Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav, trebao bih preporuku za laptop koji bi služio za programiranje (bez video editiranja), Photoshop, Illustrator, možda virtualna mašina ili dual boot Windows/Linux, i lagano igranje strategija.

Za oko mi je zapeo Asus K555LN s Intel Core i7-4510U CPU-om, Full HD mat ekranom, 6 GB RAM-a, 1 TB HDD i GeForce 840M grafikom (nadogradio bi ga s SSD-om i još 4-8 GB RAM-a).

Da li bi taj model bio dovoljan za gore opisane potrebe ili imate bolju preporuku, Asus košta 5500, ali sam spreman uložiti do 6700 kuna na rate. 

Unaprijed zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Novosti u vezi lenova: http://www.jutarnji.hr/najgora-izdaja-kupaca-u-povijesti-lenovo-namjerno-prodavao--zarazena--racunala--je-li-i-vase-medu-njima-/1300631/

Loše, nepotrebno, takvi će još neko vrijeme biti u cirkulaciji kod nas pa nek se zna.

@misterX_29: Ja imam taj laptop i prezadovoljan sam :) Ali, na žalost, nemamo baš sličnu upotrebu laptopa pa nisma mjerodavan... koristim ga za MS Office i gaming, trenutno se najčešće vrti WOT - na HD+ rez i srednjim postavkama grafike mi daje 30-40 fps-a. Eto, ako ti to štogod znači 

Inače -super izrada, jako lijep laptop, odaje dojam kvalitetnog proizvoda u rukama. Baterija bolja nego u većini rivjuvova. Super hlađenje, hladan ko špricer čak i kada gejma 1+h. Jedino pozadina ekrana magnet za otiske, svako malo se mora brisati inače izgleda očajno 

Lifes good!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 15:14 (BluesBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...

Za 870 eura sa 15 eura dostavom mozes rjesiti 15.6" IPS Acer Nitro Vn7-591g sa i5H i 860M, ducan Cyberport.de. Amazon.de vise ne dostavlja u HR izgleda, da dostavlja linkao bi ti 17,3" IPS Touch Lenovo y70-70 za 850 eura..

Ovo je odlicna ponuda i dobra preporuka kolege Ficheka, ali nije sam tak kupiti lap u Cyberportu jer oni u ponudenim zemljama nemaju HR (dok obavljas kupnju).

Tak da je to svakak problem...da se kao rjesiti na nacin da im saljes mail...cul sam da neki stave Sloveniju pa u mailu objasnjavaju da su iz HR i sl., uglavnom da je jednostavno naruciti kao iz    Computeruniversa ja bih vec to narucil....

16 godina
neaktivan

Pozdrav. Prijatelju treba neki prijenosnik onako za svakodnevni rad, surfanje i tako to. Što je najbolje za oko 3000 kn? Hvala.

Beware of the sharp edged weapon called human being

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

graphics name defined by CPU - sta to znaci?

sestra mi kupuje laptop za surfanje, pisanje dokumenata, malo powerpoint prezentacija, itd, u cijeni do 3000kn, sta joj preporucujete?

0 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav gospon The_Fichek :) 

Planiram kupit asus x550jk i gledam kako bi najjeftinije prosao. Uzeo bi novi na cash i sad trazim tko ga nudi najjeftinije u ZG. Da li bi mi mogli pomoci s nekim savjetom gdje da gledam?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav Fichek, napokon sam odlučila i jučer kupila prenosno računalo Acer V-Nitro-VN7-791G-50k....koje ste mi preporučili i platila na rate preko ekupi.

Danas su mi poslali mail da navedenog računala nema i da ne znaju kad ce ponovno biti te mi preporučuju slično za istu cijenu.

Molim za pomoć jer nisam sigurna koja je razlika... http://www.ekupi.hr/Prijenosno-racunalo-Acer-V-Nitro-VN7-791G-57N6-NXMQREX080-501920.aspx

16 godina
neaktivan

Ja imam nitra, koji je to  Acer V-Nitro-VN7-791G-50K?

Fali jedan broj prije tog K..... ili i iza. Da mogu usporediti. Jer 50K ne nalazim na Google moraju biti 4 mjesta. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 18:49 (Oldy).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Acer Aspire V NITRO VN7-791G-50YK 17.3"NX.MQREX 0.71 Intel Core i5

16 godina
neaktivan

Isti proc i grafa.

Prvi ima 500GB hard i 128GB SSD, 8GB RAM.

a drugi 1000GB hard +8GB SSHD (8GB cache), 8GB RAM. isto dovoljno brzo u svakodnevnom radu. 

Evo to g 50YK na ekupi piše da dostavljaju od 26.2.

http://www.ekupi.hr/Acer-Aspire-V-NITRO-VN7-791G-50YK-173nbspNXMQREX071-497861.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 19:00 (Oldy).

0 0 hvala 0
11 godina
Alanusis kaže...

Planiram kupit asus x550jk i gledam kako bi najjeftinije prosao. Uzeo bi novi na cash i sad trazim tko ga nudi najjeftinije u ZG. Da li bi mi mogli pomoci s nekim savjetom gdje da gledam?

Pretpostavljam da ideš na model sa i5h, pa ti onda ide ova lista. Ja bi osobno odmah išao na 1. ili 2. sa liste tj. u adm ili u arhiteh. Kao što vidiš obje firme su u zg i trebali bi nuditi za gotovinu ovu jeftiniju cijenu (onu koja nije prekrižena). 

3. opcija bi ti možda mogla biti da vidiš ima li ovaj model u instar informatici 850m gddr5. To provjeri tako da im pošalješ mail ili idi direktno u poslovnicu. Moje mišljenje je da je to 99% ipak gddr3. Opet kad ideš njima u poslovnicu mogu ti reći je je to je to jer tako piše na ceduljici uz laptop, ali mogli su oni staviti i da je 860m pa bi opet bilo da je to to :D. Isto tako ti i na mail mogu odgovoriti kao što su odgovorili i još jednome koji je to rekao na nekom drugom forumu. 

EDIT: Stavio sam ti link od adm-a i arhiteha da se lakše snađeš :D.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 19:12 (AirLive).
10 godina

Nasao sam ova dva kao najjeftinije opcije 

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11847

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_234&products_id=11736

I cijena im se dosta razlikuje. Ja bi primarno uzeo za gaming tipa total war:attila. E sad me zanima koliko je losiji ovaj za 4k i opcenito u cemu je tolika razlika izmedju njih dva da je cijena toliko razlicita?

16 godina
neaktivan

Dosta ti je i prvi i5 sa obzirom na grafu i na 1366x768. 

Razlika četverojezgreni i7/8 logičkih i dvojezgreni mobilni i5/4 logičke i u 2GB RAM-a. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 19:18 (Oldy).

0 0 hvala 1
11 godina
Alanusis kaže...

Nasao sam ova dva kao najjeftinije opcije 

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11847

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_234&products_id=11736

I cijena im se dosta razlikuje. Ja bi primarno uzeo za gaming tipa total war:attila. E sad me zanima koliko je losiji ovaj za 4k i opcenito u cemu je tolika razlika izmedju njih dva da je cijena toliko razlicita?

Kolega oldy dobro kaže, za taj tw ti je dovoljan i i5, a razlika između ta 2 modela je u procesoru tj. taj ima i7h i ima jos 2gb ram-a (ukupno 6gb). Ako bi išao na taj model onda ti je jeftinije za 100 kn u trilitu.

EDIT: Ne stavljam ti linkove od ovih trgovina koje nemaju obja ova polja zelena pa nemaju odmah dostupan taj model kod sebe i bezveze bi išao tamo :D.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 19:26 (AirLive).
11 godina
Mister_X29 kaže...

Pozdrav, trebao bih preporuku za laptop koji bi služio za programiranje (bez video editiranja), Photoshop, Illustrator, možda virtualna mašina ili dual boot Windows/Linux, i lagano igranje strategija.

Za oko mi je zapeo Asus K555LN s Intel Core i7-4510U CPU-om, Full HD mat ekranom, 6 GB RAM-a, 1 TB HDD i GeForce 840M grafikom (nadogradio bi ga s SSD-om i još 4-8 GB RAM-a).

Da li bi taj model bio dovoljan za gore opisane potrebe ili imate bolju preporuku, Asus košta 5500, ali sam spreman uložiti do 6700 kuna na rate. 

Unaprijed zahvaljujem.

Taj laptop se prodaje za 5286kn u Arhitehu na rate - klik, samo sa 750GB 7200rpm diskom, dok ti vjerojatno gledas model sa 1TB 5400rpm diskom sto je po meni losije. Inace samo Asus nudi brze HDDove u tom rangu u mainstream laptopima, ali ne kod svih modela. Druga vrlo bitna stvar je da znas da se ne radi o klasicnom i7, stovise neznam zasto se taj i7U procesor zove i7 jer funkcionira kao laptop i5, tj. ima 2 jezgre, a 4 sa Hyperthreadingom i malo je slabiji od i5-4200M, osjetno slabiji od i5-4200H, drasticno slabiji od pravog laptop i7, npr. i7-4710HQ sa 4 jezgre, 8 sa HT, kojeg za skoro pa iste novce, tj. najmanje 5532kn na rate (ekupi.hr) imas u Asus X550JK i7 

Kada je BluesBoy kupovao laptop tog nije bilo ispod 6000kn, a istih sa i5, znaci X550JK sa i5/850M uopce nije bilo za 4500kn (taj je sad best buy u tom rangu, pogotovo za igranje). Kompromis kod X550JK je ponajprije u ekranu, a taj kompromis pokriva doradjeniji model sa IPS FHD ekranom Asus G551JK i5 Neznam kakav je nacin placanja kod M-Computers, jesu li cijene iste za rate i gotovinu kao kod ekupi.hr i Links-a jer ako nisu cijena na rate izlazi 6500kn sto je neisplativo pored onog sto mislim da je najveci best buy na rate u tom rangu oko 6000kn, a to je Asus N551JK i7 sa FHD IPS, spomenutim i7 i 850M za 6300kn u Linksu. Dodatna fora je sto ostali ducani N551JK sa i7 ne prodaju sa FHD rezom i vjerojatno ne sa IPS. Znaci CN112D bi 100% trebao dolaziti sa IPS, a razlog tom vjerovanju su reviewovi sa notebookchecka di se gledao upravo model sa tocno tom oznakom. Model u Linksu dolazi sa 4GB RAMa no to je posteno s obzirom na to sto sam sad napisao.

Za kraj, ja sam vise napamet zakljucio da bi ti dobro dosao cim jaci procesor, mozda se varam i mozda je i5 vise nego dovoljan pa u tom slucaju sto se tice max. iskoristavanja budzeta jos provjeri Asus N551JM i5, 860M, koji na rate najjeftinije dodje u ekupi.hr za 6635kn. Ima 8GB RAMa te ima 7200rpm disk kao i svi navedeni. 860M je uglavnom +10fps jaca od 850M na gotovo svim postavkama, opcenito to je best buy laptop sa tom grafickom koja se i pojavljuje u tom rangu.

Podebljane opcije su po meni one najkvalitetnije, prvenstveno s obzirom na to da imaju posten i za laptope jos uvijek rijedak IPS FHD ekran koji sa PDVom i maržom po mom mišljenju vrijedi 1000kn na hrv. tržištu. Npr. da tolko oduzmes od G551JK i jos oduzmes cijenu 4GB RAMa imas Asusa X550JK. X550JK bi ti preporucio ponajprije ako laptop mislis spajati na vanjski monitor ili ako si navikao na TN ekran, tj. nije ti tolko bitan IPS.

Alanusis kaže...

Ja bi primarno uzeo za gaming tipa total war:attila.

Potpuno se slazem se sa kolegama! Cak i da je FHD u pitanju, apsolutno nikakve potrebe nema ici na i7 za gaming sa 850M:  http://www.gaminglaptopsjunky.com/i5-vs-i7-midrange-gaming-performance-test-gt-850m/ Znaci razlika je 2fps na ULTRA postavkama u BF4 na 1080p i to je najveca moguca razlika uopce. Drugim rijecima, iako je to najbolja moguca graficka koja se moze dobiti u laptopu za te i dost vece pare, i7 tu jednostavno nema izgurati neki dodatni potencijal. Mozda bi izgurao koji fps vise da clockas 850M, ali na 720p mislim da nebi bilo ni 1fps razlike.

Druga stvar je ako si neki teski multitasker, npr. volis vrtit hrpetinu programa odjednom, onda si razmisli o i7 jer svakako vrijedi 500kn razlike, ako izbacis 200kn kolko kosta 2GB RAMa (4GB kosta 300kn)

Antoneta kaže...

Pozdrav Fichek, napokon sam odlučila i jučer kupila prenosno računalo Acer V-Nitro-VN7-791G-50k....koje ste mi preporučili i platila na rate preko ekupi.

Danas su mi poslali mail da navedenog računala nema i da ne znaju kad ce ponovno biti te mi preporučuju slično za istu cijenu.

Molim za pomoć jer nisam sigurna koja je razlika... http://www.ekupi.hr/Prijenosno-racunalo-Acer-V-Nitro-VN7-791G-57N6-NXMQREX080-501920.aspx

Nije to vise isplativo, pogotovo jer je losije od onog koji je bio na akciji. Za 8000kn u tom laptopu treba dolaziti i7. Rekli ste da je max. budzet 7000kn, student povijesti, tu i tamo bi se igrao, stoga sam naveo onog na akciji za 7200kn na rate kao primjer postenog 17,3" laptopa, sad taj na rate izgleda dolazi za najmanje 8000kn, tj. ta 1.7" veca dijagonala i jos neke stvari se placaju dobrih 1400kn razlike, ako npr. gledamo Asus N551JM sa istim hardver specifikacijama, jednako dobrom izradom, malo slabijim hladjenjem od Nitroa posto je manji i ima jedan ventilator manje (to su te neke stvari koje sam prijemalo spomenuo). Upravo tog N551Jm bi ja Vama preporucio na rate, da je gotovina u pitanju stavio bi nesto drugo, ali na rate posteni 15.6" Asus dolazi upravo u rangu 6300-6635kn.

Pod posteni mislim da ima za laptope jos uvijek rijetki IPS ekran/matricu, koja je npr. postala uobicajena kod mobitela, ali eto kada taj ekran treba biti veci i na laptopu se fino naplati.

Asus N551JM je kompletan laptop sa kojim nebi trebalo biti frke barem 3 god, ako ga cuva, a prvu god prema novome ima zagarantiranu sto se tice eventualnih popravaka, sto je opisano na ekupi.hr stranici, tj. prepisano sa MojAsus.hr stranice. U roku 6 mjeseci preporucujem obaviti produljenje jamstva sa 2 na 3god: http://www.ekupi.hr/Asus-dodatno-jamstvo-za-notebook-sa-2-na-3-godine-lokalno-372734.aspx kako bi se osigurali da laptop cim dulje pozivi.

Napomena: posto model u odnosu na proslu seriju ima 1 ventilator manje, preporucio bi da sin malo prouci kako bi se grijao laptop u odredjenim situacijama (npr. igranju). Za to ima hrpetina programa, meni se svidja HWiNFO64 koji daje kompletno stanje hardvera i softvera. Najlakse je na ruku vidjet grije li se i kako, ako je to nesto vise od toplog, valja kupiti zasebni hladnjak za laptop, tu bi preporučio: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=notepal+xl+17 kojeg sam koristim ili neki jeftiniji sa 2 manja ventilatora. Vidio sam ih svakakvih, po meni je CoolerMaster broj 1 brand kod tih hladnjaka, iako ima i ostalih sto dobro hlade, no kod CM se na prvi dodir osjeti razlika u konstrukciji.

klokan_jack

Krust

Krust ides na 2 mjeseca, a jamstvo ce vrijediti u hrvatskom ovlastenom servisu vjerojatno samo za Lenovo. Klokan_jack zaboravio sam na kolko ti ides. Uglavnom da skratim pricu, sa novim stabilnim cijenama Asus laptopa mislim da vise nema smisla tragati za laptopima vani, tim vise sto kod Lenova treba gubiti zivce da bi se saznalo dolazi li sa IPS ili ne. Takodjer Asus sada nudi i tu nekakvu akciju na Balkanu sa prvom besplatno zagarantiranom godinom sto se tice popravaka, koja u praksi neznam kolko vrijedi, ali svakako dodje kao nekakav plus.

Znaci kako obadvoje trazite max. best buy za igranje, IPS FHD, vjerojatno 8GB RAMa, mjesto za SSD, solidno hladjenje i izradu, preporucio bi Asus N551JM od 6335kn za gotovinu i 6635kn najmanje na rate u Hrvatskoj sa 2god startnog jamstva, navodno 100% zagarantiranom prvom godinom i opcijom produljenja jamstva na 3g unutar prvih 6 mj. kupnje (sto kosta oko 550kn):

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+n551jm+860

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 20:48 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

E imam HP ProBook 4720s i sad će mi stić 120GB SSD pa me zanima još jel se isplati kupiti bolji procesor (sad  P6200 CPU) i kako to uopće ide kod laptopa
ili sa procesorima iz manuala nebi trebalo biti problema sa potrošnjom i svime ostalim.  (ram je 4gb kolko je max. kolko vidim)

http://www.tl-wr703n.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 20:08 (fpopic).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi evo ovako odlucio sam uzeti si laptop do 4000kn mozda 4200 najvise planiram platiti za njega , uglavnom sluzio bi mi za internet igre i muziku i gledanje filmova. Sada me zanima vasa misljenje koji je najbolje uzeti. Nisam bas s tim procesorima novije generacije da su neki i3 bolji od i5 i tako pa me sve malo zbunjuje . Za sada planiram uzeti u linksa , emezete ili hgspota pa ako mozete od tu sta naci gledao sam preko nabave.net i jedan mi je pao za oko sada neznam koliko to valja. http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-x550ldv-xx593d-156-intel-core-i5-4210u-170-ghz__8034641 .Za nagradu ako ste iz Splita i okolice castim picem. Unaprijed zahvaljujem

Uzmi sve što ti život pruža jer danas si pupoljak,a sutra uvenula ruža

0 0 hvala 0
11 godina

Radi velikog omjera ulozeno/dobiveno preporucljivo je da se protegnes na 4550kn i narucis Asus X550JK. Drugim rjecima 850M je 50-100%, cca 80% jaca od 840M, i5H 40% jaci od i5U, tako da se itekako isplati. Sve igre bi na HD rezi vrtio 30-60fps na high postavkama, bilo bi dost dobro i na FHD, ako bi mozda laptop ukljucivao na vanjski monitor FHD rezolucije. Zapravo i nemoras narucivati, vidim da ga ima u Elipso, makar za tih 450kn razlike naspram Arhiteha ili ADMa mozes kupiti 120GB SSD ili 4GB RAM pa ti ostane 150kn ostatka i tako to pa si razmisli pogotovo jer se dostava vjerojatno nista ne placa za te cifre.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 21:56 (The_Fichek).
14 godina

@The_Fichek

Želio bih ti zahvaliti na svim savjetima koje redovito pružaš korisnicima BOL foruma.

Meni si pomogao par puta kada sam tražio savjete za laptope na frendove, a u zadnje vrijeme navratim u temu pošto i sam razmišljam o nabavci prijenosnika pa pogledam okvirno koji su prijenosnici najbolji u određenom cijenovnom rangu.

Pratit ću ju još neko vrijeme temu dok ne vidim s kojim budžetom budem raspolagao, a onda ću sigurno zatražiti i tvoj savjet.

Hvala ti.

1 0 hvala 1
11 godina
protjeran

Može mi netko preporučiti gdje "jeftino" (neznam... nikad nisam kupovao) kupiti torbu za 17" laptop*

www.mmo-balkan.com
16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

Pozdrav. Prijatelju treba neki prijenosnik onako za svakodnevni rad, surfanje i tako to. Što je najbolje za oko 3000 kn? Hvala.

Beware of the sharp edged weapon called human being
12 godina

pozdrav ljudi

imam jedno malo pitanjce. Laptop koji planiram kupiti je Laptop Asus G551JK, kolko sam  skužio ima hdmi izlaz za monitor. E sad, ja imam vanjski monitor koji ima samo vga. Koji mi je najjeftiniji način da spojim taj monitor na taj laptop? Ako bi koja ljubazna duša bila voljna linkati na magazir rs potrebne adaptere bilo bi super. Hvala :)

Vozdra!

0 0 hvala 0
12 godina
The_Fichek kaže...

Asus N551JM je kompletan laptop sa kojim nebi trebalo biti frke barem 3 god, ako ga cuva, a prvu god prema novome ima zagarantiranu sto se tice eventualnih popravaka, sto je opisano na ekupi.hr stranici, tj. prepisano sa MojAsus.hr stranice. U roku 6 mjeseci preporucujem obaviti produljenje jamstva sa 2 na 3god: http://www.ekupi.hr/Asus-dodatno-jamstvo-za-notebook-sa-2-na-3-godine-lokalno-372734.aspx kako bi se osigurali da laptop cim dulje pozivi.

Mislim da si krivo shvatio fichek Asus akciju :)

Znaci ako se pokvari Asus laptop u prvoj godini pocevsi od 8-od dana kada je laptop kupljen do 365-tog u tom periodu ako se laptop pokvari(krepa) šalje se na popravak direktno u Asus ovlašteni servis i Asus ce refundirati novac za iznos kupnje cijelog Asus laptopa i normalno popravljeni laptop ce biti vracen kupcu, znaci ako si platio laptop 6000kn toliko ces dobiti na račun u banci koliko sam ja shvatio. 

Naravno treba se registrirati u roku 15 dana od datuma kupnje na web site, odnosno treba pratiti korake kako je i navedeno klik obavezno račun o kupnji imati kao dokaz.

https://asuspromotions.com/hr/hr/pages/reliability/how-it-works

https://asuspromotions.com/hr/hr/pages/reliability/faqs

https://asuspromotions.com/hr/hr/pages/reliability/qualifying

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima...

Pošto nisam dobio nikakav odgovor na prethodno pitnaje, imam novo...

Znači, razmišljam o nabavci laptopa (prvenstveno za net, igranje WoT-a, poneki film, te za AutoCad i EPlan). Budžet mi nije prevelik, oko 3000kn (+- 100/200/250 kn), ali bih uzeo nekako najbolji omjer uložene/dobiveno, što bi mogao i malo duže koristiti (nekoliko godina, uz eventualno dogradju RAM-a ili zamjenu procesora (ako bi bilo potrebno) )

E sad, malo sam gledao i naletio sam slijedeća dva modela:

Lenovo Z50-70 sa Pentiumom 3558U, te GT840M grafikom i FullHD ekranom

Lenovo G710 sa Pentiumom 3550M, te GT820M grafikom

Znači, neki od njih ili imate neki drugi laptop za preporučiti??

Unaprijed hvala na odgovoru...

Nemam potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne znam na tvom mjestu GT 840m i Pentium mobilni procesor nema sanse da glatko izvode igru na fullHD.

Kao prvo WoT je dosta CPU zahtjevan i voli singlethread perfomanse,a taj Pentium sumnjam da moze prismrditi mobilnom i3/i5 najlosijem sto se tice toga.

Gledaj neki laptop sa HD ekranom ( 1366 x 768 ) ako ces gejmati radi manje zahtjevnosti na GPU/CPU,gledaj da uguras neki i3 i odvojenu grafiku.

Nazalost max sa i3 dobijes GT 820m 

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30?&cod=2000&cdo=3100&se=394544,119933

A GT 840m vs GT 820m ovdje imas usporedbu

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-840M-vs-GeForce-820M

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hvala za odgovor...

Trenutno tu i tamo odigram par partija na Aceru koji ima Pentium N3540 proc i GT820M (2GB) grafiku i 17,3" ekran

(i ajmo reći da radi zadovoljavajuće)

Eto, slušam još neki prijedlog za laptop do oko 3000 kn...

Nemam potpis
16 godina
1c0 kaže...

Hvala za odgovor...

Trenutno tu i tamo odigram par partija na Aceru koji ima Pentium N3540 proc i GT820M (2GB) grafiku i 17,3" ekran

Vidis,mozes i ovako,uzeti taj laptop i ako budes imao love kasnije lako kupis drugi procesor i zamijenis kad skupis love.

Ali ako ti kazes da ti radi zadovaljavajuce,onda ako ti rezolucija ne igra odvec veliku ulogu,odi na HD ( 1366x768 ) sa tim Pentiumom i GT 840m i ako zatreba kasnije lako zamijenis CPU,jos ce im cijene pasti...

Gledam na ebayu vec imas od 300-tinjak kn i3 4000m...

10 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
1c0 kaže...

Hvala za odgovor...

Vidis,mozes i ovako,uzeti taj laptop i ako budes imao love kasnije lako kupis drugi procesor i zamijenis kad skupis love.

Ali ako ti kazes da ti radi zadovaljavajuce,onda ako ti rezolucija ne igra odvec veliku ulogu,odi na HD ( 1366x768 ) sa tim Pentiumom i GT 840m i ako zatreba kasnije lako zamijenis CPU,jos ce im cijene pasti...

Gledam na ebayu vec imas od 300-tinjak kn i3 4000m...

Ma taj Acer kaj koristim nije moj, tako da moram nabaviti novi...

Zato sam i gledao Lenovo G710 sa Intel Pentium 3550M procesorom, jer sam čitao da je on izmjenjiv (neznam da li je to istina?? )

http://www.cpu-world.com/Compare/481/Intel_Pentium_Dual-Core_Mobile_3550M_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_Mobile_3558U.html

Jer bih onda u nekoj budućnosti investirao u i3 ili neki drugi procesor...

Ali evo, slušam još preporuka za laptop do 3000kn (+- 200kn) sa odvojenom grafikom

Nemam potpis
13 godina
neaktivan
Alanusis kaže...

U Vemil-u je najjeftiniji, tocnije za cash 4454 kn prosli tjedan kada sam ja uzimao.

10 godina

I kakvi su ti dojmovi o laptopu?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice