Bios prepakovat

poruka: 12
|
čitano: 3.393
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Bios prepakovat

moželi mi netko objasniti kako da prepakujem bios na laptop hp compaq nx9010.ram memoria je ok ali pri paljenju zablesavi i pokaze onu bijelu dugacku crtu vodoravno podje da bota i stane.vise sam izludio svaki dan reinstal windovs medjutim vidim da nije do toga.pozzz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bios prepakovat

Kako mislis prepakujes bios? Nesto tebi drugo tu nije ok a ne bios.

15 godina
neaktivan
Bios prepakovat

pa nije mi jasno-kad ga upalim treba mu 3 minuta da se upali.pocne sa onom belom crtom i kao ucrtava nesto dok se windovs ne podigne.isao u bios i kaze ovako-this bios schaduled

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad se pojavi bijela crta to se windows dize i nema veze sa biosom. Gdje si isao u bios? Gdje ti pokaze ovu poruku? uslikaj pa stavi ovdje

15 godina
neaktivan
Bios prepakovat

uradio update bios i sve ok.skinuo ga u usb mem.i vratio u comp i evo ga ko nov.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bios prepakovat

e ljudi da vas pitam....imam i ja problem s biosom..neče mi ucitat procersor taman sam kupio novi procesor i matičnu...znam da trebam flashat bios..pa bi vas zamolio ak ko zna najlakši način kak da flasham bios..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gavran kaže...

e ljudi da vas pitam....imam i ja problem s biosom..neče mi ucitat procersor taman sam kupio novi procesor i matičnu...znam da trebam flashat bios..pa bi vas zamolio ak ko zna najlakši način kak da flasham bios..

Potrazi najnoviji bios na stranicama proizvodaca svoje maticne ploce, tamo bi trebao naci i upute kako flashati

ili ce se upute nalaziti zajedno s biosom u fajlu, najvjerovatnije ti je i u uputama maticne opisano....

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
15 godina
neaktivan
Bios prepakovat

e aj pogledaj sto trebam skinut..ovo je ta matična...i imam windows 7 - ak pomaže         

http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/download_index_01.aspx?psn=0006

Mainboard > AMD Socked AM2 > IGP Innovation- 780,760G,690 > i onda izaberes 780G

moro sam tak napisat jer mi nije htijelo sačuvat sto sam ja namijestio

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 20:50 (gavran).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gavran kaže...

e aj pogledaj sto trebam skinut..ovo je ta matična...i imam windows 7 - ak pomaže         

http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/download_index_01.aspx?psn=0006

Mainboard > AMD Socked AM2 > IGP Innovation- 780,760G,690 > i onda izaberes 780G

moro sam tak napisat jer mi nije htijelo sačuvat sto sam ja namijestio

Evo ovako skines tamo pod bios onaj prvi fajl, tj. najsvjeziji bios,u skinutom zip fajlu se

nalazi .ROM fajl, to ti je novi bios i neki flash program za DOS koji bi trebao pokrenuti preko .BAT

skripte, ali zato bi morao bootati u DOS, igleda da su odmah ispod tog biosa stavili upute

kako napraviti USB stick s kojim se moze bootati DOS.

Medutim na istoj stranici ima i program Awdflash(8.83) s kojim mozes bios fleshati iz windowsa.

BTW. download sa sapphire-a je uzasno spor (2kB/s MAX)  ja neznam sto si oni misle, valjda imaju para za neki normalni server lol

I naravno updejtanje biosa cinis na vlastitu odgovornost, uvijek postoji mogucnost da nesto pode krivo

iako je vrlo vrlo mala, uglavnom nemoj slucajno restartati ili iskljuciti struju dok se flesha!

Srecom koliko ja znam, fleshanje biosa je pokriveno garancijom ako nesto pode krivo, a i nije nepovratna steta.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
15 godina
neaktivan
Bios prepakovat

e puuno hvala...sam jos jedno pitanje,,naso sam na cd-u neke upute i sl. pa me zanima jel ce mi to s cd-a isto unaprijediti bios ili je to na cd-u ista verzija biosa  koju vec imam 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gavran kaže...

e puuno hvala...sam jos jedno pitanje,,naso sam na cd-u neke upute i sl. pa me zanima jel ce mi to s cd-a isto unaprijediti bios ili je to na cd-u ista verzija biosa  koju vec imam 

Čisto sumnjam da se na cd-u nalazi bilo kakav bios. CD-i od maticnih ploca uobicajeno dolaze s nekim drajverim i sl. stvarima ali ne i s bios-ima.

Ali i u slučaju da se na CD-u i nalazi neki bios(malo vjerovatno), puno je bolje staviti svjeziji bios s stranice proizvođaća jer ne

može biti svježiji od ovoga na net-u.

15 godina
neaktivan
Bios prepakovat

ok hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice