Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.161
|
čitano: 13.546.895
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Catch_Me kaže...

Cyberport salje u cijelu EU.

Jeli to bilo pitanje ili činjenica :D. Inače, jesi se uspio odlučiti koji bi laptop uzeo?

11 godina

Catch_Me je meni slao sve one laptope koje sam postao na prosloj stranici teme pri dnu, nema sta covjek nije pretrazio. Mene isto interesira za sto ce se na kraju odlucit :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 23:07 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

MSI iz njemacke:

http://www.computerbase.de/preisvergleich/msi-ge60-2pci745fd-0016gf-sku13-a1162554.html?v=l&hloc=at&hloc=de

bi mi mogao frend donijeti, pa bi cijena bila ok, ali za garanciju sad ne znam.

, a ovaj g551jk oko 800-850 eura i to ovaj

http://shop.imtec.ba/laptopi/20662-asus-rog-g551jk-cn010d.html#

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Catch_Me je meni slao sve one laptope koje sam postao na prosloj stranici teme pri dnu, nema sta covjek nije pretrazio. Mene isto interesira za sto ce se na kraju odlucit :P

Mene je pitao na pm da mu dam mišljenje o y50 svom jer je planirao i on nekog takvog nabaviti, ali sam skužio da je otvoren za kupnju vani pa sam mu dao par prijedloga u hr samo da se čovjek može orijentirati i poslao ga da tebe pita na pm. Jbg pomogao bi mu ja, ali ne pratim tržište izvan hr, a pošto vani ima puno veći izbor dok mu nešto nađem izgubio bi puno vremena. Zato sam ga prešaltao na tebe pošto ti to pratiš pa odmah znaš izbaciti neki prijedlog. Eto samo da znaš ko je kriv što te kolega malo spamao sa laptopima.

@Catch_Me nemoj se ti ništa uvrijediti ja to samo ovako malo od šale.

@narsail_crain  bolje da ti frend donese za te novce neki sa i5h i 860m ili 850m ddr5.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 23:11 (AirLive).
11 godina

@AirLive

Kul story bro :D

@narsil_crain

Zaboravio da si iz BiH. Onda svakako izvana bolje jer je preskup taj g551jk. Frend bi mogao donijeti iz nekog specificnog ducana u Njemackoj ili? Budzet za vani do 800 eura??

9 godina
neaktivan

da, do 800 eura, moze frend uzeti, ali kod uzimanja laptopa iz njemacke problem mi je garancija, pa sam naginjao vise ovom g551jk iz BIH.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
narsil_crain kaže...

da, do 800 eura, moze frend uzeti, ali kod uzimanja laptopa iz njemacke problem mi je garancija, pa sam naginjao vise ovom g551jk iz BIH.

kod nas u hr imas za iste novce verziju sa full hd ekranom

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14 // How much RAM could a RAM ram if a RAM could ram RAM?
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 23:30 (Mikovic_xD).
10 godina
neaktivan

Izgleda da je stigla dobra ponuda laptopa sa 970m.

NAPOMENA: Ovaj 1. na listi u arhiteha izgleda da nema ips, ali prvi sljedeći sa ips-om je samo 100kn skuplji.

Za one dubljeg džepa kupujte dok je friško, još malo pa nestalo. 

3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bi mi laptop od 3500-4000kn za potrebe faksa, programiranje i ne za gejmanje. Znače nema uopće potrebe za dobrom grafičkom.
Garancija je dobrodošla i jako bi cijenio ako bi linkali na neki dućan u hrvatskoj. Zahvaljujem 

0 0 hvala 0
11 godina

700 eura: http://www.cyberport.de/?DEEP=1C17-1LN&APID=6

730 eura: https://www.cyberport.de/?DEEP=1C26-9GE&APID=6

novi Broadwell i5U je skoro pa jak kao Haswell i7U koji je precijenjen i kojeg imas u Nitroima za 800 eura sa 850m.

800 eura Lenovo y50 sa 860M, FHD, slabijim od IPS, znaci klasicnim TN ekranom: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4452254_-ideapad-y50-70-59428452-lenovo.html Izgleda da je trenutno na akciji, takvog vjerojatno istog ima forumas AirLive koje je aktivan tu na temi :)

900 eura: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4578748_-aspire-vn7-591g-50ug-nx-mqleg-005-acer.html

U odnosu na 571G ovaj ima ventilator vise, pa stoga bez problema prima i5H procesor i jacu graficku, ekran je klasicno za tu seriju IPS. Samo za info, nemas se sta brinut sto se tice temperatura 571G sa U procesorom i 850m za 730 eura.

930 eura: isto to sa +128GB SSD: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4550580_-aspire-vn7-591g-590d-acer.html

950 eura 17,3" Nitro sa 860m: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4601525_-aspire-vn7-791g-51f5-acer.html dok 17,3" Nitro sa 850m nema ispod 900 eura.

Za 6100-6300kn u Hrvatskoj je best buy Asus g551jk sa 850M, a Lenovo y50 sa IPS i 860M je best buy za 6750kn.

**Kod Lenova bi ti vrijedilo jamstvo u Hrvatskoj, kad bi ga kupio vani pa tako vjerojatno i u BiH, ostalo bi u slucaju nezgode vracao njem. ducanu i onda bi zavisno o kvaliteti ducana bilo pitanje troska slanja nazad i brzine kada bi dobio popravljeni laptop. Amazon.de, Computeruniverse, Cyberport tu nebi smjeli iznevjerit, a najvise upitan sto se tice iskustava je Cyberport, u prilog mu idu silni certifikati i misljenja kupaca, najvise svapskih naravno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 23:47 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

hvala, sve su ovo modeli koje sam vecinom i gledao, i cini mi se ne moze se fuliti sa izborom bilo kojega, sada je samo pitanje garancije, pretpostavljam da za MSI, Acera i ROG-a ne vrijedi garancija iz Njemacke ili Hrvatske u BIH, bilo bi super da je tako jer je dosta povoljnije uzeti..

0 0 hvala 0
11 godina

Zasto nebi vrijedila garancija, vrijedi, u tim ducanima u kojima se kupi, tj. vrijedi medjunarodno jamstvo, a hoces li ga moci iskoristit u ovlastenom servisu u BiH, to vjerojatno ne vrijedi, a slucaj Lenova vrijedi preispitat posto kad kupis Lenovo y50 u Njemackoj ga mozes nosit na servis npr. u Splitu, tj. u Hrvatskoj.

Kako bi bilo da slucajno ode kvragu laptop iz Njemacke sam ti opisao, znaci saljes ga nazad postom kako bi ga inace i dobio da frend ne nosi osobno.

I nema razloga za izbacivanje Lenova iz drustva kojeg si nabrojao, konkurentan koliko i taj MSI, a Nitro i ROG Asus imaju nest bolje hladjenje sa 860m grafickama posto su izasli kasnije nego Lenovo y50. Ekran je tu isto nesto na cemu radis ili ne radis kompromis. Treca stvar bi bila mogucnost ugradnje SSDa, tu je Lenovo najslabiji, slijedi ga ROG Asus, MSI ima dodatni msata utor, a Acer m.2 jos noviji utor koji bi trebao podrzavat max. brzine SSDa u buducnosti, znaci preko 500Mbps, tj. do 1Gps, tako nesto ako sam dobro skontao tu pricu. 571G Acer ima optiku, 591G nema radi 2. ventilatora, Lenovo y50 isto nema optiku, stoga je najslabiji kaj se tice ugradnje SSDa jer nema nikakav dodatni slot za ugradit dodatni disk, dok Acer ima. Asus ima optiku pa bi SSD rjesio na njeno mjesto putem ladice za SSD sto nije skupo. To su sad vise neke gluposti, ako se gleda cim veci ulozeno/dobiveno omjer, a vrijedi rec i da Lenovo zato cesce dolazi SSHD diskom po nizoj cijeni i dolazi sa eksternom optikom u paketu.

@unskilled

Koju rezoluciju preferiras na 15,6" ekranu HD ili FHD i zanima li te FHD na 17,3". Sa tim vecim ekranom bi dobio najslabiji i3-4030U procesor u tom rangu, sa 15,6" FHD i5-4210U, a sa 15,6" HD i5-4200M, tako da tu trebas nac nekakvu svoju zlatnu sredinu pa se javi. Sto se tice procesora guglaj pa vidi kako bi pasali sa programima kojima se mislis baviti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 0:34 (The_Fichek).
15 godina
AirLive kaže...

NAPOMENA: Ovaj 1. na listi u arhiteha izgleda da nema ips, ali prvi sljedeći sa ips-om je samo 100kn skuplji.

Razlika 2773kn u odnosu na moj nitro sa i7/860m. Mnogi kupe cijeli lap za te novce. :)

10 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Razlika 2773kn u odnosu na moj nitro sa i7/860m. Mnogi kupe cijeli lap za te novce. :)

Ha slušaj, ja kažem za one dubljeg džepa. Mnogi za cijenu tog nitra kupe 2 prosječna all-around laptopa, ili 3 budžet laptopa. Opet, za te novce može se sastaviti jaka gaming desktop mašina koja će potuć tvog nitra. Neki trebaju 2 ili čak 3 mjeseca raditi da bi zaradili novac s kojim si ti kupio nitra... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 4:59 (AirLive).
15 godina

Nisi shvatio razlika je samo u grafičkoj sve ostalo je isto.

Ili čak da ti prevedem 970M je bolja od 860M ali da li je bolja za 2773 kn? Desktop GTX970 4GB DDR5 košta najniže  2.595,38 kn što je manje od te razlike. 

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gtx+970

Da znam da je desktop konfa iste cijene jača ali da sam htio kupiti desktop bi kupio desktop ali njega je malo 'blem vuči sa sobom. 

Samo bi se svađali. Nevjerovatno. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 7:34 (Oldy).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Uf, jos se borim, haha. Mislim da ce biti Lenovo ili Acer, kako trenutno stoje stvari. Jedini nedostatak Lenova je dodavanje ssd-a...bumo videli jos.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 8:13 (Catch_Me).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

@The_Fitchek

Budžet mi nije ograničen, al' s obzirom na funkciju koju kod mene laptop ima, mislim da nema potrebe ići više od ovih 3500-3600, a za te pare s Lenovom, vidim, dobijem dosta; za mene i više nego dosta. Poslušat ću i protegnut noge do Linksa, da bacim oko, ali mislim da je to to.

Neću zahvaljivat' dok je zec u šumi. :)

Dora
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 8:25 (doritta).
14 godina

Pojavio se opet onaj "best buy" lap u rangu 3500kn od prije neki dan što se spominjao intenzivno ako koga zanima. Izgleda da je i dalje mutavo puno tražen tako da tko prvi njegov vodokotlić.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-572G-33X6

Edit: malo manje bitna stavka koju sam primjetio, ali da li mi može netko potvrdit ovdje autentičnost tih slika na web šopovima? Npr na prvom linku se vidi lap sive boje sa dosta drugačijim sučeljem od crnog lapa na drugom linku iako su navodno identični modeli. Serija i sve to

http://www.futura-it.hr/katalog/prijenosna-racunala/notebook/acer/nxmpyex007/

http://www.ekupi.hr/ACER-Aspire-FullHDCore-i31TBGT840-V3-572G-33X6-NXMPYEX007-prijenosno-racunalo-467908.aspx

Well that was pretty fu*kin ninja
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 12:54 (Bubily).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
doritta kaže...

@The_Fitchek

Budžet mi nije ograničen, al' s obzirom na funkciju koju kod mene laptop ima, mislim da nema potrebe ići više od ovih 3500-3600, a za te pare s Lenovom, vidim, dobijem dosta; za mene i više nego dosta. Poslušat ću i protegnut noge do Linksa, da bacim oko, ali mislim da je to to.

Neću zahvaljivat' dok je zec u šumi. :)

Na koji Lenovo mislis? Ako mislis na z50 sa FHD i i3 pa jos 840m grafickom usput svakako pogledaj i V3-572G-33X6 Acera koji se opet pojavio na trzistu i koji nije bio dostupan za nizu cijenu kad sam ti pisao zadnji puta preporuku. Bubily je stavio linkove prijemalo. Dam se kladit da ga imaju u Futuri na stolu ili izlogu spremnog za razgledavanje, ako im je stigao na lager jer prije koji dan ga nisu imali. Po meni je to najkompletniji jeftiniji laptop, a ako je to previse sto se tice specifikacija onda najbolje gledat nesto sa i3 bez graficke ispod 3000kn, samo tu onda vise nema FHD rezolucije. Lenovo z50 sa 3558U, 840M i FHD nije bas isplativiji pored onog sa i3 ili tog Acera, sa kojim izgleda treba imat strpljenja. Kladim se da je jucer bio i u Prosatu i HGshopu za 3330 i 3400kn, danas tih nema na nabava.net

@Bubily ovako izgleda: http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/model/NX.MPYEX.007 Pogresna je slika u ekupi.hr, opis je tocan, a video koji je prilozen je skroz profulan jer je tamo prikazan jedno barem godinu dana star V3 model sa glossy prednjim dijelom sto bi bilo specificno npr. za Toshibu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 13:33 (The_Fichek).
11 godina
Oldy kaže...
AirLive kaže...

Vrlo vjerojatno svi imaju IPS, evo Linusovog reviewa G751JT:

evo tocne usporedbe G750 i G751, valjda JT oba, ako gledamo iz sire perspektive (datum, izgled):
U toj usporedbi, tocno taj model g750 mi se cini kao da ima TN, uglavnom nebitno, lijepo se vidi kako g751 ima jos veci gamerski štih.

Cinjenica je da ce ti laptopi definitivno nac kupca i da su za te novce best buy laptopi, pogotovo s obzirom da cijena konkurira onima sa idealo.de, makar se tamo G751JT ne pojavljuje bez 256GB SSDa i Win8.1 pa mu je najmanja cijena 1590 eura, sto hoce rec da je cijena ovih u Hrvatskoj onda realna.

Tko i zasto kupuje te laptope mene ne interesira. Gledajuc trziste su vrijedni gledanja, ako neko trazi masinu od laptopa, prvenstveno sa cim jacom grafickom. Gledajuc EU trziste vjerojatno nije najisplativiji, no to bi onda trebalo dobro pretrazit. Trenutno ne vidim bolji laptop za te pare, makar nisam puno trazio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 14:11 (The_Fichek).
11 godina
AirLive kaže...

Krivo, najjeftiniji u instaru ima IPS, to su sve isti modeli pod šifrom 90NB06M1-M00820

15 godina
neaktivan

Odlučio sam se za kupnju Lenova IdeaPad z50-70 i na testu zagrijavanja u jednom časopisu je pokazao da ima najvišu temperaturu-od 30-33.Može li to predstavljati problem ili je to normalno?

0 0 hvala 0
11 godina

to je dobra temperatura, dapace super temperatura ako se testirao sa nekim jacim testom, npr. primeom

15 godina
neaktivan

Ma zbunjuje me to što svi na testu imaju ispod ili do 30 stupnjeva,a jedino taj lenovo ima iznad na cijelom lapu (od rubova do sredine).Ok to je znači normalno,hvala.

16 godina
dado80 kaže...

Odlučio sam se za kupnju Lenova IdeaPad z50-70 i na testu zagrijavanja u jednom časopisu je pokazao da ima najvišu temperaturu-od 30-33.Može li to predstavljati problem ili je to normalno?

to su mozda mjerili temperaturu na površini negdje, jer pod opterećenjem nema šanse da su cpu/gpu u laptopu ostali tako hladni

15 godina
neaktivan

A valjda..nacrtana je slika laptopa odozgo i temperature po stranama i na sredini.Na stranama ima oko 32,a sredina 33 stupnja.Svi ostali na testu imaju manje temperature (od 26-30).

16 godina

Neprofesionalan test...mjerili su koliko ce bit toplo ak stavis rukice....

Ovisi o konfiguraciji najvise....iznad 60 ne bi smio

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čuj imao sam neugodna iskustva sa prošlim HP-om,doslovce nisi simio stavit ruku koliko je vruć bio na nekim dijelovima i tipkovnica se odigla od temperature,užas!

10 godina

Pozdrav , treba mi preporuka za laptop(za sestru) DO 2000kn (bez plaćanja windowsa ) , primjena je za face ,yt i ostale gluposti , plaćanje gotovinom .

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 16:18 (Nlghthawk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Mitch

Nije neprofesionalan test, bitno je to, a jos bitnije to kaj ti velis temperature samih CPU i GPU.

Nlghthawk

Gledas na nabava.net laptope sa n2830/n2840, ovaj drugi je minorno bolji, nebitno. Svi laptopi sa njima dolaze sa Windowsima, a neki dolaze sa 2GB rama pa gledas one sa 4GB.

Radi +2 jezgre za ne puno vise novca ja bih preporucio radje nesto sa n29x0, n35x0. Pod x u imenu mislim na brojeve 2, 3 i 4 i opet nema nekih razlika izmedju njih. n35x0 je sitno bolji od n29x0, glavno da imas vise jezgri u odnosu na bas najjeftiniji laptop sa n2830, pogotovo kako te ne interesiraju Windowsi koje sa tim cetverojezgrenim pentiumima nekad dobis, nekad ne, raznoraznih ponuda ima i nema nekih iznadprosjecno dobrih laptopa u tom rangu.

Problem je sto trenutno nije neka ponuda sa tim procesorima, bilo ih je i za 2200kn, 2300kn bez problema, sad je to trenutno blize 2500kn.

Za 2400kn ima ljubicasti Asus: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n3540 Vidi i one sa grafickom u tom rangu, makar mislim da su svi trenutno nedostupni..:http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n2940+15.6

Najjeftiniji sa i3 je ovaj Acer za 2600kn koji u pitanje dovodi isplativost laptopa sa tim pentiumima za 2500kn..

Znaci i3 je 2 i pol put bolji/brzi/jaci od n2830/n2840, n3530 2x bolji, od istih, n29x0 malo manje od 2x, a npr. nesto ovako sa 2955u 1.5x bolje od n28x0.

Na tebi je odluka, ja sam malo siru sliku dao da znas sto se nudi, pogotovo jer ti Windowsi nisu zanimljivi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 19:34 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice