Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.684.762
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
jacob kaže...

Profići, jel ovo sve unutar parametara za 350m zracne udaljenosti od DSLAM-a?

i da'l bi interleave mogao ic dolje, i da'l bi to pomoglo pingu?

dosad je bio 20/2 + iptvhd, prebaceno na 50 downlink + iptvsd, pa koliko prodje - prodje... samo treba par dana dok zavedu rikvest.

Za 350m od centrale bi trebao moc i 50 i hdtv. Sad koliko tu zice ima, vjerojatno malo vise. Po prikazanom 50+iptv bi trebalo stimat, mozda cak i hd tv treba vidjet hoce ti drzat s nizom marginom, al izgleda fino.

hajduk1962 kaže...

Može li ovo na 40mbps.Imam dva max tv na ovome.

Actual Rate (Up/Down) 3588/41471 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 3588/44080 kbps

Nema tu mjesta vise za povecanja, ako ne skidas maxtvove. Eventualno ako se moze popravit stanje parice ako si blize ili tako slicno, al po trenutnom ne.

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Evo jedno općenito pitanje, valjda odgovara u ovu temu.

Ja sam jedan od onih s udaljenijom lokacijom (1105 metara od centrale pokazuje njihov sistem) i jednostavno nemam tehničkih mogućnosti za brzinu veću od 10/0,64.

Što ja slijedeće mogu očekivati i u kojem vremenskom roku?

Koja je slijedeća tehnologija koja bi nama udaljenijima mogla ponuditi brzine tipa 100/20?

Optika za 20 godina?

Naravno, imamo 4G - ali ne postoji flat paket (ja koristim svaki dan opciju "Internet Dan" + "4G Opcija", ali stvarno mi se bljuje kad svaki dan moram poslati pet poruka i to me izađe preko 400kn mjesečno).

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...

Ja sam jedan od onih s udaljenijom lokacijom (1105 metara od centrale pokazuje njihov sistem) i jednostavno nemam tehničkih mogućnosti za brzinu veću od 10/0,64.

Koja je slijedeća tehnologija koja bi nama udaljenijima mogla ponuditi brzine tipa 100/20?

Optika za 20 godina?

Naravno, imamo 4G - ali ne postoji flat paket (ja koristim svaki dan opciju "Internet Dan" + "4G Opcija", ali stvarno mi se bljuje kad svaki dan moram poslati pet poruka i to me izađe preko 400kn mjesečno).

Na 1000m se da turbo 30 poriktat ako parica nije u lošem stanju i nemaš maxtv. Ili je degradirala, ili nema kapaciteta na VDSL karticama. Jesi li već stavio mjerenja na forum?

16 godina
wAlpha kaže...
Vkm996 kaže...

Optika za 20 godina?

Na 1000m se da turbo 30 poriktat ako parica nije u lošem stanju i nemaš maxtv. Ili je degradirala, ili nema kapaciteta na VDSL karticama. Jesi li već stavio mjerenja na forum?

Jesam jesam. Nije baš u najboljem stanju. http://i.imgur.com/jiCoynR.png

Zato me i zanima čemu se ja slijedećem mogu radovati kada mi VDSL očito nije dostupan, a i u slučaju da mi bude dostupan, imat ću 20/2 - što je opet banana.

9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

sandokan111 bio si u pravu, nakon poziva SZK situacija je sad ova na slikama.

jest malo niza margina, ali trebalo bi drzati...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 12:35 (jacob).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Bok svima!

Imam vip 50/7.5 vdsl i razmišljam se o većoj brzini, optika od t-coma nije dostupna, vip ima najveći paket 120/15 ali ne znam da li je to ponuda preko parice ili (bnet) kabela

Inače vip stvarno isporučuje 50/7.5 i vidio sam u ovoj temi da svi pokazuju slike iz modema, da se preko njih može ustanoviti koliko je parica dobra. Koliko sam usporedio moja parica je iznenađujuće dobra pa me zanima koliki je stvarni maksimum parice preko vdsl-a? Da li se može postići teoretski maksimum koji pokazuje modem?

Razlika u cijeni između 50 i 120 je velika i ne bi želio da plaćam 120 a primam malo preko 50 ako je to neki generalni limit parica i vdsl-a

0 0 hvala 0
11 godina

@fornax na screenu ti lijepo prikazano sav info. Prema ovom maksimum bi mogao imati cca 125/50mbit ak se nisam preracunal :D Iako malo cudno izgleda jer ti i sad vec upstream 16, znaci jedno 12 mora ostati. Imas neki HD iptv jos uz net? Jer ak daju samo 7.5 a 16 je pusteno, tu nekaj ni vredu. 

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 16:16 (srcipesak).
17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Rate (Up/Down) 395/5160 kbps
Noise Margin (Up/Down) 6.4/12.1 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 30.1/27.2 dB
Output Power (Up/Down) 11.8/11 dBm
Data Path (Up/Down) Fast/Fast
Max Rate(Up/Down) 404/15580 kbps
Interleave depth 0
Annex Type AnnexB
CRC errors 38

Isplati li mi se uzeti maksimalnu bezinu parice? Trenutno imam 4mbit. Ne znam koliki bi mogao biti maksimum.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Zna li se kakva je dinamika postavljanja T-comovih mini DSLAM-ova? Recimo za rubne dijelove Zagreba, radi skraćivanja dužine parice. Postoje li nekakvi planovi za to?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...
wAlpha kaže...
Vkm996 kaže...

Optika za 20 godina?

Jesam jesam. Nije baš u najboljem stanju. http://i.imgur.com/jiCoynR.png

Zato me i zanima čemu se ja slijedećem mogu radovati kada mi VDSL očito nije dostupan, a i u slučaju da mi bude dostupan, imat ću 20/2 - što je opet banana.

Nazovi 08009000, tech. podrška, zatraži preseljenje na VDSL, ako postoji slobodno mjesto kroz 48h ćeš dobiti 10mbit profil na VDSL-u i onda ponovno pogledaj attainable rate i postaj rezultate ovdje. Trebao bi nešto skočiti. Dakle bitno je da ti podnesu zahtjev za preseljenjem na vdsl uz zadržavanje postojeće brzine, a ne zahtjev za većom brzinom. Budi spreman zvati više puta, ako možeš zovi kasnije navečer kada rade samostalniji/iskusniji agenti.

Nakon toga probaj eliminirati uzrok tolike atenuacije, provjeri kućnu instalaciju, prvenstveno spojeve. Ako je doma sve u redu, probaj preko prigovora srediti da ti pogledaju paricu ili direktno preko tehničara ako će te zvati da je odradio swap na vdsl, spomeni da si spreman participirati da ju zamjene. U svakom slučaju, 20 je duplo više nego 10. :)

Silvonis kaže...

Rate (Up/Down) 395/5160 kbps
Noise Margin (Up/Down) 6.4/12.1 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 30.1/27.2 dB
Output Power (Up/Down) 11.8/11 dBm
Data Path (Up/Down) Fast/Fast
Max Rate(Up/Down) 404/15580 kbps
Interleave depth 0
Annex Type AnnexB
CRC errors 38

Isplati li mi se uzeti maksimalnu bezinu parice? Trenutno imam 4mbit. Ne znam koliki bi mogao biti maksimum.

Ovo je INTERNET 4/512 + VoIP? Piše ti procjenjeni maksimum, 15.58mbit.

LukaSnow kaže...

Zna li se kakva je dinamika postavljanja T-comovih mini DSLAM-ova? Recimo za rubne dijelove Zagreba, radi skraćivanja dužine parice. Postoje li nekakvi planovi za to?

Postoje planovi, ali nisu dostupni javnosti, kod mene u Španskom, dakle zapadni dio, su postavili jedan prije par tjedana, par postova ranije je netko naveo da su i u Heinzlovoj, tako da izgleda da se ipak radi.

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

A da mi napravimo jednu temu gdje će ljudi uslikat taj ormarić, postat na forum s adresom približnom tako da napravimo lijepo jednu custom kartu na Google kartama?

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
LukaSnow kaže...

Neki dan sam biciklirao rutom Gajnice-Jarun i uočio dvije Tcom mini-centrale u Gajnicama i jednu na Jarunu kojih tamo nije bilo prije mjesec dana.

Razlikuju se od Vipovih po tome što imaju sive kvake. Vipove imaju crne.

Bilo bi divno da netko od Tcom forumskih insidera objavi plan izgradnje.

10 godina
Ovo sto jozobozo kaze nije losa ideja. Tako bi barem imali uvid kako se sire i gdje.

0 0 hvala 0
13 godina
froxie24 kaže...
Ovo sto jozobozo kaze nije losa ideja. Tako bi barem imali uvid kako se sire i gdje.

Ovdje sigurno ima ljudi koji mogu doći do stvarne karte s tim podacima...

Samo je to previše posla i možda poslovna tajna, pa nitko nije lud da se javi :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
10 godina
fornax kaže...

Bok svima!

Imam vip 50/7.5 vdsl i razmišljam se o većoj brzini, optika od t-coma nije dostupna, vip ima najveći paket 120/15 ali ne znam da li je to ponuda preko parice ili (bnet) kabela

Inače vip stvarno isporučuje 50/7.5 i vidio sam u ovoj temi da svi pokazuju slike iz modema, da se preko njih može ustanoviti koliko je parica dobra. Koliko sam usporedio moja parica je iznenađujuće dobra pa me zanima koliki je stvarni maksimum parice preko vdsl-a? Da li se može postići teoretski maksimum koji pokazuje modem?

Razlika u cijeni između 50 i 120 je velika i ne bi želio da plaćam 120 a primam malo preko 50 ako je to neki generalni limit parica i vdsl-a

Moram priznat da bolju paricu nisam vidio. Atenuacija ti je 1.6 po vdslu. To su te direktno spojili na neki opticki ormaric u podrumu ili sta? Nekako mislim da je tih 120 po kabelu ne parici njima u cjeniku, iako bi ti po ovom to mogao furat i po parici. Nema "generalnog limita parica", samo je za ove velike brzine bitno da si jako blizu, a ti izgleda da sjedis na optici, mozda bi optika i bila dostupna :P

Silvonis kaže...

Ovisi o cijeni i koliko ti znaci. Max ti prikazuje 15, po vdslu ce bit slicno toliko samo sto profili imaju vece iskoristivosti pa mozda jos mrvu vece. Pa ti sad vidi koliko ti se cjenovno isplati, po adslu ce te vejrojatno stavit na 10.

10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, evo da još jednom pitam, pošto prošli put nisam dobio dogovor, da li je normalno što mi je actual download rate toliko veći od attainable rate-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Trenutno na 30/5. Oce li moc 50/10?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Raoul kaže...

Pozdrav, evo da još jednom pitam, pošto prošli put nisam dobio dogovor, da li je normalno što mi je actual download rate toliko veći od attainable rate-a.

Najvjerovatnije nešto krivo prikazuje, snr je ekstremno nizak, ali ako drži sync. ne brini.

Tehpowa kaže...

Trenutno na 30/5. Oce li moc 50/10?

Da.

17 godina

raul, attainable ti je krivo prikazan, riječ je o teorijski najvišoj brzini koja je na tom routeru krivo prikazana. Brzina koju imaš je maksimalna.

Tehpowa Trebalo bi, iako sada ako imaš 12db marginu na DL, možda prije 40 ili 50 no svakako probaj, cijena je ista da li 10 ili 50mbps imao

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo, na želju više forumaša napravio sam kartu s centralama i mini DSLAMovima za koje ja znam i vidio sam ih. Molim sve forumaše koji vide Mini DSLAM , da nabace jednu sliku, zalijepe u TEMU, daju koja je to adresa ili nabace slikicu s pribadačom na karti tako da dodam na kartu. Lijepi pozdrav i hvala!

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Može info, pošto ja to ne kontam u cjelosti.  Inače imam Iskon vdls, VIP kabel i sada ovo je moj treći priključak od Tcoma...

Poslali su novi ZTE931 i sami digli brzinu na vdsl 20/2.

Radi sve u redu...net + maxtv + nekim čudom telefon i dalje u spliteru, nije voip.

Zašto je u startu postavljen profil 17a? Što bi se dogodilo kad bi sa ovim istim uslugama prešao na 8b?  Čisto me informativno zanima...jer koliko shvaćam 17a je za najviše brzine, bližim korisnicima centrali...ja sam na nekih cca750m.

I jeli ovo napuhano ili zabrinjavajuće za Line Att. 24,5db..ili to ok diše do 40Mbita?

Općenito...što vam se čini od slike..mučos grasias!!

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
McSimon kaže...

Nekidan sam kontaktirao T-comovce radi povećanja brzine, rekli su mi da sa 4 mogu max. na 10. Aktivirali odma isti dan. Nisam se nikad prije zamarao sa postavkama u routeru, ali evo slikao sam i jel se može odokativno procijenit da li bi mogla još veća brzina ići? 

Update:

Isplati se biti uporan, evo trenutne brzine nakon šta sam dobio ZTE router

Podaci sa starog routera Podaci sa starog routera
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 17:53 (McSimon).
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

I onda se čudimo kako su nekima margine niske kao da žive u centrali... :D 

Pa kad neki stvarno i žive tik pokraj centrale. 

http://i.imgur.com/WonHhCF.jpg

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Osim sto niska margina nema veze s zivotom u centrali.... :)

0 0 hvala 0
10 godina
Pa nema, ali ima veze sa duljinom petlje i smetnjama unutar iste.

A ovdje nije nuzno da bas parica ide drito sa kuce na centralu no moguc je slucaj a kao drugo mjesto je aa malim brojem korisnika spojenih na centralu. A maniji broj = manje smetnji.
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Moze li ko reci kakva je kvaliteta ove veze?!? Nedavno mi je zamjenjen ruter i smanjena brzina kako bi linija bila stabilnija?!? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 9:53 (Koni023).

0 0 hvala 0
15 godina
Koni023 kaže...

Moze li ko reci kakva je kvaliteta ove veze?!? Nedavno mi je zamjenjen ruter i smanjena brzina kako bi linija bila stabilnija?!? 

nikakva, ovo je maksimum na žalost

nemam za potpis
10 godina
froxie24 kaže...
Pa nema, ali ima veze sa duljinom petlje i smetnjama unutar iste

Da al nemozes po margini procjenit duljinu petlje pa manja margina -> kraca petlja. Krace petlje imaju manje oscilacije, al ima i duljih petlji koje rade na manjim marginama.

Koni023 kaže...

Moze li ko reci kakva je kvaliteta ove veze?!?

Losa :(. Daleko si, a i za tu daljinu ne izgleda nesto bajno. Ako su ti smanjivali brzinu, kolika je onda margina bila prije ako je sad nakon smanjenja i povecanja stabilnosti na 6.

10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Evo mene, 3 tjedna, 5 agenta SZK i jednog terenskog tehničara kasnije, natrag.

Dakle, kratki podsjetnik za sve kojima se ne da listati 3 stranice unatrag...2 max tv-a, HD kanali trzaju ako su oba stb-a upaljena. Bio na Turbo30 opciji pa su mi rekli da nema dovoljna propusnost na liniji da rade oba stb-a u HD + 30Mbita DSL. Bilo je 44 actual i 54 attainable.

Nakon toga je terenski rekao da probam smanjiti DSL na 20Mbita. Niti to nije pomoglo, jer je actual download rate na ruteru pao automatski za tih 10Mbita, ali se istovremeno attainable download rate povećao sa 54 na 63,5Mbit.

Nakon toga je četvrti agent predložio da eksperimentalno DSL dignemo na 40 Mbita (Turbo 40 opcija), jer bi to možda "očistilo" problem te da i njemu nije jasno zašto MaxTv ne preuzima dostupni bandwith kad se pale HD kanali. Pa smo jučer digli na 40Mbita DSL i prošlo je bez problema, ali HD kanali i dalje ne rade kad su oba stb-a upaljena. Sad zove opet, pričam peti puta cijelu priču i sad su prijavili kvar na liniji pa budemo vidli.

Inače podaci sa rutera su trenutno

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Linija je tebi u redu, treba ti netko pogeldat kako ti je to slozeno jer po opisanom kad vuku 2 maxtva-a hd nema po tom vlanu slozeno dovoljno brzine. Kao da je rezervirano 8mbita a njemu za 2 hda treba 16. Ili nisu to dobro nastimali, ili ih QoS zeza ili nesto al nema to veze s linijom, linija je u redu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 18:06 (sandokan111).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice