Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.691
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
roby27 kaže...
athlon64 kaže...

Jel može jedan za 3000kn? Koristit ce se za foto-obradu. Osim toga, manje zahtjevne stvari. 

Ako je amaterska foto obrada mozes i na integruši, G500 i gledaj da si nadogradiš ram na 8GB.

Svida mi se ali me zablokirala samo godina garancije xd. Naša sam jednoga asusa koji mi izgleda izvrsno izbalansiran. Sto ti se cini:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=13939

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina

Pa nije baš nešto, ima slabiji U cpu, manji hard a gpu je entry level klasa s kojom si nemreš pomoć, osim toga X serija mi nije nešto po pitanju nadogradnje i odrzavanja, tipkovnica je bolja na lenovu itd...a dodatno jamstvo za G seriju ti nije skupo, oko190kn za dvije god. produljenja pa si opet na istoj cifri...

12 godina
wild honey kaže...
wild honey kaže...

tražim laptop do 4.500kn performansama sličan ovom http://www.protis.hr/products/details/notebook-toshiba-satellite-l50a138/74302, ali da ne bude toshiba?

i dal bi osvijetljena tipkovnica spadala u ovaj rang?

Ljudi, jel može pomoć oko ovog? Hvala unaprijed.

Evo ti nešto puno bolje G510

12 godina
Feanor kaže...

Laptop primarno za gaming i multimediju mi treba, cijene do 6400 kn, nemogu ni kune iznad toga. Zahtijevi, pa volio bi da je 17,3" makar ne treba biti Full HD, da se ne grije previse. Sta se gaminga tice, igrao bi Dark Souls 1 i 2, Skyrim, Wasteland 2, Shadowrun, New Vegas itd. Rpg-e uglavnom. I to je to, pomagajte

Recimo Dell Inspiron 5737

15 godina
roby27 kaže...

Pa nije baš nešto, ima slabiji U cpu, manji hard a gpu je entry level klasa s kojom si nemreš pomoć, osim toga X serija mi nije nešto po pitanju nadogradnje i odrzavanja, tipkovnica je bolja na lenovu itd...a dodatno jamstvo za G seriju ti nije skupo, oko190kn za dvije god. produljenja pa si opet na istoj cifri...

Istina, promakao mi je odsta slabiji cpu, znaci ovaj lenovo i nadoplatit 200kn za garanciju. Super :)

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...
makimakimaki kaže...

ne trebaju meni fanboyevi pisat (lagat) temperature kada postoji notebookcheck.

tako je i themenstalist pisao u svom reviewu acera temperature koje su padale svakim editom posta za 10 stupnjeva.

u svakom slučaju ti amd četverojezgreni procesori su smeća koja jedan najobičniji pentium 2020m šiša.

pozdrav.

Malo smiri doživljaje !

Prema Oldyu se ponašaj sa barem malo poštovanja jer ti najvjerojatnije otac može biti.

Jesam ja stavio slike sa temperaturama ?

Jesam, temperature su te kakve su na slikama.

Napravio sam edit, jedanput,   smanjio sam temperature jer nisam bio kod kuće da ih ponovno izmjerim.

Ma zašto se ja tebi uopće opravdavam ?!

Mi nismo nikakvi " fanboyevi " nego samo govorimo realno.

LP!

:)

Ma pusti. Neka bude sretan da postoji AMD. Da Intel nema konkurencije kakve takve ne bi on kupovao za te novce i5 nego Celeron skupa sa mnom.

A pisati da je duplo skuplji procesor i bolji procesor nema uopće smisla. To bi se trebalo podrazumijevati. :)

16 godina
neaktivan
qconnect kaže...

Nisam znao da ce moje pitanje oko Intelovih i AMD-ovih procesora izazvati toliku raspravu :D

Sto kazete na ova  tri laptopa:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=3&products_id=10780

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=16&products_id=10709

http://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-hp-pavilion-15-e010sm-e4q17ea/51100

Lenovo ima SSHD i vec sam vidio kako ga ljudi preporucavaju, no i nesto je skuplji. Takodjer sam vidio da

na nekim forumima ljudi savjetuju da se ne kupuje najjeftiniji lenovo model.

Dell s druge strane ima garanciju od 3 godine. Vjerovatno ne i na bateriju. HPima najvise RAM-a.

Hvala!

Od ta 3 sa obzirom na podjednake cijene ja bih uzeo Lenovo. Ima noviji proc i ima najbržu grafiku od tih 8750M i SSHD. Po toj cijeni i ne spada u kategoriju najeftinijih Lenova. Eto. :)

14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Molim, ako mi netko može preporučiti laptop 13,3" do 15,7", za potrebe posla, ali ipak s nekim grafičkim mogućnostima, da ima Intel Core i7, što tanji, lakši i moćniji. Cijena bi trebala biti oko 5.000 kn, ali bi se rasteglo do 6.000. Prioritet bih dala Asusu i Lenovu, boja po mogućnosti samo da nije crna.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hoce li SSHD od 8 Gb biti dosta za Windowse 7?

16 godina
neaktivan
qconnect kaže...

Hoce li SSHD od 8 Gb biti dosta za Windowse 7?

Tehnologija SSHD diskova integrira malu količinu NAND fleš memorije (4-8GB) u srce arhitekture jednog tradicionalnog hard disk uređaja.

Rezultat je kombinacija karakteristika velikog kapaciteta hard diska i velike brzine isporuke najčešće korištenih podataka na nivou koji je približno jednak performansama ultra brzih SSD diskova.

12 godina
BugaMara kaže...

Molim, ako mi netko može preporučiti laptop 13,3" do 15,7", za potrebe posla, ali ipak s nekim grafičkim mogućnostima, da ima Intel Core i7, što tanji, lakši i moćniji. Cijena bi trebala biti oko 5.000 kn, ali bi se rasteglo do 6.000. Prioritet bih dala Asusu i Lenovu, boja po mogućnosti samo da nije crna.

hehe koji zahtjevi, cudi me da nije to sve za nekih 3-4k {#}

nego daj ti prvo reci koja bi bila sve namjena, za sto ti tocno treba? trebas i OS predinstaliran? 15" i nije bas lagano i prenosivo ali su jači hardverski od manjih laptopa tako da ako ides na 13" moras biti svjesna da to nije močno ili sta ja znam, poanta je prije svega lagana masa i prenosivost, nije ni ponuda bog zna nesto kod nas ali moze se naci i5U ili i7U sa nekom entry level grafikom...

Za posao meni osobno nema bolje od ThinkPad serije klik

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 14:50 (roby27).
11 godina
neaktivan

Ja sam mislio na taj SSHD instalirati Win7. Ima li to smisla? Ti SSHD su mi jos uvijek velika nepoznanica.

16 godina
neaktivan

Pa ima jer ubrzavaju rad kako ne. Lenovo je eto taj koji ih stavlja sve u 16.

Ne bi bilo loše da i drugi krenu.

Instaliraš normalno Windowse i to je to i ide brže.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Oldy kaže...
TheMenstalist kaže...
makimakimaki kaže...

ne trebaju meni fanboyevi pisat (lagat) temperature kada postoji notebookcheck.

tako je i themenstalist pisao u svom reviewu acera temperature koje su padale svakim editom posta za 10 stupnjeva.

u svakom slučaju ti amd četverojezgreni procesori su smeća koja jedan najobičniji pentium 2020m šiša.

pozdrav.

Malo smiri doživljaje !

Prema Oldyu se ponašaj sa barem malo poštovanja jer ti najvjerojatnije otac može biti.

Jesam ja stavio slike sa temperaturama ?

Jesam, temperature su te kakve su na slikama.

Napravio sam edit, jedanput,   smanjio sam temperature jer nisam bio kod kuće da ih ponovno izmjerim.

Ma zašto se ja tebi uopće opravdavam ?!

Mi nismo nikakvi " fanboyevi " nego samo govorimo realno.

LP!

Ma pusti. Neka bude sretan da postoji AMD. Da Intel nema konkurencije kakve takve ne bi on kupovao za te novce i5 nego Celeron skupa sa mnom.

A pisati da je duplo skuplji procesor i bolji procesor nema uopće smisla. To bi se trebalo podrazumijevati. :)

nisam imao namjeru se više raspravljati ali evo naravno vas dvoje ne odustajete, pa da odgovorim na još par laži i nebuloza

dakle menstalist nisi mijenjao jednom već 3 puta temperature i dobro se sjećam, nakon originalnog posta je uslijedio edit pa onda još jedan edit, sjećam se ko da je sad bilo.

a kad se već razbacujuete kako je amd bolji u istom cjenovnom rangu evo vam još jedna pljuska: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10250

dakle ponovno bolja konfa pentium+nvidia za 3ipo soma, i da odma odgovor pošto će grafička od vas dobiti naziv okrlještena ili slično, i kao takva je po performansama u rangu amdove dual grafike koja šteka o čemu se može pročitati na puno mijesta, testovi ne lažu, sve ima na notebookcheck i srodnim stranicama, a procesor je bolji u odnosu na amd a8, te je u rangu amd a10

dakle bolje performanse + bolja konfa i proizvođač općenito (referiram se na asusa, da ne bude zabune)+ daleko manje temperature zagrijavanja

ne kažem ja nikome da treba kupiti prije ovu kombinaciju nego amd-ovu ali fino sam naveo usporedbe i prednosti i nemojte više lagati kako je amd jeftiniji za iste performanse jer sam vam sad dao dokaz da nije

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 13:24 (makimakimaki).
16 godina
neaktivan

Štekanje kod grafike je isključivo stvar ispoliranosti drivera. Dakle kako u kojoj igri. Nema pravila.

Pitaj se da nema AMD-a koliko bi bila cijena tog Intela.

Meni pljusku? Nemaš ti meni što pljusku još uvijek za svoje novce ja kupujem što ja hoću a ne što ti hoćeš.

Plus nije sve u procesoru. Ja za razliku u cijeni mogu dodati RAM-a što i jesam, mogu i SSD staviti a ja mogu i umjesto ovog A8 staviti i A10 socket mi omogućava.

Tako da se brzinski sve da poboljšati vremenom ako se hoće. :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

nema razlike u cijeni, ali dobro navikao sam na blago rečeno dezinformacije s tvoje strane.

ti slobodno nadograđuj a8 s a10 koji opet neće bit bolji od 2020m a bacit ćeš pare bezveze, a ram se može nadogradit i na asusu kao i ssd.

nitko tebi ne daje pljuske osim samoga sebe, jeri ti i menstalist stalno tupite o nekoj cjenovnoj razlici koja ne postoji i samo dezinformirate ljude.

da ste korektni i da spomenete oba proizvođača nebi ništa rekao ali to dizanje u nebesa amda i lažne priče kako je jeftiniji mi stvarno već ide na živce a nedostatke nikad niste i nećete spomenut.

više stvarno ne mislim raspravljat i dao sam i više informacija nego što je dovoljno a vi kako hoćete.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

posto mi je jucer komp crko sam od sebe se samo ugasio i vise ga ne mogu upalit, a i vec par dana je cudne zvukove proizvodio trebam si kupiti novi komp.

odlucio sam za laptop i to do maxx 2500 kn jer mi ne treba neka bijesna masina bitno da gledam yt bez stekanja i da mogu radit bez da mi sve steka ko komp :D

nasao sam ovaj:

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-hp-2000-2d50sm-f1y45ea-core-e1-1500-dvdrw-dl-4gb-500gb-radeon-hd-7310-15-6-led-hd-lan-bt-kamera-hdmi-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.210.068&tab=opis

pa me zanima vase misljenje

0 0 hvala 0
12 godina

za 2,5k idi na konfu bolje ti je jer za te novce se složi super konfica. no ako si bas zapeo za laptop onda G500 

13 godina
neaktivan

laptop mi je prakticniji jer dosta moram raditi izvan kuce pa mi vise odgovara..a kakvi su lenovo po kvaliteti izrade? neke koje sam gledao po ducanima mi dosta jeftino ta plastika izgleda i na dodir mi nisu bas nesto previse "cvrsti" za razliku od hp-a koje je buraz imao i sad ima 

0 0 hvala 0
12 godina

Vrlo dobre su kvalitete, čvrsta plastika a osim toga najbolje hlađenje i izvrsna nadogradivost i odrzavanje ispod poklopca. 

Taj HP je slab jako i nema numerički dio. Loše jako ja bi taj model u širokom luku izbjegavao. 

13 godina
neaktivan

hvala na savjetu :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam pitanje u vezi laptopa ASUS N56JR. Brine me njegova masa, nikad nisam imao laptop dok za laptop od buraza na netu ima više informacija (stari model) pa ne mogu usporedit najbolje. Ugl, jeli 2,7 kg previše ako laptop mislim relativno često nosit nekamo (3-4 puta tjedno). Isto tako, ako netko zna za laptop sličnih karakteristika i cijene neka slobodno posta i ako netko ima ovaj model, neki kraći review iz prve ruke je dobrodošao :D

Hvala :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

2.4 kg nije puno, moći ćeš ga nositi.

Pa.. Ja mislim da je to jako dobro za te novce..

LP!

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

https://www.technomarket.hr/products/09132119/lenovo-b590-59-388930

Bi li mi tko mogao pomoći u vezi ovog laptopa? Što bi bilo bolje da na njega instaliram, x32 ili x64 windowse 7? Na lenovo stranicama ima puno drajvera i neznam izabrati prave. Bi li mi tko pomogao oko odabira drajevera?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
makimakimaki kaže...

nema razlike u cijeni, ali dobro navikao sam na blago rečeno dezinformacije s tvoje strane.

ti slobodno nadograđuj a8 s a10 koji opet neće bit bolji od 2020m a bacit ćeš pare bezveze, a ram se može nadogradit i na asusu kao i ssd.

nitko tebi ne daje pljuske osim samoga sebe, jeri ti i menstalist stalno tupite o nekoj cjenovnoj razlici koja ne postoji i samo dezinformirate ljude.

da ste korektni i da spomenete oba proizvođača nebi ništa rekao ali to dizanje u nebesa amda i lažne priče kako je jeftiniji mi stvarno već ide na živce a nedostatke nikad niste i nećete spomenut.

više stvarno ne mislim raspravljat i dao sam i više informacija nego što je dovoljno a vi kako hoćete.

Prvo ASUS-a onda nije bilo po toj cijeni. Drugo ja sam htio HP i ProBook.

ProBook 450 sa i5 3230 4500kn

ProBook 455 sa A8 3500kn

sve ostalo isto. O toj razlici u cijeni govorim dok ti tupiš svoje bez veze.l

Ne dam iz principa samo zbog proca tisuću kuna više.   I imam debeli razlog zašto neću intel matičnu u lapu.  

Ako je A8 smeće, 128 bitna grafa je isto smeće a   64 bitna grafička smeće na kvadrat.

Nemoj mi sada Pentiuma petljati započelo je usporedbom i5-3230 i A8-4500M. Naravno da ne mogu biti isti kada je lap sa i5 bio tisuću kuna skuplji.

I nemoj se raspravljati i ne trebaš meni davati informacije nisam te ništa ni pitao ni tražio.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 20:13 (Oldy).
13 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

2.4 kg nije puno, moći ćeš ga nositi.

Pa.. Ja mislim da je to jako dobro za te novce..

LP!

Možda je typo, tj nadam se, jer je masa 2.7 al dobro :D

15 godina
protjeran

Informacije dajem ljudima koji su za iste uskraćeni sektaškim djelovanjem fanboyeva na forumu.

Ljudi ne dajte se zavaravati, imate testove i notebookcheck, pustite laži i obmane.

Zna se čiji proizvodi kasne arhitekturom 5+ godina pa vrijede samo na papiru, a u testovima ne da su smiješni nego žalosni.

I zato ekipa zapamtite, dokazi, ne obećanja.{#}

evo za ekipu jedan odličan za gejming s i3 i gf 740m za 3 ipo soma: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10585

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 21:17 (makimakimaki).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bolje da sam ja u sekti AMD pa mi matična i to zbog ne brige o lapu krepa nakon 4 godine.

A najboljem frendu Intelova matična 2 puta u manje od godine dana.

Mislim da je i on odustao od sekte Intel.

Bye, bye... :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
vertig0 kaže...

https://www.technomarket.hr/products/09132119/lenovo-b590-59-388930

Bi li mi tko mogao pomoći u vezi ovog laptopa? Što bi bilo bolje da na njega instaliram, x32 ili x64 windowse 7? Na lenovo stranicama ima puno drajvera i neznam izabrati prave. Bi li mi tko pomogao oko odabira drajevera?

X64 windowse ( 4 gb rama ).

Drivere si skidaš sve odnosno koji ti trebaju uz odabi prave verzije windowsa

12 godina
neaktivan
makimakimaki kaže...

Informacije dajem ljudima koji su za iste uskraćeni sektaškim djelovanjem fanboyeva na forumu.

Ljudi ne dajte se zavaravati, imate testove i notebookcheck, pustite laži i obmane.

Zna se čiji proizvodi kasne arhitekturom 5+ godina pa vrijede samo na papiru, a u testovima ne da su smiješni nego žalosni.

I zato ekipa zapamtite, dokazi, ne obećanja.{#}

evo za ekipu jedan odličan za gejming s i3 i gf 740m za 3 ipo soma: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10585

Vidi se ovdje tko je "fanboy" na forumu - ti . 

Ja i kolega iznosimo svoja mišljenja,a  ti si odma faca tu nama. 

Imam u pavilionu intelov procesor, pa em se grije ko lud, em je slab, integrirana grafa mu nije za ništa.

Intel proizvodi dobre procesore, ali zašto platiti podjednak procesor po 50 % višoj cijeni?

I zapamtite ekipa, dokazi, a ne obečanja !

Ajde tamo, ako nemaš više ništa za reći LP za tebe ! {#}

LP!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice