Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.665
|
čitano: 14.614.849
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
interista kaže...

Pozdrav,

krepao mi je stari laptop (tj. trebalo bi platit 800kn za reballing graficke, sto mi je na laptopu starom skoro 4 godine kojem je otisla maticna nakon malo vise od godine dana dosta riskantan posao) tako da bi se odlucio za novi laptop.

Procitao sam vecinu postova ove teme i nekako najsrodniji mojim zahtjevima bi bilo http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/48197.aspx?page=429&jumpto=4233709&sort=asc&view=flat

Trebao bi bit bez OS-a, 15incni, ugodne tipkovnice (mada bi se vjeorojatno mogao prilagodit bilo kojoj). Znaci, prvenstveno bi sluzio za programiranje i veci multitasking (dosta tabova u browseru, neki IDE otvoren, evantualno virtualka i sl). Ne znam jesu li ovi stedljiviji procesori sposobni se nositi dobro s tim npr:

http://www.trilit.hr/index.php?option=com_k2&view=item&id=7070:&Itemid=149

Ili ovaj

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c55-a-1rk-pscjge-00300fy4-156__5594501

Ono sto bi takoder htio (a sto vidim da se dosta cesto zanemaruje na forumu) je garancija od barem 2 godine, pozeljno cak i 3, posto nemam najbolja iskustva s proslim laptopom. Tu DELL dobro stoji, dok se za Lenovo treba dodat ~250kn za produljenje na 2, a cak 600 za produljenje na 3.

Mislio sam uzet laptop s integriranom grafickom, no frend mi kaze da ako mi rikne graficka da se mogu slikat (posto se onda valjda mora mijenjat cijeli procesor). Htio bih da mi netko malo poblize objasni kako stoje stvari s tim jer procesori bas i ne rikavaju, uglavnom su to graficke, pa da li integrirana graficka moze povecat vjerojatnost da ce riknut i procesor (tj njegova graficka a samim time i on ako cu ga morat mijenjata)? On ima http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-v5-552g-85558g1taii-nxmctex010-156__5996671 i vidim da je u  Futuri dosta jeftin, jos 300kn za produljenje na 3 godine , cini se dosta dobar posao, no mozda i predobar laptop za moje zahtjeve.

PS: nije da ne volim igrat igrice, al mozda bolje da nemam laptop koji je to u mogucnost jer cu onda doc u napast :) No kad nesto  i zaigram to nije prezahtjevno. Da li bi se dalo zaigrat Civilization 5 na nekom od ovih proc-ova s integriranom grafickom?

Hvala svim na odgovorima!!

Uzevsi sve u obzir osim nekakvog gejmanja ogromna preporuka ide za upravo ono prvo sto si linkao. Radi se o toshibi sa i5-4200m procom i integriranom HD 4600: klik Ova je u ADM-u, 40kn skuplja nego u portiu i kosta 3460kn, iako se radi o istom modelu u ADM-u je lijepo napisano da njihova toshiba ima NMWT garanciju, tj. no matter what garanciju koja je valjda jedna od najboljih garancija u svijetu laptopa. Znaci ak ti nekim glupim slucajem crkne graficka ili apsolutno bilosta trebao bi dobit nazad popravljenu ili novu toshibu! Posto je portio linksov web shop, bilo bi dobro prvo da nazoves portio i pitas ih imaju li oni nmwt garu jer ipak je links objektivno bolji ducan od ADM-a..

Ako ti van garancije crkne proc fora je sto je za razliku od amd-ovih i stedljivih intelovih i5-4200m mobilan pa ga mozes lako zamjenit ili promjenit termalnu pastu ili nesto.

Za kraj proc je za laptope vrhunski sto se tice i5-ica te je puno jaci od stedljivih i3 i5 amd-a.

Ono sto ce te obradovati je da je hd4600 trenutno najbolja integrirana graficka koja dolazi sa procom u laptopu i sa njom ces prema notebookchecku moci vrtiti civilization 5 fluidno na low settings, za medium vjerojatno isto ces moci iznad 30fps to igrati. Rezultate mi je jako tesko naci, ali navodno bi sa tom grafom trebao bolje igrati tu igru nego sa 8750m koja je inace budzet gejmerska grafa za laptope. Znaci najbolje da gledas na youtube prvo rezultate, zatim na [game debate gpu] (tako guglaj) za tu igru.

Ako neces biti zadovoljan sa hd4600, gledaj istu toshibu samo sa 740m grafom: klik2 za 4700kn, ili u linksu za 4800kn isti model samo gratis torba: klik3 Znaci to su 2 najjeftinija modela sa i5-4200m i 740m grafom, jedan od njih bi trebao imati NMWT garanciju ja mislim, ako ne i oba. Ta grafa bi trebala imati bolje rezultate za civilization 5 i naravno za ostale igre. Ona se opcenito moze usporediti sa 8750m, te je u nekim igrama bolja u nekim losija. Dobar opis je na notebookchecku za tu grafu isto, ali ne pise rezultat za civ5.

Sad kad sam ti ovo napisao sam se sjetio da bi mogao gledati i generaciju stariji i5-3230m koji najmanje zaostaje za i5-4200m (link) sa 740m grafom. Radi se o ovom Asusu: klik4 za 4300kn. Dodatan plus je sto ima 6gb rama. Osim normalne, nikakve NWMT garancije problem za tebe bi mogao biti i ako procitas detaljnu usporedbu procesora, tocnije zakjucak na ovoj strani: link2 Stvar je u tome sto taj generaciju stariji proc neces moc vaditi van laptopa i upgrejdati kao sto je to slucaj kod i5-4200m.

Da zavrsim pricu, posto si tako nesretan s laptopima preporucujem da uzmes toshibu sa i5-4200m procom sa ili bez 740m grafe po tvojoj zelji.

Ak ce bit jos kakvih pitanja slobodno pitaj. Lp.

P.S. Toshiba po meni ima super ekran iako dosta bljestav gledano sa strane. Tipkovnica i izrada su isto ok po meni. Asus naravo ima bolje hladjenje, ali to nebi trebalo biti nekog posebnog zagrijavanja kod toshibe iako je to za svaki slucaj najbolje jos provjeriti i malo se raspitati.

EDIT: Zabrijo sam da ove toshibe sa 740m kostaju 3700kn, a ne 4700kn. Uglavnom ako te ne zanima puno igrica van civ5 najbolje ici na toshibu sa i5-4200m i integriranom hd4600 jer sa nekim laptopom koji ima i3-4000m/i5 proc i 8750m (lenovo g510, probook 450) ili amd proc i 8750m (acer) bi dobio samo pad u toj igri, iako neznam tocno koliki.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 14:16 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Da, mozda nisam spomenuo budzet, ali dalo se zakljucit iz prilozenih laptopa. Bio bi do 3500kn recimo.

1) Pokusao sam sa ovim "PS"-om stavit igranje u totalno deseti plan (tek onako, ako bude bude, ako ne nikom nista), al vidim da si se najvise njega uhvatio :) Ako probamo totalno stavit sa strane gejming, moze li npr i3-4010U obavit sve zadatke sasvim solidno?

2) Mislio sam a je NMWT garancija posebna po tome sto ukljucuje i nestandarne kvarove (prolijevanje, padanja laptopa, kradju), dok bi sve druge garancije trebale ukljucivat popravak laptopa uslijed normalnog koristenja u periodu garancije, varam li se?

3) Nisam znao da je i5-4200m mobilan (ima li zato ovaj 'm' u imenu)? Sta se moze "zamijenit" sa drugim *m procesorima?

4) Jos ako bi mogao rec da li se mora zamijenit cijeli procesor ako se integrirana graficka pokvari? I ako procesor nije mobilan, sto u tom slucaju?

5) Opcenito, kakve su kvalitete izrade (i prvenstveno hladjenje) u tim nizim segmentima, koja je marka bolje od druge? Znam da je tesko na to odgovorit, al barem neka podjela recimo dobri, srednji, losi.

11 godina
neaktivan

Mislim da se NMWT odnosi na jamstvo koju direktno pruža Toshiba (dakle, ne ovisi o prodavaču notebooka) u trajanju od 1 godine bez obzira na vrstu kvara ukoliko se proizvod registrira u periodu od 14 dana kupnje na stranici. Sutra ću kontakirati Portio pa ću nešto više znati o tome.

11 godina
interista kaže...

Da, mozda nisam spomenuo budzet, ali dalo se zakljucit iz prilozenih laptopa. Bio bi do 3500kn recimo.

1) Pokusao sam sa ovim "PS"-om stavit igranje u totalno deseti plan (tek onako, ako bude bude, ako ne nikom nista), al vidim da si se najvise njega uhvatio :) Ako probamo totalno stavit sa strane gejming, moze li npr i3-4010U obavit sve zadatke sasvim solidno?

2) Mislio sam a je NMWT garancija posebna po tome sto ukljucuje i nestandarne kvarove (prolijevanje, padanja laptopa, kradju), dok bi sve druge garancije trebale ukljucivat popravak laptopa uslijed normalnog koristenja u periodu garancije, varam li se?

3) Nisam znao da je i5-4200m mobilan (ima li zato ovaj 'm' u imenu)? Sta se moze "zamijenit" sa drugim *m procesorima?

4) Jos ako bi mogao rec da li se mora zamijenit cijeli procesor ako se integrirana graficka pokvari? I ako procesor nije mobilan, sto u tom slucaju?

5) Opcenito, kakve su kvalitete izrade (i prvenstveno hladjenje) u tim nizim segmentima, koja je marka bolje od druge? Znam da je tesko na to odgovorit, al barem neka podjela recimo dobri, srednji, losi.

Mah, uhvatio sam se te igrice da ne ostanes razocaran ako kupis laptop i nemres pokrenut tu jednu jedinu igricu onako kako si htio. Sto se tice ostalog idemo redom.

1) Nema potrebe ici na taj stedljivi i3 pored nestedljivih i3 i i5 procesora koji se nadju za istu cijenu. Po mom misljenju su ti stedljivi procesori isplativi tek kada su to i5 i i7 jer ta stedljiva i3-ica ne samo sto ima snizen clock nego nema turbo boost, stoga su performanse jako ogranicene s obzirom na moguci potencijal.
Iskreno nisam siguran da li bi obavio zadacu, al mislim da bi. Sigurno je samo da bi i3-4000m ili i5-4200u bolje dosao, a i5-4200m jos bolje.

2) U pravu si da.

3) Ovo M znaci mobile, ali nije svaki M procesor mobilan i to je najbolje provjeriti uvijek (cpuworld, ark intel). Npr. i5-3230m nakon te oznake ima jos BGA sto znaci da se posebno mounta na maticnu plocu blabla i taj procesor nije mobilan, evo citat:
Q: Can I upgrade my Intel i5-3230M CPU?
A: No. BGA processors, like this one, are soldered on a board, as a result, upgrading or replacing them is very very difficult.
Sto pise za i5-4200m:
This CPU works in Socket G3. The microprocessor can be removed from the socket with ease for upgrade or replacement.
Ako kupis i5-4200m i oces ga kasnije zamjeniti mozes ga zamjeniti sa procesorom koji je kompatibilan sa maticnom plocom koju imas, sluzbeno se radi o (link) FCPGA946 socketu, a koje bi kasnije procesore mogao staviti na maticnu sa tim socketom je bolje pitati na drugu temu na forumu ili nekoga u nekom servisu za laptope.
Jedini nacin da upgrejdas nezamjenjiv proc je da kupis i novu maticnu plocu za novi proc koji bi htio kasnije kupovati, ali to nije bas preporucivo i najbolje je da se u startu odlucis koji proc oces.

4) Posto je procesor radjen nanometarskom tehnologijom, definitivno ako ti ode graficka ili bilosta na procesoru ces ga morat mjenjat. Znaci ako nije mobilan sam vec rekao, trebas i novu maticnu kupovat, a nisu sve maticne kompatibilne sa svim laptopima. Btw. neznam kakav si ti to slucaj imao, ali da ti integrirana laptop graficka ode samo tako to jos nisam cuo. Mozda se radilo o diskretnoj grafickoj. Tj. ako kazes da je otisla maticna onda nije ni cudo kae sve otislo u pm. Stvarno mislim da nebi smjelo biti toliko brige sa integriranom intel grafickom i da se tu definitivno bespotrebno brines.

5) Sto se tice hladjenja mislim da su najbolji Asus, HP probook, Lenovo. Sto se tice izrade Probook, novi aceri v5 i v3 su ok, Asus, Dell, Lenovo npr. nije bas nest, ali je ok. Toshibu stvarno neznam di staviti. Ona mi je super radi te garancije, slika na ekranu izgleda jako cista. Neznam puno o izradi toshibe. Znam da je najisplativija ako se zeli dobar procesor bez diskretne graficke za male pare. Najbolje ti je guglat, na youtube ti ima puno tih toshiba satellite pa pogledaj kakav review ili nesto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 16:58 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Hvala na objasnjenjima.

Imao sam hp-jca, i3 330M (tako nekako) + radeon 5000 series.

Najprije je nakon 13mj otislo nesto, u servisu su rekli da su promijenili maticnu, srecom pa sam imao (produljenu) garanciju. A sad nedavno je otisla graficka kao sto sam vec rekao. U servisu su ponudli da naprave reparaciju za 800kn, i to jos tako stoji. Al mislim da cu samo platit dijagnostiku. Koliko sam skuzio, kad god nesto ode traba promijenit sve :) Sto se ne moze promijenit samo onaj dio (npr. graficku, ili maticnu, ili nesto trece) sto se stvarno pokvarilo, ili zbog same izrade je to nemoguce?

11 godina

Zavisi kakav je kvar bio, jer jedna komponenta lako pokvari i drugu ako nema raznih zastita od npr. prevelikog napona itd. Tu je bitna kvaliteta komponenti, koja je uvijek bolja kod desktop racunala nego laptopa. Kako got bilo mislim da ti je najbolje kupit novi laptop, i ne ulagat vise u stari.. Imam osjecaj da te samo iskoristavaju u tom servisu.

15 godina
neaktivan

I meni se cini da se ne isplati popravljat, jer nitko ne garantira da ce to trajno rijesit problem, a moze nesto deseto iskrsnut i onda ce to bit stalno popravljanje i zaljenje za bacenim novcem.

Prvi servi je bio u mr-servisu, a drugi u zel-cosu. Ovi drugi su rekli jos i prije nego sam donio laptop da sumnjaju na reballing i rekli koliko to kosta. Ne znam jesam li se zeznuo sto sam predetaljno objasnio kvar pa mozda nisu nista ni gledali kasnije na servisu :)

11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Trebam preporuku laptopa do 3000 kn.

Lap bi sluzio za 3d u Catia-i, AutoCadu i SW-u

Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo da je Intel proc mobilan pa se može zamjeniti za razliku od AMD....

Mogu i ja svoj A8-4500M zamjeniti sa nekim A10 recimo. A10-4600M, A10-5750M Socket je FS1r2.

Dok recimo BGA socket AMD-a koji je u Acerima recimo se ne može mjenjati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 21:12 (Oldy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
sigel88 kaže...

To su dosta grafički zahtjevni programi.

Tu bi ti bilo dovoljno ovo, ali je skuplje !

Lenovo G510 -  Intel Core i3 4000M 2,40GHz, RAM 4GB DDR3, 1000GB + 8GB SSHD, 15.6" HD LED (1366x768), AMD MR HD 8750M 2 GB -3600Kn

Ima ok grafu, ok rama i solidan procesor !

A za tu cijenu bi najbolje bilo ovo Lenovo B590 - i3, 4GB, 1TB, 15.6" - ima integriranu grafu 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
11 godina

Ili nek ide na toshibu ako nece ici na diskretnu grafu. Mislim da nece dobit ispunjene zahtjeve sa lenovom b590. Isto tako jako zavisi o kojim cad aplikacijama je rijec, jer neke nisu GPU intensive, a neke jesu i to jako i ne vole intelove integrirane grafe. Taj lenovo g510 ili toshiba bi bili neki minimum minimuma za te stvari i mislim da je bolje da se covjek jos malo raspita za te stvari. Ja bi iskreno za takve stvari uzimao nestedljivi i7 sa bilokakvom grafickom uza sebe ili bi cak acer sa solidnim quad corom i 2 grafe bio najbolja budzet stvar za ovakve stvari.

12 godina
sigel88 kaže...

Nažalost za te novce je ne realno očekivati laptop koji bi bio prikladan za takve zadaće. Pogotovo za SW i Catiu, min 8GB a preporuka i više rama, i5m, ssd, nvidia middle range gpu i poželjno Full HD reza za pregledan i konkretan rad.

13 godina

Pozdrav,

trebao bih preporuku prijenosnog racunala.

Cijena: < 4000kn

Racunalo bi bilo koristeno samo za surfanje internetom, gledanje filmova i slicno. (igre ne!)

Velicina ekrana 17 incha. Htio bih intelov procesor (i3) ali dobrodosle su i druge solucije.

Ako moze iz ove trgovine:

http://planet-racunala.com/

Ako je slab izbor ili neki drugi razlog onda:

http://www.links.hr/

Hajduk živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, trebao bi laptop za curu za faks. Do 3500 kuna i po mogucnosti sa windowsima (osmica). Sluzio bi vecinom za surfanje, ppt, word i pokoji film. Hvala! :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Soapy kaže...

Pozdrav, trebao bi laptop za curu za faks. Do 3500 kuna i po mogucnosti sa windowsima (osmica). Sluzio bi vecinom za surfanje, ppt, word i pokoji film. Hvala! :)

Ovaj bi joj bio super, samo nema instaliran windows ( To je danas barem lako )

Lenovo G510 -  Intel Core i3 4000M 2,40GHz, RAM 4GB DDR3, 1000GB + 8GB SSHD, 15.6" HD LED (1366x768), AMD MR HD 8750M 2 GB -3600Kn

13 godina
Soapy kaže...

Toshiba Satellite C50t-A-10T

posto je zensko u pitanju a one sve vole na dodir :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
chaselol kaže...
Soapy kaže...

Toshiba Satellite C50t-A-10T

posto je zensko u pitanju a one sve vole na dodir :)

{#}

11 godina
Soapy kaže...

@TheMenstalist dobar prijedlog ali njoj netreba zasebna graficka jer nece igrati igrice i tu se moze puno ustedjeti!

@chaselol nisu zahtjevne radnje ali stvarno los procesor za te pare

ja bi gledo nesto sa 2020m procom ak je obavezan uvjet win8.1 i onda gledo razne modele na nabavi.net

npr. Toshiba - klik1 bolja od ove koju je kolega predlozio, a cijena 700kn dole

ustvari jedino toshiba i ima spefikacije 2020m, 15.6, win8.1 na nabavi.net

Nesto bolje od toga bi se naslo sa i3-3110m po niskoj cijeni, ali to je vec 3500kn, radi se o probooku 250 g2, matt ekran al kolko vidim u reviewu nije nist extra, naravno tesko je nac bilokakav dobar laptop ekran ispod 4000kn pa i vise novca.. Pored ekrana model se cini skroz ok.

Toshiba ima samo malo slabiji proc od tog i3 i po meni je taj 2020m najbolji proc koji se moze dobit ako se trazi jeftini laptop sa windowsima.

Nesto slabije od toga bi gledao samo sa procesorom N3520 i nicem vise slabijem od toga.

Znaci malo kucat sam na nabavu.net i gledat po jutubu reviewove pa ces si najbolje pronac. Toshiba isto nema bas neki ekran, al nema ti nijedan tako jeftin laptop jebga.

Toshiba ima 2 god garancije (HP 1god) i mislim da na ovom kliku1 je model sa no matter what garancijom.

Mislim da je najbolje da se potrudis skinut win8.1 s neta pa joj stavis na neki kupljeni laptop koji bi dosao bez windowsa jer bi puno bolje prosao (kad bi tako iso mogo bi ic na toshibu sa i5-4200m ili gledat atraktivan acer v5 ili probook 450 ili lenovo sa sshd-om itd.!) !

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 14:38 (The_Fichek).
13 godina

@The_Fichek

covjece to je zensko, otvarace facebook, skype i gledati filmove, sve vise je previse.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

@The_Fichek

covjece to je zensko, otvarace facebook, skype i gledati filmove, sve vise je previse.

Zašto misliš da ženskama računala služe za facebook itd . ? 

I ako ide ženskoj, to znači da ne treba biti kvalitetno i dobro ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 14:51 (TheMenstalist).
11 godina
bAKeth kaže...

Pozdrav,

trebao bih preporuku prijenosnog racunala.

Cijena: < 4000kn

Racunalo bi bilo koristeno samo za surfanje internetom, gledanje filmova i slicno. (igre ne!)

Velicina ekrana 17 incha. Htio bih intelov procesor (i3) ali dobrodosle su i druge solucije.

Ako moze iz ove trgovine:

http://planet-racunala.com/

Ako je slab izbor ili neki drugi razlog onda:

http://www.links.hr/

slab i los izbor sa skupim cijenama u planetu racunala

Links ces opet skuplje platiti nego u nekim drugim ducanima i links ima svoj web shop zvan portio u kojem ces jeftinije proci, a portio i links imaju isti servis.

Stoga cu ti ja stavit Portio, ak ti se iz nekog razloga to nece svidit plati par stotina kn vise i kupuj u Linksu.

Ovo je ustvari jedna jedina stvar koju mozes dobiti sa i3 i 17.3 ispod 4000kn: Dell1

Uvjet 17.3" jako krati mogucnosti pri jeftinim cijenama. Sve nesto sa nekim stedljivim procesorima itd.

Ako uvjeti ostaju kakvi jesu ja bih na tvom mjestu radje isao na: Dell2 koji ti malo je van budzeta ali bi dobio barem i5-4200 koji je inace jak kao i3-4000m, a i3-4010u od prethodno linkanog della ti je malo slabiji npr. od pentium 2020m procesora.. Po meni je neisplativo ici na stedljivi (U u imenu) i3 proc, al eto za te tvoje skromne potrebe bi te oba trebala dobro posluzit! Ekran na tim dellovima je mozda i najbolji u tom rangu sa tim specifikacijama i dobis 3 god garancije. Isto tako uzasno su lagani za 17.3" laptope, samo 2.25kg gdje je standard za tu velicinu blizi 3kg.

Stoga konacna preporuka da ides na linkani dell2 jer je po meni dosta isplativ: solidan proc koji ce brzo vrtit obicne stvari, a baterija s njim dugo traje (proc iam i ja pa znam..), jako lagan, solidna izrada, 3 god garancije, pretpostavljam ok ekran (malo guglat jos za detalje).

Ducan Prosat je oke i nebi trebalo biti brige oko toga. Ponudio bi isti model iz portia ili linksa, ali oni ga nemaju i zbilja jedina stvar sa 17.3" i i3 procom je onaj prvi dell1, a nesto sa 17.3" i i5 procom je kod njih najjeftiniji lenovo g710 za koji mislim da ima losiju izradu i ekran od della te taj kosta 4600kn.

13 godina
TheMenstalist kaže...

Zašto misliš da ženskama računala služe za facebook itd . ? 

I ako ide ženskoj, to znači da ne treba biti kvalitetno i dobro ?

Cek jel ti kazes da Toshiba je napravila nekvalitetan i los laptop?
Mozda najpouzdaniji brend danas sto se tice laptopa?
Daj covjece ne budi smijesan.

I da zenske koriste za to! 

11 godina

@chaselol ma vjerujem da bi dobro dosla i toshiba koju si ti linkao, ali jednostavno uopce nije dobro ulozeno dobivena stvar (preskupa je). Ja sam linkao prakticki isti model samo sa malo jacim procom za 700kn manje. Ako ima neke vece razlike izmedju onog kaj si ti linkao i onog kaj sam ja linkao u izradi slobodno naglasi.

13 godina
The_Fichek kaže...

@chaselol ma vjerujem da bi dobro dosla i toshiba koju si ti linkao, ali jednostavno uopce nije dobro ulozeno dobivena stvar (preskupa je). Ja sam linkao prakticki isti model samo sa malo jacim procom za 700kn manje. Ako ima neke vece razlike izmedju onog kaj si ti linkao i onog kaj sam ja linkao u izradi slobodno naglasi.

ma realno, lik je napisao za sta ce koristiti tako da moze uzeti laptop i za dosta manje para zaista.

ici na jaci cpu ili sta vec je ludost, kad to nece biti iskoristeno, zar ne?

11 godina
chaselol kaže...
The_Fichek kaže...

ma realno, lik je napisao za sta ce koristiti tako da moze uzeti laptop i za dosta manje para zaista.

ici na jaci cpu ili sta vec je ludost, kad to nece biti iskoristeno, zar ne?

Za 700kn manje nije ludost ici na jaci cpu.. Onaj 2020m ili 3520 su po meni najeftiniji solidni procesori, samo eto 2020m ima puno bolji singlecore performans pa sam predlozio njega.

Sve ispod i7 ce biti iskoristeno. Netreba procesor raditi na 100% da bi bio iskoristen, neznam na kaj si tu mislio. Brze ucitavanje i procesiranje bilocega je uvijek dobro doslo makar to bilo u slucaju trivijalnog fejsbuka. I bolje mu je ici na laptop bez windowsa ne samo radi nesto brzeg rada nego i zato sto bi taj laptop kasnije puno lakse prodao ako bi se odlucio na to, radi bolje izrade u nekim slucajevima (npr. mislim da probook 450 ima bolju izradu od probooka 250), nesto boljeg ekrana lako moguce (acer v5 ima atraktivniji ekran od toshibe? proobok 450 isto?) itd. itd.

14 godina
The_Fichek kaže...

Mislim da je najbolje da se potrudis skinut win8.1 s neta pa joj stavis na neki kupljeni laptop koji bi dosao bez windowsa jer bi puno bolje prosao (kad bi tako iso mogo bi ic na toshibu sa i5-4200m ili gledat atraktivan acer v5 ili probook 450 ili lenovo sa sshd-om itd.!) !

Ma lako ja njoj stavim jogurt windowse, a tak će i bit vjerovatno. {#} Mislim da ću joj ProBook 450 uzet za 3200kn u notebookshopu.

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=26237

i3-4000M, 4gige rama, 500gb hard, aluminijsko kućište.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 16:54 (Soapy).
11 godina
Soapy kaže...
The_Fichek kaže...

Ma lako ja njoj stavim jogurt windowse, a tak će i bit vjerovatno. {#} Mislim da ću joj ProBook 450 uzet za 3200kn u notebookshopu.

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=26237

i3-4000M, 4gige rama, 500gb hard, aluminijsko kućište.

Da, ima aluminija, ali naravno da nije sve od aluminija nego vanjska zavrsna obrada, slicno kao kod novih acera, samo mislim da probook ima nesto bolje hladjenje.

Tu je review tog probooka samo sa i3-3120m procom: klik

Uglavnom dobra je to stvar koju si izabrao, jedini problem je 1 god garancije.

Mozes jos check ovaj lenovo b590, review: klik2 Razlika u procesorima je neznatna, obadva imaju matt prosjecne ekrane i jako dobre temperature. Lenovo ima malo hladniji proc inace i to sto je sav od plastike nebi smjelo smetati. Obadva imaju lak pristup komponentama. Probook ima msata port, sto znaci da neces morat micati opticki citac ako zelis staviti ssd kasnije.

Ja bi birao s obzirom na ekrane tak da checkam na jutubu malo. Na notebookchecku pise da proobok ima izrazito bluish, plavkast ekran, dok za lenovo zapravo nisu istakli nikakvu posebnu manu osim da je to osrednji ekran. Mozda se taj ekran i temperatura prikaza slike na kraju krajeva moze i popraviti preko probookovog, windowsovog ili nekog sofisticiranog softvera? Oldy ti ima probook 455 pa mos njega pitat i podijelit to s nama onda :)

Sretno kaj got da kupio, valjda ce cura biti sretna iako ova 2 laptopa nisu neka sminka ali su jako funkcionalni s obzirom da nisu gejming laptopi.

12 godina
neaktivan

Molim vas preporuku za laptop do 3000kn. Najviše bi se koristio za internet (surfanje, ispunjavanje anketa, gledanje videa, možda za igranje igrica preko neta...) i Microsoft Office. Bio bi super da ima na sebi Windowse i garanciju barem 2 godine.

Zahvaljujem na pomoći :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
hurem kaže...

Molim vas preporuku za laptop do 3000kn. Najviše bi se koristio za internet (surfanje, ispunjavanje anketa, gledanje videa, možda za igranje igrica preko neta...) i Microsoft Office. Bio bi super da ima na sebi Windowse i garanciju barem 2 godine.

Zahvaljujem na pomoći :)

Lenovo B590 - i3, 4GB, 1TB, 15.6" - super laptop za tu svrhu !

Samo nema windowse instalirane.  

13 godina
neaktivan

Evo jedan Aćer Aspire - value for money a ima i Windowse :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice