Trebao bi pomoć oko odašiljanja-primanja wirreles signal. Prijatelj i ja smo udaljenji zračne udaljenosti cc 4,5 km. Kakav odašiljač, kakva antena bi nam trebala da postignemo signal na drugoj lokaciji udaljenoj 4,5 km od odašiljača? Prijedlozi? Cijena i ne igra neku ulogu. Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trebao bi pomoć oko odašiljanja-primanja wirreles signal. Prijatelj i ja smo udaljenji zračne udaljenosti cc 4,5 km. Kakav odašiljač, kakva antena bi nam trebala da postignemo signal na drugoj lokaciji udaljenoj 4,5 km od odašiljača? Prijedlozi? Cijena i ne igra neku ulogu. Hvala.
jedan mora uzeti Wireless grid antenu za primanje signala a drugi za slanje, mislim da je nebitno u koga ce koja biti, moglo bi sa dvije grid antene za primanje ali mislim da ne bi moglo dobaciti toliku udaljenost, ako nemate nikakvih prepreka moglo bi sa jednom grid za primanje i jednom za slanje signala, ali ako ima prepreka tesko da je to izvedivo...
koliko decibela mora biti antena koja može hvatati signal na
3 km
24 dbl Grid antena najbolja za takve stvari :)
Treba ti ovakva antena
I trebaš imati prilično jak odašiljač na routeru! Dakle i na drugoj strani mora biti kvalitetno odašiljanje signala!
Čuo sam da su AirLive routeri jako dobri.. raspitaj se.. recimo ovakav ili sličan bi ti trebao
Ako nema puno prepreka možeš imati kvalitetan signal no ako su tu (šuma, kuće, reljef) jako teško.. ili nikako...
ŽELIO BI SE BEŽIČNO SPOJITI NA INTERNET NA UDALJENOSTI OD 2km DO SVOJEGA UREDA. DA LI JE TO MOGUĆE I AKO JE, ŠTO MORAM NAPRAVITI DA BI POSTOJALA VEZA? NA TOJ UDALJENOSTI NEMA PUNO KUĆA NITI ŠUMA.
ŽELIO BI SE BEŽIČNO SPOJITI NA INTERNET NA UDALJENOSTI OD 2km DO SVOJEGA UREDA. DA LI JE TO MOGUĆE I AKO JE, ŠTO MORAM NAPRAVITI DA BI POSTOJALA VEZA? NA TOJ UDALJENOSTI NEMA TAKO PUNO KUĆA NITI ŠUMA.
Kolko je to tebi puno/malo?? Inače na tu udaljenost nesmiješ imati nikakvih prepreka, tj. bez jednog drvca ili kućice. Ako imaš čistinu i vidiš svoj ured/zgradu onda ova antena iznad tvojeg posta pa neki AP ili još bolje airGrid M pa drito u komp preko LAN-a
KAKVA ANTENA MORA BITI AKO JE UDALJENOST 2km I NEMA ŠUMA I PUNO ZGRADA?
Šanse su minimalne, a da signal i veza budu stabilni. Možda čak neće ni lovit