Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.673
|
čitano: 14.631.650
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Hobbss kaže...

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g551jm-republic-of-gamers-156-fullhd-intel-core-i5-4200h-34ghz-4-cores-8gb-1tb-hdd-geforce-gtx-860-2gb-gddr-presales-u-tijeku-isporuka-cca-2412/90NB05T2-M01690    

Kaj mislite o ovoj stvari?To je gornji gornji plafon s novcima i više od toga nemrem(mogu jedino niže :D).Igram uglavnom League of Legends i tu i tam bi stari odigrali koji Battlefield 4 il takvu pucačinu.Jedino kaj nisam našel na netu je dal su procesor il grafika zalemljeni na matičnu(to mi je dost važno jel patim na nadogradivost).

Samo pazi, u naslovu pise gtx860m sa ddr5 memorijom a dolje nize u specifikacijama pise gtx850m sa dd3 memorijom sto je velika razlika za tu cijenu. I ako se nevaram da je prije pisalo da dolazi sa ips ekranom a koliko sad vidim da dolazi sa losijom tn matricom.

Najbolje da ih nazoves i da pitas sta tocno dobijes da nebi bio macak u vreci.

Imas sad ultra povoljno asus x550jk za 5500kn sa tom grafom koju oni nude za 6400kn i jos dobijes i7hq procesor, jedino losije kod tog asusa je da nema fhd rezu ali koliko vidim da je jedan kolega napisao short review i kaze da je ekran sasvim solidan i da je laptop sasvim dobre kvalitete.

I da ako se ne varam nadogradjivati mozes samo procesore koji zavrsavaju sa mq, neka me kolege isprave ako sam u krivu. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 10:51 (Nesseh).
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Da ne ponavljam s prosle stranice, hitno mi je pa bih volio par prijedloga ako je moguce

Znaci, budzet do 5k

1. Igre nisu bitan faktor

2. Filmovi, srednji neki zahtjev

3. Mogucnost normalnog rada u acad2d i nekim 3d programima tipa solidworks

4. Da se ne zagrijava puno, da je solidne izrade i da ne treba cuda izvodit za pristup komponentama

5. Ne mogu se odlucit za 15,6 ili 17,3 inca, laptop bi najvise vremena bio u stanu tj imao bi spojen monitor pa pretpostavljam da nije nuzno ic na 17,3 ali opet..

6. Os, koliko je uopce bitno da dolazi s operativnim sustavom i koliko to dize/spusta cijenu?

7. Da nema problema s wi-fi, nesto sam procitao da netko kuka zbog toga kod probooka 450

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozz, kupio bi laptop do 6000kn, ne znam koliko je to korisno ali bilo bi super da ima touch screen 15.6 na vise, te koji bi se model mogao dobito za te novce, koristio bi ga za faks(prog., jednostavni CAD crtezi) i internet.

Ako ima tko preporuku bio bih zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vec sam pisao u ovoj temi prije mozda 2 tjedna da trebam laptop oko 6000kn 
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.67922374-6900-4DE7-AB3B-CB80702BFA34.aspx
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8005F04A-F76A-4E3C-942C-9B50A4C577A8.aspx

znaci prvenstveno je namjenjeno za gaming i sad lenovo ima i5 sa 860m 4gb dok asus ima i7 sa 850m 2gb pa me zanima kolika ce biti razlika u igrama i jeli i5 dovoljan za gaming uz 860m jer sam citao po internetu da je bitnije uzeti 860m od 850m iako ovaj ima i5 a drugi ima i7 ali slabiju graficku(850m) 

uglavnom hocu li imati veci fps u igrama sa 860m+i5 ili sa 850m+i7 iako mislim nekako da je i7 bolji za buducnost jer ima 4 jezgre ali taj asus ima 6gb rama tako da se nemogu odluciti.

EDIT: a vidim da ima i asus od 6399 koji je slican lenovu
http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-g551jm-republic-of-gamers-156-fullhd-intel-core-i5-4200h-34ghz-4-cores-8gb-1tb-hdd-geforce-gtx-860-2gb-gddr-presales-u-tijeku-isporuka-cca-2412/90NB05T2-M01690 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 14:39 (SuperFulcrum).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što je bolje? Koja je razlika u procsorima? Da li i3 3110m troši više baterije?

LENOVO IdeaPad -g500

Intel Core i3 3110M 2.40GHz

Radna memorija: 4GB

Tvrdi disk: 1000GB + SSD 8GB

Grafika: Intel HD 4000

Operacijski sustav: Windows 8

Zaslon: 15.6'' HD LED 1366x768

3.599,00 kn

ili

LENOVO G50-70 

Intel Core i3-4005U Proc(3M Cache, 1.70 GHz)

Radna memorija:4G,

Tvrdi disk:1TB,15.6 HD LED GLARE(FLAT),INTEGRATE,

Operacijski sustav: WIN8.1

Zaslon: 15.6''

SUPER MULTI(TRAY IN),4CELL,INTEL 3160 1X1 AC+BT4.0,CAM HD 720P,1g

Cijena: 3.779,00 kn

Procesor: AMD64 X2 5400+Matična Ploča: GIGABYTE M52-LRAM: 3GB (3*1) DDR2 HDD:WD 640 GB Grafička Kartica: ATI Radeon 3650 512 MB DDR3

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozz ekipa,

molio bi vas za pomoc oko izbora laptopa, nisam do sad imal laptop pa se bas ne razumijem u to. Dvoumim se oko ova dva laptopa pa Vas molim za mišljenje.

http://www.sancta-domenica.hr/notebook-hp-pavilion-17-f100nm-k1q19ea.aspx

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13964&osCsid=f3ac3dd31dfab868f37f5cac7c19ef2d

Hvala unaprijed :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što je bolje? Koja je razlika u procsorima? Da li i3 3110m troši više baterije?

LENOVO IdeaPad -g500

Intel Core i3 3110M 2.40GHz

Radna memorija: 4GB

Tvrdi disk: 1000GB + SSD 8GB

Grafika: Intel HD 4000

Operacijski sustav: Windows 8

Zaslon: 15.6'' HD LED 1366x768

3.799,00 kn

ili

LENOVO G50-70 

Intel Core i3-4005U Proc(3M Cache, 1.70 GHz)

Radna memorija:4G,

Tvrdi disk:1TB,15.6 HD LED GLARE(FLAT),INTEGRATE,

Operacijski sustav: WIN8.1

Zaslon: 15.6''

SUPER MULTI(TRAY IN),4CELL,INTEL 3160 1X1 AC+BT4.0,CAM HD 720P,1g

Cijena: 3.599,00 kn

Procesor: AMD64 X2 5400+Matična Ploča: GIGABYTE M52-LRAM: 3GB (3*1) DDR2 HDD:WD 640 GB Grafička Kartica: ATI Radeon 3650 512 MB DDR3

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Dragi The_Fichek i svi ostali sa savjetom,

već sam pomalo izluđen potragom za odgovarajućim laptopom, tražio sam s frendovima koji su informatičari, prošli smo jako puno toga po velikom broju web dućana u Hrvatskoj i vani, ali nisam uspio naći model koji je baš pogodak, a da ne košta 10 somova kod nas. Prvotno sam mislio potrošiti do 6 tisuća, ali gledajući sve te modele kod nas koji su slabiji, a skuplji od jačih modela vani, spreman sam izdvojiti 7-8 tisuća jer želim dugi niz godina bit zadovoljan svojim laptopom (znam da je to puno s obzirom na namjenu).

Također, tražim/kupujem i 24" FullHD IPS monitor koji će mi biti primarna radna površina (najvjerojatnije Philipsov 240P4QPY jer je 16:10, jedino mrvicu razočarava kaj ima USB 2.0, a ne 3.0, ali je bio najbolji u Bugu od listopada).

Najprije, laptop će mi trebati za čitanje, pisanje i prevođenje, trebam veliku radnu površinu da mogu imati više dokumenata otvorenih usporedno. Igram povremeno neke starije FPS-ove, gledao bih filmove, ništa zahtjevno. Zbog 24" monitora, manje mi je važno je li 15,6 ili 17,3", ali da je također FullHD IPS. Važna mi je kvaliteta slike zbog dugotrajnog buljenja u monitor (nemam baš malu dioptriju, a oči treba čuvati). Neću prečesto prenositi laptop, težina je manje bitna.

- procesor: i5 ili i7 - RAM: 8GB (može i 4 pa nadogradim još 4 eventualno kasnije)

- grafička: bilokoja dostatna da može izvesti sliku 1920×1200 u FullHD-u na tom Philipsu - tu dolazi do problema jer praktički nijedan laptop u Hrvatskoj nema kombinaciju Display Port (1.0 ili 1.2) i dodatna grafička (ne samo integrirana), a da ne košta preko 10 tisuća! Ili ima pravu grafičku i HDMI ili integriranu i Display port. A htio bih Display Port jer HDMI ima problema s rezolucijama većim od 1920×1080 pa se bojim da neće moći glatko prenijeti takvu rezoluciju na 24" monitor koji ima fenomenalnu sliku. Glavno da slika bude dobra koliko i može biti na tom monitoru.

- da ima bar jedan ili dva USB 3.0 porta jer imam USB 3.0 stick i WD-ov prijenosni hard USB 3.0

- hard disk: može i SSD do 256 GB (velika većina podataka mi je na prijenosnom hardu), ali ako to jako poskupljuje i sužuje mogućnosti, bit ću zadovoljan s običnim hardom

- izdržljivija baterija (ako je moguće) zbog prilika kad ću ga morati imati izvan stana, ali nije odlučujuće

Molim za pomoć, postoji li takav laptop kod nas za kupiti (zbog jamstva i tipkovnice)? Frend kaže da bi u neko dogledno vrijeme laptopi s Display Portom i dodatnom grafičkom, a da nisu preskupi, trebali doći na naše tržište. Ali tko zna kada.

Unaprijed puno zahvaljujem na odgovoru,

superhrvach

0 0 hvala 0
17 godina
superhrvach kaže...

Dragi The_Fichek i svi ostali sa savjetom,

već sam pomalo izluđen potragom za odgovarajućim laptopom, tražio sam s frendovima koji su informatičari, prošli smo jako puno toga po velikom broju web dućana u Hrvatskoj i vani, ali nisam uspio naći model koji je baš pogodak, a da ne košta 10 somova kod nas. Prvotno sam mislio potrošiti do 6 tisuća, ali gledajući sve te modele kod nas koji su slabiji, a skuplji od jačih modela vani, spreman sam izdvojiti 7-8 tisuća jer želim dugi niz godina bit zadovoljan svojim laptopom (znam da je to puno s obzirom na namjenu).

Također, tražim/kupujem i 24" FullHD IPS monitor koji će mi biti primarna radna površina (najvjerojatnije Philipsov 240P4QPY jer je 16:10, jedino mrvicu razočarava kaj ima USB 2.0, a ne 3.0, ali je bio najbolji u Bugu od listopada).

Najprije, laptop će mi trebati za čitanje, pisanje i prevođenje, trebam veliku radnu površinu da mogu imati više dokumenata otvorenih usporedno. Igram povremeno neke starije FPS-ove, gledao bih filmove, ništa zahtjevno. Zbog 24" monitora, manje mi je važno je li 15,6 ili 17,3", ali da je također FullHD IPS. Važna mi je kvaliteta slike zbog dugotrajnog buljenja u monitor (nemam baš malu dioptriju, a oči treba čuvati). Neću prečesto prenositi laptop, težina je manje bitna.

- procesor: i5 ili i7 - RAM: 8GB (može i 4 pa nadogradim još 4 eventualno kasnije)

- grafička: bilokoja dostatna da može izvesti sliku 1920×1200 u FullHD-u na tom Philipsu - tu dolazi do problema jer praktički nijedan laptop u Hrvatskoj nema kombinaciju Display Port (1.0 ili 1.2) i dodatna grafička (ne samo integrirana), a da ne košta preko 10 tisuća! Ili ima pravu grafičku i HDMI ili integriranu i Display port. A htio bih Display Port jer HDMI ima problema s rezolucijama većim od 1920×1080 pa se bojim da neće moći glatko prenijeti takvu rezoluciju na 24" monitor koji ima fenomenalnu sliku. Glavno da slika bude dobra koliko i može biti na tom monitoru.

- da ima bar jedan ili dva USB 3.0 porta jer imam USB 3.0 stick i WD-ov prijenosni hard USB 3.0

- hard disk: može i SSD do 256 GB (velika većina podataka mi je na prijenosnom hardu), ali ako to jako poskupljuje i sužuje mogućnosti, bit ću zadovoljan s običnim hardom

- izdržljivija baterija (ako je moguće) zbog prilika kad ću ga morati imati izvan stana, ali nije odlučujuće

Molim za pomoć, postoji li takav laptop kod nas za kupiti (zbog jamstva i tipkovnice)? Frend kaže da bi u neko dogledno vrijeme laptopi s Display Portom i dodatnom grafičkom, a da nisu preskupi, trebali doći na naše tržište. Ali tko zna kada.

Unaprijed puno zahvaljujem na odgovoru,

superhrvach

Zašto jednostavno ne uzmeš 24" monitor sa 16:9 omjerom i 1080p rezolucijom i time si eliminiraš 2 velike brige: potrebu za laptopom sa display portom i hoće li hdmi imati problema iznad te reze ili ne.

Još ga spojiš na laptop tipa Acer V Nitro koji zadovoljava tvoje ostale kriterije i još ti ostane u budžetu dovoljno da naknadno ubaciš ssd u njega.

11 godina
Nesseh kaže...
Hobbss kaže...

Kaj mislite o ovoj stvari?To je gornji gornji plafon s novcima i više od toga nemrem(mogu jedino niže :D).Igram uglavnom League of Legends i tu i tam bi stari odigrali koji Battlefield 4 il takvu pucačinu.Jedino kaj nisam našel na netu je dal su procesor il grafika zalemljeni na matičnu(to mi je dost važno jel patim na nadogradivost).

Samo pazi, u naslovu pise gtx860m sa ddr5 memorijom a dolje nize u specifikacijama pise gtx850m sa dd3 memorijom sto je velika razlika za tu cijenu. I ako se nevaram da je prije pisalo da dolazi sa ips ekranom a koliko sad vidim da dolazi sa losijom tn matricom.

Najbolje da ih nazoves i da pitas sta tocno dobijes da nebi bio macak u vreci.

Imas sad ultra povoljno asus x550jk za 5500kn sa tom grafom koju oni nude za 6400kn i jos dobijes i7hq procesor, jedino losije kod tog asusa je da nema fhd rezu ali koliko vidim da je jedan kolega napisao short review i kaze da je ekran sasvim solidan i da je laptop sasvim dobre kvalitete.

I da ako se ne varam nadogradjivati mozes samo procesore koji zavrsavaju sa mq, neka me kolege isprave ako sam u krivu. 

Slazem se. Ako je rezolucija HD u redu, apsolutno nikakve potrebe nema kupovat laptop skuplji od najjeftinijeg X550JK: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=x550jk s time da u ekupi.hr ima popusta za placanje nekim karticama. BF4 ces vrtit sa 850m grafickom na HD rezoluciji i max. postavkama blizu 60fps, u FHD rezi bi bila totalno drugacija prica sto se tice te igre i tu bi 860m+i7 radili oko 30fps (high-ultra postavke). Kupovati 2500kn skuplji laptop radi jedne ili par igara nema bas nikakvog smisla. Ako stari nije fanatik u vezi takvih jacih naslova, onda je i x550jk overkill i kakav jeftiniji laptop kao hp ili acer bi bili opet savrseni za LoL, a bf4 bi se na HD rezi sa max. postavkama vrtio oko 30fps, sa nizim postavkama na HD oko 45fps.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 16:51 (The_Fichek).
11 godina

@superhrvach

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+i5-4200m+8750m

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=x550jk+

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=nitro+acer

Od jeftinijeg prema skupljem, svi imaju 2 x USB 3.0 (zadnji 3x), svi su kvalitetne izrade, svi imaju barem HDMI. Sliku rjesis converterom HDMI-DVI ili DP, zavisi sto ti monitor ima. Konvetere kao i kablove niti slucajno ne kupuj po nekim astronomskim cijenama iz Konzuma i sl, nego kupi najjeftinije iz nekog IT ducana. Razlike osim u duljini kabla, izmedju skupljih i jeftinijih kablova, nema.

IPS laptopi su skopocjeni i rijetki, tako da ne vidim zasto bi se protegnuo do zadnjeg Acera, eventualno ako imas zbilja osjetljiv vid i ne toleriras ni najmanje provedenog vremena na TN matrici. Ostali jeftiniji izbori sa IPS su sto se tice snage neisplativi s obzirom na npr. x550jk u tom rangu, ali kako tvoja namjena nije komplicirana, razmotri: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ips+15.6 Lenovo Flex dodje kao i tablet, ima touchscreen, a Toshiba ima malo jaci procesor (nikakve veze nema sa i7 ustvari) i nesto slabiju graficku, malo slabiju od 8750m dok je 840m nesto jaca od 8750m, a 850m je klasa ili dvije iznad toga, tj. prva dobra za igrat i najnovije igre na laptopu na 1080p. Kaj se tice stvaranja slike na 1080p i ogromne vecine taskova to bi bez problema rjesila i integrirana.

Ako nisi onako osjetljiv na TN kako sam opisao ne vidim potrebu zasto ici preko najjeftinijeg linkanog HP-a koji bi npr. radio blizu 60fps u CS:GO na 1080p najvisim postavkama, osim ako mozda ne mislis igrati zadnje BF nastavke, tu onda gledaj 850m, tj. 860m graficku ako si fanatik sto se tice tih novijih zahtjevnijih pucacina.

Ako te zanima BF4 komotno procitaj gornji post di sam malo detaljno usporedio fps-eve (sa notebookchecka) za tu igru sa 850m/860m/8750m.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 17:26 (The_Fichek).
11 godina

Bok ljudi, može li mi netko reći u čemu je razlika između ovog i ovog laptopa?

Primjetio sam samo u veličini HDDa s tim da ovaj skuplji ima manji disk.

Edit: Sad sam vidio i drugi procesor. 

Dal onda da idem na ovaj 50 kn jeftiniji sa 1TB hardom i slabijim procom ili ne?

Hvala!

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 21:25 (gocc01).

0 0 hvala 0
11 godina

Razlika u procesorima je mizerno malena. Moguca razlika osim jos i HDD-a moze biti u kvaliteti ekrana, ali opet necemu sto bi tesko vidio na prvu, mozda kakva razlika u kontrastu, max. svjetlini i tako. Od ta 2 ja bih uzeo onog sa vecim hardom, takodjer bi ga kupio u ducanu koji ga nudi za manje novce: nabava Drito za 2600kn bih osobno radje isao na prvi 15.6" sa i3, a to je ovaj Acer

11 godina

Hvala na odgovoru, HDD nije toliko bitan, naravno više je bolje. 

Laptop se neće prenosit već će biti u kući, vjerovatno cijelo vrijeme spojen na struju, nekih 4-6 sati dnevno pa 

je pretpostavljam pametnije kupiti izdržljiviji (ne mislim na bateriju) pa sad dal je Acer bolji od Asusa hehe valjda neću pokrenut raspravu neku sada :-)

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
11 godina

Nema ti nikakve veze brand, ako mislis na to kolko ce dugo trajat, to je cista lutrija. Zato je vazno i jamstvo koje kod ta 2 branda mozes produljit na max. tipicnih 3 god, u roku 1 godine kod Acera, u roku 6 ili 11 mjeseci kod Asusa.

Btw. ti procesori trose strasno malo, tako da osjetnog grijanja prakticki nema, tako da sta got uzeo sa takvim stedljivim i3 ili stedljivim pentiumom laptop bi trebao dost dugo trajat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 23:06 (The_Fichek).
14 godina

@ The_Fichek

kolega koji po tebi laptop 17,3" ima jako dobar,vrhunski ekran?

volio bih da bude ekran jako dobar ..

znači mene zadovoljava i3 4030U , čak i integrirana grafa mislim da mi bude ok jer ne igram igrice, video bude i ona pokretala , hard od 500gb nadalje .. ( onog acera nema više, tražim nešt drugo .. )

imam ssd od 120gb pa ka budem stavil umjesto dvd ladice ..

standardne stvari u upotrebi ( net,video , razni programi za mobitele, te autocad na poslu za pregledavanje nacrta .. )

max mi je oko cca4000kn sa pdv (radi firme)

ili nije tako velika razlika 15,6 i 17,3 pa da rađe uzmem manji a bolji ekran/display?

tvoja preporuka?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rapajic_st kaže...

@ The_Fichek

znači mene zadovoljava i3 4030U , čak i integrirana grafa mislim da mi bude ok jer ne igram igrice, video bude i ona pokretala , hard od 500gb nadalje .. ( onog acera nema više, tražim nešt drugo .. )

standardne stvari u upotrebi ( net,video , razni programi za mobitele, te autocad na poslu za pregledavanje nacrta .. )

ili nije tako velika razlika 15,6 i 17,3 pa da rađe uzmem manji a bolji ekran/display?

tvoja preporuka?

za auto cad nikako integrirana grafička, ja imam kod kuće i3m 2,13 ghz, 3 gb rama i intel hd grafičku, radim u auto cadu 2008, 2d jako šteka kod složenijih crteža, a 3d mogu samo sanjati, zato je onaj acer bio definitivan best buy

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 12:39 (cola777).
12 godina
neaktivan

Za gaming jeli bolje:

i5 4210h+8gb ram+GTX 860M 4GB vs i7+6gb ram+GTX 850M 2GB

i5 je dual core a i7 quad core i to mi je glavni problem jer nisam siguran hoce li i5 biti dovoljan ubuduce 

0 0 hvala 0
14 godina
cola777 kaže...
rapajic_st kaže...

@ The_Fichek

tvoja preporuka?

za auto cad nikako integrirana grafička, ja imam kod kuće i3m 2,13 ghz, 3 gb rama i intel hd grafičku, radim u auto cadu 2008, 2d jako šteka kod složenijih crteža, a 3d mogu samo sanjati, zato je onaj acer bio definitivan best buy

-- moram ga onda potražit,makar nema ga u trgovinama koje znam po dobrome

ima neki dell za te pare al nije FHD , i 820 grafa

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 13:28 (rapajic_st).
11 godina
SuperFulcrum kaže...

Za gaming jeli bolje:

i5 4210h+8gb ram+GTX 860M 4GB vs i7+6gb ram+GTX 850M 2GB

i5 je dual core a i7 quad core i to mi je glavni problem jer nisam siguran hoce li i5 biti dovoljan ubuduce 

Prva kombinacija, a druga samo ako bi imao rijedju gddr5 verziju koja se da clockati na razinu 860m (ta rijetka verzija dolazi cesto jedino kod v3-772g acera u njemackoj).

Ne vidim zasto i5 nebi bio dovoljan za ubuduce, cak i da se bavis renderanjem.

cola777 kaže...
rapajic_st kaže...

@ The_Fichek

tvoja preporuka?

O kojem Aceru tocno pricate, E5 za 3800kn, E5 sa stedljivim i5 za 5000kn ili "starom" dobrom v3-772g? Za kakav ozbiljniji CAD definitivno bih preporucio da se razmotri kupovina laptopa vani posto smo u EU, znaci ovako v3-772g sa pravim i7 i 750m grafom (i dalje bolja od 840m), 8gb rama, grafa ima 4gb rama, prilicno dobro za CAD ili 100 eura skuplji odabir sa FHD rezolucijom i jacom 850m grafickom, a procesor opet vrlo dobar i5-4200M v3-772g 2 Taj dolazi i sa origigi windowsima, koji mu dizu cijenu, ali kako je na akciji ponistava se ta razlika windowsa. Obadva ducana koja sam linkao su odlicno ocijenjena prema idealo.de i imaju razne certifikate sigurnosti, ima tu i opcija produljenja jamstva. Jedini problem je sto se to jamstvo u slucaju Acera ne moze iskoristiti u Hrvatskoj kao kod npr. Lenova. Lenova preporucujem ako se radi o manjem budzet do 4000kn, isto naravno vani Lenovo z710 Skuplje verzije ne dolaze sa zasebnom grafickom..

Kao sto rekoh covjeku iznad ove poruke u ovom postu, v3-772g sa 850m grafickom u 99% slucajeva ima jacu gddr5 verziju kao i taj kojeg sam linkao. Ta razlika u vrsti memorije se narocito vidi u novijim igrama koje se igraju na FHD rezoluciji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 14:03 (The_Fichek).
14 godina

o ovom aceru.. ACER E5-771G-37RX

auto cad samo da otvori nacrt strojarskih instalacija i slično.. i to povremeno..na poslu imam stolno za to,al ponekad treba i doma nešto odradit

cijena je max oko 4000 , kupuje ga firma, mora bit R1 račun.. i mora ići u sitni inventar,znači max cijena je 3500 + pdv

zato sam u problemima što uzet,ovako bi uzeo nešt za više para privat i amen..

0 0 hvala 0
11 godina

Opet napisan roman nizasto, ali nema veze :D

https://www.fenix.hr/product.asp?product=notebook-acer-173-aspire-e5-771g-37rxi3-4030u-1tb-hdd-4gb-ram-gt840m&code=F201685 Tu ga imas.

Sa dobrim kvalitetnim ekranom imas i Lenovo g710 Taj ima jaci procesor od Acera kolko slabiju graficku, znaci cca 25%, a procesor je bitniji za CAD, iako, ako kazes da bi samo otvarao nacrte i nista extra, mislim da je tako svejedno sto ces uzeti. Lenovo nema FHD i ima glossy, ali je jednako kvalitetan kao sto rekoh. Acera ima FHD i matt ekran.

Guglaj ako bi radio neke kompliciranije radnje, ali stedljivi i3 bi trebao pokretati sve, samo bi to sporije islo u nekim radnjama od i5, barem tako mislim. Nemoj me uzimati za rijec, guglaj jos ako treba.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 14:24 (The_Fichek).
14 godina

hvala..

ako si na potezu oko ZG , imaš pivo ..

dosta sam tamo, nije bed za jednu hladnu i ćevape.. uzmeme R1 ;)

još jedno..

jel velika razlika u i3-4030U i i3-4005U

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 14:29 (rapajic_st).

0 0 hvala 1
14 godina
rapajic_st kaže...

hvala..

ako si na potezu oko ZG , imaš pivo ..

dosta sam tamo, nije bed za jednu hladnu i ćevape.. uzmeme R1 ;)

još jedno..

jel velika razlika u i3-4030U i i3-4005U

Razlika je 200MHZ u korist 4030U modela što se tiče procesorskih jezgri i u taktu iGPU-a koji je kod 4030U modela na 200MHZ više također, maksimalna dinamična frekvencija je 1GHZ a kod 4005U 800MHZ.

Ništa što ćeš osjetiti, ukoliko za iste novce imaš 4030U ipak njega ali neznam koje modele laptopa gledaš pa...

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 15:47 (zoharbizo).
12 godina
neaktivan

Pozdrav.

Htio bih samo skrenuti pažnju na moj post ovdje s obzirom da je usko povezan s tematikom ove teme.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Laptop od 4000-5000kn 

trebao bi pomoc oko izbora laptopa

toshibu i fujitsu izbjegavam 

u obzir dolaze hp lenovo acer i asus

hp su nesto skuplji te skrti na grafickim karticama ali kvalitetna izrada

asus ima nesto slabije baterije ili imaju 2 -4gb rama nalemljeno na maticnu ili kako vec pa ne znam jel to dobro ili lose

minimalno zelim graficku jacine 840m ili jacu ako ima u tom cjenovnom rangu i da je i5 procesor jer cu ga koristit za povremenu obradu videa i fotografije ali i casual gaming

plus je i garancija ako je 2 godine ili više jer neki modeli nude 1 godinu plus nadoplatu

15- 17 incha nebitno 

ssd mi nije bitan

ovaj je bio 5200 do prije 10ak dana ako sam dobro pratio

1. http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-k555ln-dm091d-156-intel-core-i7-intel-pentium-dual-core-4510u-310-ghz__7512791

ovaj ima ssd i 6gb ram

2. http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-v3-ssd-nxmnjex045-core-i5-4210u-27ghz-6gb-120gb-ssd-nvidia-geforce-gt840m-2gb-best-buy/NX.MNJEX.045 

3. http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-e5-nxmq0ex039-aspire-e5-156matte1920x1080-core-i5-4210m-320ghz-4gb-1000gb-dvd-sm-nvidia-gt840m-2gb/NX.MQ0EX.039 razmisljam o ovome modelu no ne znam kvalitetu izrade izmedju v3 modela i e5 jedino sto bi dodao naknadno u ovaj model jos 4gb ram best buy sa i5-4210m i 840m

17 inch model

4. http://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-aspire-e5-771g-nxmnvex016-173-fullhd-core-i5-4210u-8gb-1tb-geforce-gt840m-2gb-2-god-best-buy/NX.MNVEX.016 koliko sam shvatio 17 inch vise trosi bateriju te je nesto sporiji od ekvivalentnog laptopa sa 15inch ekranom . 

5. http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.a30bf4a5f05c4666ba1347d132f8d6d6.acer-prijenosno-racunalo-aspire-e5-571g-55st-nx-mlzex-012.aspx ovaj bi mogao biti best buy za tu cijenu ?  i5 4210u 840m

bonus 2 modela za diskusiju 

od lenova sam mislio na model g710 ali je 820m graficka radjena na starijoj tehnologiji te mislim da sam procitao i kod vas na forumu da nije best buy jer ce 17 incha trosit vise procesor i grafiku te ce radit sporije

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=4210m++820m

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=750m+4200movaj model se ocito ne nudi vise iako je i dalje na listi. ali 750m je nesto jaca od 840m dok su 4200m i 4210m podjednaki

I5-4210m vs i5-4210u

http://www.cpu-world.com/Compare/837/Intel_Core_i5_Mobile_i5-4210M_vs_Intel_Core_i5_Mobile_i5-4210U.html 

kako vidim i5-4210m ili svi koji imaju oznaku m se mogu zamijenit .da li ima koristi uzimat u obzir eventualnu nadogradnju procesora ako se graficka ne moze nadogradit za naveden modele? tipa kroz 2-3-4 godine?

i7-4510U vs i5-4210M cini se da su podjednaki jedino sto i5 se moze zamijenit naknadno

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4510U-vs-Intel-4210M

razlika u HD4400 i HD4600 jel velika? 

uzivo sam vidio sve modele osim asusa kod acera znam da nemaju bas  najbolju pristupacnost komponentama jer se mora skidat cijela ploca da bi se nadogradili rami ili hdd ali bitno da se moze nadogradit pa se necu buniti

lenovo ima malo bolje uređen pristup komponentama

hp nisam ni jedan stavio jer mislim da su cjenovno skuplji za iste komponente, ali kako trenutno imam hp laptop star 7 godina osim sto su mu zvucnici prestali raditi dobro je sluzio i nemam protiv ako ima neki model da moze konkurirat gore navedenima. 

amd procesore izbjegavam a amd graficka bi mozda dosla u obzir ako je jaca od 840m

dajte mi jos neki savjet vezano za ove modele ili neke slicne njima

kod ovih modela koji imaju 4gb rama kad bi se kupilo jos 4gb koliko bi to moglo kostat  cca  400kn?

0 1
0 2
1 3
0 4
0 5
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 16:35 (BadMax).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nije li procesor kod ovog 5. modela dosta slabiji u odnosu na ostale?

Da li bi to bitno utjecalo na performanse osobitu u igrama?

0 0 hvala 0
11 godina
Wooki kaže...

Pozdrav.

Htio bih samo skrenuti pažnju na moj post ovdje s obzirom da je usko povezan s tematikom ove teme.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i5-4210m+840m

Znaci taj Acer, nema bolje opcije ako zelis CPU i GPU najbolje performanse u tom rangu. Jos ima i FHD ekran. Izrada je solidna, losija od V3 serije i Prooboka, ali nece utjecati na performanse. Ako bi mozda bilo nekakvog osjetnog grijanja kupi vanjski cooler Notepal XL To ti kazem jer ima slabo informacija o tocno tom modelu, dok sam puno citao o E5 seriji pa pretpostavljam da nekog posebnog grijanja nece bit, a ako oce to bi trebalo biti rjesivo sa coolerom, znaci nista alarmantno. Probook sa i5M i 8750m bi isto imao solidne rezultate, al mislim da bi sa kombinacijom i5M + 840m imao +10fps koje got postavke stavio na HD rezi. Znaci te igre naravno da neces igrati na FHD cak i da imas dosta jaci sustav, prezahtjevne su na 1080p. Laptopa sa i3-4000M i 840m nema jos u Hrvatskoj, tak da mislim da je ovo najbolja stvar za relativno manje novce, ako se gleda "entry gaming" laptop i pogotovo procesorski zahtjevnije igre kao BF3.

@BadMax

Namjena ????? Ok, naso sam di si je spomenuo. Sad cu ti odg.

Da ne pisem roman, prvo odgovori je li moguce da placas Maestro ili MasterCardom??? Bitan je odgovor..

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 17:23 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Wooki kaže...

Pozdrav.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i5-4210m+840m

Znaci taj Acer, nema bolje opcije ako zelis CPU i GPU najbolje performanse u tom rangu. Jos ima i FHD ekran. Izrada je solidna, losija od V3 serije i Prooboka, ali nece utjecati na performanse. Ako bi mozda bilo nekakvog osjetnog grijanja kupi vanjski cooler Notepal XL To ti kazem jer ima slabo informacija o tocno tom modelu, dok sam puno citao o E5 seriji pa pretpostavljam da nekog posebnog grijanja nece bit, a ako oce to bi trebalo biti rjesivo sa coolerom, znaci nista alarmantno. Probook sa i5M i 8750m bi isto imao solidne rezultate, al mislim da bi sa kombinacijom i5M + 840m imao +10fps koje got postavke stavio na HD rezi. Znaci te igre naravno da neces igrati na FHD cak i da imas dosta jaci sustav, prezahtjevne su na 1080p. Laptopa sa i3-4000M i 840m nema jos u Hrvatskoj, tak da mislim da je ovo najbolja stvar za relativno manje novce, ako se gleda "entry gaming" laptop i pogotovo procesorski zahtjevnije igre kao BF3.

Hvala na odličnom opisu. Sviđa mi se taj laptop, mislim da bih ga mogao uzeti, osim ako bude boljih prijedloga, ali sumnjam u to.

V3 mi se još više sviđa, ali i dosta košta. Osim toga, ne vidim ga nigdje dostupnog.

16 godina
neaktivan

Da se isplati uzimat ovaj laptop koji ce bit namjenjen za rad u Adobe Illustratoru i Photoshopu. Kakvo je generalno vase misljenje o njegovoj konfiguraciji. Jedino sto bi odmah uradio je nadogradnja rama na 6GB.

http://www.saturn.de/mcs/product/LENOVO-G50-30,48352,241166,1731027.html?langId=-3

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice