Acer Apire One D250-1Bk problem

poruka: 12
|
čitano: 2.807
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

problem je s netbookom iz naslova

to je inace sestrin netbook i nije me zanimalo kad je kukala da nista ne radi, ali sad bi mi dobro dosao pa bi ga trebalo popraviti :D

laptop se normalno pali upise se pasword i kad se sve digne ne radi ni jedna tipka vec samo touchpad i ne radi ni mis ni tipkovnica kad pokusam prikljuciti

kad je kursor na desktopu izgleda normalno a kad se odveze na taskbar onda je pjescani sat.pustio sam ga na miru nekih 5-10 min i jos je taj pjescani sat kad se stavi kursor na taskbar

windowsi su xp home

pa jel onda netko zna kako rjesiti taj problem

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2010 14:50 (spaws).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sad sam u biosu sve vratio na default postavke i kad sam upisao sifru uspio sam uci u star meni al se upalio microsoft works i izbacilo me iz start menija i sad je opet sve zblokirano a na desktopu je mali prozor gdje pise microsoft works

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj upotrijebiti mis i tipkovnice sa USB inputom, ako nezeli dobro bi doslo da reinstaliras Windowse...

[url=http://"http://www.mybannermaker.com/link.php?nurl=http%3A%2F%2Fbelisce-gaming.ucoz.com%2F"][img width=400 height=49]http://img3.imageshack.us/img3/8711/mybanner4a32b4bfe5e10.pn

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

pokusao sam vec ovo s misem i tipkovnicom a reinstalirat windowse ne mogu posto su  vec bili instalirani na netbook

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Acer Apire One D250-1Bk problem

Moj AAO ima skrivenu particiju na kojoj je instalacija Windowsa. Probaj ALT+F10 kod bootanja i vidi hoce li se pokrenuti system restore ili ti je i to u banani i/ili baci oko na manual koji je dosao s netbookom, tamo bi ti trebalo pisati ako postoji takva opcija.

15 godina
neaktivan

Moraš napravit bootabilni USB i s njega instalirat i samo formatiraš, nebi trebalo biti problema...

zakon
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Dr.Ninja kaže...

Moj AAO ima skrivenu particiju na kojoj je instalacija Windowsa. Probaj ALT+F10 kod bootanja i vidi hoce li se pokrenuti system restore ili ti je i to u banani i/ili baci oko na manual koji je dosao s netbookom, tamo bi ti trebalo pisati ako postoji takva opcija.

eto sad recoveram

izabrao sam opciju da mi sve se spremi u datoteku backup a da se windowsi vrate na tvornicke postavke

prvo je bilo neko kopiranje i to je proslo za desetak minuta a sad se vec loadaju windowsi bar  20 min pa me zanima jel to normalno

bila je napomena da ce taj proces uzet dosta energije pa je preporucljivo da se netbook prikljuci na struju pa valjda je normalno

15 godina
neaktivan
spaws kaže...

eto sad recoveram

izabrao sam opciju da mi sve se spremi u datoteku backup a da se windowsi vrate na tvornicke postavke

prvo je bilo neko kopiranje i to je proslo za desetak minuta a sad se vec loadaju windowsi bar  20 min pa me zanima jel to normalno

bila je napomena da ce taj proces uzet dosta energije pa je preporucljivo da se netbook prikljuci na struju pa valjda je normalno

Pokupi sve sto se da pokupit od bitnih ti podataka na neki vanjski disk i odaberi onu drugu opciju koja ce sve pocistit. Prije nego vratis podatke nazad provjeri da nema kakvih virusa i sl. medju njima.

Jedno pol ure do 45 minuta mi se cini normalno vrijeme, ali sad vec i sam vidis rezultat :)

16 godina
neaktivan

isao sam bio na opciju da sacuva podatke i da vrati sve na staro posto ne mogu spremit sve vazne podatke jer cim se upali sve se zablokira

uglavnom sinoc od 10 mi se dizu windowsi i jos se nisu

jel to znaci da onda nista od toga

i jos jedno pitanje

ako izaberem opciju da brise sve s c particije jel to znaci da gubim windowse ili cu ih imat opet

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skini Ubuntu i napravi bootabilni USB s ovim programom LINK   Kad uđeš u njega prebaci sve potrebne podatke na vanjski disk. Nakon toga slobdno napravi reinstall Namigiva 

zakon
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
spaws kaže...

isao sam bio na opciju da sacuva podatke i da vrati sve na staro posto ne mogu spremit sve vazne podatke jer cim se upali sve se zablokira

uglavnom sinoc od 10 mi se dizu windowsi i jos se nisu

jel to znaci da onda nista od toga

i jos jedno pitanje

ako izaberem opciju da brise sve s c particije jel to znaci da gubim windowse ili cu ih imat opet

Definitivno nista od toga. Instalacija ostaje na skrivenoj particiji, C se brise i instaliraju se windowsi. Ako ti ni to ne prodje, znaci da je i skrivena particija u banani i/ili problem mozda nije samo softwareske prirode.

Sto se tice spremanja podataka, ideja sa Ubuntuom nije uopce losa, samo pripazi kasnije da ti podaci ne naprave isto sranje koje imas sad.

16 godina
neaktivan

evo sve je izbrisano s c particije, instalirali su se windowsi i sad se instaliraju driveri pa je pretpostavljam sve u redu

hvala svima na pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice