Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.673
|
čitano: 14.632.579
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
tomislav10 kaže...

Bitna mi je prenosivost tako da bih ipak laptop

Sad ka razmislim, ako budem kuppvao monitor kvaliteta ekrana na laptopu i nije odvec bitna...

Tako i tako nebi mogao dobiti neku kvalitetu ekrana, ali mislim da bi ti savrsen bio ovaj Lenovo z50-70. Jedino sto bi te moglo smetati je bijela vanjska boja. Ekran je dobar, FHD, grafa solidna, bolja od budzet 8750m i 740m, a malo losija od gaming 750m. Proc, najbolji stedljivi i5. Jako prenosiv i laksi u odnosu na stariji g510 model.

Uz to kupis malo jeftiniji 21.5" monitor (900 i nest kn AOC), a ako zelis flicker-free monitor trebao bi ici na 1150kn (dell 22") ili 1350kn (dell 24").

I tesko mi je traziti laptope koji imaju i OS i grafu za nezahtjevne igrice. Ili specifiraj malo te nezahtjevne igrice ili reci sto ti je bitnije OS ili igre, ako zelis jeftiniji budzet laptop.

Edit: procitao sam sto si napisao i ako ti igre nisu bitne, trazis laptop do 4000kn mozda malo vise sa OS-om, da ga mozes spojiti na monitor, nisi zahtjevan korisnik u smislu da trazis laptop za autocad, novi photoshop, video obradu itd. savrsen bi ti bio Dell Da, za 4150kn dobis samo i3 procesor bez graficke, samo 500gb prostora na hardu i 4gb rama sto je u razini tog Lenova b590 koji je u samim performasama mrvu bolji, al to neces osjetiti u surfanju itd., ali s Dellom dobis 3 god jamstva i Windows 8.1 professional 64-bit koji u ducanu kosta oko 1000kn (link) tako da ak imas potrebu za OS-om je realna cijena.

Btw. lijepo bi si pasala kombinacija tog laptopa i npr. Dell P2414H {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 15:29 (The_Fichek).
14 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

@T Fichek buđet 3500-4000Kn koju stoticu gore nije problem.

Sve je to meni jasno što si ti napisao ali mi je glupo davati 5000 kn kako bi draga skidala recepte s coolinarke koje ne budem nikada probao.{#}

Valja li ovo što: klik

Tako nešto mislim kako je sasvim dosta, e sad ima li nešto pametnije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
The_Fichek kaže...
tomislav10 kaže...

Bitna mi je prenosivost tako da bih ipak laptop

Sad ka razmislim, ako budem kuppvao monitor kvaliteta ekrana na laptopu i nije odvec bitna...

Tako i tako nebi mogao dobiti neku kvalitetu ekrana, ali mislim da bi ti savrsen bio ovaj Lenovo z50-70. Jedino sto bi te moglo smetati je bijela vanjska boja. Ekran je dobar, FHD, grafa solidna, bolja od budzet 8750m i 740m, a malo losija od gaming 750m. Proc, najbolji stedljivi i5. Jako prenosiv i laksi u odnosu na stariji g510 model.

Uz to kupis malo jeftiniji 21.5" monitor (900 i nest kn AOC), a ako zelis flicker-free monitor trebao bi ici na 1150kn (dell 22") ili 1350kn (dell 24").

I tesko mi je traziti laptope koji imaju i OS i grafu za nezahtjevne igrice. Ili specifiraj malo te nezahtjevne igrice ili reci sto ti je bitnije OS ili igre, ako zelis jeftiniji budzet laptop.

Edit: procitao sam sto si napisao i ako ti igre nisu bitne, trazis laptop do 4000kn mozda malo vise sa OS-om, da ga mozes spojiti na monitor, nisi zahtjevan korisnik u smislu da trazis laptop za autocad, novi photoshop, video obradu itd. savrsen bi ti bio Dell Da, za 4150kn dobis samo i3 procesor bez graficke, samo 500gb prostora na hardu i 4gb rama sto je u razini tog Lenova b590 koji je u samim performasama mrvu bolji, al to neces osjetiti u surfanju itd., ali s Dellom dobis 3 god jamstva i Windows 8.1 professional 64-bit koji u ducanu kosta oko 1000kn (link) tako da ak imas potrebu za OS-om je realna cijena.

Kao sto reloh odustajem od boljeg mpniora na laptopu. Dakle "normalan" monitor, koji laptop? 

A evo i ldgovora... hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 15:32 (tomislav10).
11 godina
Tiby kaže...

@T Fichek buđet 3500-4000Kn koju stoticu gore nije problem.

Sve je to meni jasno što si ti napisao ali mi je glupo davati 5000 kn kako bi draga skidala recepte s coolinarke koje ne budem nikada probao.{#}

Valja li ovo što: klik

Tako nešto mislim kako je sasvim dosta, e sad ima li nešto pametnije?

Kakav sam roman napisao samo jer si spomenuo naocale, si vidio {#} Nema veze, bas me krenulo to objasnjavanje, a i budem linkao post ako ce neko trazit laptop sa cim boljom matricom.

Da, takav neki lenovo g710 bi ti i ja preporucio. Taj ima 820m grafu koja moze posluziti za lagani gaming, a ak to nije bitno ima isti bez grafe za nest nizu cijenu: klik Proc je skroz oke za nezathjevnu namjenu, slican stedljivom i3 (klik, detaljnije na cpuworld..) u performasama samo sto je malo glupo da ima TDP 37W s obzirom da nije nist extra.

Budem pogledao ima li jos kaj pa editam ak nadjem. Ima novi 17.3" Dell, al ga je teze nac neg 15.6" jer neznam koji je broj modela, budem pogledao.

O ovom se Dellu radi, super tanak i moderan, 3 god jamstva, nema zasebnu grafu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=dell+5748+17.3

sluzbena stranica della

Iako ga trenutno ima samo u telebitu treba pokusati. Jucer je bas kolega slao mejl telebitu i bilo je nekih gresaka u opisu jednog novog lenova, al bas da fulaju ime cijelog modela kao kod ovog Della bi trebala biti manja vjerojatnost x)

Inace proc u Dellu je sad po novom bas posten stedljiv Pentium. Evo grubo razlike sa onim u Lenovu g710: klik, bolje klik2 Iako ovaj u lenovu ima 0.6 Ghz veci clock, Haswell u Dellu je efikasniji i malo slabiji, al to tako mora biti jer je laptop iznimno tanak. Opet kazem, za surfanje i normalne stvari ce biti skroz OK. Radi tog jamstva, za laptop nove standarde normalnije potrosnje, modernijeg dizajna i tanjeg u odnosu na g710, bi ga preporucio ispred g710.

Jos sam zaboravio na malo starijeg Acera E1-731

Nekakvog poznatog reviewa nema, serija je malo starija u odnosu na novu, ovdje se vidi kako tocno izgleda- sluzbena stranica

S obzirom na cijenu mozda bi mogao biti i najbolja stvar, iako je slicna stvar sa procesorom kao i kod Lenova g710, znaci malo jaci od onog u Dellu, a trosi 35W sto je klasicno za npr. laptop nestedljivi i5.

Tu je najbolje trazit iskustva, ja nadjoh ovo, ovo, ovo Mislim da su to sve isti laptopi sa tu i tamo drugacijim specifikacijama (npr. sa penitum 2020m kod tog neweega). Mene jedino zabrinjava kakav je ispod poklopca, je li jednako dobar kao novija serija, moze li se pristupiti ventilatorima..

*Napomena kod tog acera: po novom bi za fizicke osobe za sve aspire serije trebalo biti 2 god jamstva, a produljenje na 3g 300kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 16:11 (The_Fichek).
13 godina

Lenovo g510 se moze naci za cca 3600kn. Meni to izgleda sasvim ok za univerzalnu namjenu.

Samo mi nije jasno kakvu ima graficku...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 16:06 (tomislav10).

0 0 hvala 0
11 godina
tomislav10 kaže...
Lenovo g510 se moze naci za cca 3600kn. Meni to izgleda sasvim ok za univerzalnu namjenu.

Izgleda okej, ali nema windowse i nema stedljivi procesor s kojim bi imao 6h rada bez da je ustekan laptop kao kod Della, nema 3 god jamstva. Prednosti Lenova su jaci procesor, zasebna budzet okej graficka, SSHD disk.

Moras se odlucit sto ti je bitnije, pogotovo se odluci na to zelis li windowse, tj. jesi li sposoban sam naci nelegalnu verziju i instalirat ju kak spada (pomoc za to inace mozes potraziti isto na forumu na temi windowsa)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 16:07 (The_Fichek).
15 godina

Jel moze jedan za posao od oko 4000kn? Dakle integrirana grafika... 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
athlon64 kaže...

Ako nije potreban i5, moze se nac dobar laptop i za dost manje novca. Pozeljni windowsi mozda? Velicina ekrana? Bitno mozda da laptop traje nekih 6h dok je istekan sto se moze postic s novim Haswell stedljivim procesorima, ili je u redu uobicajenih 2, max. mozda 3h trajanja baterije s nestedljivim, malo jacim procesorom.

15 godina
The_Fichek kaže...
athlon64 kaže...

Ako nije potreban i5, moze se nac dobar laptop i za dost manje novca. Pozeljni windowsi mozda? Velicina ekrana? Bitno mozda da laptop traje nekih 6h dok je istekan sto se moze postic s novim Haswell stedljivim procesorima, ili je u redu uobicajenih 2, max. mozda 3h trajanja baterije s nestedljivim, malo jacim procesorom.

Racunao sam 15.6. Neka bude u tom cjenovnom rangu. Windowse ne mora imat. Taj prijatelj koji pita je bacio oko na HP Probook 450 G0 medutim proimjetio sam da ima solidnu diskretnu grafiku sto mu je bacanje para. Bilo bi jako lijepo kad bi imao ssd al znam da nije dosta novaca... 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
11 godina
athlon64 kaže...
The_Fichek kaže...
athlon64 kaže...

Racunao sam 15.6. Neka bude u tom cjenovnom rangu. Windowse ne mora imat. Taj prijatelj koji pita je bacio oko na HP Probook 450 G0 medutim proimjetio sam da ima solidnu diskretnu grafiku sto mu je bacanje para. Bilo bi jako lijepo kad bi imao ssd al znam da nije dosta novaca... 

Laptopa sa nekom vecom kolicinom SSD-a bas i nema. Jedino Lenovo u bilokojem cijenovnom rangu u neke serije, kao npr. tu G seriju, stavlja SSHD diskove koji su hibridi HDD-a i SSD-a, tj. to je SSD od 8gb stavljen unutar 1000gb HDD-a, ubrzava malo programe, ali ne puno kako je kapacitet relativno malen.

Zbog svega toga se uvijek preporucuje stavljanje SSD-a u laptop naknadno na mjesto optickog citaca (pomocu jeftine ladice za SSD), a kod nekih laptopa je ostavljen slot za SSD i to prema reviewu sa notebookchecka bi trebalo biti i u probooku, i to msata slot, znaci slot za mini SSD (jednako brz kao obican SSD, samo treba pazljivo birati, ima tema i za to)

Da, taj probook nije los, a iznenadit ces se kako je isti probook sa novim, samo mrvu jacim i5, ne puno jeftiniji: Probook 450

Slicna stvar je sa jednako kvalitetnim Lenovo g510

*Napomena: ako ce se ici na kupnju probooka prvi dan pripaziti na adapter za punjenje, ako ce se nenormalno grijati za npr. samo surfanje pitati u ducanu u kojem je kupljen mogu li promjeniti adapter ili nesto. Ovo govorim radi ovog posta (malo procitat)

Ima tu jos Toshiba sa i5-4200m, vjerojatno najzanimljivija opcija ako je potreban novi i5 bez grafike. Problem je sto je za razliku od probooka teze naci kvalitetan review. Review probooka ima na youtube na hrvatskom, na notebookcheck.net, review lenova ima na bug-u, toshiba pak ima mali milijun modela i teze je naci review za odredjen model pa preporucujem da se trazi po familiji toshiba, tipa C55-A za model koji sam linkao. Osim malo upitne izradnje, tj. pristupacnosti komponentama i upitnim temperaturama, model je zanimljiv jer je jeftin, ima vise jamstva od lenova i probooka, ima NMWT jamstvo (koje neznam trebali se kako aktivirati ili sto) i ima jeftino produljenje jamstva i to cak na moguce 4god (vise nego ijedan drugi brand, max. je inace 3god).

To bi bilo to ako se ide na cim bolje performanse u tom rangu. Ekran je naravno boljka svih laptopa, pogotovo tako jeftinijih i nema tu prevelikih razlika, a zakljucit kakav je ekran iz nekog youtube reviewa je lose jer se u tim reviewovima obicno ne kalibriraju monitori. Kalibracijom tih jeftinih TN panela laptopa se mice nezeljeni plavkasti prikaz i to onda vec lici na nesto. Jedino bih izdvojio HP-ov ekran jer je matt, tj. nebljestav, al opet radi TN matrice nece bit bas nesto dobar za gledanje po vani na suncu. Za takvo sto se mora izdvojit puno vise novca.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 20:54 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
Toshiba C55D-A-15K

Pozdrav, 

Namjeravam kupiti ovaj prijenosnik. Molim da mi date mišljenje o navedenom.Hvala.

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Molim vas preporuku laptopa, cijene max. 5000-6000 kn. Laptop bih koristio za potrebe fakulteta (FER) i povremenih poslova, znači AutoCad i neki softveri za automatizaciju. Možete mi preporučiti i neke karakteristike na koje bih trebao obratiti pažnju. Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Što je najbolje od ovoga za uzet, treba mi laptop za faks i doma(VS,Eclipse,AS,Photoshop) bez ikakvih igrica i ne planiram kupovat novi sljedecih 3-5god.
pa ne znam jel bolje uzet slabiji i7 ili jaci i5 ?
hdd,ram,graficka su otprilike jednaki i to mi ne igra preveliku ulogu.
toshiba je na listi jer ima garanciju dugu a otprlike iste stvari.

1.HP ProBook 470 E9Y83EA, 17.3", Intel Core i5 4200/4200M 2.50 Ghz, ATI Radeon HD 8750M, 2GB
od 4.799,00 kn

2.Toshiba Satellite C55-A-1PX, PSCGQE-00J00HY4, 15.6", Intel Core i5 4200M, nVidia GeForce 710M, 2GB 

od 4.816,37 kn

3.Dell Inspiron 3542, Intel Core i5 4210U 2.70 Ghz, nVidia GeForce 820M
od 4.476,72 kn

4.Asus X550CC-XX399, 15.6", Intel Core i7 3537U 2.0 Ghz/3.10 Ghz, nVidia GeForce GT720/nVidia GeForce GT720M 
od 4.871,25 kn

3 HP ProBook 470 E9Y83EA
0 Toshiba Satellite C55-A-1PX
0 Dell Inspiron 3542
3 Asus X550CC-XX399
http://www.tl-wr703n.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 13:47 (fpopic).

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Toshiba C55D-A-15K
stiv kaže...

Pozdrav, 

Namjeravam kupiti ovaj prijenosnik. Molim da mi date mišljenje o navedenom.Hvala.

Ne bas dobar radi A6 amd procesora kad u tom rangu ima najnoviji intel i5, a ista C55 familija toshiba o kojoj se vise moze saznat preko youtube ili iskustava na amazonu/neweggu jer nekih poznatih reviewova, analiza bas i nema stoga mi je najneugodnije preporucit toshibu, iako bi trebali biti dobri svi modeli. Upitna je samo pristupacnost komponentama i temperature, pogotovo kod modela sa i5 procesorom: lista Iako tu nema windowsa puno je bolja stvar. Ako je namjena samo gleadanje filmova, office i tako moze se naci ispod 3000kn toshiba sa windowsima, npr. ovako Kao sto pise na slici ta i vecina drugih toshiba bi trebala dolaziti sa NMWT (No Matter What) jamstvom koje bi trebalo pokriti apsolutno bilokakvu stetu nacinjenu laptopu (npr. kradja, proljevanje tekucine itd.). Za isto posebno jamstvo neznam trebali se ikako aktivirati. Isto tako toshiba osim pocetnih 2 god jamstva ima i jeftino produljenje jamstva, tu se moze smjestit zajedno sa acerom, samo jos toshiba ima moguce i produljenje na 4g sto je najdulje moguce produljenje od ijednog drugog branda (max. je obicno 3g).

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 13:45 (The_Fichek).
11 godina

@fpopic

Polako sa prijedlozima, zadnje 3 opcije ti automatski ispadaju jer su neisplative, a asus nije dobar radi pristupacnosti samo hardu i ramima.

Prvo mi reci sto je taj AS i iako neces igrat igre trebat ce ti graficka i to nvidijna i to jaca od svih tih koje su tamo, eventualno 8750m bi mogla biti dobra iako nije nvidija jer je jaca od ostalih.

Nadalje Photoshop CC ili Photoshop CS6 ili oboje?

Koji tocno visual studio, neki u kojem ces se baviti 3D stvarima ili 2D?

Edit: Posto si otisao umjesto da odgovoris na pitanja, dat cu ti 2 prijedloga za koja mislim da bi ti bila best buy ako bi se bavio 3D stvarima:

Prva je acer v3-772g kojeg mozes vidit da vise nema za 5000kn nigdje prakticki, ali bi trebao doci. Ako se odlucis na ovog zovi Links, zatim ak oni nece znati onda arhiteh i neznam jos koji ducan je imao laptop. Bilo ih je.. Ugl laptop ima super graficku i za 3D i za igrice, nestedljivi jaki i5 procesor, 17.3" ekran, dobru izradu, laku pristupacnost komponentama, vise mjesta za nadogradnju od vecine konkurencije (tipa imas slot za SSD, 4 slota za rame, znaci 2 slobodna itd.). Inace acer za 5500kn kojeg vidis na nabavi je isti taj samo sa 2gb rama i FHD rezolucijom.

Ako zelis nesto laksu opciju, koje bi trenutno trebalo jos uvijek biti na lageru, opciju bijele boje, 15.6", ali sa FHD rezolucijom, gledaj Lenovo z50-70 sa pola klase slabijim hardverom. Proc je stedljiv, ali se frekvencija jezgri lako digne na max. pomocu high performans moda na ikoni baterijce u windowsima. Sa takvom opcijom koja nece zagrijat masivno laptop, da nebi bilo sumnji (laptop ce bit mrvu topliji, pricam iz iskustva jer imam Acera sa 0.1Ghz slabijim istim stedljivim i5, slicne izrade kao u tog Lenova) imas 0.4Ghz slabiji i5 u odnosu na i5-4200m u aceru. Arhitektura je naravno ista, Haswell. Sa lenovom ces radi toga imat puno dulje trajanje baterije dok je laptop istekan. Grafa u Lenovu je navodno mrvu, "slightly", slabija od 750m, pogotovo za racunanje, a u igricama je razlika malo veca od tog mrvu. Mozes gledati notebookcheck.net za bilokakve informacije o grafama, a imaju i dobar review acer laptopa. Za lenovo nema bas poznatog reviewa jer je dost nov laptop, ali imas na youtube vidit malo kako izgleda.. Mozda ti se nece sviditi jer je bijele boje, a dio oko tipkovnice siv.

Uglavnom, ako racunas kasnije ili odmah na produljenje jamstva na 3g, razmisli sto uzeti jer isti Lenovo ima produljenje na 3g za 550kn, dok je to kod acera 300kn sto ce smanjiti sve skupa cijenovnu razliku izmedju 2 laptopa sa produljenjima jamstva na 100kn. Btw. da bi SSD stavio u Lenovo trebas vadit van optiku sto je slucaj i kod hrpe drugih laptopa, a SSD onda stavis pomocu ladice za SSD, tj. na eng pomocu "caddy"-a kojeg ima na ebayu jako jeftino, a ima i kod nas samo neznam di tocno. Za tu info mozes pitat robya na PM. Pricam tolko o SSD-u jer sam vidio da za neke od tih programa, npr. Eclipse, brzina hard diska igra dost veliku ulogu.

EDIT: Primjetio sam jednu stvar jako slicnu Lenovu za iste pare, a konkretno kako se ne mislis baviti igranjem bolja i od Acera i jos sa 3 god jamstva:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=15076 Radi se o novoj liniji dell inspirona. Proc je tocno jak kao i5-4200m samo sto ima bolju regulaciju struje (potrosnja 15W) pa se deklarira kao stedljiv i7, nema tipicnih 4 jezgri i 8 threadova za i7 nego kazem 2 jezgre i 4 threada, znaci jednak i5-4200m. Grafa je kao sto rekoh za racunanje jednako dobra 750m, samo manje trosi. Laptop ima 3 god jamstva. U odnosu na Lenovo nema FHD ekran i ima 2gb rama manje.

Jos jedna stvar, opet vracena na trziste: Lenovo g510 i7 Dobro vidis, laptop ispod 5000kn sa pravim i7, 8gb rama, osrednjom grafom, tj. rebrand 8750m. Za 3D stvari naravno slabija od 840m, ali mogla bi posluziti, guglaj jos malo. Kolega ce vjerojatno pobrat tog jednog sa skladista tako da se trebas naruciti ako zelis ovaj laptop. Ovaj slicno kao dell ne nudi FHD ekran u odnosu na z50-70 model, ali nudi 4gb rama vise i pravi i7 u odnosu na 3god jamstva. Produljenje jamstva ove serije je mrvu jeftinija nego z serije i kosta 500kn na 3g (nabava.net)

Drugih best buyeva u ovom rangu nema, ovo je sve daleko bolje od svih opcija koje si ti predlozio. Ak ce bit jos kakvih pitanja slobodno pitaj. Lp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 20:16 (The_Fichek).
11 godina
davor198 kaže...

Molim vas preporuku laptopa, cijene max. 5000-6000 kn. Laptop bih koristio za potrebe fakulteta (FER) i povremenih poslova, znači AutoCad i neki softveri za automatizaciju. Možete mi preporučiti i neke karakteristike na koje bih trebao obratiti pažnju. Hvala.

