Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.543
|
čitano: 14.458.684
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

@PoloMarko, thanks za odgovor, ispravio sam tipove matrica u pitanju.

To je nesto novo sto sam naucio, da je TFT tip koji svi dijele, a TN je vs. IPS.

Uglavnom, ja ne kuzim nikako sto vi mislite kada kazete da je "17'' laptop zapravo zamjena za desktop"?

Ja ali ni bijesan ne bih 17'' monitor smatrao desktop monitorom, za posao, pa tako ni za surfanje i ili Word.

Sorry, ali meni mojih 2x24'' je neki minimum za civiliziran rad :)

I stoga ne kuzim tu izjavu. Ako uzmemo dva laptopa, jedan 15'', drugi 17'', istih specifikacija, ovaj drugi bi kao trebao biti zamjena za desktop?

Ne kuzim!

Zapravo, sad mi palo na pamet - elementarna logika nalaze - da tih 2'' nisu neka razlika. 

Ako uzmemo 2 laptopa, 15'' i 17'' inace potpuno ista - ne postoji nista sto ces na onom 17'' moci raditi a na 15'' neces. 17'' ce biti marginalno ugodniji, ali to je sve, 15'' ce biti prenosiviji. Opet, i jedan i drugi bi za neki smisleni rad zahtjevali externi monitor, po mom misljenju.

Tako da, odgovoreno mi je na pitanje, in one way or the other, u skladu s onim da "ne zelimo kupiti nesto sto nam ne treba", ici cemo sa 15'' i portabilnošću.

Sorry ak zvucim kao umisljeni troll, nije mi to namjera, samo razmišljam na glas :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 12:02 (haki).
9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav

tražim laptop za gledanje filmova, faks i malo gejminga (dota, wow, bioshock), windows nisu nužni

dvoumim se između
https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-hp-250-g4-m9s62ea/68252

i

https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e5-573g-33cm-nx-mw4ex-016/69189

Zanima me koji je isplativije uzet i da li postoji neki bolji u istom cjenovnom rangu?
također sva iskustav sa navedenim laptopima su dobrodošla :)

0 0 hvala 0
11 godina

haki

Neznam ni ja iskreno zast se tak kaze, pokupio od drugih. Mislim da je fora u dimenzijama, 17.3" nije puno tezi, al zauzima vise prostora. Nadalje, 17.3" dijagonala je blize 21.5" koja se gleda kao dijagonala od koje krecu noviji desktop monitori. 

EDIT: Vrlo su slicni procesori, jedina osjetna razlika je kaj n3700 ima bolji iGPU, sto nije nesto vazno posto se iGPU n29x0 dobro nosi sa HD videjima (provjereno).

Theodern

Max. svota do koje mozes ici? Placas ZABAom?

Fixcar

Ak je deda mobilan, odi sa njim u izlog blizeg ducana sa tehnikom pa malo prosvrljajte po laptopima. Tako bi se trebali lako odluciti za dijagonalu. Asus kojeg je kolega preporucio: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n2940+17.3 je dobar odabir, konkurira mu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ES1-731 Na temelju izrade koja se sazna opet obilaskom laptopa bi se trebalo lako odluciti za jednog od ta 2. Ponuda 15.6" je ogromna, gledaj da ima i3U ili 3825U procesor.

Rocker747

Ista preporuka kao Fixcaru. Nesto sa i3U ili 3825U pa prosvrljat po kakvom ducanu da vidis izradu i da te se neki dojme vise od ostalih. Onda sjednes doma, pogleas kak se koji drze sa jamstvima na nabavi i odaberes. To je metoda kojom bi ja isao da kupujem laptop u tom rangu.

perix231

Treba li laptop imati zasebnu graficku? Od tih je definitivno najjaci zadnji Lenovo g500 i to ti je preporuka, ako bas zelis graficku, znaci malo jaci stroj za igranje posto pricamo o rangu u kojem se u ducanu tek pojavljuju laptopi. Iz ducana za te novce nemozes dobiti graficku pa sam te zato to prvo pitao, a imas ovako best buy: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+3825, pogotovo interesantatn u ekupi.hr sa 4g jamstva za +150kn naspram ostalih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 12:34 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Blize ali ne puno blize, that's my point.

Kao sto rekoh, ne postoji nista sto ces na 17'' moci raditi a na 15'' ne (ako su oba iste rezolucije).

Stoga mi je cijela ta fraza misleading.

Nastavlja se na ono sto si ti napisao - da ljudi misle da ako je laptop veci da je brzi xD

A jel, to sto ima 2'' veci monitor, ne govori naravno nista o komponentama unutra :D

11 godina

Da ih vidis uzivo bi najbolje vidio razliku. Meni je primjetnija razlika u bazi nego dijagonali ekrana. Kolko tolko se to vidi ovdje:

11 godina

delete..

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 12:31 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Kul, je, bit ce neki 15'' FHD, ili onaj 2a, ili 4.

Ali imamo novi problem -- obadva ta joj se ne svidjaju.

Kaze, oni su "fuj plastični".

OK smo pogodili laptop, ali treba biti metalan i izdržljiv, i imati dobru tipkovnicu i touchpad :D

10 godina

@The_Fichek pozeljno bi bilo da ima, ali nekako me brine ta garancija... iako je stvarno bolji od ostalih

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 12:42 (perix231).
11 godina

haki

Mislim da je Lenovo bolji kaj se Touchpada tice, nisam siguran. Ne postoji metalan laptop, samo najnajskuplji gamerski i workstation laptopi su izradjeni gotovo cijeli od neke legure, Macbook (ovaj zadnji valjda ne, nisam siguran) isto no Mac ima znatno manju kolicinu materijala. Znaci u rangu o kojem mi pricamo, 3.5 - 6.5 k kn, najvise sto mozes dobiti po pitanju izrade je nekakav sloj legure na gornjoj povrsini laptopa i/ili iza ekrana, da laptop ima cvrste spojnice baze i ekrana, da je plastika od koje je generalno izradjen cvrsta. Tako nesto ima vecina laptopa u tom rangu, neki vise neki manje, kolko je to dovoljno dobro najbolje opipati u ducanu. Najcvrsci u tom rangu je mozda HP Probook, a najveca mana istog je sto regularno dolazi sa 1g jamstva i sto sa FHD rezolucijom dolazi tek od malo iznad 5000kn. Slicna stvar je kod Della, sa FHD dolazi tek 2 modela (klik, klik2), ali Dell ima 3g jamstva. Naravno, lovis one akcije od 4/5g jamstva, najvise ih ima u Mikronisu, ak se ne varam i tamo su uglavnom rasprodani ti laptopi. Uglavnom, nabava.net ti je najbolji vodic.. Lenovo z50/51 je prilicno cvrst, svako tko ga je imao u ruci to kaze. Kolega Roby27 vele da su novi V3 Aceri manje cvrsti od malo starijig V3-572/573G, to jos nisam provjerio, no vjerujem mu posto noviji imaju IPS pa to vjerojatno vuce kompromis nesto slabije izrade.

Malo gledam taj Lenovo z51, postoji osjetna razlika u kvaliteti ekrana izmedju modela sa m360 grafom i onog sa m375: http://www.notebookcheck.net/Lenovo-Z51-70-Notebook-Review.150613.0.htmlhttp://www.notebookcheck.net/Lenovo-Z51-70-Radeon-R9-M375-Notebook-Review.151560.0.html

Moras imat na umu da laptopi do 6500kn obavezno imaju kompromis. Bez nekog veceg kompromisa bi prvi bili N551 Asus i Acer Nitro pa onda ako te ne interesiraju igre HP Envy, Toshiba P50 itd. makar i tu ima razlika. N551 Asus je nekako rock-solid sto se tice opcenitog dojma, izrada je specificno dobra.

perix231

Ha cuj, isplati se ak oces performanse. Ostalima sa 8750M grafom je isto istekla garancija. Ti su svi bili best buyevi oko 3500-4000kn kad sam ja tek dosao na forum. Grafa je konkurirala Nvidiji 740M koju je danas zamijenila 940M/840M. Taj Lenovo jos ima najvise jamstva na Njuskalu za razliku od ostalih i ti drugi laptopi na Njuskalu imaju uparenu 8750M uglavnom sa jacim A10 AMD procesorom koji je u Single-Core perf slabiji od i3-4000M. i3-4000M je kao Haswell i5U sa povecanom potrosnjom. Danas je proc izumro jer ga je izgurao upravo i5U. Znaci ono sto treba provjeriti je kako se drzi sa temperaturama. Ako je situacija losa, vjerojatno bi se lako popravila mjenjanjem termalne paste procesora pa zatim grafe, ako je potrebno, i isisivanjem laptopa od prasine. To se moze napraviti i solo na tom Lenovu ili nosit u servis.

Kaj se tice novog laptopa u ducanu sa grafom, preporuka je: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=920m+E5-573G sa grafom koja je praktici jednako dobra kao 8750M, samo sto je veci broj igrica bolje optimiziran za laptop Nvidije nego laptop Radonke, a proc je prikriveni i3U, nest slabiji od i3-4000M.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 13:14 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

Asus GL551JW-DS71 15.6" i7 4720HQ 2.6-3.6GHz 2GB GTX 960M Windows 8.1 (1TB 7200RPM HDD / 16GB RAM / DVDRW) zanima me ovaj laptop i di bi ga mogao uzet u Eu do max nekin 1000eura. Ili ako netko ima prijedlog za nesto isto ili bolje za tu cijenu.

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
The_Fichek kaže...

haki

Mislim da je Lenovo bolji kaj se Touchpada tice, nisam siguran. Ne postoji metalan laptop, samo najnajskuplji gamerski i workstation laptopi su izradjeni gotovo cijeli od neke legure, Macbook (ovaj zadnji valjda ne, nisam siguran) isto no Mac ima znatno manju kolicinu materijala. Znaci u rangu o kojem mi pricamo, 3.5 - 6.5 k kn, najvise sto mozes dobiti po pitanju izrade je nekakav sloj legure na gornjoj povrsini laptopa i/ili iza ekrana, da laptop ima cvrste spojnice baze i ekrana, da je plastika od koje je generalno izradjen cvrsta. Tako nesto ima vecina laptopa u tom rangu, neki vise neki manje, kolko je to dovoljno dobro najbolje opipati u ducanu. Najcvrsci u tom rangu je mozda HP Probook, a najveca mana istog je sto regularno dolazi sa 1g jamstva i sto sa FHD rezolucijom dolazi tek od malo iznad 5000kn. Slicna stvar je kod Della, sa FHD dolazi tek 2 modela (klik, klik2), ali Dell ima 3g jamstva. Naravno, lovis one akcije od 4/5g jamstva, najvise ih ima u Mikronisu, ak se ne varam i tamo su uglavnom rasprodani ti laptopi. Uglavnom, nabava.net ti je najbolji vodic.. Lenovo z50/51 je prilicno cvrst, svako tko ga je imao u ruci to kaze. Kolega Roby27 vele da su novi V3 Aceri manje cvrsti od malo starijig V3-572/573G, to jos nisam provjerio, no vjerujem mu posto noviji imaju IPS pa to vjerojatno vuce kompromis nesto slabije izrade.

Malo gledam taj Lenovo z51, postoji osjetna razlika u kvaliteti ekrana izmedju modela sa m360 grafom i onog sa m375: http://www.notebookcheck.net/Lenovo-Z51-70-Notebook-Review.150613.0.htmlhttp://www.notebookcheck.net/Lenovo-Z51-70-Radeon-R9-M375-Notebook-Review.151560.0.html

Moras imat na umu da laptopi do 6500kn obavezno imaju kompromis. Bez nekog veceg kompromisa bi prvi bili N551 Asus i Acer Nitro pa onda ako te ne interesiraju igre HP Envy, Toshiba P50 itd. makar i tu ima razlika. N551 Asus je nekako rock-solid sto se tice opcenitog dojma, izrada je specificno dobra.

perix231

Ha cuj, isplati se ak oces performanse. Ostalima sa 8750M grafom je isto istekla garancija. Ti su svi bili best buyevi oko 3500-4000kn kad sam ja tek dosao na forum. Grafa je konkurirala Nvidiji 740M koju je danas zamijenila 940M/840M. Taj Lenovo jos ima najvise jamstva na Njuskalu za razliku od ostalih i ti drugi laptopi na Njuskalu imaju uparenu 8750M uglavnom sa jacim A10 AMD procesorom koji je u Single-Core perf slabiji od i3-4000M. i3-4000M je kao Haswell i5U sa povecanom potrosnjom. Danas je proc izumro jer ga je izgurao upravo i5U. Znaci ono sto treba provjeriti je kako se drzi sa temperaturama. Ako je situacija losa, vjerojatno bi se lako popravila mjenjanjem termalne paste procesora pa zatim grafe, ako je potrebno, i isisivanjem laptopa od prasine. To se moze napraviti i solo na tom Lenovu ili nosit u servis.

Kaj se tice novog laptopa u ducanu sa grafom, preporuka je: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=920m+E5-573G sa grafom koja je praktici jednako dobra kao 8750M, samo sto je veci broj igrica bolje optimiziran za laptop Nvidije nego laptop Radonke, a proc je prikriveni i3U, nest slabiji od i3-4000M.

E hvala ti puno na odgovoru i pojasnjenju :)

16 godina
neaktivan

nas je totalno odbio od Lenova Z51. Ne dolazi u obzir :)

S druge strane,

review Acera V3-574G je sasvim prihvatljiv, sta ne? Obzirom na nase potrebe. Build quality se cini skroz ok.

Nakon gledanja reviewa, ne znam koliko bolji moze biti Dell/HP da, za boga miloga, kosta preko 1200kn vise, uz slabiju graficku, i minus IPS ekran pa kakav god ovaj na 574G bio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 13:53 (haki).
12 godina
neaktivan

Fora kod 13" laptopa je što se vrlo prenosivi pa ih je ugodno nositi na predavanja, lagano se spoje na projektor po potrebi, nije težak i ugodan je kada se stavi na deku. Potpuna suprotnost od toga su 17" laptopi. Ako će laptop većinu vremena provesti na radnom stolu (kao da imaš desktop pc) i nisi spreman uložiti dodatne nove za monitor, onda je 17" laptop savršen za tebe (hence zamjena za desktop). 15" je nekakva zlatna sredina, dosta je prenosiv, ako planiraš raditi nešto ozbiljno (3D modeliranje) lako se spoji na eksterni monitor i može se bez problema staviti na deku.

Najbolje da sam otiđeš i pogledaš kako to izgleda uživo. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 14:06 (PoloMarko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

ceco22

Di si nasao taj laptop? http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n551jw je najblize tome u HR ili ako odgovara 17.3" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+i7

16 godina
neaktivan

Potrazio ja malo HP-ova, nasao ovaj Pavilion 15.

Za tocno 5k kn ima 5200U, 940M i HP je. Build quality bi bio bolji nego na Aceru?

Review-a nema, a onih kojih priblizno nadjem, pise: The entire casing is comprised of plastic.

I pitanje - ako se odsurfa na sluzbene stranice, pise za OS:

Operacijski sustavFreeDOS 2.0
(Upgrades to Windows 10 Home) 1 

Znaci li to da je FreeDOS original upgradeable na licencirane 10 besplatno?

Tocno je HP skuplji za cijenu Windowsa.

Makar, nisam uvjeren da je HP build quality tu superioran nesto toliko da bi se isplatilo drop-ati IPS za njega..

@PoloMarko, hvala na odgovoru - da, nekako mi se cini najrazumnije drzati se zlatne sredine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 15:00 (haki).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hej ekipa, evo našao sam se u slatkim mukama tj. dobio sma priliku kupiti laptop. Student sam predzadnje godine strojarstva i služim se programima za 3D modeliranje (CATIA, SolidWORKS, Inventor,...), AutoCAD, često koristim Adobe After Effects za razne 3D graficke animacije (to mi je hoby), Abaqus i Ansys su mi pod "must", odnosno na večini laptopa jako dugo se vrti simulacija odnosno, simulacije raznih naprezanja i sl računalo jednostavno treba matematički i grafički izvrstiti veliku količinu formula i podataka i izaći sa konačnim rezultatom, a iskreno već kad imam priliku uzeti laptop rado bi htio da se to vrijeme skrati :) Također SSD disk kakav takav za vrtit software je prioritet + ako je moguće HDD od 1TB...

Raspolažem sa buđetom od 1000€ +/- 200€ (ako je moguće neki best buy do 1000€ ali isto tako znam da mi zahtjevi nis skromni pa već kad uzimam uzeo bi nešto za narednih par godina...

Prije 3 god. sam ovdje na bug.hr objavio post da kupujem komp i ekipa je sloila vrhunsku konfiguraciju za PC koji i danas radi i danas vrti sve zahtjevnije programe, pa jednostavno rečeno njbolji ste svi od reda i hvala svakom tko pomogne :)

Ovdje sam nešto više napisao na jednom stranom forumu pa da dobijete okvirno dojam što bi htio:

• Country of purchase:Croatia or maybe Germany

• Budget range:1000€ +/-200€

• Purpose (netbook, ultraportable, mainstream, gaming, desktop replacement, etc.):Don't know this part, but as mechanical engineer I need laptop which can multitask between autodesk Inventor, CATIA, Matlab/Mathematica and similar programs, and I work much in Adobe After Effects

• Screen size preference:I would like to keep it over 17" if it's possible but would like to hear if you have some monster/beast with lover screen size

• OS preference (Windows/Mac/Linux): Don't wanna buy laptop with OS pre-installed on it, but I use Linux almost as much as Windows 8.1 (my favourite), but I won't to do it my way, so without OS

• Gaming requirements (list example games and desired fps/settings):I don't care but if I change my mind that I can open some new games.

• Other performance requirements (video editing, CAD, etc.):CAD, CAD, Math, CAD, such CAD, #muchCAD, #suchMATH haha

• Portability requirements (constantly carried, frequently moved, mostly stationary, etc.):constantly carried

• Brand preferences and reasons (already owned accessories, familiarity, business compatibility):I don't care

• Any particular style that you like (examples are great):Hellofa love slim stile like Mac (blame me hahaah)

Which of the following qualities would you prefer? (Choose one or two)

• Long battery life -vs- Low weight -vs- High performance: Long battery life

• Build quality -vs- Low price: Build quality

List any critical features: NO

Which features would you pay a premium for? (eg. high resolution screen, great keyboard/touchpad/audio, low noise/heat): NO

Još jednom unaprijed hvala :)

EDIT: htio bi dobiti presjek najboljeg za te novce znaći optimalno neki best-buy

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 15:10 (bubiZG).

0 0 hvala 0
14 godina

Preporuka best buy do 8000kn, dobavljivost u Zagrebu?

Nisam baš up-to-date s ovim stvarima pa ako može netko tko je upućen dati neke preporuke.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ljudi, jel ima netko Asus F555LB-DM015D ? Planiram ga kupit, al bih prije toga želio informacije nekoga iz prve ruke.

Iskustva, mišljenja, dobre/loše strane?
Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oko 8k kn .. Acer Nitro. I staviti si SSD unutra, disk izvaditi i ili prodati ili napraviti "disketu" od njega sa eksternim USB kucistem. Prosurfati za bolju cijenu mozda. Ili cesto spominjani Asus N551.

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

da, plaćam zabom

3300 max budžet

11 godina

haki

Pavilion i Probook nisu ista serija po izradi. Najlakse provjerit uzivo.. Neznam se moze upg ili ne..

bubiZG

Odabir je u tvom slucaju lagan: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+i7 Konkurent mu je 1000kn skuplji i uglavnom po recenzijama nist bolji: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=G771JW osim kaj ima 7200rpm HDD, no za razliku se kupi SSD i to onda gledas M.2 posto ga oba podrzavaju pa se da za 1000kn razlike kupit posten M.2 256GB SSD, a moze i SATA3 naravno. Napomena je da oba laptopa kao i vecina throtlaju pri heavy loadu, tj. mobilni i7 i desktop i7 nisu iste stvari po pitanju konstantnog rada pod jacim loadom. Laptop koji bi bolje izgurao takav rad bi bio glomazniji: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+g751jl Svi su kao "gamerski", no to tak ide ako oces max. performanse za novce. Npr. imas "negamerskog" izgleda: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n751+asus koji za iste, tj. vece novce od Nitroa nudi osjetno slabiju, iako solidnu 950M grafu (nije GDDR5, 960M je)

Ranko Kukumar

Namjena, pogledaj malo ove koje sam linkao bubiZG

Theodern

Onda https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e5-573g-39a1-nxmvrex049/69202, ako placas na rate onaj kojeg si linkao: https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-acer-aspire-e5-573g-33cm-nx-mw4ex-016/69189

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 15:29 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Svi su mi preporucili taj, pa evo čekam još da mi se tko javi, ali vjerojatno onda bude taj... to je ovaj dakle? http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_198&products_id=17176

Samo kratko pitanje @The_Fichek ako sma dobro shvatio taj model ima i SSD i običan hard, ako je tako onda odlično jer to tražim.

Puno hvala na odgovoru :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 15:48 (bubiZG).
11 godina

Ne, ima obicni HDD, mislim da 5400rpm sto je klasika jer manje griju i tisi su od 7200rpm. Ono kad lap dolazi sa npr. 1TB+8GB SSD ili 1TB+24GB SSD to je ustvari SSHD disk pa mos proguglat.. Uglavnom, ugradi zasebno SSD i problem rjesen, M.2 je pozeljan kad vec laptop ima M.2 utor, no do njega nije lako doci pa nosis u servis ili pitas ducan da oni posalju servisu da ugrade. Mozes i sam popratit YT tutorial (nisam siguran gubi li se ili ne garancija), no dost je komplicirano i to je jedina mana tom Aceru, sto nema lako pristupacan hardver niti za ugradnju RAMa.

13 godina
neaktivan

@The_Fichek

ok, ali nisam onda skuzio koja je solucija gdje to mogu dobit skupa, komplikacije su mi to slat po servisima i sl. jer nisam baš nonstop stacioniran u jednom gradu i treba mi instant riješenje, znaći uđem, kupim, gotovo.

Oprosti što gnjavim, priznam tudum sam u tom području pa vjerujem vama, ekipi koja kuži što radi :)

14 godina
neaktivan

Znaci ovog Asusa nema nigdje u EU ? Ako ne nadjem ovoga ROG uzeo bi Acer. Asus mi je sad privlacniji zbog jamstva

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
11 godina

Evo solucije di kupis skupa: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+ssd+i7 Doslovno platis 3000kn 128GB SSD na taj nacin. Zato ti je puno isplativije sam nadogradit (obavezno prije pitati gubi li se garancija) ili rjesit sa ducanom, tj. servisom nadogradnju. Izgubis malo vremena i volje, a puno ustedis.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 16:19 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ok, možda znaš pošto su i moraju li maknut standardnih 1TB disk ili samo metnu SSD? Htio bi na ssd metit Windowse i par tih aplikacija (after effects, matLAb i ove aplikacije za 3D modeliranje)

Puno hvala na pomoći i izdvojenom vremenu :)

16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

haki

Neznam ni ja iskreno zast se tak kaze, pokupio od drugih. Mislim da je fora u dimenzijama, 17.3" nije puno tezi, al zauzima vise prostora. Nadalje, 17.3" dijagonala je blize 21.5" koja se gleda kao dijagonala od koje krecu noviji desktop monitori. 

EDIT: Vrlo su slicni procesori, jedina osjetna razlika je kaj n3700 ima bolji iGPU, sto nije nesto vazno posto se iGPU n29x0 dobro nosi sa HD videjima (provjereno).

Theodern

Max. svota do koje mozes ici? Placas ZABAom?

Fixcar

Ak je deda mobilan, odi sa njim u izlog blizeg ducana sa tehnikom pa malo prosvrljajte po laptopima. Tako bi se trebali lako odluciti za dijagonalu. Asus kojeg je kolega preporucio: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n2940+17.3 je dobar odabir, konkurira mu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ES1-731 Na temelju izrade koja se sazna opet obilaskom laptopa bi se trebalo lako odluciti za jednog od ta 2. Ponuda 15.6" je ogromna, gledaj da ima i3U ili 3825U procesor.

Rocker747

Ista preporuka kao Fixcaru. Nesto sa i3U ili 3825U pa prosvrljat po kakvom ducanu da vidis izradu i da te se neki dojme vise od ostalih. Onda sjednes doma, pogleas kak se koji drze sa jamstvima na nabavi i odaberes. To je metoda kojom bi ja isao da kupujem laptop u tom rangu.

perix231

Treba li laptop imati zasebnu graficku? Od tih je definitivno najjaci zadnji Lenovo g500 i to ti je preporuka, ako bas zelis graficku, znaci malo jaci stroj za igranje posto pricamo o rangu u kojem se u ducanu tek pojavljuju laptopi. Iz ducana za te novce nemozes dobiti graficku pa sam te zato to prvo pitao, a imas ovako best buy: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+3825, pogotovo interesantatn u ekupi.hr sa 4g jamstva za +150kn naspram ostalih.

Ok. Preopruka stoji, ali max budget je 2500kn, poželjno manje, i ne treba mu i3 jer će ionako tu i tamo otvoriti web stranicu pokoju i to je uglavnom sve. On je totalni početnik i treba mu neka osnovna mašina na koju će se naučiti tražiti što mu treba po netu. Tako da što jeftinije to bolje a da opet nije nešto totalno bezveze.

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
9 godina
neaktivan

Koji su hardwerski zahtjevi (osim rezolucije ekrana) za kvalitetnu sliku u Full HD formatu?

Mislim na gledanje filmova. Koji procesor, dali je potrebna zasebna grafička i koja minimalno, koliko radne memorije što laptopa što grafičke?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 19:09 (Renta10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kvaliteta slike ovisi o rezoluciji, premazu (matte ili glossy) te osvjetljenju. Komponente su nebitne. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice