Compaq 610 - problem s utorom punjača

poruka: 4
|
čitano: 1.716
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Compaq 610 - problem s utorom punjača

Imam problemas onim utorom za punjač na laptopu. Gubi mi se kontakt malo pa malo, mislim, kada ga okrenem (kružni je pa ga mogu vrtit u krug) na neki položaj koji mu u tom trenutku paše, struja se ne prekida i puni bez problema.

Ali nije to trajno rješenje, eventualno ću ga smrdati do kraja, bilo to za tjedan, mjesec ili dva. Pa me zanima koja bi bila solucija i zbog čega se to dešava?

Kabal nije svijan niti oštećen igdje, a i utor mi se čini u savršenom stanju (očito da nije) na vizualni pogled. Što bi rekli, odokativnom metodom sve izgleda oke.

Koje je rješenje? Zamjena cijelog utora?

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Compaq 610 - problem s utorom punjača
EchoOne kaže...

Koje je rješenje? Zamjena cijelog utora?

Jesi dobro očistio oba konektora, ispuhao konektor u laptopu?

Ako je problem u utoru (tj. ženskom konektoru u laptopu, koji je najvjerojatnije zalemljen na matičnu ploču laptopa), odgovor je da (ili, ako je možda problem samo u slabom lemu, prvo pokušati bolje zalemiti). Ako ne nađeš točno takav konektor, onda bi trebao potražiti neki slični, ali kupiti onda i muški i ženski - muški bi stavio na kabel od adaptera, a ženski na matičnu ploču u laptopu.

Nije mi baš najjasnije što točno možeš vrtjeti u krug - konektor na utikaču, na kablu, ne? To bi onda prije sugeriralo da imaš problema s konektorom na kablu ili sa samim kablom, a ne s konektorom na laptopu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2014 6:05 (mbaksa).
13 godina
neaktivan

Utikač (muški) je okrugao pa kada ga vrtim u krug, pogodim mjesto na kojem se puni. Moram ga malo vrtit da bi našao točno mjesto najčešće jer gubi kontakt...

Al probat ću nešto od ovog što si mi predložio pa ću javit rezultate, hvala svakako ;)

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic
16 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Utikač (muški) je okrugao pa kada ga vrtim u krug, pogodim mjesto na kojem se puni. Moram ga malo vrtit da bi našao točno mjesto najčešće jer gubi kontakt...

Al probat ću nešto od ovog što si mi predložio pa ću javit rezultate, hvala svakako ;)

Vjerovatno ti je u utikač pukao vodič pa onda teže spojit, Rješenje, kupi novi punjač ili ako netko ima neispravan punjač a kabel isprvna pa se da sredit.

Nenad
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice