Molim za pomoć. Kupio sam laptop HP Probook 450 koji ima integriranu grafiku Intel HD 4000 i zasebnu grafiku AMD Radeon 8750M. Koliko sam skužio računalo bi samo trebalo prebacivati sa integrirane na zasebnu grafiku kada je opterećenje veće. Mene zanima da li mogu na neki način podesiti da je stalno uključena Radeonka jer ona ima 2Gb vlastite memorije pa mi ne otkida ništa od RAM-a ? Također, na koji način se može ograničiti količina RAM-a koju uzima integrirana Intelova grafika ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tako je - sa odgovarajućim OEM driverima bi laptop trebao samostalno prebacivati između 2 grafičke kartice (uz prethodnu konfiguraciju u Catalyst panelu - treba se namijestiti na koju aplikaciju da se pali Radeon grafika) kad god dođe do potrebe za to. Intelova grafika zauzima zaista malo memorije, vjerujem po potrebi od 256MB pa na dalje no ionako ona bude aktivna samo u "idle" modu pri browsanju, gledanju filmova itd. pa se ne treba zamarati sa isključivanjem bilokoje od grafičkih kartica (iako mislim da u BIOSu ima opcija za ugasiti switching mode - dakle stalno na intelovoj HD4000). A za ugodniji rad preporučam nadokupiti još 4GB istog rama kao što je u Probooku, mislim da je CL11 1600mhz tako će računalo i integrirana HD4000 bolje "disati" od dual channel konfiguracije te neće "faliti" memorije za ubuduće.
Lijep pozdrav.
Možeš samo paliti i gasiti 8750 al integrušu ne možeš dirati. Ako si stavio 64bit operacijski sustav integrirana grafa stvarno zauzima minimalno rama, a ako te to pati poslusaj kolegu iznad i kupi jos rama.. Ja imam probook 455 i integrirana mi uzima 800mb tako da meni ostane 3.2gb sto je dovoljno, barem za sad nisam osjetio potrebu za više rama .
Hvala na savjetu. Tako sam i planirao da za koji mjesec kad se malo oporavim od financijskog šoka od laptopa uzmem još 4Gb RAM-a, formatiram disk i umjesto 32bitnih stavim 64bitne Windowse. Sada ionako sa 32bitnom WIN7 ne mogu očitati više od 3.25Gb pa mi kupovina ne bi imala smisla. Kad idem na My computer/Properties piše mi da imam 4Gb RAM-a ali da je iskoristvo samo 2.6Gb. To valjda znači da je integrirana grafika zauzela oko 650Mb (3.25 - 2.6) i zato bi htjeo da to ili smanjim ili da stalno radi na Radeonu.
Možeš samo paliti i gasiti 8750 al integrušu ne možeš dirati. Ako si stavio 64bit operacijski sustav integrirana grafa stvarno zauzima minimalno rama, a ako te to pati poslusaj kolegu iznad i kupi jos rama.. Ja imam probook 455 i integrirana mi uzima 800mb tako da meni ostane 3.2gb sto je dovoljno, barem za sad nisam osjetio potrebu za više rama .
Onda nema druge nego se strpiti dok ne bude love za još RAM-a pa onda stavit 64bitne Windowse. Onaj Computer rating mi daje ocjenu 5,5 zbog RAM-a dok mi je sve ostalo oko 6,5 - 7 ali znači zasada ništa
Onda nema druge nego se strpiti dok ne bude love za još RAM-a pa onda stavit 64bitne Windowse. Onaj Computer rating mi daje ocjenu 5,5 zbog RAM-a dok mi je sve ostalo oko 6,5 - 7 ali znači zasada ništa
Pa stavi odma 64bit windows, imat ces 3.2 iskoristivo što je svakako bolja situacija od trenutne