Što se tiče besplatnih licenci, tvz bi to trebao imati, tj.dreamspark (msdnaa) program. I sam računam na to, zato mi nije potreban prijenosik sa OS-om. Više o tome na linku. Uostalom sva visoka učilišta tehničkog i informatičkoga usmjerenja bi trebala imati tu mogućnost za studente. Uostalom uvijek im možeš poslati mail, nemoraš direktno pitati na faksu.
evo ulogirao sam se sa accountom od tvz-a na dreamsparku sa linka koji si stavio i ima windows 7 i windows 8 professional za skinut i 32 i 64 bitnu verziju od oba OS-a. postoji cak i win 8 N verzija, tj verzija bez windows media playera i ostalih windows programa za muziku i video. e sad, posto se svaki windows moze skinut samo jednom, ja ne bih htio nesto zeznut pa me zanima, ako znas naravno, sta se sve dobije sa tim downloadom. naravno tu je iso file od windowsa, ali me zanima dali se dobi neki txt file sa cd-keyem ili je to ona verzija windowsa za koju se moras spojit na internet pa da ju microsoft prepozna kao original. ili su sa svakim OS-om moguce obje opcije? windowse sam instalirao samo jednom u zivotu i vec sam zaboravio kako to funkcionira :)