Bitna mi je prenosivost tako da bih ipak laptop
Sad ka razmislim, ako budem kuppvao monitor kvaliteta ekrana na laptopu i nije odvec bitna...
Tako i tako nebi mogao dobiti neku kvalitetu ekrana, ali mislim da bi ti savrsen bio ovaj Lenovo z50-70. Jedino sto bi te moglo smetati je bijela vanjska boja. Ekran je dobar, FHD, grafa solidna, bolja od budzet 8750m i 740m, a malo losija od gaming 750m. Proc, najbolji stedljivi i5. Jako prenosiv i laksi u odnosu na stariji g510 model.
Uz to kupis malo jeftiniji 21.5" monitor (900 i nest kn AOC), a ako zelis flicker-free monitor trebao bi ici na 1150kn (dell 22") ili 1350kn (dell 24").
I tesko mi je traziti laptope koji imaju i OS i grafu za nezahtjevne igrice. Ili specifiraj malo te nezahtjevne igrice ili reci sto ti je bitnije OS ili igre, ako zelis jeftiniji budzet laptop.
Edit: procitao sam sto si napisao i ako ti igre nisu bitne, trazis laptop do 4000kn mozda malo vise sa OS-om, da ga mozes spojiti na monitor, nisi zahtjevan korisnik u smislu da trazis laptop za autocad, novi photoshop, video obradu itd. savrsen bi ti bio Dell Da, za 4150kn dobis samo i3 procesor bez graficke, samo 500gb prostora na hardu i 4gb rama sto je u razini tog Lenova b590 koji je u samim performasama mrvu bolji, al to neces osjetiti u surfanju itd., ali s Dellom dobis 3 god jamstva i Windows 8.1 professional 64-bit koji u ducanu kosta oko 1000kn (link) tako da ak imas potrebu za OS-om je realna cijena.
Btw. lijepo bi si pasala kombinacija tog laptopa i npr. Dell P2414H