Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.624.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Dragica_ kaže...

Mario, u pravu si, onaj nije i3. S obzirom što si gore napisao za iskoristivost i5 za igre mislim da je meni možda on i nepotreban.

Koji prijenosnik mi preporučuješ za surfanje i multimediju da radi brzo. Trebam li izdvojiti ovako 3200-3800 kn ili se mogu naći solidni laptopi (Toshiba ili Dell) i za manje. Hvala

Surfanje i multimedija a da je kvalitetno ja bi uzo ovo http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g580-59-366668-pentium-2020m-dvdrw-4gb-500gb-geforce-g710m-15-6-led-lan-kamera-bt-hdmi-usb-3-0-dos-smede&option=artikl&id_artikl=014.620.037

Sluzit ce godinama, serija g580 je odlicna stvar, proceros je blizu i3 po performansama tako da moze zadovoljit sve potrebe sto se tice multimedije, a sa 710m grafom unutra čakkk se može odigrat nešto na njemu (naravno nece bit odlicne performanse što se grafike tiče al ništa drugo se ni ne očekuje od laptopa za multimediju zar ne?) {#}

I da, lenovo bivši IBM su profesionalci što se tiče laptopa tako da kvalitete neče zahvalit.. Frend ima lenovo 500 seriju 2 godine mislim, i nikakvih zamjerki nema on a bome ni ja jer sma ga imao prliku ko zna koliko puta koristit {#}

PS. link laptopa je iz links-a jer imam naviku tamo pogledat, al ako nades negdje taj isti model za jeftinije jos slobodno uzmi s druge stranice, ovo je samo link kao prijedlog modela a ne kao prijedlog trgovine {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 12:04 (MarioVk).
17 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi :)

Moze neki savjet za lapatop od 3000-4000kn :)
Malo gledam okolo i3 modele pa nisam pametan sto uzeti :) stavija bi par linkova, al sam preko moba pa mi se neda tabovima prelazit okolo i kopirat xD
LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
16 godina
Keiichi kaže...
Pozdrav ljudi :)

Moze neki savjet za lapatop od 3000-4000kn :)
Malo gledam okolo i3 modele pa nisam pametan sto uzeti :) stavija bi par linkova, al sam preko moba pa mi se neda tabovima prelazit okolo i kopirat xD

Za šta je namjenje laptop tj za šta će se koristit.?

Remember that guy that gave up? Neither does anybody else!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 12:21 (MarioVk).
17 godina
neaktivan
Multimedija vise manje s obzirom na cjenovni razred laptopa :D
12 godina
neaktivan

Mario, hvala na odgovoru, Lenovo se i meni pokazao dobar ali nude samo godinu dana jamstva dok Toshiba daje 2 a Dell čak 3.

Što ti se čini od ovoga Fujitsu?

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/fujitsu-prijenosno-racunalo-lifebook-ah532-ah532mpcr5ee-156__3515361

16 godina
Dragica_ kaže...

Mario, hvala na odgovoru, Lenovo se i meni pokazao dobar ali nude samo godinu dana jamstva dok Toshiba daje 2 a Dell čak 3.

Što ti se čini od ovoga Fujitsu?

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/fujitsu-prijenosno-racunalo-lifebook-ah532-ah532mpcr5ee-156__3515361

Osim što ima integriranu graficku dobar je, al i taj laptop ti daje isto samo godinu dana.. a gledaj to je po mom dovoljno, ja sam na svoj probook dobio godinu dana i to je okej {#}, naravno da je bolje više al eto ... s dellom nisam baš zadovoljan, kvaliteta izrade mi se nikako ne sviđa al to je valjda samo stvar ukusa =)

12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ovako, frendu treba laptop za faks informatike, cijena 4000-5500kn, ali bi on kupovao u bigbangu u sloveniji. Rekao je da nece igrice jer ima ps3, ali bi mu mozda ipak trebala kakva talva graficka za autocad i slicno. Ja bi mu predlozio hhp probook 4540s jer jos nemaju ovu novu seriju, a njemu je bitno da bude dobar material izrade. Jel ima neki bolji prijedlog ili ce mu to biti dovoljno.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Što znači kod ovog laptopa RAM 4 GB+ 2GB?

12 godina
neaktivan
Ivan_99C++ kaže...

ima 2 keksa rama,jedan je od 4gb,a drugi od 2gb,što znači da ima 6gb rama

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)///Svi smo mi Mentalist///
14 godina
neaktivan

Mogu ja umjesto tog jednog keksa kupiti 4 GB RAM-a i ugraditi?Ako mogu,kakve treba imati specifikacije i na što moram obraćati pažnju?

12 godina
neaktivan

Matična mora podržavati 8gb rama i moraš paziti na takt memorije

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)///Svi smo mi Mentalist///
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mr. Dominic kaže...

Ovako, frendu treba laptop za faks informatike, cijena 4000-5500kn, ali bi on kupovao u bigbangu u sloveniji. Rekao je da nece igrice jer ima ps3, ali bi mu mozda ipak trebala kakva talva graficka za autocad i slicno. Ja bi mu predlozio hhp probook 4540s jer jos nemaju ovu novu seriju, a njemu je bitno da bude dobar material izrade. Jel ima neki bolji prijedlog ili ce mu to biti dovoljno.

Ima taj Bigbang dobre cijene, Thinkpad s Win8 za 500E za svakodnevni rad je jako dobro: http://www.bigbang.si/prenosni-racunalniki/lenovo-e535-a8-4500m4gb750gb-hd7670win8-523615

17 godina
neaktivan
Ivan_99C++ kaže...

bas sam i ja gledao njega i inace proc je 1.80Ghz ali je turbo 2.7Ghz :/ onda sam naletio na ovaj s boljim procom od 2,6Ghz i turbom na 3,2Ghz (barem sudeci po ovome , al opet kolko vidim ovaj asus ima NVIDIA GeForce GT 720M dok toshiba ima ovu intel hg graphic 4000) sad nisam pametan :S

16 godina
Keiichi kaže...
Ivan_99C++ kaže...

bas sam i ja gledao njega i inace proc je 1.80Ghz ali je turbo 2.7Ghz :/ onda sam naletio na ovaj s boljim procom od 2,6Ghz i turbom na 3,2Ghz (barem sudeci po ovome , al opet kolko vidim ovaj asus ima NVIDIA GeForce GT 720M dok toshiba ima ovu intel hg graphic 4000) sad nisam pametan :S

Asus je bolja opcija, tu i5 najvjerovatnije nečeš moč ni iskoristit u potpunosti tako da ova jača verzija i5 u toshibi ti u životu ništa ne znaci..  {#}

12 godina

Keiichi

HP 470 best buy za multimediju, onaj Asus nije bas neka sreca i dosta se zagrijava, ima nekvalitetnu i bucnu tipkovnicu i los ekran, po pitanju nadogradnje je isto slab. sve u svemu za 4k postoje bolji izbori.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
Keiichi kaže...
Ivan_99C++ kaže...

Asus je bolja opcija, tu i5 najvjerovatnije nečeš moč ni iskoristit u potpunosti tako da ova jača verzija i5 u toshibi ti u životu ništa ne znaci..  {#}

ma kontam sam bolji proc jer osoba koja planira uzet ima zbog faksa neke retardirane programe za arhitekturu n stuff pa sam konta mozda proc jaci :/ (naravno napominjem za faks nista posebno da joj triba desktop i7 i sto smeca xD ), a opet vise sam razmisljao o toshibi jerbo je manja cifra i ima u Osijeku dok bi se ovo moralo narucivat iz Zga :/

12 godina
neaktivan

Bok ljudi! Trebao bih laptop koji ima minimalno 900p ekran, i5 proccesor, zasebnu graficku. Masa nevazna8nece se puno prenosit), nije za neke igrice osim starijih mmova. Prvenstveno bi sluzio za puno youtuba, filmova, email, facebook i tak to. Prakticki neka zamjena za stolno racunalo ali zbog jako skucenog prostora treba laptop. Jos dvije napomene: Kod ekrana bi bila pozeljna sto bolja vidljivost iz vise kuteva i osim naseg trzista imam mogucnost kupovat na njemackom. Pa ako ima netko kakav prijedlog pucajte! zaboravih, limit je 5500kn

if you are good at something never do it for free
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 23:33 (jdiaz).

0 0 hvala 0
12 godina

HP ProBook 470, overkill ali svejedno isplati ga se uzeti...vrhunski lap za multimediju i posao 

14 godina
neaktivan
dobar dan ,mozete li mi preporucit neki mini laptop do 2000 kn 10 inchi bi trebao , nije za mene uglavnomn :) pozdrav
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zna netko nesto o tome da kao student imam pravo na besplatne windowse? Ja sam cuo za to ali navodno memaju svi faksevi tu mogucnost. I sad me zanima dali to ima TVZ i ako da odakle da ih skinem? Trebao bih saznati za to prije kupnje laptopa tako da mi odgovor "pitaj na faksu" ne znaci nista. Ako metko zna nek odgovori a ako ne kupujem lap sa predinstaliranim winddowsima

0 0 hvala 0
15 godina

Što se tiče besplatnih licenci, tvz bi to trebao imati, tj.dreamspark (msdnaa) program. I sam računam na to, zato mi nije potreban prijenosik sa OS-om. Više o tome na linku. Uostalom sva visoka učilišta tehničkog i informatičkoga usmjerenja bi trebala imati tu mogućnost za studente. Uostalom uvijek im možeš poslati mail, nemoraš direktno pitati na faksu.

Te još jedno pitanje koje je vezano uz lenovo thinkpad seriju. Npr. thinkpad e531, je li riječ o kvalitetnim prijenosnicima, pretpostavljam da je ovaj n14p zapravo 740m ili se varam. Koliko je isplativ, u odnosu na spominjani asus x75vb.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 12:28 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemogu izdvojiti od 2 hp-a koji bi uzeo, pa molim malo vaših iskustva... HP ProBook 470 G0 http://www.svijet-medija.hr/?q=product-page/49411/Prijenosno%20ra%20unalo%20laptop%20HP%20ProBook%20470%20G0,%20H0V03EA

ili HP ProBook 450 koji je 15,6'' sa nešto jačim procesorom i grafičkom http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.19FE4365-ED79-4022-A0C8-CCBCA30FB806.aspx

Ili možda posve drugi model ili brand tip Dell 3521, Lenovo, Asus? Dali stoji za za manji laptop jačih komponenti da se više zagrijava nego veći slabijih?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nema sumnje da je Probook ozbiljan, kvalitetan laptop. Što se tiče zagrijavanja to je već raspravito u prošlim postovima. Ako se misliš igrati može se dogoditi da se malo pregrije, ali to rješava kupnja podloge za hlađanje. Tvoj je izbor, nedoumice uvijek postoje. Ni sam se ne mogu odlučiti oko svoga izbora jer svaki ima i svoje prednosti i mane.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 12:34 (fighterZu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Stigao mi Asus X75VB-TY021. Javim dojmove još kroz dan-dva dok instaliram OS i malo se poigram s njim.

Why so serious?
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina

Za koliko ti je dana došao? Ne znam koji OS instaliraš(ako je windows 7) svakako javi radi li sve kako spada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 12:51 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jučer u podne naručio u ADM-u, stiglo mi danas u 10 sati. Inače, iz Vinkovaca sam, točnije selo blizu Vinkovaca.

Instalirat ću vjerojatno i 7-icu i 8-icu, ali prvo ću W8 da vidim jel' se mogu kako priviknuti na njega.

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 12:57 (Cordas).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Uistinu su brzi, ja sam tu isto blizu, hvala na informaciji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 13:04 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Ništa, pitaj ako te što zanima. Ja sam nakon puno razmišljanja odlučio uzeti taj Asus. Nadam se da nisam pogriješio.

Why so serious?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Stigao mi Asus X75VB-TY021. Javim dojmove još kroz dan-dva dok instaliram OS i malo se poigram s njim.

Daj probaj na 7 jel sam čitao da ima problema sa driverima na 7 jel je kompatibilan za novu 8-icu

12 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Ništa, pitaj ako te što zanima. Ja sam nakon puno razmišljanja odlučio uzeti taj Asus. Nadam se da nisam pogriješio.

Ekran je glossy ili se varam?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice