poskupljenje AMD opet nudi više za manje, nije AMD više budget opcija pa da idu u beskraj s niskim cijenama, postoje Zen 2 procesori za one koji žele jako jeftino proći, dok za druge postoji Zen 3 koji je opet bolja opcija od svega što konkurencija nudi.

Sto je je zen2 u igrama uopce nezaostaje sa intelom u nekim nebeskim ciframa, a s ovim release-om kostat ce ko paket zvakaci.

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
14 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Samo se nadam da se neće dogoditi situacija s nestašicom kao ampere. Volio bih da AMD izbaci neki procesor kojemu je power efficiency manje bitan, da izbaci najbolje perfomanse koje Zen 3 može imati bez da se ograničava na 105 TDP.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dreadmoore kaže...
Koji burek od sira, krumpira, zelja ili mesa

Ne psotoji Burek sa sirom niti zelja niti kupisa. Pa se redom pita od mesa zove burek, pita od sira se zove sirnica, pita od zelja zove se zeljanica, a pita od krompira se zove krompiruša a pita od bunde se zove bundevara ili bundavnjača.

Doduše ima i Burek sa sirom evo ga:

Ogladni ja zbog tebe sad :-D

6 godina
protjeran
Zeus_CM kaže...

Samo se nadam da se neće dogoditi situacija s nestašicom kao ampere. Volio bih da AMD izbaci neki procesor kojemu je power efficiency manje bitan, da izbaci najbolje perfomanse koje Zen 3 može imati bez da se ograničava na 105 TDP.

PA to ces sam raditi, zato je AMD-u sve otkljucano od mobo-a do cipa, i kazem vam ova generacija ce se klokati ko luda, svaku jezgru zasebno, If, znaci igranja to milje volje za ustimavanje.

8 godina
protjeran
Envy kaže...
neampojma kaže...
* * *

pa možda te blokirao kao ti mene pa ne vidi tvoje postove, kao što ti ne vidiš moje 

Nisam te blokirao sve ja čitam kada ti mene spominješ. Nisam nikada nikoga blokirao na ovom forumu niti ikome ne lupam TD. Malo se uozbilji pa možemo biti dobri pa i pivu popiti? A jesi li za, da zakopamo ratne sjekire. Ja jesam. Ja sam radije za 

pa prestani pisat gluposti i bit će sve u redu,al znam da je to tebi nemoguće  

HCgamingCRO kaže...
neampojma kaže...
Envy kaže...
Rhodin kaže...
Envy kaže...
Rhodin kaže...

Taj beta u "beta BIOS" je samo da se prosječni korisnik ne bi zahebao i instalirao si njega jer radi SAMO sa 5000 serijom i nema povratka.

U prijevodu ako radiš BIOS upgrade za ploču, imaš 3700X i staviš BIOS za 5000 seriju, defakto si si brikal matičnu, ondosno moraš kupit seriju 5000 CPU ili prodat ploču nekome ko ima.

To je JEDINI razlog zašto će BIOS biti "beta" BIOS i nalaziti se u "bets" dijelu na stranicama proizvođača. BIOS je detaljno istestiran i bit će novih matičnih ploča koje će biti prodavane sa njim (već se shipaju) i imat potpunu podršku proizvođača, vjerojatno i upgrade koji. Ti upgradei će isto tako biti "beta" i uvijek i zauvijek ostat "beta" iako su full production, "release worthy" BIOS-i.

Imaš i za to rješenje: Ploče sa 2 BIOS-a. 

OK, kako to pomaže ljudima koji su kupili ploču i imaju je doma, to je B450 ploča i imaju Zen2?

Iz tog razloga BIOS će uvijek i zauvijek biti u "beta" da se takav korisnik ne zajebe kad radi upgrade iz kojekakvih razloga.

Pa zato sam ovog dole lika Riot pitao može li se iz iste ploče (ne bitno koja je, recimo da je najbolja) Izvaditi 3900X i ubaciti 5900X?

Jer ovog lika pitam a on šuti kao zaliven. Dobor je netko za njega  rekao ovdje na raspravi "samo melje a niti jednu pametnu nije rekao".
Hoće li mi netko reći može li ili ne može? 

MGloc kaže...

Rasprava je toliko zustra da se ne zelim ni petljat u nju , samo cu uzet kokice.

Ništa se ne brini, u ovoj raspravi moja malenkost je redatelj pa ako želiš da krene u pravcu kojim je tebi zanmljiv samo mi piši u pp.

PS: ramboxe vrati se, sve ti je oprošteno.

pa možda te blokirao kao ti mene pa ne vidi tvoje postove, kao što ti ne vidiš moje 

LOl pa nije rambo idiot da blokira, lik je skuliraniji od svih vas vamo skupa, pustite covjeka ismijavate "budalu" koja vam vec mjesecima servira realnu sliku.

pa mislio sam na riota, sporije malo čitaj 

17 godina
Zeus_CM kaže...

Tesko.

nisam 100% siguran no ovako razmisljam:

1. Meta novi korisnici i za njih ce imati sigurno zalihu.

2. Meta korisnici postojecih AM4 ploca, no medutim podrska samo za zadnju seriju ploca (trenutno) za njih su sigurno takoder racunali

3. Meta intel korisnici na zalost moraju mjenjati sve i njih ce biti na kapaljke jer taj dio donosi i puno vece ulaganje...

Npr meni sada na pamet nebi bilo preci na novog Ryzena pa da je bolji i 20% na 1440p rezoluciji jer realno platformu sam platio dost...

kod gpua je bilo pitanje samo moze li to na moje napajanje,ljudi zele ampere posto poto pa makar kombinirao i s ultra slabim procom za tu grafu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 21:03 (toxic).
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Zeus_CM kaže...

Tesko.

nisam 100% siguran no ovako razmisljam:

1. Meta novi korisnici i za njih ce imati sigurno zalihu.

2. Meta korisnici postojecih AM4 ploca, no medutim podrska samo za zadnju seriju ploca (trenutno) za njih su sigurno takoder racunali

3. Meta intel korisnici na zalost moraju mjenjati sve i njih ce biti na kapaljke jer taj dio donosi i puno vece ulaganje...

Npr meni sada na pamet nebi bilo preci na novog Ryzena pa da je bolji i 20% na 1440p rezoluciji jer realno platformu sam platio dost...

Nadam se da si u pravu. Ja prelazim sa i5 4670K na, nadam se, R9 5900X. Past ću sa stolca kad to pokrenem :)

17 godina
Zeus_CM kaže...

Nadam se da si u pravu. Ja prelazim sa i5 4670K na, nadam se, R9 5900X. Past ću sa stolca kad to pokrenem :)

Realno takav boost i treba raditi... ja cu sada na ovom i7 10700k dok doslovno ne bude zaostajao bar 50% pa kada se kupi nova platforma da se taj napredak brutalno osjeti.

16 godina
mislioc kaže...
Solidan procesor za mrtvu platformu.

Ma djelimično si u pravu, ili točnije polumrtva platforma. Mogu ti 100 TD-ova lupiti, morao sam googlati jer niti jedan od ovih AMD freakova nije znao odgovor:

"Robert Hallock, AMD technical market lead, confirmed that AMD’s upcoming Zen 3 processors will not work with motherboards with 400 series chipsets and older.

In a blogpost, Hallock confirmed that Zen 3 processors will continue to use the AM4 socket, but will only be backwards compatible with AMD’s X570 and B550"

Dakle možete iščupati 3900x i ubosti 5900X samo pod uslovom da imate TOP ploče sa ovim X570 i B550 čipsetovima:

14 godina

AMD preskoči za 2mm Intel u gamingu i onda lupaj gore cijenu, hah baš me zanima sad taj rat i dal će Intel preko ponosa nešto korigirati cijene.

A bome će i NAVI biti skuplji nego kaj ljudi očekuju, to sam si mislio i prije današnjih otkrivanja cijena procesora, a nakon danas mislim da će biti još skuplji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Dečki samo polako ovih 5% u igrama mi djeluje opako nategnuto, bojim se kad to ovi recenzenti dobe na test da će i5 10600k držat lekcije.

1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Envy kaže...
mislioc kaže...

Ma djelimično si u pravu, ili točnije polumrtva platforma. Mogu ti 100 TD-ova lupiti, morao sam googlati jer niti jedan od ovih AMD freakova nije znao odgovor:

"Robert Hallock, AMD technical market lead, confirmed that AMD’s upcoming Zen 3 processors will not work with motherboards with 400 series chipsets and older.

In a blogpost, Hallock confirmed that Zen 3 processors will continue to use the AM4 socket, but will only be backwards compatible with AMD’s X570 and B550"

Dakle možete iščupati 3900x i ubosti 5900X samo pod uslovom da imate TOP ploče sa ovim X570 i B550 čipsetovima:

Nisu li nakon što su se ljudi pobunili ipak odlučili da će B450 i X470 ploče ipak podržavati Zen 3

15 godina
Znam ja da si ti Bosanac pa razlikuješ pite od bureka, zato sam te i pitao. A znas kako ono glasi sve su pite pitice ali burek je pitac.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 21:11 (dreadmoore).
6 godina
protjeran
Envy kaže...
mislioc kaže...

Nemoj tkao kad nisi popratio/znas sve od prije. Tako je bilo receno i par dana kasnije amd je odg da ce biti biosa i sa b450ib470 ploca. Ostavljeno je na board partnerima hoceju/neceju zato su dolazile max verzije sa vecim biosima jel je vec sa zen2 bilo knap sve utovariti a da je kompatibilno sa svime. Bit ce bios, ali stime da neces moci vracati unazad-zasto? nepitaj mene neznam/nerazumijem, ali bit ce bios-a i trebat ce ti ploca sa opcijom fleshanja bez cipa i trebat ce ti onda nakon update-a odmah 5000 cip.

9 godina
protjeran
Envy kaže...

kako bi se reklo, "profulao si ceo fudbal"

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/j7gd3o/zen_3_architecture_for_400_series_motherboards/

4 godine

Nisam mogao gledati konferenciju, jesi rekli nešto o 5700X?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Envy kaže...
mislioc kaže...

hahhaha pa to su objavili prije 4 mjeseca, šta to intel procesori ne primaju vijesti o amd procesorima, pa nisi vidio? 

6 godina
protjeran

U prijevodu loše trollanje, bit će previše nervoze, negativne emocije...

12 godina
amagi kaže...

Nisam mogao gledati konferenciju, jesi rekli nešto o 5700X?

Pa nema se sta rec, sve je ostalo isto sto se tice jezgri osim manje CCXa (bolje latencije), veci ipc i veci turbo boost. Ali ko i obicno od 5600 do 5900X ce to sve bit isto sto se tice gaminga.

6 godina
protjeran

Slika koja savršeno opisuje fanove i trollove iz suprotnog tabora:

2 0 hvala 0
16 godina

Sada je malo jasnije i što je Warhol pošto znamo sada da je Zen 3 Vermeer i dalje na običnom TSMC 7nm kao i Zen 2 (i tim više je ovaj perfomance gain impresivniji za Zen 3). Dakle očito izlazi Zen 3 refresh tamo negdje oko ožujka/travnja (kada dođe i Intelov Rocket Lake) na TSMC 7nm EUV koji donosi još 10% dodatnih performansi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Riot kaže...

A ovo tvoja slika? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 21:32 (mislioc).
13 godina
Riot kaže...

A ovo tvoja slika? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 21:32 (mislioc).
13 godina
mislioc kaže...
Riot kaže...

A ovo tvoja slika? 

Kaj, zatrokao ti lynnfield i bacio duplu poruku? Strašno.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
11 godina
toxic kaže...

Meni je fascinantno da je netko ocekivao jeftine procesora pa to je i najveca budala trebala shvatit da se nece dogoditi...

Nitko nije glup da napravi all around najbolji procesor na trzistu i da ga da manje love od konkurencije....pfff

Da, neki su ocekivali jeftine procesore, ali isto ima puno njih kaj su ocekivali skuplje procesore. Kaj cemo sad, ponavljat to svaku stranicu teme..

13 godina
Evo tu malo grafova i svih usporedbi sa konkurencijom:
https://videocardz.com/newz/amd-announces-ryzen-5000-series-zen3

0 0 hvala 0
16 godina
ivanlotz kaže...
Envy kaže...

kako bi se reklo, "profulao si ceo fudbal"

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/j7gd3o/zen_3_architecture_for_400_series_motherboards/

PA tako reci i naglasi da je vijest od prije 2 sata. Ali lik nešto i zaključuje na kraju:
"As a reminder, this is the final upgrade path AMD can enable for 400 Series motherboards. Ryzen CPU releases beyond the “Zen 3” architecture will require a new motherboard. We continue to recommend that new AMD customers purchase an AMD B550 or X570 motherboard for the best/easiest user experience."

Drugim riječima, zezneš li se oko kupnje ploče (recimo nabaviš je povoljno) a imaš novi ZEN 3, sledeći put ako dobiješ na poklon ZEN 4 kupi novu ploču. Nešto u tom fazonu ali to već 5 stranica zastarilo, a ja sam morao 5 ljudi prozvati da mi kažu može lii ne može. Nije da nisu htjeli, nisu znali, a si dao link. Imaš 

neampojma kaže...
* * *

hahhaha pa to su objavili prije 4 mjeseca, šta to intel procesori ne primaju vijesti o amd procesorima, pa nisi vidio? 

Pa kako ću vidjeti kada mi tržište diktira šta da kupim ljudima. A znaš čega najviše prodam kako je počela školska godina: Lenovo T440s laptop. 50 Komada do sada. A pogledaj koliko je taj laptop star. Jedan mi lik tražio Ryzena (ali je bio nestrpljiv) i kada sam nazvao svoju veletrgovinu drug mi kaže "Pa Damire, to još nitko nije uzeo, mogu ti naručiti a morat ćeš čekati". Još mu najbolju cijenu napravio ali kao što sam rekao - nio je nestrpljiv.

A u ostalom pogledaj naslovnicu Bug Online

Gdje je ovdje čip? A ja trubim odavno da je prestavljanje novog čipa okosnica Buga kojeg kupujem od prvog broja. A kada sledeći put u utorak bude prestavljanje novog iPhonea odbrojaveat će od 06:00 kada se postavljaju nove vijesti na Bug Onlineu.

Ili ja ne vidim sliku ili neće nešto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 21:51 (Envy).
13 godina
Pa pazite ovo 10850k 10/20 je 453$msrp,a 5800x 8/16 449$.
Kako se stvari okrenu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 21:47 (mislioc).

1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice