Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.627
|
čitano: 14.558.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Bome to je onaj Thinkpad, nije Thinkbook. Još bolje.

11 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Evo, bum zel slijedeći tjedan ovaj MacBook Pro za siromašne:

14-inch MacBook Pro M4

Bil sam dns na licu mjesta u Areni Zagreb, pa su mi dali ponudu. Zbog osiguranja, jamstva, adapetera, obročno plaćanja,...probijen mi budget...

Al' kaj mogu...uvijek sam sa zebnjom u srcu slušao i gledao u pod kada se pričalo o Macovima il pak seksu. Uskoro i ja postajem Macovac. 

Ovo za seks bude još pričekalo.

dzg
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
PzKpfw kaže...

Evo, bum zel slijedeći tjedan ovaj MacBook Pro za siromašne:

14-inch MacBook Pro M4

Bil sam dns na licu mjesta u Areni Zagreb, pa su mi dali ponudu. Zbog osiguranja, jamstva, adapetera, obročno plaćanja,...probijen mi budget...

Al' kaj mogu...uvijek sam sa zebnjom u srcu slušao i gledao u pod kada se pričalo o Macovima il pak seksu. Uskoro i ja postajem Macovac. 

Ovo za seks bude još pričekalo.

Nadam se da ti nisam previše poremetio planove time što sam ti predložio Pro "za siromašne" umjesto Aira... ali da, zaboravio sam na sve ove dodatke tako da se lako probije budžet. 🙈

Ali ima par jako dobrih ponuda na Njuškalu na koje sam naišao pa mogu ti u PM preporučiti... ili da pričekaš listopad/studeni kad će vjerojatno predstaviti M5 Macbookove pa će ovima pasti cijena.

Jako dobar forum za Mac stvari je Jabučnjak pa ćeš tamo pronaći još više toga o Macovima, posebno ako ti bude trebao koji savjet.

14 godina

Gledam za uzet 17,3" Acer Nitro 5 , no dali ga ima negdje s 32GB RAMA 

0 0 hvala 0
17 godina

RAM 16 GB DDR5 RAM
Memory usage 1 x 16 GB DDR5 RAM
Maximum RAM Up to 32 GB DDR5 RAM (2x 16 GB soDIMM)

ubaci sam još jedan keks od 16 i amen

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
14 godina
Hacker002 kaže...

RAM 16 GB DDR5 RAM
Memory usage 1 x 16 GB DDR5 RAM
Maximum RAM Up to 32 GB DDR5 RAM (2x 16 GB soDIMM)

ubaci sam još jedan keks od 16 i amen

Upravo naručeno 

15 godina

U Chipoteci je 230 € jeftiniji ???

Ju je je? Je ju je!
15 godina

Što Vam se čin za ovaj laptop. Nisam fan acera , ali u ovoj cijeni mi se čini sasvim pristojna ponuda, inače laptop je za netjaka koji će sada na višu pomorsku. Ako imati koji prijedlog... slobodno pucajte. Thanks

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@Johanan

Pa, pitao sam ljude za komentare. Nisu ljudi krivi. 

Da sam uzimao bez osiguranja i za gotovinu, cijena bi bila u okviru budgeta. Međutim, za cash nikako nije bila opcija. A, i osiguranje je uvijek dobro imati.

E, baš sam na Jabučnjaku jučer čitao biografije osnivača. Zanimljivo i inspirativno štivo.

Hvala!!

Uzimam taj Mac, jer sam odustao osobno od stolnih kompjutera. Prije nekoga vremena otišla mi je glavna konfiguracija(praastara), mislim grafička, samo ću spašavati podatke sa hddm tj.ssd....e, sada da umjesto da idem u kupnju nove konfiguracije, idem prema laptopu. Nikada nisam imao jabučne proizvode, pa rekao da probam, a i nisu loši. Koliko vidim. 

Da sada sam koristio HP lapove. Slabo se nešto igram. Najviše Roblox sa mlađim snagama, te za moje zadovljstvo, tu i tamo, Panzer Corps il još rjeđe FM....

Znači taj bu mi Mac, kao neki glavni kompjuter. A, misim da je u životu svakoga kompjuteraš, najvažnija stvar, njegov kompjuter.

A, u nekim krugovima gdje se čovjek kreće, puno je bolje uložiti u Mac-a, a ne u recimo Audi R8. A, i jeftinije, te realnije.

Neg' kaj mislite o kupovanju Mini Mac pored, ovog MacPro-a?

dzg
12 godina
scardobula kaže...

je li, možda, netko kupovao kod ovih

https://www.idealo.at/preisvergleich/OffersOfProduct/206352328_-thinkpad-e16-g3-21sr0046ge-lenovo.html

mislim da computer universe dostavljaju u hrvatsku

samo da nije 45% NTSC IPS

AI Overview
"45% NTSC" refers to a display's color gamut, meaning it can only reproduce 45% of the NTSC color standard, which results in washed-out and inaccurate colors compared to standard displays. This low color coverage is generally considered bottom-of-the-barrel, making such screens unsuitable for graphic design, photography, and even most gaming, though they might be acceptable for basic productivity tasks like word processing. A display with 45% NTSC is roughly equivalent to about 60% of the sRGB color space, the standard for most digital devices.
What 45% NTSC means for you:
Washed-out colors:
You will notice less vivid and accurate color representation on the screen.
Poor for creative work:
It is not recommended for graphic design, digital art, 3D modeling, or photography, where accurate color reproduction is essential.
Underwhelming for gaming:
The visual experience will be less immersive compared to higher-gamut displays.
Acceptable for basic tasks:
If you're only using the device for tasks like word processing or spreadsheets, a 45% NTSC screen might be sufficient for your needs.
Comparison to better standards:
72% NTSC:
A more common and acceptable standard, which covers approximately 100% of the sRGB color space.
sRGB:
The standard color space for digital devices, with 100% sRGB being the ideal for most digital content.
In summary, a 45% NTSC display is a very low-end specification, and you should consider upgrading to a 72% NTSC or higher screen for a better visual experience. 

14 godina
Stric_Jura kaže...

U Chipoteci je 230 € jeftiniji ???

Vidio ali sam uzeo na Diners. A chipoteka neda Diners. 

9 godina
PzKpfw kaže...

A, u nekim krugovima gdje se čovjek kreće, puno je bolje uložiti u Mac-a, a ne u recimo Audi R8. A, i jeftinije, te realnije.

Neg' kaj mislite o kupovanju Mini Mac pored, ovog MacPro-a?

Apsolutno se slažem s time, uložiti u Mac, a ne u auto, pogotovo Audi, ili iPhone kad smo kod toga, je mnogo pametnije.

Mac mini je najisplativiji Appleov komp, dobiješ jake komponente za dosta manje lovice, startni M4 model je samo 750€. Dobiješ i bolji connectivity iako ne i monitor.

Ali ako ga planiraš koristiti sa monitrom, fakat je povoljan. Čak se i lako da seljakati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2025 12:40 (EricCartman).
12 godina

Isplati li se uzeti MacBook Pro 13” M1 8GB za 500 eura? Battery health 87%.

0 Da
1 Ne
3 dodaj 150 eura i uzmi M2 Air
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2025 14:45 (anelko).

0 0 hvala 0
13 godina

Ja sam prije 3 tjedna naletio na neku ludu akciju na ekupi i uzeo Macbook air M1 za 490€.

Prvi mac u životu i top mi je za ono šta mi treba (surfanje, office, youtube, medija).

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Dal' ste unutar 2-3 godine od kupnje Mac kompjutera imali kakvih problema sa njim?

Samo sam jednom imao takav problem sa HP lapom unutar jamstvenog roka. Bio je problem sa punjenjem.

dzg
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2025 15:54 (PzKpfw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bjede kaže...

Između LOQ i Legion bi svakako išao na drugog.

https://www.hgspot.hr/laptop-lenovo-legion-5-16irx9-i7-14650hx-16gb-1tb-ssd-rtx4060-8gb-16-wqxga-freedos-83dg002asc?manufacturer_id=971

A ovako nešto možda? Mogao bi ga dobiti s 2+2 garancijom i dodatnim RAM-om za 1100-1200.
Ima li to smisla ciljajući na kvalitetniji ekran u odnosu na Thinkbook i povremeni manje zahtjevni gaming?

Uzeo na kraju ovaj 5i Intel.
Iz tehničkih razloga - mogao sam ga osobno preuzeti, vidjeti, pokrenuti. Čovjek je inače dugogodišnji serviser, objasnio mi neke stvari, dao broj ako što trebam. Taj dio je pozitivan.
Sad malo istažujem s optimizacijom i funkcijama. Neke stvari su mi nepoznate s obzirom da dugo nisam bio "in". Vidim da je malo "divlji", nešto topliji (pod max opterećenjem nakratko ide i do granice), ali za sad nema nestabilnosti/rušenja. Nadam se da ću ga ukrotiti. :)

Ako rikne uskoro, znat ćete. :D

Kupujem/mijenjam/prodajem košarkaške dresove!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2025 20:44 (bjede).
9 godina
PzKpfw kaže...

Dal' ste unutar 2-3 godine od kupnje Mac kompjutera imali kakvih problema sa njim?

Samo sam jednom imao takav problem sa HP lapom unutar jamstvenog roka. Bio je problem sa punjenjem.

Ja nisam, ali ga premalo koristim pa nisam mjerodavan.

11 godina

imam pitanje. registrirao sam se na mailbox de. tražili su neku minimalnu uplatu od par centi, da bi se, po zakonu o pošti, provjerio korisnik, odnosno adresa, to sam obavio paypalom. kada naručujem sa neke njemaćke stranice, stavljam adresu koja se nalazi na stranici mailboxa, na računu 'My German Shipping Address'?

tamo je ime tvrtke mailox, ispod toga moje ime i prezime i ID, ispod toga adresa mailboxa u njemačkoj.

tijekom naručivanja sa prvobitne stranice obavljam odmah plaćanje paypalom ili nešto drugo? 

unaprijed hvala na pomoći

0 0 hvala 0
17 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2025 23:29 (BoTiA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 mjeseci

Molim preporuku laptopa za igranje 500-600 EUR max. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PzKpfw kaže...

Nikad nikakav problem, imam Mac sa M1 Pro proc unutra za privatne potrebe(konkretno ga koristim isto za posao freelance), a na poslu dobio nov Mac M2 Pro kad je izasao, dakle evo sad 2 i pol godine nikad nista, a koristi se svakodnevno 8h+ vrti svasta nesto za potrebe posla, tako da je uvijek "pod opterecenjem".. I svi kolege su imali iskustvo kao i ja osim jednog, njemu je unutar prve godine vrisnuo i mislim da su mu mijenjali komplet maticnu i sve zivo unutra, unutar garancije naravno..

Tako da ono, postoji sansa da dodje takav primjerak, ali vecinom nema nikakvih problema

14 godina

Meni na poslovnom Mac Air M2 256GB unutar mjesec i pol dana korištenja počela se napuhavat baterija i na jačem osvjetljenju ekrana pogotovo na svijetlim podlogama bijela npr na sredini prema desno je bila tamnija mrlja duguljasta ko da fali svjetlo. Laptop je bio na servisu zamijenjena je baterija i ekran te već cca 2 godine nikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2025 19:54 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 1
4 godine

Koji bi mi macbook bilo najbolje uzet za 700-900€ idealno blize 700 al ako je bas razlika mogu pogurst jos tih 200 eura treba mi za surfanje i nesto programiranja

0 0 hvala 0
7 godina

Pozdrav, u potrazi sam za laptopom koji bi se primarno koristio pokretanje dual boot (Windows/Ubuntu) više VM-ova, penetration testing labove (Kali, Metasploit, Burp Suite), rad s Dockerom/Kubernetesom te mrežne simulacije u GNS3. Također bih ga koristio i za analizu mrežnog prometa u Wiresharku te povremene reverse engineering/malware analize u izoliranim VM-ovima. Odustao sam od desktop opcije zbog prenosivosti, a još sam u dvojbi sastavljanja PC-a za ovaj novac. Za oko mi je zapao ovaj ThinkPad, iako nikada do sada nisam posjedovao jednog od njih. Na prvu mi je preskup, što vi kažete na ovu ili neke slične opcije?

Why?

0 0 hvala 0
9 godina

Ha, dobar izbor, samo cijena je povelika. Ja sam si pikirao Thinkpad za njemačko tržište: https://www.nabava.net/search.php?q=thinkpad+core+ultra+255h

CPU je tu negdje.

Koliko znam imaju dopisivanje Hr slova na tipkovnicu.

Sa 32GB i 1TB SSD-a dođe 1300 - 1400 €. Ja bih mu dodao 32 GB RAM-a i još jedan SSD pri kupovini za tu razliku u novcima.
EDIT: Te ako se ne varam SSD je u manjem M.2 slotu, a veći bi trebao biti slobodan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2025 8:29 (EricCartman).
9 godina
Chizle kaže...

Koji bi mi macbook bilo najbolje uzet za 700-900€ idealno blize 700 al ako je bas razlika mogu pogurst jos tih 200 eura treba mi za surfanje i nesto programiranja

Obavezno sa Apple CPU-om, vjv M1, M2 za gornji limit budžeta, za M3 i M4 nemaš budžeta.

Ne gine ti model Macbook Air s 8GB RAM-a.

Razmisli o stranim dućanima.

Ja sam svoga M3/16GB/512GB nabavio u Grazu u MediaMarkt.at za 200€ manje nego bi ga ovdje dobio.

7 godina

Koja je konkretno razlika između E i T serije? Kako ide taj proces graviranja HR slova?

Why?
9 godina

Bolji je T, kvalitetniji. Za graviranje nezz, trebalo bi nazvati dućan.

17 godina
Vrijedi li ovo 300ak evrića - Laptop ASUS Vivobook 15 M1502YA-BQ112.

Ima 16gb rama, 15" i AMD Ryzen 7 7730U. Za surfanje i word, excel. Ima na akciji u bigbangu baš.
Kakva je kvaliteta tih vivobookova? Moze li to trajati 5god lagane upotrebe?
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
Pero Dinamit kaže...
Vrijedi li ovo 300ak evrića - Laptop ASUS Vivobook 15 M1502YA-BQ112.

Ima 16gb rama, 15" i AMD Ryzen 7 7730U. Za surfanje i word, excel. Ima na akciji u bigbangu baš.
Kakva je kvaliteta tih vivobookova? Moze li to trajati 5god lagane upotrebe?

Pa definitivno vrijedi tih para, to je nekad bio solidan procesor, zapravo i danas je, čiji su laptopi koštali po 600€ i više.

Vjv ti nije dealbreaker čudnovata numerička tipkovnica na Vivobookovima.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice