Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.480
|
čitano: 14.189.599
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Molim preporuku laptopa za osnovnoškolaca od 15,6'' i s nekim windowsima gore, te da ne košta više od 300-tinjak ojra.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
16 godina
tomislav10 kaže...

Molim preporuku laptopa za osnovnoškolaca od 15,6'' i s nekim windowsima gore, te da ne košta više od 300-tinjak ojra.

na žalost ne mogu preporučiti laptop s windowsima za te novce... evo preporuka za laptop bez win a njih mozete instalirati uz key sa ebay-a za par eura:

https://www.nabava.net/prijenosna-racunala/lenovo-ideapad-ideapad-3-82rn007asc-cijena-156-1920x1080-amd-ryzen-3-5425u-512gb-ssd-237255581

5 godina
Ekipa pozdrav!
Kupujem laptop za ured, znači 90% vremena je rad u officu dok ovih 10% filmovi i muzika. Budžet je 650 €, poželjno da ima Window ali i ako nema nije bitno. Ako može neki prijedlog ili link?
Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
15 godina
Ju je je? Je ju je!
13 godina
neaktivan

Jel ima nešto do 500€-600€ sa windowsima Stric_Jura znači malo jeftinije ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2023 16:19 (goranmactavish).
13 godina

Trebam laptop za Autocad pa molim preporuku a da nije preskup.hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan

Pozdrav,

djevojka traži novi laptop do nekih 6000 kn/800 eura,

procesor ryzen 7 ili i7, ram 16 gb,ne želi da je pretežak,

krenula je učiti UX dizajn pa bi trebalo i to uzeti u obzir.

Primam preporuke 

Hvala unaprijed :)

ps.

ovih par joj je zapelo za oko pa ako možete savjetovat i objasnit ukratko razlike

https://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-5-nxk80ex003-156-fhd-ips-amd-ryzen-7-5825u/161821/product/

https://www.instar-informatika.hr/notebook-hp-255-g10-859p7ea-156-fhd-ips-amd-ryzen-7-7730u-up-to-4/210021/product/

https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-ultraslim-3-82xm002tsc-156-fhd-ips-amd-ry/163868/product/

https://www.instar-informatika.hr/laptop/197113/product/

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2023 11:53 (andrr).

0 0 hvala 0
15 godina

hmmm...

dakle UX dizajn - treba čim bolji ekran...

Acer - starija gen. Ryzena, ništa smisleno ne piše oko ekrana osim Full HD na 60 Hz...

HP - ekran svjetline 250 nita, pokrivenost boja 45% NTSCa

Oba Lenova imaju veću svjetlinu, ali sumnjam da im je pokrivenost boja išta bolja od HPa, ali opet mislim da su bolji odabir, osobito ako uzmeš 1 TB model u Arhitehu jer je tamo 50 € jeftiniji...

Ju je je? Je ju je!
6 godina
neaktivan

Hvala, zaboravih napomenut da ima super monitor koji će uz to koristit, pa ekran nije toliko presudan

12 godina

Pozdrav, molio bi neku preporuku 14" ili 15" laptopa iliti ultrabooka. Namjena bi bila za autocad2d, malo i 3d ali rijetko, office paketi itd.

Cifra nije neka određena ali bi volio da bude cca 1100, ali stvarno nije neki uvijet. Ako može intelov cpu (nije uvijet), dedicated gpu i pošto će se non stop s njega prebacivati velike datoteke da ima kvalitetan i brz ssd bar 1tb

tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

Pozdrav dobri ljudi ,

Trebala bi mi preporuka za laptop od 700-800e 

Dimenzije bi bile 15.6" ili 14" da ima graficku karticu i solidan ekran

takodjer da se kupovina moze odraditi preko visa kartice na rate

Lp , hvala 

0 0 hvala 0
14 godina
Aceruser kaže...
BoTiA kaže...
Ne mogu vjerovati da je to baš tako ..ali dobro ...provjeriti ću idući tjedan kakva je ta novija generacija procesora (naručio sam Ideapad 5 pro sa Ryzen 7 6800HS i 3050 grafičkom)...bude li pržio ide natrag ...14 dana je rok za povrat

Vjerovao ti ili ne vjerovao meni je isto. Evo jedan screenshot od maloprije (ako ce ti sta znacit), znaci upaljen samo Chrome i jedan tab na kojem se gleda Youtube. Jednostavno mu je lose izvedeno hladjenje/otvori za ventilaciju. 

BoTiA kaže...
Stigao je i moj Ideapad 5 pro pa da bacim kometar glede grijanja ... da grije se ali nista strašno, evo screeenshot kod upaljenog Chrome-a sa 3 taba (u svakom se vrti po jedan video), laptop trenutno radi na balanced power režimu, nije uključeno napajanje, temperatura prostorije je 31 stupanj C i stoji na radnom stolu (bez nekakvog laptop cooling pada)

ako želiš da još nešto provjerim slobodno javi, inače kupit ću i taj cooling pad pa da samo služi da spusti temp par stupnjeva kada se zavrti neka igrica.

To je vjerojatno tako na tim Ryzen verzijama. Zato moja i5 verzija ne pali ventove nikad osim dok prima windows update illi dok povremeno bacim BF3, ali i tada nakon sat vremena igranja laptop ne postane vruc, nego samo ventovi rade umjereno i mogu se dlanovi normalno drzati na njemu.

16 godina
Sumarko kaže...

Pozdrav dobri ljudi ,

Lp , hvala 

uz uvjete da ima grafičku (recimo 3050), + solidan ekran (svjetlina iznad 300nit) dobijam ovo:

https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-ideapad-gaming-3-82sa0091sc-core-i5-12500h-16gb-512gb-ssd-geforce-rtx-3050-4gb-16-wuxga-ips-165hz-bez-os-crni-010101448?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

iznad zadanog budget-a, i nije 15.6 nego 16" ... ali je ekran PS 350nits Anti-glare, 100% sRGB, 165Hz

ako stavim "lošiji" ekran (250 nit 45%) onda možeš dobiti to što tražiš unutar budgeta:

https://www.mikronis.hr/Proizvod/lenovo-ideapad-gaming-3-82k2008psc-15-6-fullhd-120hz-amd-ryzen-5-5600h-16gb-512gb-ssd-freedos-nvidia-geforce-rtx-3050-4gb/39602?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

e sad... ili mijenjaj parametre ili budget :)

16 godina
gamer001 kaže...
Aceruser kaže...

Vjerovao ti ili ne vjerovao meni je isto. Evo jedan screenshot od maloprije (ako ce ti sta znacit), znaci upaljen samo Chrome i jedan tab na kojem se gleda Youtube. Jednostavno mu je lose izvedeno hladjenje/otvori za ventilaciju. 

BoTiA kaže...

Stigao je i moj Ideapad 5 pro pa da bacim kometar glede grijanja ... da grije se ali nista strašno, evo screeenshot kod upaljenog Chrome-a sa 3 taba (u svakom se vrti po jedan video), laptop trenutno radi na balanced power režimu, nije
To je vjerojatno tako na tim Ryzen verzijama. Zato moja i5 verzija ne pali ventove nikad osim dok prima windows update illi dok povremeno bacim BF3, ali i tada nakon sat vremena igranja laptop ne postane vruc, nego samo ventovi rade umjereno i mogu se dlanovi normalno drzati na njemu.

ne vjerujem da je i5 puno hladniji, mislim da je više pitanje što se radi na laptopu, temperature prostorije i slicno ...

4 godine
neaktivan
BoTiA kaže...
Sumarko kaže...

Pozdrav dobri ljudi ,

Lp , hvala 

uz uvjete da ima grafičku (recimo 3050), + solidan ekran (svjetlina iznad 300nit) dobijam ovo:

https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-ideapad-gaming-3-82sa0091sc-core-i5-12500h-16gb-512gb-ssd-geforce-rtx-3050-4gb-16-wuxga-ips-165hz-bez-os-crni-010101448?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

iznad zadanog budget-a, i nije 15.6 nego 16" ... ali je ekran PS 350nits Anti-glare, 100% sRGB, 165Hz

ako stavim "lošiji" ekran (250 nit 45%) onda možeš dobiti to što tražiš unutar budgeta:

https://www.mikronis.hr/Proizvod/lenovo-ideapad-gaming-3-82k2008psc-15-6-fullhd-120hz-amd-ryzen-5-5600h-16gb-512gb-ssd-freedos-nvidia-geforce-rtx-3050-4gb/39602?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

e sad... ili mijenjaj parametre ili budget :)

sto se ekrana tice ne mora biti top klasa , cisto da je ok da nije nesto uzasno , dodatna graficka jer ce se neki 3d programi vriti.

Hvala na odgovoru 

13 godina
neaktivan

Molim preporuku 17.3" laptopa sa min 16GB RAM-a,  min 1TB SSD (ako postoji komb nvme+SSD bi bilo idealno), srednje jaki procesor U serije (idealno i5/i7 11/12/13 generacije), 

rezolucije do 2K, cijene za gotovinsko plaćanje do 2K EUR.

Prvenstveno se koristi za pokretanje više virtualnih mašina te je zato potrebno 16/32 GB RAM-a i brzi diskovi.

Grafička nije bitna, OS isto nije bitan.

Hvala.

P.S. i da ima veliki enter :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Molio bih Vas nekavu preporuku za laptop cca 400/450€. Koristio bi se isključivo za uredski posao ali da  e zašteka ako otvorim tri dokumenta i internet preglefnik. Windowsi nisu potrebni. Ne znam da li je ovako nešto ok:

https://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-3-nxkdeex00b-156-fhd-ips-amd-ryzen-3-7320u/156477/product/

Hvala unaprijed! 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Tražim preporuku za laptop za srednju školu a da se na njemu može programirati (programiranje u srednjoj školi), da može otvoriti photoshop a da ne zablokira te bi sluzio za ostale osnovne potrebe ( otvaranje vise tabova, office, surfanje, mail). 

Zaslon 15.6", veća memorija te da je cijena do 650 € na rate

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.9.2023 9:47 (milkshake).

0 0 hvala 0
16 godina
milkshake kaže...

Tražim preporuku za laptop za srednju školu a da se na njemu može programirati (programiranje u srednjoj školi), da može otvoriti photoshop a da ne zablokira te bi sluzio za ostale osnovne potrebe ( otvaranje vise tabova, office, surfanje, mail). 

Zaslon 15.6", veća memorija te da je cijena do 650 € na rate

https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-ultraslim-3-82xm002tsc-156-fhd-ips-amd-ry/163868/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

10 godina
marxone kaže...
hardcoree kaže...
marxone kaže...
hardcoree kaže...

Može neka preporuka laptopa, ali da je ekran 17,3. 

Kućna upotreba, surfanje, djeci za školu (osnovna/srednja).

Veći disk po mogućnosti. 512 minimum, više je bolje.

Da je što više time proof. Gledam tu oko 500 eura, ali za dobru priliku se mogu protegnuti. 

Također može i preporuka istog takvog, ali sa nekom odvojenom grafičkom karticom da može pokrenuti pokoju igricu. 

Evo ga, na popustu uz Visu 495 eura. 

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunala/Laptopi-i-oprema/Laptopi/HP-17-cp2001nm%2C-7S4T7EA%2C-17%2C3-FHD-IPS%2C-AMD-Ryzen-5-7520U%2C-16GB-RAM%2C-512GB-PCIe-NVMe-SSD%2C-AMD-Radeon-610M%2C-Free-DOS%2C-laptop/p/EK000530172

Ode akcija. Nešto drugo ili je ovo i dalje ok bez akcije? (može i do 700 eura). Vidim da nema baš neke 17,3 ponude. Pogotovo ako gledam 1tb diska. 

Evo imas i ovaj, jos bolja opcija Laptop HP Laptop 17-cp1757ng / AMD Ryzen™ 5 / RAM 16 GB / SSD Pogon / 17,3″ FHD (eurotoner.hr) . Dobijes i win 11 gore i 1tb diska.

Stigao je laptop. Nisam ga koristio jer ću ga vratiti. Nisam razmišljao o tipkovnici na ovoj boji. Srebrni je pa se doslovno slova jedva vide (svjetlo siva su). Osim toga, tipkovnica je njemačka sa nadoštampanim hr znakovima. Meni to smeta. Nije mi sjeo nikako. 

Tražim dalje, ali definitivno Lenovo. Makar ću vjerojatno morati spustiti ekran na 15,6". 1TB diska obavezno, crni obavezno, osvijetljenje tipkovnice bi bilo zakon. Future proof. 

Osnovna upotreba, surfanje, mjuza, mail, starija igrica koja. 

16gb rama. Do 600/700 E max. 

16 godina
hardcoree kaže...
marxone kaže...
hardcoree kaže...
marxone kaže...
hardcoree kaže...

Da je što više time proof. Gledam tu oko 500 eura, ali za dobru priliku se mogu protegnuti. 

Također može i preporuka istog takvog, ali sa nekom odvojenom grafičkom karticom da može pokrenuti pokoju igricu. 

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunala/Laptopi-i-oprema/Laptopi/HP-17-cp2001nm%2C-7S4T7EA%2C-17%2C3-FHD-IPS%2C-AMD-Ryzen-5-7520U%2C-16GB-RAM%2C-512GB-PCIe-NVMe-SSD%2C-AMD-Radeon-610M%2C-Free-DOS%2C-laptop/p/EK000530172

Ode akcija. Nešto drugo ili je ovo i dalje ok bez akcije? (može i do 700 eura). Vidim da nema baš neke 17,3 ponude. Pogotovo ako gledam 1tb diska. 

Evo imas i ovaj, jos bolja opcija Laptop HP Laptop 17-cp1757ng / AMD Ryzen™ 5 / RAM 16 GB / SSD Pogon / 17,3″ FHD (eurotoner.hr) . Dobijes i win 11 gore i 1tb diska.

Stigao je laptop. Nisam ga koristio jer ću ga vratiti. Nisam razmišljao o tipkovnici na ovoj boji. Srebrni je pa se doslovno slova jedva vide (svjetlo siva su). Osim toga, tipkovnica je njemačka sa nadoštampanim hr znakovima. Meni to smeta. Nije mi sjeo nikako. 

Tražim dalje, ali definitivno Lenovo. Makar ću vjerojatno morati spustiti ekran na 15,6". 1TB diska obavezno, crni obavezno, osvijetljenje tipkovnice bi bilo zakon. Future proof. 

https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-ideapad-ultraslim-3-82xm002tsc-156-fhd-ips-amd-ry/163868/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

može li ovako nešto?

15 godina

evo akcije u Linksu:

https://www.links.hr/hr/laptop-lenovo-thinkbook-15-g4-21dl0074sc-ryzen-3-5425u-8gb-512gb-ssd-amd-radeon-graphics-15-6-fhd-ips-bez-os-sivi-010101581

same specke:

https://psref.lenovo.com/Detail/ThinkBook/ThinkBook_15_G4_ABA?M=21DL0074SC

znači Al- poklopac, 8 GB DDR4-3200 zalemljeno i jedan utor za nadogradnju RAMa, ima i dodatni M.2 za SSD, 300nita IPS, 45% NTSC pokrivenost boja...

neloše za 400 ojra (+ 25 za još 8 GB RAMa)

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina

Pozdrav ekipa. Zamolio bi vas za preporuku uredskog laptopa do cca 600€ i da je minimalno 15,6". Zahvaljujem

0 0 hvala 0
10 godina
BoTiA kaže...
hardcoree kaže...
marxone kaže...
hardcoree kaže...
marxone kaže...
hardcoree kaže...

može li ovako nešto?

Djeluje ok. Ne znam, zato i pitam haha.

14 godina
neaktivan

pozdrav, ajmo probat opet :D

Molio bih vas ako može preporuka laptopa za photo editing, lightroom, photoshop, da je ekran što realniji, i da čim fluidnije taj lightroom radi, cijena okvirno 800-1200e

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ima li netko preporuku za laptop do oko 1000€ za surfanje, word, excel i AutoCAD?

0 0 hvala 0
9 godina
Mirkopoter kaže...
Ima li netko preporuku za laptop do oko 1000€ za surfanje, word, excel i AutoCAD?

Nešto od ovoga - gaming laptop za Autocad radi potrebne grafičke: LINK.

Ovo su laptopi sa grafičkom RTX 4050 koja je nova, brza i dolazi sa 6GB RAMa što bi mu trebalo biti dosta.

Ali nisam radio u autocadu samo znam da je to preporuka.

Preporučam i Intel procesor radi Thunderbolta ako ćeš ga spajati na docking station i bar 16GB RAMa

14 godina
Mirkopoter kaže...

CAD 2D ili 3D?

Za 2D ti je dosta i U serija Ryzena, 6/12 ili 8/16 sa iGPU i 16GB rama, gledaj da ima samo full support type C radi više ekrana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2023 21:20 (zoharbizo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice