Hvala Fichek ! Sin je prva godina i studira povijest.. Što znači da od fakulteta može tražiti licencu ? Ukoliko kupim prenosno računala bez Windowsa gdje mi je najbolje dati da iste instaliraju i da sam sigurna da je sve OK.....Tko se jednom opeče puše i na hladno :)
Određeni fakulteti, pogotovi oni sa sveučilišta nude besplatne Windows licence za studente, neznam kako bi to bilo na Filozofskom ili kojem već faksu na koji ide. Svakako se vrijedi raspitati, odnosno uključiti sina u to, a laptop i dalje može ostati iznenađenje. Instalacija Windowsa je dosta lagana, tako da tu nebi trebalo biti problema, ako se on ne usudi, sigurno postoji netko od frendova tko to zna napraviti, makar se tu nema šta znati jer je sve objašnjeno putem instalacije, korak po korak.
Ostaje neodgovoreno pitanje, plaćanje na rate ili gotovinom i bilo bi pametno znati želi li 17.3" ili 15.6" laptop, makar onaj veći je i dosta skuplji kako sam napisao.
Pozdrav ljudi , molio bih vas za pmoc kod odabira novog laptopa. Zadnjih 5 godina imam Toshibu l505 i iznimno sam bio zadovoljan njom iako se dosta zagrijavala ali u zadnjih tri mjeseca mi je graficka umrla dva puta , tako da sam u potrazi za necim novim jer neznam koliko mi se isplati davati 1000 kn za novu .Znaci treba mi nesto kvalitetniji laptop jer jako puno koristim SolidWorks i AutoCAD a tu i tamo zavrtim neku igricu , pozeljno bi bilo da ima 8 ili vise gb rama , a cijenovno mogu ici do 6500 kn. Iako bih volio da mi predlozite neku Toshibu jer sam se zaljubio u ovaj zadnji otvoren sam za sve prijedloge.
Podebljani dio mi nije jasan.
Sto se tice novog laptopa, kako si napisao tu i tamo neka igrica, nema smisla da ides preko odlicnog Asusa G551JK sa IPS 15.6", super i5 procesorom, 8GB RAMa, 7200rpm brzim HDDom za 5850kn. Nisam siguran je li ili nije vrijedno dati 500kn vise, uglavnom opcija sa GDDR5 grafickom s kojom bi imao porast performansi u igrama na 1920x1080p rezoluciji bi bio Asus N551JM. Najbolje da pogledas rezultate obje graficke pa se tako odlucis, ako ces gledati na notebookchecku, klikci na same brojeve fps-eva da vidis s kojim procesorima su testirane jer je redovno slabiji rezultat sa nekim U nego M/H procesorom pa to moras uzeti u obzir. Prelaskom preko rezolucija u njihovim testovima vidjet ces na kojim tocno postavkama su testirane igre.
Ti Asusi rasturaju u tom cijenovnom rangu, sto se Toshibe tice imas ovako jedan model: Satellite L50-B-1K3, no taj laptop je pregazen od strane G551JK. Da se ne bi zbunio, i7U unutra je slabiji od i5H, M260 je drasticno slabija od 850M.