Okej, neznam koji su to softveri za automatizaciju, a za Autocad ce ti biti 3D i imat ces ga vjerojatno samo u 2. semestru. Eh sada, ako ti za te softvere za automatizaciju nece biti nista 3D onda nisam siguran trebas li ili ne ici na nvidijnu grafu. Programi koji se koriste 3D stvarima vole nvidijne CUDA jezgre. Ako bi ti tu nvidijnu grafu koristio samo za autocad i nist vise, onda je po meni taj predmet bolje rjesit na faksu u nekoj informatickoj ucioni i ustedit nekih 1000 i vise kn kupovinom laptopa bez zasebne nvidijne grafe.

Inace nema potrebe ici tako daleko s budzetom. Mislim da bi ti i5-4200M procesor kojeg ima u laptopima ispod 4000kn bio skroz oke za sve stvari, osim za 3D autocad.

Jedino ako te zanimaju igrice, zelis mozda FHD rezoluciju, i7 proc obavezno, stedljiv, nestedljiv (jednako jak kao i5, samo baterija traje dulje radi efikasnosti)?

Kolko ja znam za programiranje bilocega ce bit super jaci i5, kao i5-4200m. Inace laptopa sa nestedljivim i7 nema bas puno jer su sve popularniji ti nestedljivi i7 koji se stancaju za razliku od laptop nestedljviih pravih i7. Donedavno je bio jedan g510 model sa i7 nestedljivim procom za 4700kn i okej rebrand 8750m grafom (klik), al ta akcija je prosla (bila je u ekupi.hr, arhiteh, mozda dodje opet ko zna).

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 14:43 (The_Fichek).
16 godina

Autocad se koristi na 1. godini nešto sitno i to jako jednostavne stvari za koje je i Pentium dovoljan.Ne treba ti dobar laptop za FER.Koristit ćeš Eclipse,Visual Studio,Office,Internet i to je to.A ako želiš igrati igre uzmi nešto skuplje, a ako ne onda uzmi za 4000 max.

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
11 godina
emerik kaže...

Autocad se koristi na 1. godini nešto sitno i to jako jednostavne stvari za koje je i Pentium dovoljan.Ne treba ti dobar laptop za FER.Koristit ćeš Eclipse,Visual Studio,Office,Internet i to je to.A ako želiš igrati igre uzmi nešto skuplje, a ako ne onda uzmi za 4000 max.

Tocno to. 3D autocad kojeg ce koristiti kako sam vidio na youtube ipak nece bas lako pokretati sa integriranom grafom pa sam mu zato preporucio da tih par ili kolko vec vjezbi rjesi na faksu u nekoj informatickoj ucioni.

@davor198

Ako bi se islo tako na jacinu procesora bez zasbne grafe onda gledati ovaj post Ako se zeli zasebna grafa cisto za svaki slucaj gledati na nabavi.net iste lenovo g510 i probook sa 8750m grafickom. Npr. probook sa i5-3230m (mrvu slabijim od i5-4200m) i 8750m kosta 150kn vise nego probook sa i5-4200m pa nije losa ponuda.

Sa viskom novaca je pozeljno ici na SSD koji bi vise doprinio neki i7 procesor, pogotovo npr. za Eclipse. Uzeti u obzir i produljenje jamstva koje sam napisao u linkanom postu i koje je skoro 2x skuplje kod lenova i probooka u odnosu na toshibu (gledati nabava.net)

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 14:52 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Zašto je loš AMD A6-5200? I radi se o grafi 8550.

11 godina
stiv kaže...

Nisam rekao da je los, nego da je los u odnosu na i5-4200m koji se nudi u slicnoj toshibi za manje pare.

http://www.cpu-world.com/Compare/321/AMD_A6-Series_for_Notebooks_A6-5200_vs_Intel_Core_i5_Mobile_i5-4200M.html#specs

drito za ta 2 proca nemaju detaljno usporedjene bench testove, ali procitaj malo i ostalo osim specs, npr. zanimljivo je kako taj apu amd ima samo 1 memory slot

Tu ti je grublja usporedba prikazana sa brojevima, mozda ne najdetaljnija jer nije puno testova uzeto u obzir, al opet solidna usporedba:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4200M-vs-AMD-A6-5200

Ako zelis zasebnu grafu onda imas puno bolji izbor, npr. nesto sa puno boljom 8750m zasebnom grafickom i i3-4000m procom koji je opet bolji od a6-5200: g510, probook1, probook2.

Ta toshiba za koju si pitao nije vrijedna tih para, a cijena je takva samo zato jer dobis i windowse usput. Stoga je glavno pitanje trebaju li ti windowsi? Nadalje, ako zelis laptope za kakvo takvo igranje novih igara na medium settings za male pare nemas boljeg izbora od 3 laptopa koje sam zadnje linkao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 17:16 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
stiv kaže...

Nisam rekao da je los, nego da je los u odnosu na i5-4200m koji se nudi u slicnoj toshibi za manje pare.

http://www.cpu-world.com/Compare/321/AMD_A6-Series_for_Notebooks_A6-5200_vs_Intel_Core_i5_Mobile_i5-4200M.html#specs

drito za ta 2 proca nemaju detaljno usporedjene bench testove, ali procitaj malo i ostalo osim specs, npr. zanimljivo je kako taj apu amd ima samo 1 memory slot

Tu ti je grublja usporedba prikazana sa brojevima, mozda ne najdetaljnija jer nije puno testova uzeto u obzir, al opet solidna usporedba:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4200M-vs-AMD-A6-5200

Ako zelis zasebnu grafu onda imas puno bolji izbor, npr. nesto sa puno boljom 8750m zasebnom grafickom i i3-4000m procom koji je opet bolji od a6-5200: g510, probook1, probook2.

Ta toshiba za koju si pitao nije vrijedna tih para, a cijena je takva samo zato jer dobis i windowse usput. Stoga je glavno pitanje trebaju li ti windowsi? Nadalje, ako zelis laptope za kakvo takvo igranje novih igara na medium settings za male pare nemas boljeg izbora od 3 laptopa koje sam zadnje linkao.

Hvala na savjetu.Zato sam i pitao.

11 godina
neaktivan

Laptop bi mi služio za sve potrebe, budući da desktop neću imati. Igre ne igram, ali ne bih htio da baš ništa na njemu ne mogu pokrenuti.

Moze li mi netko dati savjet oko ovih laptopa i vrijede li uopce ovoliko?

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-toshiba-satellite-c75-a-14d-core-i5-4200m-dvdrw-dl-4gb-750gb-geforce-gt-710m-17-3-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-windows-8-1-bijelo&option=artikl&id_artikl=014.630.089&tab=spec

http://www.links.hr/artikl-014.630.097

http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/TOSHIBA-L50_A_1CW/

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 20:21 (davor198).

0 0 hvala 0
11 godina
davor198 kaže...

Laptop bi mi služio za sve potrebe, budući da desktop neću imati. Igre ne igram, ali ne bih htio da baš ništa na njemu ne mogu pokrenuti.

Moze li mi netko dati savjet oko ovih laptopa i vrijede li uopce ovoliko?

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-toshiba-satellite-c75-a-14d-core-i5-4200m-dvdrw-dl-4gb-750gb-geforce-gt-710m-17-3-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-windows-8-1-bijelo&option=artikl&id_artikl=014.630.089&tab=spec

http://www.links.hr/artikl-014.630.097

http://www.elipso.hr/informatika/prijenosna-racunala/TOSHIBA-L50_A_1CW/

Znaci laptop ce ti sluziti i za NASA istrazivanje? Sve potrebe za FER nisu zahtjevne, jer vecina programa za programiranje ce se super vrtit na laptop i3-ici, tipa i3-4000m.

Izjasni se koje igre zelis igrat, novije, starije?

Ti laptopi nikako ne vrijede tih novaca, skrolaj gore post koji sam napisao fpopic-u pa ces vidjet best buyeve, tj. 4 najbolja trenutno laptopa u tom rangu do 5000kn, svi daleko bolji od tih koje si linkao i koje je linkao kolega koji je zatrazio pomoc.

I procitaj sto ti je napisao emerik, i sto sam ja na to komentirao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 20:27 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Gledam laptope s Windowsima.

15 godina
neaktivan

Ljudi šta mislite o ovom laptopu?

http://www.comtradeshop.ba/toshiba-satellite-l50-1d5-0

U meni ostaje samo bol i bijes. - Mel
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Zar jos uvijek nisi kupio laptop.. Onaj acer i probook su ti jednako dobri za igranje jer je u njima jednako dobra 8750m graficka. Toshiba ti je bacanje novca posto nema velikih razlika za vecinu igrica bilo i5 ili i7 unutra. Puno je bolje ici na nesto sa boljom grafom nego boljim procom za te novce ako te zanima gejming! Mogu ti ponovno pomoci, ali bi bilo bolje da se prvo odlucis kada tocno zelis kupiti laptop.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2014 23:56 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Zar jos uvijek nisi kupio laptop.. Onaj acer i probook su ti jednako dobri za igranje jer je u njima jednako dobra 8750m graficka. Toshiba ti je bacanje novca posto nema velikih razlika za vecinu igrica bilo i5 ili i7 unutra. Puno je bolje ici na nesto sa boljom grafom nego boljim procom za te novce ako te zanima gejming! Mogu ti ponovno pomoci, ali bi bilo bolje da se prvo odlucis kada tocno zelis kupiti laptop.

Izgleda da nisi pročitao zadnju poruku koju sam ti poslao, ovo sam pitao za frenda, jer je njemu ovaj laptop zapeo za oko.

Edit: A što se tiće mene, došlo je do komplikacije sa parama, jer ih još uvijek nisam dobio. Ja svakako idem na probook.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 0:01 (Aliser).
11 godina

Sorry, stvarno nisam procitao poruku ili jesam pa zaboravio na nju. Sto se tebe tice procitaj na forumu ovu temu Kolega je dobio probooka sa losim adapterom koji se previse grije. Naravno moze biti iznimka, a moze biti i pravilo. Stoga za svaki slucaj pripazi na adapter prvi dan kad dobis laptop ako ces ici na probook. Adapter se nebi smio toliko grijati koliko se grijao kolegi samo za surfanje. Mogu jos jednom pogledati koji je ono bio izbor, ak se dobro sjecam onaj acer i 50 maraka skuplji probook sa i5-4200m i 8750m jelda? Ak dodje sta novog slobodno zovi.

Sto se kolege tice sad cu to malo pogledati. Znaci njemu isto za gaming treba laptop??

Naso sam poruku koji si poslao. Daj mi samo reci kojim redom da gledam ducane, ima li koji ducan od tih koji se vise fokusira na gaming stvari da ga prvog pogledam??

I ima li neka tocna cifra, znam da kod vas 50 maraka igra ulogu, koliko je to tocno 2000maraka budzet??

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 0:12 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Sorry, stvarno nisam procitao poruku ili jesam pa zaboravio na nju. Sto se tebe tice procitaj na forumu ovu temu Kolega je dobio probooka sa losim adapterom koji se previse grije. Naravno moze biti iznimka, a moze biti i pravilo. Stoga za svaki slucaj pripazi na adapter prvi dan kad dobis laptop ako ces ici na probook. Adapter se nebi smio toliko grijati koliko se grijao kolegi samo za surfanje. Mogu jos jednom pogledati koji je ono bio izbor, ak se dobro sjecam onaj acer i 50 maraka skuplji probook sa i5-4200m i 8750m jelda? Ak dodje sta novog slobodno zovi.

Sto se kolege tice sad cu to malo pogledati. Znaci njemu isto za gaming treba laptop??

Naso sam poruku koji si poslao. Daj mi samo reci kojim redom da gledam ducane, ima li koji ducan od tih koji se vise fokusira na gaming stvari da ga prvog pogledam??

I ima li neka tocna cifra, znam da kod vas 50 maraka igra ulogu, koliko je to tocno 2000maraka budzet??

1 - Sad ću pogledati tu temu. Što se tiće probooka, on je sa i5-3230M, a evo onog acera. I koliko se ja sjećam, ti si mi rekao da je i5 daleko jači procesor od AMD-ovog.

2 - Za gaming i za grafičke programe - to mi je tek neki dan rekao. Uglavnom programe za modeliranje i 3D dizajn, ja mislim da je on zbog toga išao za i7 procesor.

Što se tiće ducana, mislim da comtradeshop ima daleko najbolji izbor laptopa, tako da bi bilo bolje da od toga kreneš.

2000 maraka ti je oko 7800 kuna, mada on može ići i još 200 maraka više ako se isplati (oko 8500 kuna).

11 godina
neaktivan

LP

Trebam laptop za poklon "radišnoj" kčeri kojoj je stari HP na izdisaju (no meni će biti dobar za poštu i novine i sitno ostalo).

Radi (od nedavno)u građevinskoj struci(projektiranje isl.) i znam da je bila frka jer nije mogla pokrenuti "Arhicad" na 7-ici već smo posudili lap sa 8-icom 64bit-a

Zato su i takovi Windovsi poželjni -pretpostavljam PRO

Znam da se gledaju i filmovi/serije no ne i novije igrice

Bila je neka akcija u "Tehnomarktu" pa sam onako odokativno zagledao

DELL INSPIRON 5537 272344801 /09135676/ - 3,999.00 kn

Što mi možeš reći o istom i  / ili preporučit nešto slično.

Dell sam zagledao poradi garancije.

Da i buđet se kreće 4 - 4,5Kkn +/- sitno

Thx

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice