Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.645.069
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Antoneta kaže...

Hvala Fichek ! Sin je prva godina i studira povijest.. Što znači da od fakulteta može tražiti licencu ?  Ukoliko kupim prenosno računala bez Windowsa gdje mi je najbolje dati da iste instaliraju i da sam sigurna da je sve OK.....Tko se jednom opeče puše i na hladno :)

Određeni fakulteti, pogotovi oni sa sveučilišta nude besplatne Windows licence za studente, neznam kako bi to bilo na Filozofskom ili kojem već faksu na koji ide. Svakako se vrijedi raspitati, odnosno uključiti sina u to, a laptop i dalje može ostati iznenađenje. Instalacija Windowsa je dosta lagana, tako da tu nebi trebalo biti problema, ako se on ne usudi, sigurno postoji netko od frendova tko to zna napraviti, makar se tu nema šta znati jer je sve objašnjeno putem instalacije, korak po korak.

Ostaje neodgovoreno pitanje, plaćanje na rate ili gotovinom i bilo bi pametno znati želi li 17.3" ili 15.6" laptop, makar onaj veći je i dosta skuplji kako sam napisao.

Dzo Macketi kaže...

Pozdrav ljudi , molio bih vas za pmoc kod odabira novog laptopa. Zadnjih 5 godina imam Toshibu l505 i iznimno sam bio zadovoljan njom  iako se dosta zagrijavala ali u zadnjih tri mjeseca mi je graficka umrla dva puta , tako da sam u potrazi za necim novim jer neznam koliko mi se isplati davati 1000 kn za novu .Znaci treba mi nesto kvalitetniji laptop jer jako puno koristim SolidWorks i AutoCAD a tu i tamo zavrtim neku igricu , pozeljno bi bilo da ima 8 ili vise gb rama , a cijenovno mogu ici do 6500 kn. Iako bih volio da mi predlozite neku Toshibu jer sam se zaljubio u ovaj zadnji otvoren sam za sve prijedloge.

Podebljani dio mi nije jasan.

Sto se tice novog laptopa, kako si napisao tu i tamo neka igrica, nema smisla da ides preko odlicnog Asusa G551JK sa IPS 15.6", super i5 procesorom, 8GB RAMa, 7200rpm brzim HDDom za 5850kn. Nisam siguran je li ili nije vrijedno dati 500kn vise, uglavnom opcija sa GDDR5 grafickom s kojom bi imao porast performansi u igrama na 1920x1080p rezoluciji bi bio Asus N551JM. Najbolje da pogledas rezultate obje graficke pa se tako odlucis, ako ces gledati na notebookchecku, klikci na same brojeve fps-eva da vidis s kojim procesorima su testirane jer je redovno slabiji rezultat sa nekim U nego M/H procesorom pa to moras uzeti u obzir. Prelaskom preko rezolucija u njihovim testovima vidjet ces na kojim tocno postavkama su testirane igre.

Ti Asusi rasturaju u tom cijenovnom rangu, sto se Toshibe tice imas ovako jedan model: Satellite L50-B-1K3, no taj laptop je pregazen od strane G551JK. Da se ne bi zbunio, i7U unutra je slabiji od i5H, M260 je drasticno slabija od 850M.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2015 20:35 (The_Fichek).
11 godina

Kolega je to boldao jer je napisao da mu je kod njegove toshibe nedavno 2 puta pregorjela grafička koju je vjerojatno skupo plaćao pa bi valjda sad želio da mu se to ne događa :D. Sad je tu pitanje koliko je taj laptop bio čišćen i općenito održavan...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2015 20:57 (AirLive).
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Antoneta kaže...

Hvala Fichek ! Sin je prva godina i studira povijest.. Što znači da od fakulteta može tražiti licencu ?  Ukoliko kupim prenosno računala bez Windowsa gdje mi je najbolje dati da iste instaliraju i da sam sigurna da je sve OK.....Tko se jednom opeče puše i na hladno :)

Određeni fakulteti, pogotovi oni sa sveučilišta nude besplatne Windows licence za studente, neznam kako bi to bilo na Filozofskom ili kojem već faksu na koji ide. Svakako se vrijedi raspitati, odnosno uključiti sina u to, a laptop i dalje može ostati iznenađenje. Instalacija Windowsa je dosta lagana, tako da tu nebi trebalo biti problema, ako se on ne usudi, sigurno postoji netko od frendova tko to zna napraviti, makar se tu nema šta znati jer je sve objašnjeno putem instalacije, korak po korak.

Ostaje neodgovoreno pitanje, plaćanje na rate ili gotovinom i bilo bi pametno znati želi li 17.3" ili 15.6" laptop, makar onaj veći je i dosta skuplji kako sam napisao.

Logirala sam se na ekupi i odlučila se kupiti Acer Aspire V NITRO VN7-791G-50YK 17.3" NX.MQREX.071 , kad ono OS Linux. Jel moguće kupiti negdje free dos ili sa Windowsima ?

Dzo Macketi kaže...

Pozdrav ljudi , molio bih vas za pmoc kod odabira novog laptopa. Zadnjih 5 godina imam Toshibu l505 i iznimno sam bio zadovoljan njom  iako se dosta zagrijavala ali u zadnjih tri mjeseca mi je graficka umrla dva puta , tako da sam u potrazi za necim novim jer neznam koliko mi se isplati davati 1000 kn za novu .Znaci treba mi nesto kvalitetniji laptop jer jako puno koristim SolidWorks i AutoCAD a tu i tamo zavrtim neku igricu , pozeljno bi bilo da ima 8 ili vise gb rama , a cijenovno mogu ici do 6500 kn. Iako bih volio da mi predlozite neku Toshibu jer sam se zaljubio u ovaj zadnji otvoren sam za sve prijedloge.

Sto se tice novog laptopa, kako si napisao tu i tamo neka igrica, nema smisla da ides preko odlicnog Asusa G551JK sa IPS 15.6", super i5 procesorom, 8GB RAMa, 7200rpm brzim HDDom za 5850kn. Nisam siguran je li ili nije vrijedno dati 500kn vise, uglavnom opcija sa GDDR5 grafickom s kojom bi imao porast performansi u igrama na 1920x1080p rezoluciji bi bio Asus N551JM. Najbolje da pogledas rezultate obje graficke pa se tako odlucis, ako ces gledati na notebookchecku, klikci na same brojeve fps-eva da vidis s kojim procesorima su testirane jer je redovno slabiji rezultat sa nekim U nego M/H procesorom pa to moras uzeti u obzir. Prelaskom preko rezolucija u njihovim testovima vidjet ces na kojim tocno postavkama su testirane igre.

Ti Asusi rasturaju u tom cijenovnom rangu, sto se Toshibe tice imas ovako jedan model: Satellite L50-B-1K3, no taj laptop je pregazen od strane G551JK. Da se ne bi zbunio, i7U unutra je slabiji od i5H, M260 je drasticno slabija od 850M.

11 godina

Za pocetak, ako nije problem maknuti ovaj drugi citat namijenjen drugom forumasu, da ne punimo bespotrebno temu. Inace, njemu sam prakticki napisao isto sto i Vama.

Lagano se izbrise taj Linux i onda ide instalacija Windowsa. Model sa Windowsima postoji za 150kn vise, znaci 7350kn (gledati cijene na nabava.net), ali na rate to ide do 8000kn, takodjer ti Windowsi imaju cijenu koja je ukljucena u laptop i model u ekupi.hr je hardverski bolji radi ugradjenog SSD diska, koji isto tako ima cijenu (cca 450kn)

I dalje, po treci puta, ostaje neodgovoreno pitanje, placanje na rate ili gotovinom???? Na rate je i Asus najisplativiji na ekupi.hr, onda Asus G551JK kosta 6380kn, a N551JM 6635kn, sto bi znacilo da je cijenovna razlika izmedju njih dosta smanjena u odnosu na placanje gotovinom i ovaj prvi, G551JK nije isplativ pored N551JM u slucaju placanja na rate.

Napomena, da za svaki slucaj priupitate, posaljete e-mail ekupi.hr i pitate ih jesu li cijene iste za gotovinu i rate sto bi trebalo biti, nisam 100% siguran.

Mozda najbolje da ipak velite sinu kaj ga ceka, da ti Windowsi ne budu u zraku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2015 22:53 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Svašta....što će studentu povijesti laptop od 7 iljada kuna....ovaj laptop  je za njega dovoljan i još dobije aparat za kavu.

11 godina

Mozda taj student nikad nije imao prilike malo se pozabavit na racunalu i tako to, mozda je sad ovo sansa da kupi neki kvalitetniji komad hardvera i tako to. Nemozemo znati sto je njima u glavi.. Taj laptop je super za 3000kn, a naigrat se na njemu nece, za kakve igre je ipak bolje gledati nesto sa 840M grafickom za te pare, pocevsi od Lenovo z50 kojeg isto ima za 3000kn, jos sa FHD rezolucijom pa nadalje..

16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

To je meni sumnjivo da je gt840m prije je sa tim procom uparena gt820m a takva je kombinacija i po YT. 

3558U+820m

Ne znam ali previše mi se tu po nabavi za istu lovu vrti i 820m sa tim procom tako da bih ja pripazio koja je. 

Pogle sliku. Jedan je sa HD ready ekranom i 820m a drugi sa FHD ekranom i 840m a cijena potpuno ista??

Još nešto jedan ima garanciju 12 mjeseci a drugi 24 mjeseca? Ne vjerujem. :p

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 1:17 (Oldy).

0 0 hvala 0
12 godina
The_Fichek kaže... 

Napomena, da za svaki slucaj priupitate, posaljete e-mail ekupi.hr i pitate ih jesu li cijene iste za gotovinu i rate sto bi trebalo biti, nisam 100% siguran.

e-kupi.hr ima cijene iste za sve nacine plaćanja. 

12 godina
Dukysta kaže...

Svašta....što će studentu povijesti laptop od 7 iljada kuna....ovaj laptop  je za njega dovoljan i još dobije aparat za kavu.

Ta L50-B izgleda kao plastična igračka za djecu od laptopa, definitivno bi zaobilazio taj model. 

10 godina
neaktivan
Antoneta kaže...
The_Fichek kaže...
Antoneta kaže...

Dzo Macketi kaže...

11 godina
neaktivan

bok svima,

jel mi možete preporučiti neki laptop za do 2000kn, ništa posebno, treba samo starcima čisto da odu na internet i da se pogleda koji film tu i tamo

0 0 hvala 0
11 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n2840+4gb

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n2830+4gb

Procesori su prakticki isti, linkao sam oba da imas kompletnu ponudu za 2000kn, AMD je preslab u tom najjeftinijem mogucem rangu po meni.

Eh da, imas i ovog Acera super za manje novce sto se tice proca: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=2955U, ali zato nema Win8.1

Najbolje da jos malo proguglas, youtubeas kaj se njima/tebi svidi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 13:03 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi...

Trebao bih vašu pomoć, vezano za kupnju laptopa...

Gledam sam razne laptope, nove i rabljene i par mi ih je zapele za oko...

Laptop bih koristio za surfanje netom, igranje WoT-a, poneki film, ali bih trebao moći pokrenuti i bez frke koristiti EPlan i AutoCad...

E sad, trebao bih pomoć, jer se dvoumim između slijedećih laptopa:

http://www.njuskalo.hr/lenovo-prijenosnici/lenovo-g580-oglas-14364108

http://www.njuskalo.hr/hp-prijenosnici/hp-pavilion-17-model-e020sm-oglas-14470261

http://www.njuskalo.hr/toshiba-prijenosnici/toshiba-satellite-c855-b960-2.2ghz-graf-1gb-8gb-ram-1333mhz-ssd-60gb-oglas-14510270

E sad, ni baterija nebi bila na odmet da drži bar koji sat...

Od nevedenih jedino HP ima 17,3" ekran, Lenovo Nvida grafiku a Toshiba SSD disk...

Slušam preporuke

Hvala

Nemam potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi...

Student sam 1. godine računarstva i trebao bi mi neki laptop za fakultet i ostale poslove. Najbitnije stavke pri odabiru su mi kvaliteta ekrana i procesor . Zanima me isključivo 15 incni laptop.

Nakon par dana istraživanja pronašao sam ovaj laptop :

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-n551jk-cn114d-156-ips-fullhd-intel-i7-4710hq-8gb-hybrid-1000gb-24gb-ssd-nvidia-gtx850m-4gb/N551JK-CN114D (cijena 7,683.17 Kn )

Zatim sam tražio gdje ima taj isti laptop samo da se može na više rata kupiti (placa se american expressom) te sam našao na ekupi :

http://www.ekupi.hr/Asus-prijenosno-racunalo-N551JK-CN114D-521037.aspx  (7.232 Kn)  te mi je čudna ta razlika od skoro 500 kn , te nisam siguran dali ovaj nudi IPS panel (ne piše ).

Ako imate jos neki prijenosnik za preporučiti bio bih veoma zahvalan (cijena do cca 8000kn).

0 0 hvala 0
11 godina

matebalota123

Za sto ti treba laptop? Tj. fino napisi treba li ti za gaming, nekakvu obradu videja, nesto tako da ti znam preporuciti i7+850M ili za gaming bolju kombinaciju i5+860M. Gledat cu cim povoljnije za rate.

Nije mi se dalo cekati tvoj odgovor pa ti evo moje razmisljanje o svim 15,6" IPS laptopima za placanje na rate u tom rangu:

Sa i7 i 850M best buy, pogotovo za placanje na rate, je Asus N551JK iz Linksa za 6300kn: KLIK

Cjelokupna ponuda tog laptopa: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n551jk+i7

Dati 1000kn vise za +4GB RAMa i SSHD disk naspram dovoljno brzog 7200rpm HDDa je ludost.

Model u Linksu, znaci N551JK-CN112D za razliku od ostalih u tom rangu 6500kn ima FHD IPS, a ne HD i vjerojatno TN ekran, te ima 4GB umjesto 8GB RAMa.

Da ima IPS ekran sam zakljucio prema: http://www.notebookcheck.net/Asus-N551JK-CN112D.128109.0.html

i onda kliknuo na prvi prevedeni strani review: http://www.tlbhd.com/asus-n551jk-review-19227/

Drugi review je takodjer vrhunski, linkat cu ovako: LINK jer je sam link predugacak

RAMi se lagano ugrade u laptop i po meni je to najbolja moguca opcija, ako zelis i7 i vrlo vrlo solidnu laptop graficku za te novce.

Inace, oznaka WVA (Wide Viewing Angle) bi prema opisima nasih trgovaca trebala biti drugo ime za IPS.

Eh sada, razlika izmedju 850M i 860M, po neznam koji puta.. 850M je najcesca u DDR3 verziji, stovise nisam je vidio u GDDR5 verziji niti u jednom laptopu sa IPS matricom. Inace GDDR5 860M = overlockana GDDR5 850M, a ta vrsta memorije naspram sporije DDR3 radi razliku u rezolucijama iznad 720p, tj. iznad HD, znaci na FHD, tj. 1080p i dalje.

Najslikovitija usporedba po meni je ova: http://www.gaminglaptopsjunky.com/gtx-860m-vs-gtx-850m/

Nije lose odmah vidjeti usporedbu i5 i i7 sa (DDR3) 850M: http://www.gaminglaptopsjunky.com/i5-vs-i7-midrange-gaming-performance-test-gt-850m/

Pametno je pogledati i rezultate sa notebookchecka, s time da tu treba biti oprezan i kliktati na fps brojeve kako bi se otvorili prozorcici koji ukazuju na procesore, drivere, tocne verzije grafickih koje su testirane (ima testiranih i GGDR5 i DDR3 850M). Isto tako, valja preci misem preko rezolucija da se tocno vidi na kojim postavkama je igra testirana. Evo tih testova (skrolaj dole kad otvoris linkove):

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-850M.107795.0.html 

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-860M.107794.0.html

Moj zakljucak iz svih tih linkova jeste da je i7 nepotreban za gaming sa tim grafama, a razlika izmedju stock (tvornicki clockanih) GDDR5 860M i DDR3 850M po meni je cca 20%, tj. cca 10fps na FHD high settings (a ne very high kako je testirano u laptopjunky, uglavnom mozes primjetit tih 10fps razlike kako got okrenes). Razlika se moze povecati i smanjiti s obzirom bi li se bavio overclockanjem istih, sto treba raditi sa oprezom, pogotovo kako G/N551 Asusi za razliku od proslih G/N550 imaju 1, a ne 2 ventilatora, no temperature su i dalje dobre, ako ih nebi forsirao sa npr. bijesnim postavkama u nekoj zahtjevnijoj novoj igri ili pak nekim sintetickih testovima koji cijede hardver, tipa Prime95 i Furmark s kojima su oni testirali jer su ti testovi postali mjerilo za hardver temperature.

Best buy broj 1 za placanje na rate sa i5 i 860M je Asus N551JM iz ekupi.hr za 6635kn: KLIK2 FHD IPS, 8GB RAM

Za placanja na rate, kombinaciju i7 i 860M treba platiti minimalno cak 7700kn: KLIK3 Je, dobis taj famozni SSHD disk, tj. 24GB SSD Cache-a, no to je po meni vise nego NEisplativo kada gledam prvi model koji sam ti linkao, pogotovo ako se npr. bavis video obradom di je po meni bolje za tu razliku umjesto jace graficke natrpati vise RAMa i kupiti posteni SSD disk kojeg inace kod svih tih Asusa mozes staviti na mjesto optike pomocu interne SSD ladice (tipa ovakve), a kod JM Asusa postoji (mozda i kod JK) half/mini/polovicni msata slot/utor za SSD, no da bi se SSD ugradio u to treba biti kompatibilan, a u to se ne kuzim, vec imas temu za odabir SSDa.

Sto se tice i7+860M itekako vrijedi spomenuti i Acer Nitroa  za 7828kn u ekupi.hr KLIK4 Po meni je ovo bolja stvar od zadnje linkanog Asusa jer ima 2 ventilatora i bolji m.2 utor za SSD. Meni se osobno vise dopada.

**Sto se Acer Nitroa tice, opcenito interesantnija je 17,3" verzija jer ostali brandovi IPS na toj dijagonali vise naplacuje, jos kad nadodas hrv. maržu razlika u cijeni postaje veća. Stvar postaje zgodnija jer se i dalje radi o tankom gaming dizajnu, tj. 3kg. Trenutno interesantan model je u ekupi.hr za 7200kn: KLIK5 

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 17:14 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozdrav,može neka preporuka za laptop 700-800€ iz nekog njemackog webshopa.Laptop bi mi trebao za igranje,što više rama i hdd prostora s nekom dobrom grafickom i i5 proc.Hvala.

0 0 hvala 0
11 godina

Acer Aspire V3-772G - 800 eura,

i5-4200M, GDDR5 850M, 17.3" TN, 8GB RAMa, moguca 4 diska ili 3 diska bez micanja optike, max. 32GB RAM, evo review TOP modela:

http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-V3-772G-747A321-Notebook.93916.0.html

S obzirom na to vjerujem da ima prostora za overclockanje 850M koja bi se s obzirom na čip koji dobiješ možda mogla izjednačiti sa stock 860M.

Acer Aspire Nitro VN7-571G-574H - amazon.de, cyberport.deCU

i5-5200U, DDR3 850M, 15.6" IPS, 8GB RAMa moguca 3 diska, 2 bez micanja optike, max. 16GB RAM, neda mi se trazit review..

Hardver je slabiji od drugog Acera, ovo je bolja opcija ako pucas na cim dulje trajanje baterije i mobilnost, makar imaj na umu da mozes undervoltat i5-4200M u V3-772G. Takodjer ovaj laptop ima 1, a ne 2 venta kao v3-772g, 17,3" Nitro ili Black Edition Nitro 15,6" VN7-591G, tako da tu nema price o overclockanju. Na mjesto drugog ventilatora je optika.

Prema prosjecnom rezultatu svih testiranih procesora i5-5200U (16 testiranih) je 11%, tj. 400 bodova slabiji od i5-4200M (735 testiranih).

Razliku izmedju DDR3 850M i GDDR5 860M sam vise nego detaljno linkao, opisao u proslom postu.

17,3" IPS Acer Nitro naplacuje 850M i sa njom dolazi tek od 900 eura. Inace ova 2 linkana laptopa su jedni od jeftinijih koji dolaze sa 850M grafickama koje su inace drasticno jace od 840M koja je ispod njih i drasticno jace od 750M koju mjenjaju. Stovise DDR3 850M je jaka kao prosla GDDR5 765M, a GDDR5 850M logicno jaca. Sve su to GTX grafe, to mi se vise neda pisati, sto oznacava da se radi o high-end Nvidiji i da imaju opciju Shadowplaya.

Naravno, treba imati na umu da potencijal 850M nece biti skroz iskoristen sa U procesorom, naspram M, tj. u igru ulazi visi moguci stabilni clock procesora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 16:26 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru,još me samo zanima ovaj laptop ( https://www.cyberport.de/lenovo-ideapad-y50-70-notebook-i5-4200h-8gb-1tb-gtx860m-full-hd-ohne-windows-1C31-2LW_10892.html )

Pročitao sam da je lenovo imao nekakve probleme sa certifikatom,ali zanima me ako su performanse iste kao navedeni asusove model jer mi baterija nije važna.

0 0 hvala 0
15 godina

pozdrav ekipa

Imam jedno pitanje,naime kada bih kupio laptop koji ima mehanički hardisk,jeli moguće u serivsu obaviti izmjenu/nadogradnju na SSD bez gubitka garancije?

jeli itko upoznat sa našim serivsima da vrše swap dvd traya sa dodatnim hdd trayom?

hvala na odgovoru,ako znači nešto radi se o acer laptopu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni piše u task manageru da VN7-791G ima 4 slota za RAM.

Nisam ga naravno otvarao da vidim ali valjda task manager pokazuje točno. 

0 0 hvala 0
11 godina
Krust kaže...

Hvala na odgovoru,još me samo zanima ovaj laptop ( https://www.cyberport.de/lenovo-ideapad-y50-70-notebook-i5-4200h-8gb-1tb-gtx860m-full-hd-ohne-windows-1C31-2LW_10892.html )

Pročitao sam da je lenovo imao nekakve probleme sa certifikatom,ali zanima me ako su performanse iste kao navedeni asusove model jer mi baterija nije važna.

Da, trebale bi biti iste performanse kao kod Asusa, no ekran je losiji, nije IPS, nego TN i to vjerojatno ne iznadprosjecno dobar TN kao kod V3-772G Acera, tako da mislim da ti je bolje uzeti tog jer dobis i veci ekran + bolje temperature jer je veci i visi laptop i ventilatori nisu jedan do drugog u sredini nego odvojeni, jedan lijevo drugi desno. 850M bi trebala imati potencijal overclockat se za barem 10%, vjerojatno i na razinu 860M, no ovo je malo glupo predvidjati. Glavno da je to isti čip, graficka kao 860M pa sad ti dalje vidi.

Neznam kolki i5H moze zadrzati turbo na Lenovu y50-50, isto kao ni i5M kod Acera, tu ovisi hladjenje i po meni maticna ploca.

Za 870 eura sa 15 eura dostavom mozes rjesiti 15.6" IPS Acer Nitro Vn7-591g sa i5H i 860M, ducan Cyberport.de. Amazon.de vise ne dostavlja u HR izgleda, da dostavlja linkao bi ti 17,3" IPS Touch Lenovo y70-70 za 850 eura..

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 17:41 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Idem u Njemačku i tamo cu biti par mjeseci pa dostava nije problem ako ima još koji best buy laptop u tom rangu bio bi zahvalan na linku.

0 0 hvala 0
11 godina

Onda vidi Lenovo y70-70, kaj se tice 17.3":

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4575694_-y70-70-80du003e-lenovo.html

To je cini mi se nekakva akcija u pitanju ili fino snizena cijena, konkurent Acer VN7-791G (kojeg vec ima dosta forumasa) je 50-100 eura skuplji:

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4601525_-aspire-vn7-791g-51f5-acer.html

Taj nije touch i ima matt, a ne glossy IPS (nisam siguran vise ima li v70-70 glossy ili matt prevlaku ekrana)

Sto se tice 15,6" radje se onda protegni na 850 eura pa vidi:

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4578748_-aspire-vn7-591g-50ug-nx-mqleg-005-acer.html

Znaci ti best buyevi se vrte oko 850 eura najpovoljnije, a jos modela mozes traziti preko trazilice idealo.de.

12 godina

što se tiče ugradnje ssd-a u laptop koji nema m.2 port, da li je dovoljno ono što sadržava ovaj paket ili treb adokupiti još nešto. Dakle, ukoliko se ugrađuje ssd umjesto optičkog pogona. Hvala

Vozdra!

0 0 hvala 0
11 godina

Netreba ti, treba ti samo ladica/caddy za SSD, a to sve je za bas vanjski prijenosni SSD, van laptopa.

16 godina

Tražim laptop za posao, multimediju i igre (makar ja igram one prastere, tipa L4D, Serious Sam i slične...)

Htio bi da ima:

• - i5 procesor
  • - 1TB disk
  • - IPS ekran i FULL HD rezoluciju 

Još se ne mogu odlučiti dal mi je bolje uzeti 15.6' ili 17.3' jer ga doma planiram koristiti spojenog na monitor.

Nadam se da je 5.000,00kn dobar budžet za takav laptop. Može koji prijedlog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Za 5000kn na hrv. trzistu ne postoji laptop sa IPS i FHD, za to se trebas protegnut na barem 5500kn, a za te novce, ta Toshiba nije isplativa pored Asusa G551JK za 5850kn, kojem je nedavno pala cijena. Bolji uvid u to lako dobijes kucanjem "IPS 15.6" u trazilicu nabava.net-a: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=15.6+ips

Njem. trziste je drugacije, npr. mozes kupiti Acer Nitro sa 17.3" IPS za 680 eura, 15 eura dostava i mozda jos neki troskovi vezani za placanje. 15.6" Acer Nitro pocinje od 630 vani: klik, a best buy model je za 730 eura: klik2 (ponajprije radi 850m graficke). Svi ti nazalost imaju 500GB HDD ili 508GB brzi SSHD, bas i nema best buy modela sa 1TB diskom.

Btw. IPS matrica ima visoku cijenu kod laptopa jer je jos uvijek vrlo rijetka na svemu vecem od tableta, a da nije monitor, znaci na laptopima svih velicina, stoga dobro razmisli o Asusu X550JK koji je unutar budzeta i iz Hrvatske: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+x550jk Iako su svi serijski brojevi kod svih ducana navedeni isti, neki ducani kao Instar Informatika tvrde da nude GDDR5 jacu verziju 850M graficke. Kako got bilo to je najjeftiniji laptop sa tom super grafickom pa se nemas kaj zalit niti da je DDR3, no svakako da je zgodno dobiti GDDR5 verziju. Model sa i7 nemas sta gledati, s njim nebi profitirao ama bas nista na toj grafickoj, sto je i dokazano i to sam linkao na kraju prosle stranice teme.

Znaci IPS FHD matt ekran realno na nasem trzistu imaju cijenu od 1000kn skupa sa PDVom i maržom, što skupa čini barem oko 50% te cijene, dodaš još 4GB RAMa i imaš cijenu Asusa G551JK. X550JK bez problema moze isporuciti sliku na FHD jer se o tome brine graficka, sto vjerojatno znas sa tolkim stazom na forumu, puno ljudi je to vec pitalo pa kazem za svaki slucaj..

Usput vidio sam da trazis preporuku 24" monitora pa ti mogu linkat moj osobni best buy :P (AMVA+ matrica)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 0:35 (The_Fichek).
16 godina

Kao prvo, hvala na trudu.

Moram kupiti laptop u Hrvatskoj jer ga kupujem na firmu, da nije takav slučaj rado bi ga naručio iz vana ...

Ovaj Asus G551JK mi je malo preskup, a X550JK mi se čini oke i mislim da ću njega uzeti nakon kaj se još konzultiram sa frendovima.

Usprkos stažu nisam znao da X550JK može isporučiti FHD sliku, ali evo sad i to znam. :)

I daj mi molim te link za taj tvoj best buy monitor.

PS. Zašto nitko ne stavlja HP-ove laptope? Nisu dobri s obzirom na cijenu ili?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 9:23 (Supertramp).
16 godina
neaktivan

Zato što premalo daju a puno traže. Nisu best buy baš. 

1 0 hvala 0
11 godina

Da, bas i nisu dobri s obzirom na cijenu, ne nude FHD rezoluciju ispod 6000kn, dok to npr. Acer i Lenovo nude od 3400kn, zatim poceli su stavljati slabije graficke i procesore, tj. stedljive tako da npr. taj Asus X550JK je zgazio sve ostale laptope koji ne nude FHD rezoluciju jer ima daleko najjaci hardver u sebi u tom i skupljem rangu, sve do 6300kn, a G551JK je kao sto rekoh tocno skuplji za IPS matricu, FHD rezu i 4GB RAMa.

Sto se monitora tice postoje 3 vrste matrica opcenito iznad TN, koja je izgleda ostala standard matrica samo za laptope. Najrasirenija IPS, Samsungova verzija PLS te VA/AMVA koju proizvodi BenQ koji je kupio AU Optronics. Te zadnje matrice u odnosu na IPS/PLS imaju jaci kontrast i time crnu boju, a nesto slabiji response time, no vecina novih AMVA matrica od zadnje 2 god nudi respektivan response time koji zapravo nimalo ne zaostaje za IPS/PLS. TN naravno ima jos uvijek najbolje response timeove, no dosta losiju reprodukciju boja i slabije kuteve vidljivosti. Eh da, druga najveca prednost pored opcenito 3x veceg statickog kontrasta naspram IPS/PLS (3000:1 vs 1000:1) je sto nema za neke iritantnog "IPS glow"-a. To je sve opcenito, komotno jos pitaj savjet na temi "Koji monitor kupiti", a moj favorit sto se tice 24" dijagonale jest: https://www.uzishop.hr/monitori/1332-iiyama-prolite-x2483hsu-1.html Samo ga taj ducan drzi u Hrvatskoj, u sebi ima AMVA+ BenQovu matricu mozda malo tweakanu od strane Iiyame. O monitoru i konkurenciji sam zadnji puta vise pisao ovdje:  http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=103&jumpto=4517778&sort=asc&view=flat pa u tom linku mozes uociti 3. prednost, flicker-free osvjetljenje koje imaju konkuretne matrice u novijim best buy monitorima (spomenutim u tom linku), a niti jedna na laptopu! Najbolji review po meni mozes vidjeti kad kliknes na link unutar tog linka pa onda opet na link, tj. ovaj i to si onda prevedes sa nekim add-on translatorom da ne copy pasteas sve bzvz u google translate.

EDIT: Uzishop navodno daje 5% popusta tako nesto, ako im velis da si sa bug foruma (unatoc tome sto je vlasnik ili tko vec iz tog ducana navodno protjeran sa foruma, tako neka prica kruzi..)

EDIT2: Ima nekih novih Acer best buy monitora sa VA matricama od BenQ koje nisam popratio i detaljno citao reviewove.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 10:33 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice