Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.623.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

"za surfanje, filmove, office, facebook i neke normalne igrice." apsolutno ne treba i5 i taj i3-5005U ce biti vise nego dovoljan. Ja bih osobno otpilio i tog i isao na i3-4005U sa IPS ekranom sto sam vec vjerojatno napisao: http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ACER-Aspire-V3-574G__NX.G1TEX.022/

Tocno znam koje je brzine taj i3-4005U, posto sestra ima generaciju stariji, a mrvu vise clockan i3-3217U, a ja imam i5-4200U koji je izmedju i3-5005U i i5-5200U. Tako da bi zrtvovao malo procesor za IPS i malo bolju izradu i svjetlecu tipkovnicu, a onda kasnije, ako bi bio nezadovoljan brzinama instalirao SSD.

EDIT: jedino ako surfas sa sta ja znam 20 otvorenih tabova i jos u pozadini imas sta ja znam.. razmisli o ipak malo jacem procesoru. Sve da i surfas s tolko tabova, "problem" se da rjesiti da namjestit pod opcijama browsera da ti loada tab samo kad kliknes na njega. I naravno, ad-blocker kao npr. uBlock koji je jos laksi na resursima, a jednako ako ne i bolji od poznatog Adblockera Plus, itekako olaksava surfanje. Znaci pametnim softverskim pristupom rjesis "problem" toga sto nemas najjaci procesor u tom rangu, ali sa v3-574g bi sigurno imao najbolji ekran u tom rangu. Na tebi je odluka, nemoj ovo shvatit kao nagovaranje. Svakako prije kupnje, ako vec nisi, prosetaj malo kroz Elipso da vidis kakvi su ti laptopi na opip/pritisak.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 13:40 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

"za surfanje, filmove, office, facebook i neke normalne igrice." apsolutno ne treba i5 i taj i3-5005U ce biti vise nego dovoljan. Ja bih osobno otpilio i tog i isao na i3-4005U sa IPS ekranom sto sam vec vjerojatno napisao: http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ACER-Aspire-V3-574G__NX.G1TEX.022/

Tocno znam koje je brzine taj i3-4005U, posto sestra ima generaciju stariji, a mrvu vise clockan i3-3217U, a ja imam i5-4200U koji je izmedju i3-5005U i i5-5200U. Tako da bi zrtvovao malo procesor za IPS i malo bolju izradu i svjetlecu tipkovnicu, a onda kasnije, ako bi bio nezadovoljan brzinama instalirao SSD.

EDIT: jedino ako surfas sa sta ja znam 20 otvorenih tabova i jos u pozadini imas sta ja znam.. razmisli o ipak malo jacem procesoru. Sve da i surfas s tolko tabova, "problem" se da rjesiti da namjestit pod opcijama browsera da ti loada tab samo kad kliknes na njega. I naravno, ad-blocker kao npr. uBlock koji je jos laksi na resursima, a jednako ako ne i bolji od poznatog Adblockera Plus, itekako olaksava surfanje. Znaci pametnim softverskim pristupom rjesis "problem" toga sto nemas najjaci procesor u tom rangu, ali sa v3-574g bi sigurno imao najbolji ekran u tom rangu. Na tebi je odluka, nemoj ovo shvatit kao nagovaranje. Svakako prije kupnje, ako vec nisi, prosetaj malo kroz Elipso da vidis kakvi su ti laptopi na opip/pritisak.

Hvala na objašnjenju, uvjek me je mučilo koliko koje komponente u stvarnosti dolaze do izražaja, ovo što si objasnio je više nego dovoljno za neku objektivnu procjenu.

Samo kao info za one koji nisu znali u vezi ovih 5 god. garancije koju daje Elipso. Danas sam išao u Elipso pogledat gore navedene laptope, pa čak i kupit međutim prodavač mi je rekao da je na Acerove laptope puna (pokriva sve) garancija 1 god. a ovih ostalih 4 daruje Elipso (tj. neko osiguranje) i vrijedi samo za jedan kvar, znači unutar tih 4 god imate pravo samo na jedan popravak. Živo me zanima da li je i onih 2+2 god. u Linksu na istu foru.

E da, kaže frajer da su do sad imali akciju na Lenovo i Acer tako da je za očekivati u idućim danima i akcija na ostale brendove.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 23:37 (pegisixteen).
11 godina

Meni odavno smrdi taj Elipso, al eto, ako jedini u nekom rangu nude 5god na laptop kojeg netko interesira moram preporucit od tamo. I to ti je vjerojatno krivo rekao jer bi trebalo biti 2god garancije koja pokriva sve za Acer kako je u svim ostalim ducanima. Znači nemogu oni sa svojom akcijom osakatit regularno jamstvo, koje je 2g za Acer u HR. Produljeno jamstvo Mikronisa, Linksa, Ekupi.hr, zapravo svih ostalih osobno vise cijenim.

Ma imaju oni akcije svako malo, tu nema brige.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 0:32 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

0 0 hvala 0
15 godina

xd

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 11:48 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ljudi pozdrav, vidim da ima dobrih razmišljana ovdje

Uglavnom trebao bi mi neki laptop od cca 7k kn. Neki Gamerski, kolko može biti... 960M mi je neki must have za ovu cijenu, ali iman prepirku koji procesor uzet i koji model bi bio najbolji za ovu cijenu... Eventualno veličina ekrana bi bila za razmislit ali 15,6 bi bilo dosta

Evo nešto na što sam naišao

Po meni, best buy... Plus Mikronis poklanjuje 60mj jamstva i Torbu gratis. Što je zapravo dobra stvar... Jedini minus bi bio da je ovaj model bio 400kn jeftiniji pre koji tjedan u Arhitehu ali sa 2 god jamstva

http://www.mikronis.hr/asus-gl552vw-intel-core-i5-6300hq-2-30ghz-8gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-15-6-full-hd-nvidia-geforce-gtx960m-2gb-p-n-gl552vw-cn283d.aspx

ACER nitro - Odlična cijena, jedino mi je procesor minus, te neznam dal to opravdava ovu cijenu i specifikacije

http://www.centro.hr/acer-aspire-v-nitro-intel-core-i5-4210h-2-90ghz-8gb-1tb-dvdrw-dl-linux-17-3-full-hd-nvidia-geforce-gtx960m-2gb-p-n-nx-muqex-031.aspx

Malo iznad budžeta - odlične specifikacije, aluminijski dizajn koji bi trebao imati dobro hladenje

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=17636

Ono što bi tražio je (neki minimum) i5 šeste generacije ili koji bolji (čak i i7 4000), 960m, 1tb HDD, 8gb rama, ekran 15,6 (nebi bilo ni 17,3 loše)

Zahvaljujem 

0 0 hvala 0
11 godina

Ako želiš 15.6'' idi na taj 1. Odlična ponuda radi 5g jamstva. Bio bi dovoljan i ovaj i5 sa 2(+2) jezgre, ali u nekim igrama imaš koristi od 4 jezgre, naravno ovisi šta igraš. Ovaj i7 u 3. laptopu ti ne treba za igre nikako, tako da nema potrebe trošiti toliko. Kod 17.3'' modela nitro je još uvijek najisplativija kupnja, za taj budžet naravno.

EDIT: Imaš ovog prvog i jeftinije u neke druge 2 trgovine. Filip informatika i Hardsoft (u dolasku).

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 17:26 (AirLive).
9 godina
neaktivan
Pozdrav svima, molim preporuka za laptop oko 2500 kn, crvene boje, 15,6", sa DVD. Nemam linkove za ova tri prijedloga. Za surfanje,office, skype, slike, filmovi.
1. HP 15 AC002 NM, Intel Pentium N3825U, 1,96Ghz, 4GB, 500GB, DVDRW
2. Toshiba Satellite L50-B-1EG, Intel Pentium N3530, 2,16Ghz, 4GB, 750GB, DVDRW
3. Asus, bijeli, X551CA-SX0170,
Intel core I3-3217U, 1,8Ghz, 4 GB, 500Gb, DVDRW,
Pozdrav

0 0 hvala 0
11 godina

Crvene boje pa stavis bijelog.. Nema veze, prvi ti je najbolji odabir i to se nadam da ga gledas u ducanu gdje ima vise od 1god jamstva.

12 godina
neaktivan

može neka preporuka do 3500kn, po mogučnosti od 17 inča ekran, te daje moguće igrat šta novijeg menađera

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Kratka aktualizacija, Linksova 2+2 garancija je puna garancija i pokriva sve kako u osnovnom tako i u dodatnom jamstvu, potvrdili su mi na mail.

Još preostaje Mikronis sa svojih 5 god. ako neko zna provjereno neka objavi da li se radi o punoj garanciji.

1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Hvala na brzom odgovoru. Odabir je prvi crveni. Sad gledam po trgovinama cijene i jamstva. A bijeli je bio alternativa.
pozdrav
11 godina
xDISORDERx kaže...

može neka preporuka do 3500kn, po mogučnosti od 17 inča ekran, te daje moguće igrat šta novijeg menađera

Sa vise jamstva: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-g70-80-80ff0084sc-core-i3-4030u-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-920m-17-3-led-hd-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-crno-014620153

Malo jaci laptop sa 2g jamstva: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=X751LB-TY017D

9 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

trebam pomoc,uzeo sam novi laptom,i ima 2 graficke kartice.

Konkretno kad idem igrat pes 2016 odem u setings i da si naredim detalje na high i rezoluciju na FHD i nemam uopce to u opcijama,jer mi je vjerovatno prebaceno da radi slabija graficka,pa kako odabrati gracicku da kad pokrenem pes da mi radi jaca graficka i da mogu povecati detalje i rezoluciju.

Znam da pitanje nije za ovu temu,ali neznam gdje se obratiti.

Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nakon pet godina iscrpnog korištenja lenova ideapad y560 vrijeme je za kupnju novog laptopa. Kako nisam baš u tome možete mi dati preporuku best buy laptopa do max. 5000 kn (nikako više može manje).  Koristiti će se prvenstveno za 3d modeliranje u strojarstvu, te za općenite stvari: surfanje, gledanje filmova itd. Poželjno je da se može odigrati i neka igra na njemu tipa resident evil revelations i call of duty. Poželjno je da je kvalitetnije izrade kućišta zbog toga jer mi laptop treba u pokretu. Od maraka poželjno je da nije Acer, Asus i Hp jer ne želim kupiti laptop tih marki jer mi ne "pašu" (osobno mišljenje ne mislim podcjenivati niti jednog proizvođaća).

Što mislite o ovom laptopu dali zadovoljava navedene kriterije: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-dell-inspiron-5558-core-i5-5200u-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-920m-4gb-15-6-fhd-bt-hdmi-usb-3-0-linux-crno-014640133

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 20:41 (dinox22).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

Nakon dugotrajnog istraživanja došao je i taj trenutak da sam se napokon odlučio za kupovinu prijenosnika. Od gro njih ostala su dva finalna, pa bih trebao vašu pomoć oko kupnje:

1. Acer Aspire V5-591G
  2. Acer Aspire Nitro VN7-592G

Prioritetno bih htio 17" ekran ali ne znam koliko je bitna razlika u performansama izmedu i5 i i7.

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 12:08 (Bazen21).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina

dinox22

Ne valja. Tebi treba najjaci laptop u tom rangu, a to je debelo ispred svih Asus K550JX Ima i skupljih modela sa vise memorije, ali je moja preporuka da ih sam ugradis (ili prije toga za svaki slucaj pitas ovlasteni servis smijes li sam) kad skupis 300-350kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=8gb+sodimm ili http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=8gb+so-dimm (nekad napisu crticu izmedju so i dimm, sodimm je glavna oznaka za laptop rame i podrazumijeva 1.35V sto je druga bitna stvar; ugradjeni RAMi su vjerojatno CL11 latencije pa onda i novi keks gledas da bude CL11) Napomena, ugradjenih 4GB kod K550JX je zalemljeno pa ti zato predlazem da kad ces nadogradjivat odmah uzmes malo vise da budes miran na dulji period.

Bazen21

1) 950M ili 960M graficka, razlika je jedno 25-30% na stranu 960M u igrama, cijenovna razlika 100 eura ili 100 dolara

2) Haswell i Skylake i7 su vrlo slicni, dok Skylake i5 je osjetno bolji od Haswell i5 tako da je za igre nebitno sto uzeo, isto cijenovna 100 eura

3) 17.3" sa i5HQ: http://www.magazinrs.hr/acer-aspire-v-nitro-vn7-792g-50vb-173/ACR-1466/product/ 17.3" istih specs kao 15.6" obicno kosta 100e vise

4) sva ova pitanja se svode na to koja je uopce namjena, ako su igre onda bez ikakve griznje mozes ici na i5-6300HQ + imat ces nesto nize temperature

mumi3

Ne valja usporedjivati 17.3" i 15.6" jer u startu imas cijenovnu razliku. Odluci se koju dijagonalu zelis i bilo bi dobro da vidis koju bi rezoluciju htio da ides na 15.6" jer u tom rangu imas 15.6" 1920x1080p, a 17.3" FHD ide za vece novce. Napomena, veca rezolucija nije svakom bolja na laptopu, razlika je subjektivna, generalno je FHD bolja i skuplja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 14:54 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Svakako bi igre dolazile u obzir, no radi se o relativno nezahtjevnim igrama (World of Warcraft / League of Legens / Counter Strike: GO) pa mi GTX960m realno niti nije potrebna. 
Također, bavim se produkcijom el. glazbe pa bih trebao ipak možda na i7. Prema tvojim riječima razlika između i5 i i7 je poveća, pa bih ipak se onda odlučio za i7. 
Isto tako, naišao sam na sljedeći prijenosnik u međuvremenu: 

Asus K550JX-DM274D

Išao bih na otplatu na rate putem Mastercard-a RBA. Pa zbog toga izbor trgovine je bitan - Instar-Informatika / Links
Svako konstruktivno mišljenje prihvaćam te naravno prijedlog.

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 15:34 (Bazen21).
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

tražim laptop za cijenu od 5000 do max. 6000 kn,treba mi za svakodnevno korištenje (surfanje,gledanje filmova i sl.) i povremeni rad u Photoshopu i Illustratoru. Imam SSD koji bi ugradila u laptop,veličina ekrana može biti 15,6 ili 17,3".

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
11 godina

Logicni odabir za tebe u ducanu je http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g+i5 jer jedini ima IPS ekran (prosjek specifikacija radi toga nije slabiji), sto je prednost, a pogotovo prednost kako bi povremeno radila u tim programima jer je kod njih bitna preciznost boja koju nudi IPS, zatim imas sire kuteve gledanja. Jos bolji IPS ekran, tj. vrhunski IPS ekran mozes dobiti kupovinom laptopa preko Njuskala jer vidim ima par odlicnih ponuda, no to bi ti vise preporucio, ako se mislis profesionalno ili vrlo ozbiljno baviti jednog dana tim i slicnim programima.

**Iz ducana jos mozes pogledati touch IPS 14"/15.6": http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+yoga+500+i5, ako te interesira ovako nesto:

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 15:55 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
pranjba kaže...

Pozdrav svima,

trebam pomoc,uzeo sam novi laptom,i ima 2 graficke kartice.

Konkretno kad idem igrat pes 2016 odem u setings i da si naredim detalje na high i rezoluciju na FHD i nemam uopce to u opcijama,jer mi je vjerovatno prebaceno da radi slabija graficka,pa kako odabrati gracicku da kad pokrenem pes da mi radi jaca graficka i da mogu povecati detalje i rezoluciju.

Znam da pitanje nije za ovu temu,ali neznam gdje se obratiti.

Hvala

Odi u folder gdje si instalirao PES 2016.....desni klik na settings.exe -> Run with graphics processor -> High perfomance Nvidia processor i tamo pogledaj u tabu "Specifications" da li su ti sve stavke na "good"

Isto tako, kad budes palio igricu, odi desni klik na  ikonu PES2016.exe -> Run with graphics processor -> High perfomance Nvidia processor

12 godina
neaktivan

Na preporuku ovdje kupila sam: http://www.ekupi.hr/Lenovo-FHDCore-i34GB1TBR7-M360-2GB-Z51-70-80K6019JSC-prijenosno-racunalonbsp-758859.aspx

Međutim, dva puta sam vraćala laptop zbog greške. Kada je ohlađen sve je u redu, dok počne raditi nakon kratkog vremena, tipkovnica se očigledno zagrije i tipkovnica se pomiče gore-dolje kao spužva (sve tipke, a najviše središnji i lijevi dio).

Isti se problem dešava i na testu kojeg je provela stranica: http://www.notebookcheck.net/Lenovo-Z51-70-Radeon-R9-M375-Notebook-Review.151560.0.html

"The keyboard is not fitted into the base as impeccably as the touchpad. The gaps of our review sample were smaller in the upper left than in the lower right. The marginally wobbly keyboard could be dented in its center without much effort, which might be noticed during normal typing and make an unstable impression. Furthermore, the K-key frequently dismounted from its fastening in the test. The even and slip-resistant keys do not have a long drop. Their pressure point is well-palpable, but the rather soft stroke leads to a spongy typing feel particularly in the center where the keyboard yields additionally."
-
Sad kupujem novog, molim preporuku sličnih karakteristika, dakle FHD obavezno, 15.6'' ili 17.3'' iako trenutno naginjem više prema 17.3''. Grafička za igranje srednje i manje zahtjevnih igara. Proc i3 (jer i5 nemrem dobit za te novce).
Raspoloživ iznos 4000kn +-200 kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 20:10 (tanja123).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina

tanja123

Puno hvala za feedback i sorry, ako sam ti ja preporucio taj laptop. Upravo iz ovog razloga se preporucuje pogledati laptop u izlogu prije kupovine jer se tipkovnica, izrada, tipke touchpada daju testirati. Ne mora biti izlog ducana u kojem kupujes, jednostavno odes u bilokoji i malo vidis kakva je stvar (btw. uzivo jesam vidio i ispipao Lenovo z50, ali ne i z51). Nova preporuka, s time da sad obavezno pogledas kakav je laptop u ducanu prije kupnje:

15.6" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g - model sa 5005U je malo jaci od onog sa 4005U, a tog sa 4005U ima u Elipso i Ekupi.hr sa akcijom produljenog jamstva.

17.3" ovdje bih ti preporucio da se malo protegnes jer za jos +250kn dobis 950M graficku koja je cca 80% jaca od 940M: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+17.3+950m, ako je to previse onda: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=X751LB U slucaju Asusa, ako do kraja godine aktiviras: http://mojasus.com.hr/pouzdanost, bit ces sretna ako se kaj dogodi laptopu jer bi u tom slucaju dobila 100% refund novca i popravljeni laptop.

Cuky098

Da, ali ne isplativo. Gaming laptop u tom rangu bi trebao imati 960M graficku. U suprotnom treba biti i7 + 950M, a ovaj laptop ima i5 i 950M, znaci za jedan stupanj slabiju specifikaciju od konkurencije (Acer Nitro, Asus G/N serija). Prednost HPa je godinu dana vece jamstvo u startu bez obzira na popularne akcije produljenog jamstva. Sa druge strane ne treba biti tako strog jer ipak je unutra Skylake sto znaci u startu povisena cijena, a i Skylake i5 je osjetno bolji od Haswell i5, ponajprije jer ono sto je bilo Hyperthreading u npr. i5-4200H su sada fizicke jezgre u i5-6300HQ (povecan je i Cache). Ako kupujes laptop, navedi namjenu, dijagonalu i budzet.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 21:03 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru.
Planiram kupiti laptop u sljedecih tjedan/dva,nadam se mozda i kakvoj akciji. Do 7000 kn,studentska namjena (seminari,filmovi,igrice) mislim da bi Asus K550JX-DM013D bio best buy za moje potrebe i jos je jeftiniji.
11 godina

17.3" ili 15.6"?  Mozda glavna razlika izmedju laptopa oko 7000kn i onih oko 5-6000kn je u IPS ekranu. Znaci K550JX nema IPS, nego tipicni TN, ali performanse su na mjestu.

9 godina
neaktivan
Dijagonala moze biti i15,6 ili 17,3,svejedno mi je.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Znaci,zrtvovat zaslon za bolje perfomanse?
11 godina

Evo ti od jeftinijeg prema skupljem pa ti vidi zelis li IPS i koje specs zelis:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K550JX-DM143D pa nadogradis sa jos RAMa, a mozes i SSDom, ako ti je u interesu; u Elipso sa 5g jamstva

http://www.ekupi.hr/ASUS-i78GB1TBGTX950M-K751LX-TY019D-prijenosno-racunalo-667234.aspx 4g jamstva, (osjetno) bolji ekran od K550JX, ali i dalje TN!

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+031 rijedak slucaj gdje je 17.3" verzija jeftinija od 15.6", ostalo ih je jos vrlo malo

Nemoras zrtvovati zaslon za performanse jer ipak ti je budzet 7000kn. Po meni ti je od ovih najbolja opcija ovaj zadnji, Centro.hr 6650kn, kasnije nadoplatis +1god jamstva za 250-300kn i to je to. Asus je primamljiv u Ekupi.hr radi 4god jamstva, inace ga mozda nebi ni linkao. Ekran tog sam vidio uzivo i vrlo je dobar za TN matricu, a IPS imam sam pa znam koja je razlika. 960M grafa je jedno 25-30% bolja od 950M na FHD rezoluciji, a na HD rezoluciji GDDR5 memorija ne igra ulogu pa razlika u clocku cini jedno 13% razlike. i7-5500U je za igre malo/nesto slabiji od i5-4200H (zavisi koliko je CPU intenzivna igra), a trosi osjetno manje radi cega je skuplji, makar slabiji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 21:42 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice