@PoloMarko, thanks za odgovor, ispravio sam tipove matrica u pitanju.
To je nesto novo sto sam naucio, da je TFT tip koji svi dijele, a TN je vs. IPS.
Uglavnom, ja ne kuzim nikako sto vi mislite kada kazete da je "17'' laptop zapravo zamjena za desktop"?
Ja ali ni bijesan ne bih 17'' monitor smatrao desktop monitorom, za posao, pa tako ni za surfanje i ili Word.
Sorry, ali meni mojih 2x24'' je neki minimum za civiliziran rad :)
I stoga ne kuzim tu izjavu. Ako uzmemo dva laptopa, jedan 15'', drugi 17'', istih specifikacija, ovaj drugi bi kao trebao biti zamjena za desktop?
Ne kuzim!
Zapravo, sad mi palo na pamet - elementarna logika nalaze - da tih 2'' nisu neka razlika.
Ako uzmemo 2 laptopa, 15'' i 17'' inace potpuno ista - ne postoji nista sto ces na onom 17'' moci raditi a na 15'' neces. 17'' ce biti marginalno ugodniji, ali to je sve, 15'' ce biti prenosiviji. Opet, i jedan i drugi bi za neki smisleni rad zahtjevali externi monitor, po mom misljenju.
Tako da, odgovoreno mi je na pitanje, in one way or the other, u skladu s onim da "ne zelimo kupiti nesto sto nam ne treba", ici cemo sa 15'' i portabilnošću.
Sorry ak zvucim kao umisljeni troll, nije mi to namjera, samo razmišljam na glas :)