AMD Phenom II x4 965 Black Edition vs Intel i7

poruka: 50
|
čitano: 18.221
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Može li mi netko reći koji od ova dva procesora je bolji....? 

AMD Phenom II x4 965 Black Edition  ILI Intel i7 950

i7 - http://www.itsvet.com/proizvod/intel-i7-950-3.06ghz-8mb-lga1366/comp_comp_cpu/46/349

Phenom - http://www.itsvet.com/proizvod/amd-phenom-ii-x4-965-black-edition-3.40ghz-8mb/comp_comp_cpu/47/364

Burn The Rubbet Not a Soul! Two Wheels One Life!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

intel i7

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: AMD Phenom II x4 965 Black Edition vs Intel i7
Chaura kaže...

Može li mi netko reći koji od ova dva procesora je bolji....? 

AMD Phenom II x4 965 Black Edition  ILI Intel i7 950

i7 - http://www.itsvet.com/proizvod/intel-i7-950-3.06ghz-8mb-lga1366/comp_comp_cpu/46/349

Phenom - http://www.itsvet.com/proizvod/amd-phenom-ii-x4-965-black-edition-3.40ghz-8mb/comp_comp_cpu/47/364

a pogledaj cijenu jednog pa drugog i onda razmisli malo..

sve ce ti biti jasno...

460<>150 eura...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 23:13 (stipica_zd).
16 godina
protjeran

Phenom II x4 965 se ni ne isplati kupiti pored 955

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
16 godina
neaktivan

Core i5 je bolji od phenomena a kamoli jos core i7.

Moj PC  
2 5 hvala 0
16 godina
protjeran

vječna borba između amd i intela

ŽIVOT JE ONO ŠTO ODABEREŠ
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

intel je nesuporedivo brži

Potpis
Moj PC  
0 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cvjetko kaže...

Core i5 je bolji od phenomena a kamoli jos core i7.

Ti si fenomen nema sta...Osmijeh

He who dares, wins
17 godina

Zavisi šta smatraš pod bolji. Je li to samo 'gola' brzina ili brzina u točno određenim aplikacijama ili potrošnja i zagrijavanje ili omjer ukupnih performansi i cijene ili nešto peto?

Npr. i7 920 je po ukupnim performansama u igrama ISTI kao Phenom 955 (vidi test u BUG-u br. 199), a od oba je brži npr. E8400 (i jeftiniji). Istovremeno je i7 cca 30% brži i od E8400 i Phenoma u znastvenim proračunima. Dakle, jesi li igrač ili znanstvenik?

Po mom osobnom dojmu, a probao sam svašta, za svakodnevi rad je svejedno šta koristiš, a za igre je uvijek bio dovoljan i AMD - osim ako nisi 3D-game fanatik sa monitorom najviše rezolucije na tržištu (to je onda već bolest, ali ima nas takvih).

Uostalom, kad bi svi kupovali Intel di bi nas to odvelo?

Moj PC  
11 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Ultimate Gamer kaže...

intel je nesuporedivo brži

dapače ali ja nisam nikad kupio niti neču draži mi je amd

ŽIVOT JE ONO ŠTO ODABEREŠ
17 godina

Stranica s direktnom usporedbom dva navedena procesora - Anandtech Beta.

Ja znam u čemu je PII 965 bolji od tog Intela i7. U šahu komp protiv kompa.

Čudno ali istinito.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Najbolji ti je i5 750, slične je cijene kao AMD, a gotovo u svemu je brži pogotovo je prednost što intel radi na 2.66 GHz a amd phenom II X4 BE na 3.4 GHz, a i5 gotovo u pravilu ide na 4 GHz (ovisi o ploči). Po meni ne trebaš dalje tražiti uzmi i5.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

i7 950 je neisplativ pored i7 920 koji bije sve Phenome u svemu osim u igrama,razlog-takt procesora.

Uzmi 920 ili 860,a jeftinija alternativa je i5 750.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Malo gledam usporedbe i stavio sam svoj athlon II x4 620 vs i7 975 Extreme moj košta 700 kn a i7 košta preko 5000 kn i po tim testovima i7 je duplo brži od moga pa ja vas sad pitam dali se isplati dati i 10 puta više novaca za nesto sto je duplo bolje ajd da je bar 4 ili 5 puta jaci ali samo je duplo za te novce.

Shoma
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2009 15:59 (Shoma).
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Shoma kaže...

Malo gledam usporedbe i stavio sam svoj athlon II x4 620 vs i7 975 Extreme moj košta 700 kn a i7 košta preko 5000 kn i po tim testovima i7 je duplo brži od moga pa ja vas sad pitam dali se isplati dati i 10 puta više novaca za nesto sto je duplo bolje ajd da je bar 4 ili 5 puta jaci ali samo je duplo za te novce.

Pa neisplati se, zato je AMD kralj doljne i srednje klase!

15 godina

Ja sam uzeo amd jer sam već imao ploču za njega a mogu reći da mi je on super. Kupovati novu skuplju ploču i skuplji proc zbog par frejmova je ludilo(komp mi služi za igranje). Uzmeš proc čiju ploču imaš a da i5 baš toliko kida phenoma baš i nisam siguran (igre). Sad sam uzeo i novu ploču i sljedeća generacija amd će ići na nju dok kod intela moraš češće mijenjati ploču što je lopovluk jbga.

PRODAJEM GTA4!!!! Cijena po dogovoru
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IN_trance001 kaže...
Shoma kaže...

Ma kralj je i više klase kad se gleda cijena za moža i 3 puta manje novaca kupiš proc koji je eventualno 10-20 % slabiji od intela.

Svaka čast amd-u!

Shoma
16 godina

Malo ste dosadni sa ovim temama, vs ovo vs ono.

WTF!!!!!!!!!!!!

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Shoma kaže...
IN_trance001 kaže...
Shoma kaže...

Ma kralj je i više klase kad se gleda cijena za moža i 3 puta manje novaca kupiš proc koji je eventualno 10-20 % slabiji od intela.

Svaka čast amd-u!

Nekuzim??? Uzmi recimo najbrzi AMD CPU. Phenom II x4 965BE i Core i5 750. Cjene su im priblizno iste, a intel je brzi,bolje se OC-a.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2009 17:44 (mtopol).
16 godina
neaktivan

Obadva će tjerat igre,samo je pitanje da li preferirate AMD ili intel.

oko za oko,pasta za zube

2 0 hvala 0
17 godina

Ukratko uzmeš li AMD kompletan komp će ti biti jeftiniji, Intel je bolji ali i skuplji. Vrlo jednostavno ako nemaš novaca uzmeš AMD komp i to ti je to. AMD će ti sve odraditi kao i Intel samo sporije, ako ti ne treba za posao onda uzmi AMD. A i za posao ljudi imaju AMD da ne bi ispalo da nitko ne kupuje AMD osim "običnih ljudi", i ja sam imao AMD dugo godina, dakle sve će to raditi.

Usporedba sa i7 950 ti je ionako kriva, AMD X4 965 i i7 920 je bolja usporedba a i7 920 je bolji, ali opet ti kažem ako nemaš novaca onda uzmeš AMD komp jer je ukupno jeftiniji, igre i sve drugo će ti radit, kao obični korisnik nećeš primjetit neku razliku.

17 godina
mtopol kaže...
Shoma kaže...
IN_trance001 kaže...
Shoma kaže...

Svaka čast amd-u!

Nekuzim??? Uzmi recimo najbrzi AMD CPU. Phenom II x4 965BE i Core i5 750. Cjene su im priblizno iste, a intel je brzi,bolje se OC-a.

Ja im 'govorim' ali niko ne konta, slične cijene, a intel bolji, uspoređuju se procesori od 7000+ kn s nekim od 700 kn- pa ovaj od 7000 kn nema toliku cijenu jer je nekolko puta brži od nekog puno jeftinijeg, on ima toliku cijenu jer je najbrži procesor na tržištu. To je snobizam, nekome je važno da ima najbrži procesor i ne zna šta će od para pa ga kupi, ali ima procesora od cca 1400 kn kao i5 koji su odlični, i amd od 1400 kn usporedi ih i vidjet ćete da je intel bolji, košta manje od 7000kn (golemo da ima intel za manje para).

16 godina
neaktivan
makopos kaže...

Ukratko uzmeš li AMD kompletan komp će ti biti jeftiniji, Intel je bolji ali i skuplji. Vrlo jednostavno ako nemaš novaca uzmeš AMD komp i to ti je to. AMD će ti sve odraditi kao i Intel samo sporije, ako ti ne treba za posao onda uzmi AMD. A i za posao ljudi imaju AMD da ne bi ispalo da nitko ne kupuje AMD osim "običnih ljudi", i ja sam imao AMD dugo godina, dakle sve će to raditi.

Usporedba sa i7 950 ti je ionako kriva, AMD X4 965 i i7 920 je bolja usporedba a i7 920 je bolji, ali opet ti kažem ako nemaš novaca onda uzmeš AMD komp jer je ukupno jeftiniji, igre i sve drugo će ti radit, kao obični korisnik nećeš primjetit neku razliku.

Ne, ljepo ti usporedi taj Phenom II x4 965BE s Intel Core i5 750. Cjene su im iste, performanse i sve ostalo na strani Intela.

17 godina

Isplativosti ima za athlone II i phenome II x2/x3,ali za phenome II x4 baš i ne. Core i5 750 je pomrsio amd-u sve račune u srednjem (recimo 1200+kn) segmentu.

A oni bullshiti da je amd bolji u igram-a od i5 nebih rekao. Kužim ono ako se nema za matičnu pa onda je ok uzet neku asrockicu za 400-500kn i phenoma II x4 955 i neki ddr2/ddr3 ram (zavisi do matične),ali ako se ima para za p55 i i5 onda nevidim razloga zašto to ne uzet?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2009 23:05 (Hyperion).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

Isplativosti ima za athlone II i phenome II x2/x3,ali za phenome II x4 baš i ne. Core i5 750 je pomrsio amd-u sve račune u srednjem (recimo 1200+kn) segmentu.

A oni bullshiti da je amd bolji u igram-a od i5 nebih rekao. Kužim ono ako se nema za matičnu pa onda je ok uzet neku asrockicu za 400-500kn i phenoma II x4 955 i neki ddr2/ddr3 ram (zavisi do matične),ali ako se ima para za p55 i i5 onda nevidim razloga zašto to ne uzet?

Ja vidim; moj clockani Phenom II 550BE na 3,6 GHz dvojezgreni u šahu pobjeđuje intele i5 i i7 kao i C2Q.

OD 50ak partija moj dobija barem 30, 10ak bude remi.

Furam Rybku (Engine) preko Chesbase na netu, engine room komp protiv kompova.

Bolji šahist - pametniji procesor.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Hyperion kaže...

Ja vidim; moj clockani Phenom II 550BE na 3,6 GHz dvojezgreni u šahu pobjeđuje intele i5 i i7 kao i C2Q.

Bravo faco!! Jel ti mogu bit prijatelj??

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Hyperion kaže...

Nepostoji takva stvar kao pametan procesor ili pametno racunalo. Racunalo ili procesor su glupi, da nebi bilo softwera oni nebi ništa mogli, bili bi skupo smece. Ovo što ti pricaš o šahu nema veze koji je procesor bolji, možda algoritam od tog šaha radi bolje na AMD procesorima nego na Intel procesorima ali to ne znaci da je AMD bolji od Intela, u ovoj simulaciji šaha da, ali negdi drugdje ne.

Da li se isplati kupit skupi procesor kao Core i7 za gaming? Ne. Sve igre koje rade na njemu rade i na Phenomu II X4, igre danas ovise uglavnom o grafickoj, naravno trebamo imat i dobar procesor ali dobit ceš dobre rezultate u gamingu na oba procesora.

Btw. ja imam Athlon X2 4400+ i Radeon 2600Pro, meni rade sve igre, ne rade dobro kao na današnjim midrange ili highend sustavime ali rade, igrive su i ja mislim da je to bitnije nego glupi eyecandy. Može Crysis izgledat 10 puta bolje ali to mi niš ne znaci ako je meni Dungeaon Keeper 2, Dragon Age Origins, Diablo i druge naslovi 10 puta zabavniji za igrat.

16 godina
APazinjan kaže...

Phenom II x4 965 se ni ne isplati kupiti pored 955

965 je u istom cijenovnom rangu sa 955. Dakle, isplati se.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 10:05 (ivann.n).
16 godina
neaktivan

a sta sad tu raspravljate intel i7 je bolji jer ima one neke virtualne jezgre

a amd je je puno jeftiniji pa se svakako vise isplati kupiti!

GOTOVO

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.legionhardware.com/document.php?id=869&p=23

"In games such as Wolfenstein, Call of Duty: Modern Warfare 2, Tom Clancy’s H.A.W.X, BattleForge and Far Cry 2 the Phenom II X4 processors were actually faster when clocked up near 4GHz! This is quite amazing as out of the 9 games tested, the Phenom II X4 series was faster than the Core i7’s in 5 of them. Although the margins were very limited, the Phenom II X4 was found to be faster, and had it just managed to match the Core i7 series with the Radeon HD 5970, we would have been impressed."

Vrlo zanimljivo, Phenom II X4 965 BE OC-an na 4GHz je u nekim testovima bolji od Core i7 920 na 4GHz.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice