Pregled promjena dinamične IP adrese

poruka: 4
|
čitano: 5.325
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pregled datuma promjene dinamične IP adrese

Kao što naslov kaže, gdje/kako se može vidjeti zadnji datum promjene IP adrese, budući da imam dinamičnu? Prije dosta vremena sam u command promptu uspio to provjeriti, ali sam sada izgubljen...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pregled datuma promjene dinamične IP adrese

To si mogao vidjeti samo ako ti je modem radio u bridge modu i ako si internet konekciju ostvarivao putem PPPoE servisa operacijskog sustava. Kada je T-Com tek počeo širiti ADSL po hrvatskoj modemi su po defaultu bili konfigurirani za takav rad, dobar dio ih i nije podržavao routerski način rada (samim time nisi mogao ni spojiti više računala na jedan modem).

Danas gotovo svima modemi rade kao routeri što znači da računala unutar mreže imaju svoje lokalne ip adrese i nemaju nikakve veze sa vanjskom adresom koju je router dobio od ISP-a. Samim time kada se modemova vanjska IP adresa promijeni (uglavnom najmanje jednom u 24 sata), računala u mreži ne dobivaju nikakvu obavijest o tome.

Kada se ulogiraš u modem on će ti pokazati koliko trenutna konekcija već traje, pa samim time možeš izračunati kada je poslijednji puta pukla veza i došlo do promijene IP adrese.

Primjer na mom siemensu sx763:

Kao što možeš vidjeti pokazuje da trenutna veza traje već 9 sati i 3 minute, što znači da je prije toliko vremena posljednji puta pukla veza i dodjeljena nova IP adresa.

T-Com je isto imao na svojim stranicama ispis spajanja (datum, vrijeme, ip adresa, trajanje veze), ali otkako su se prebacili na "moj telekom portal" nisam bio na tim stranicama pa ne znam nude li i dalje ispis spajanja.

What Andy giveth, Bill taketh away.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 17:15 (rustweaver).
13 godina

dada, nude na moj.hrvatskitelekom.hr portalu i cini mi se unazad 5 mjeseci možeš vidjet ispis spajanja sa pripadajucim ip adresama.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Imam BNET tako da nije vezano uz to, znam da sam mogao vidjeti prije 2,3 godine, velim, ali se stvarno ne sjećam kako. Ali ako okvirno toliko često mijenjaju adresu, ok, to mi je dovoljno, thx :)

EDIT: Kada se ode desni klik na ikonu wireless veze, Wireless Network Connection Status, i onda Details, vide se Lease Obtained i Lease Expires datumi, 7 dana razlike između njih. Pretpostavljam da je to to...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 9:54 (evuki).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice