1090T-povišene temperature

poruka: 23
|
čitano: 2.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Tman ja sve sklopio ii gledaj ja u HW Monitor temp od proca..ploča je GA-890FXA-UD5,cooler defaultni,pasta arctic silver matrix,kuciste no name zatvoreno bez ventova...meni se ovo cinile previsoke temperature..sta vi mislite do ccega moze biti ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Izvinjavam se na pravopisu...uzbudjen sam.

0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da 38° C nije previsoko. To je normalno i mislim da se nemaš zbog čega brinuti.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.

2 0 hvala 0
17 godina
Re: 1090T-povišene temperature

nemas brige,samo uzivaj.

darkness is my friend
14 godina
neaktivan

Jos nesto sam primjetio prije apr sekundi...akd otovrim CPUZ i akd ajce protresem onaj prozor misom na trenutak se zna pokazati frekvencija 3600MHz :SSS...a nista nisam klokovao

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

S obzirom da imaš zatvoreno kućište bez ikakvih ventilatora, a pretpostavljam da i griješ prostoriju gdje ti je komp i uz sve to stock hladnjak tempereture i jesu onakve kakve bi trebale biti u tim uvjetima

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Turbo, uključen ti je turbo i C'n'Q . Clock ti pada u idle vjerojatno na 782mhz, pri zahtjevnim app ide uz turbo na 3.6 .

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1567767

3 0 hvala 2
15 godina
GSE kaže...

Jos nesto sam primjetio prije apr sekundi...akd otovrim CPUZ i akd ajce protresem onaj prozor misom na trenutak se zna pokazati frekvencija 3600MHz :SSS...a nista nisam klokovao

Nije to ništa! Procesor ti automatski prilagođava takt po radu koji radi. Tada ga malo više opteretiš i on ga automatski poveća. Opet ti kažem nemaš se zbog čega brinuti.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
14 godina
neaktivan
imba kaže...

Turbo, uključen ti je turbo i C'n'Q . Clock ti pada u idle vjerojatno na 782mhz, pri zahtjevnim app ide uz turbo na 3.6 .

Da da da da upravo to ! pada mi klok na oko 700MHz u idleu...znam i ja da nisu bas neki uvjeti..no name kuciste bez ventova,stock cooler a ni u sobi nije bas hladno ima oko 25C..(bubam)

14 godina
protjeran

Skini bočne stranice s kućišta

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
0000 kaže...

Skini bočne stranice s kućišta

Ok

17 godina

kolke su ti temp u loadu ako nije tajna?

darkness is my friend
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Mislim da 38° C nije previsoko. To je normalno i mislim da se nemaš zbog čega brinuti.

To su temperature jezgri koje nisu točne. Točna temperatura je sad između 41 i 45C (nepiše koja je CPU temperatura).

AIDA64 očitava CPU temperaturu koja je točna.

Da malo je povišena no ako nemaš cooler kao mugen onda je donekle i OK. Turbo je shranje jer digne napon u loadu previše rađe sam oc-aj imat ćeš manje temperature i proc će manje trošit (ako računam na to da ćeš koristiti manje napone).

Evo moje temperature u idle-u, cooler je scythe mugen 2 na 300 rpm-a. Proc je na 3,83GHz i 1,375V (overvolt na 1,38V). Stranica otvorena jer zna vibrirat, znači nije skinuta zbog temperatura.

Primjetite kako su temperature jezgri iste (što je nemoguće) i koliko se razlikuju od CPU temperature koja je prava i realna. Negdje sam pročitao da se temperature jezgri računaju po nekoj formuli tj. nema uopće senzora za svaku jezgru pojedinačno.

Možete i temperature jezgri smatrat realnima, ali treba dodati od 13-15C gore na tu temperaturu koju očitava.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

To su temperature jezgri koje nisu točne. Točna temperatura je sad između 41 i 45C (nepiše koja je CPU temperatura).

AIDA64 očitava CPU temperaturu koja je točna.

Da malo je povišena no ako nemaš cooler kao mugen onda je donekle i OK. Turbo je shranje jer digne napon u loadu previše rađe sam oc-aj imat ćeš manje temperature i proc će manje trošit (ako računam na to da ćeš koristiti manje napone).

Evo moje temperature u idle-u, cooler je scythe mugen 2 na 300 rpm-a. Proc je na 3,83GHz i 1,375V (overvolt na 1,38V). Stranica otvorena jer zna vibrirat, znači nije skinuta zbog temperatura.

Primjetite kako su temperature jezgri iste (što je nemoguće) i koliko se razlikuju od CPU temperature koja je prava i realna. Negdje sam pročitao da se temperature jezgri računaju po nekoj formuli tj. nema uopće senzora za svaku jezgru pojedinačno.

Možete i temperature jezgri smatrat realnima, ali treba dodati od 13-15C gore na tu temperaturu koju očitava.

Znaci da dodam 15C na 38C...:SSS i to ispane oko 53C...ja se ne slazem sa tim,znam da nisam strucnjak i da ima mnogo strucnijih ljudi od mene ovde..ali to je moje misljenje..zasto bi programi za ocitavanje temp. toliko lagali ???

17 godina
GSE kaže...

Znaci da dodam 15C na 38C...:SSS i to ispane oko 53C...ja se ne slazem sa tim,znam da nisam strucnjak i da ima mnogo strucnijih ljudi od mene ovde..ali to je moje misljenje..zasto bi programi za ocitavanje temp. toliko lagali ???

To je u teoriji da dodaš 13-15C, to kod mene i 99% posto drugih funkcionira.

No probaj sa aidom vidit temperature prvo.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina

Žao mi je kad ljudi imaju tako dobar komp a tuke su u pm.

Čitam tvoje teme i mislim da bi trebao nekom poklonit taj komp i riješit se muka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ja sam mislio da je to sa senzorima na AMD-u prošlost

I'll be back
17 godina
neaktivan

Everest, odnosno AIDA, barem kod mene pokazuje krivu temperaturu kao temperaturu procesora, a temperaturu procesora prikazuje kao temperaturu matične.

Razlika između temperature   jezgri i procesora kod mene je obično 4 do 5 stupnjeva.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 14:12 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
klimama kaže...

Everest, odnosno AIDA, barem kod mene pokazuje krivu temperaturu kao temperaturu procesora, a temperaturu procesora prikazuje kao temperaturu matične.

Razlika između temperature   jezgri i procesora kod mene je obično 4 do 5 stupnjeva.

Ne neg ti dobro pokazuje.

17 godina
neaktivan

Pokazuje ti temperature pojedine jezgre procesora, obicno cijeli procesor ima vecu temperaturu od samih jegri.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Pokazuje ti temperature pojedine jezgre procesora, obicno cijeli procesor ima vecu temperaturu od samih jegri.

Krivo pokazuje, logično je da jezgre imaju veću temperaturu od procesora tako je kod intela koji bar ima dobre senzore.

Temperature jezgri nevaljaju. Šta mislite da je točno što sve jezgre imaju istu temperaturu LOLz. Naravno da nije točno. Pogledajte malo temperature nekog intelovog procesora u real temp-u pa ćete vidjet kak to izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 14:41 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ne neg ti dobro pokazuje.

Kad bi pokazivao ispravno, onda bi to značilo da dok je bio običan hladnjak na procesoru, temperatura matične mi je išla gore za 20 stupnjeva pod opterećenjem, a procesora samo za 4 stupnja.

Everest mi pokazuje suprotno temperature od svih drugih programa, uključujući i one koje pokazuje BIOS.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.2.2011 15:03 (klimama).
17 godina
Hyperion kaže...
AA-d00d kaže...

Krivo pokazuje, logično je da jezgre imaju veću temperaturu od procesora tako je kod intela koji bar ima dobre senzore.

Temperature jezgri nevaljaju. Šta mislite da je točno što sve jezgre imaju istu temperaturu LOLz. Naravno da nije točno. Pogledajte malo temperature nekog intelovog procesora u real temp-u pa ćete vidjet kak to izgleda.

Podsjeti me koji to Intel? da li 980X koji prijavljuje 14°C jezgre u idleu dok je temperatura ambijenta barem 22°C ili 930 koji prijavljuje prvu jezgru do 10°C topliju od drugih lol

clock2much
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice