"za surfanje, filmove, office, facebook i neke normalne igrice." apsolutno ne treba i5 i taj i3-5005U ce biti vise nego dovoljan. Ja bih osobno otpilio i tog i isao na i3-4005U sa IPS ekranom sto sam vec vjerojatno napisao: http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ACER-Aspire-V3-574G__NX.G1TEX.022/
Tocno znam koje je brzine taj i3-4005U, posto sestra ima generaciju stariji, a mrvu vise clockan i3-3217U, a ja imam i5-4200U koji je izmedju i3-5005U i i5-5200U. Tako da bi zrtvovao malo procesor za IPS i malo bolju izradu i svjetlecu tipkovnicu, a onda kasnije, ako bi bio nezadovoljan brzinama instalirao SSD.
EDIT: jedino ako surfas sa sta ja znam 20 otvorenih tabova i jos u pozadini imas sta ja znam.. razmisli o ipak malo jacem procesoru. Sve da i surfas s tolko tabova, "problem" se da rjesiti da namjestit pod opcijama browsera da ti loada tab samo kad kliknes na njega. I naravno, ad-blocker kao npr. uBlock koji je jos laksi na resursima, a jednako ako ne i bolji od poznatog Adblockera Plus, itekako olaksava surfanje. Znaci pametnim softverskim pristupom rjesis "problem" toga sto nemas najjaci procesor u tom rangu, ali sa v3-574g bi sigurno imao najbolji ekran u tom rangu. Na tebi je odluka, nemoj ovo shvatit kao nagovaranje. Svakako prije kupnje, ako vec nisi, prosetaj malo kroz Elipso da vidis kakvi su ti laptopi na opip/pritisak.