Bnet - iskustva općenito ?
- poruka: 4.148
- |
- čitano: 1.756.029
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Otkad su promijenili modem,stanje se stabiliziralo...
Samo da pitam jesi ti na Sprinternet akciji?
Da,uzeo sam 3d prije 5 mjeseci.
bnet je odlican .. koristim ga 3 god vec! Najvise me obraduje kad nam povecaju brzine za đaba :)
Inače hostam servere za igre (npr haxball.com) i uvijek ljudi imaju najmanji ping kod mene , nego npr kod t-com-a ili iskona...
Nikad nisam imao nekih problema , uvijek imam mal ping u igrama itd itd što se toga tiče...
Šteta što nemaju optiku!
cool story bro...
Evo već od jučer imam problema sa telefonom. Kada sa mobitela nazovem, na mobitelu je sve normalno kao da telefon zvoni, al on ne zvoni. Internet normalno radi.
I u b-netu sve što su mi rekli je da restartam modem, i ako njihov serviser izađe na teren da je cijena 150 kn . Sad me zanima što mislite da li je do telefona, ili do B-neta?
EDIT: Problem sređen.
I sta je bilo? Napisi rijesenje, mozda pomognes i drugima :)
Nego da vas priupitam, je li tko uspio podesiti 'kupovni' wireless na bnetu?
Naime obisao sam pola grada i nitko mi ni u jednoj trgovini nezeli prodati router (kada im kazem daje za bnet) koji bi ja koristio na bnetu, navodno imaju neke zeznute protokole bla bla bla i ovi standardni routeri nece da rade na bnetu nego se mora kupit bas bnetov router kod bneta. Kod njih router dodje oko 500kn cini mi se a mislio sam da prodjem jeftinije i kupim nekakvi jeftiniji ili da nabavim polovni od nekog. Ima li tko upucen u ovu tematiku?
Nego da vas priupitam, je li tko uspio podesiti 'kupovni' wireless na bnetu?
Naime obisao sam pola grada i nitko mi ni u jednoj trgovini nezeli prodati router (kada im kazem daje za bnet) koji bi ja koristio na bnetu, navodno imaju neke zeznute protokole bla bla bla i ovi standardni routeri nece da rade na bnetu nego se mora kupit bas bnetov router kod bneta. Kod njih router dodje oko 500kn cini mi se a mislio sam da prodjem jeftinije i kupim nekakvi jeftiniji ili da nabavim polovni od nekog. Ima li tko upucen u ovu tematiku?
Bilo je izgleda do routera, tj. do utora iza na routeru. Ima 2 utora za telefon, i u ovom jednom u kojem je bilo već priključeno nije radilo, i probao sam u drugi ubacit kabel i radi.
A ja se zezao sa telefonima, misleći da je u mom problem.
ekipa imam jedno pitanje
ovako, prvo sam uzeo samo net bez ugovorne obveze, platio i sve ok.
Nakon toga prebacio se na 2D (net + tv) i kao bez ugovorne obveze ali mi nisu naplatili ondasnjih 500kn nego saznam sad da mi je upravo isteklo 18mjeseci ugovorne obveze.
Ok, malo me to iznenadilo al ok isteklo je pa nije problem, sad sam bez ugovora,selim ga u drugi stan (vele da s tim ne potpisujem nikakav novi ugovor, samo sam potpisa zahtjev za preseljenje,valjda me nece zafrknuti?).
Moje pitanje je, kako sam cijelo vrijeme plaćao iznajmljivanje njihovog routera, da li je on nakon isticanja ugovorne obveze sad u mom vlasništvu (mislim da tcom ima takvu shemu, kao nakon 2 godine router je tvoj)? da li to pise negdje u njihovom pravilniku?
ako da, da li sam obvezan plaćati mjesečni najam routera?
hvala
Bnet vikend ljepota (pola linkova ne radi)
tebi je, kolega, još i dobro. meni je download upola manji.ništa nemogu.
Godinama san korisnik b-neta i nisan ima problema sve do zadnjih pola godine kad je veza stvarno katastrofalna.
EDIT-ajde da malo objasnin
U jutarnjim satima brzina je "DOBRA" a to je 7-8Mbps od nekadašnjih 12Mbps.Kroz poslijepodne taj broj se prepolovi i bude nekih 4Mbps a navečer, kad je najveći broj korisnika doma za kompom bude bijednih, sramotnih 1-3 MBps. Najgore od svega je epski ping od kojih 170ms. Upload je cili dan isti, oko 1Mbps.
Navečer pola linkova stvarno ne radi i stranice se krivo loadaju. Youtube je praktički neupotrebljiv.
Nazovete li tehničku podršku reći će vam da pričekate da provjere stanje.Nakon par sekunda kod njih je sve u redu, problem je u vašem računalu (je,ČUČEMOSE).
Ide par slika stanja u 16:45 SA UPALJENIM SAMO SPEEDTEST tabom i poslije samo PINGTEST tabom, bez ikakvih programa u pozadini.
Na pingtest.net koji put bude i malen postotak na "packet loss", a opis veze je: "GRADE D: Concerning.Most online applications will not perform well but should function in some capacity." lol
http://www.speedtest.net/result/1755649369.png
http://www.pingtest.net/result/56254894.png
idemo u europu sa najskupljim internetom a najlošije kvalitete.
NAŽALOST,BNET NEMOGU NIKOME PREPORUČIT.
isto kao i meni u splitu ,na moje zalbe i dokaze sa speedtestom,nista samo su rekli da im treba doci nova oprema i da se strpim,,,,a da ja placam pola preplate a ne cilu ??bi li me tuzili??
Dali je bnet povecao brzine ili je ovo neka greška?
Do kraja godine postupno po kvartovima dižu brzinu sa 8 na 12 Mbps.
Ja svaki dan čekam i provjeravam kad će mi dignuti brzinu na 12Mbps, kad danas jedva imam 1-2 Mbps.
Zovem SZK i pitam u čemu je problem, a oni kažu da sam prekrdašio sa prometom (za 3D korisnike u downloadu je limit 320GB - fair use).
O tome me nitko nije obavijestio, a nisam ni vidio takvo ograničenje u Ugovoru (ili je možda negdje pisalo sitnim slovima pa sam previdio).
Evo opet krajem travnja su mi uletili sa ograničenjem prometa (fair use).
Da li mogu kako provjeriti koliko sam potrošio ukupno prometa surfanje, online igre, utorrent itd., po danu, tjednu, mjesecu?
Tako da mogu pripaziti na promet, da mi opet pred kraj mjeseca ne uleti novo ograničenje.
Kak uspijete ubit 320 GB? :)
Da li mogu kako provjeriti koliko sam potrošio ukupno prometa surfanje, online igre, utorrent itd., po danu, tjednu, mjesecu?
Tako da mogu pripaziti na promet, da mi opet pred kraj mjeseca ne uleti novo ograničenje.
Ako imaš win7 predlažem ti google desktop gadget: u tražilici gadgeta samo upiši 'laptop check'.
Nije bitno što je za laptope, odlično radi i na desktopima i meni poprilično precizno pokazuje koliki je ukupni promet.
Kak uspijete ubit 320 GB? :)
Ma kako ne koristim Seed box, onda koristim priliku kad je na nekom tracker-u (a koristim više njih)
Free leech, da popravim ratio na tim tracker-ima.
totalno sam nezadovoljan sa b-netom,pisem kukam zovem ih ,al brzina je u normalno vrijeme od 18 do 23 00 oko 2-3mbps ,a tek oko 5 ujutro dodje do onih reklamnih 10 mbsp,,,moram promjeniti bioritam da bi uzivao u pogodnostima koje bnet pruza.
jedva cekam da istekne ugovor da ih ne tuzim da odem .......jer su smece
totalno sam nezadovoljan sa b-netom,pisem kukam zovem ih ,al brzina je u normalno vrijeme od 18 do 23 00 oko 2-3mbps ,a tek oko 5 ujutro dodje do onih reklamnih 10 mbsp,,,moram promjeniti bioritam da bi uzivao u pogodnostima koje bnet pruza.
jedva cekam da istekne ugovor da ih ne tuzim da odem .......jer su smece
Je si li siguran da i ti nisi zagrizao u Fair use klauzulu (skinuo si više od 320 GB, za upload nisam zapamtio
koliki je limit kad sam razgovarao sa Bnet-ovim SZK-om), pa ti smanje brzinu od 18-24h na 2 Mbps, jer to mi točno na to miriše/smrdi?
Ako ti se to smanjenje brzine javlja uvijek krajem mjeseca, onda u tom grmu leži zec - Fair use klauzula.
Meni tu u ZG je uvijek preko 11 Mbps, čak i vikendom/na večer preko 10.
Evo malo pljuvanja po B-netu..
Veselio sam se sto uskoro necu morati vise biti na onom glupom t-comu..jer su poceli provlacit b-net kroz moju ulicu..
Da bi nakon par mjeseci kopanja samo jedne strane ulice, one preko puta mene, ja pitao, a kad mislite kroz ovu stranu provuci?
Kazu, nije nam to trenutno u planu, u biti oni su kroz ulicu provukli kabel do jednog naselja gdje ima nekoliko zgrada i novih kuca, da njih opskrbe.
Pa vi recite jel to fer, ovi preko se svi vec prikopcali, a nas ko j*be..
Evo nas su danas spojili na novu mrezu jer smo mi sa recimo"prave strane ulice" i sad sam u nedoumici jer vidim dosta ljudi da je ne zadovoljno njihovim uslugama. Ima li tko iz Osijeka recimo Sjenjak ili Vatrogasna ulica iz prve ruke reci kako su zadovoljni. Zelim se maknuti od t-com ali ako su ovi jos gori onda po starom:)...hvala
Ajde malo dobrih riječi za B-net, korisnik duži niz godina, vrlo zadovoljan, nikad problema nisam imao s njima, jednom je majstor dok je lift popravljao sredio kablove, al su dečki došli u roku 2-3 sata sanirat kvar. Brzina konstanta, od 12/1,25 ja imam 11,68 do 11,78 download, a upload 1,20 do 1,23. telka i telefon isto 5+ evo malo dokaza, pošto se ljudi žale u večernjim satima da ima problema, inače u mojoj zgradi, koja je poveća, skoro svi imaju B-net, tj oko 80% stanara 11.71/1.20 mbps
Evo nas su danas spojili na novu mrezu jer smo mi sa recimo"prave strane ulice" i sad sam u nedoumici jer vidim dosta ljudi da je ne zadovoljno njihovim uslugama. Ima li tko iz Osijeka recimo Sjenjak ili Vatrogasna ulica iz prve ruke reci kako su zadovoljni. Zelim se maknuti od t-com ali ako su ovi jos gori onda po starom:)...hvala
Bok susjed. Meni B net ukopčao 10. svibnja internet, sad sam mjerio "speed test-om" PING 53 ms, DOWNLOAD 10,50 Mbps, UPLOAD 1,13 Mbps.
Realno, brzina DOWNLOADA 145 KB/sec. To je drek na žigici... Prije cca pol sata (18 h) je bilo realno 1,3-1,4 MB/s.
p.s. Ja sam parna strana Vatrogasne ulice. :)
EDIT: Taj visoki ping kvari brzinu? Ili što...?
B net dojmovi:
+ stabilna veza koja u 2.5 godine skoro nikad nije bila out of order.
+ download brzine od 1.3 MB/s
- pi*ka im se zgadila. Imam njihov stari Cisco ruter koji ne propušta promet od Media servera i nemreš ga konfigurirati da propušta, što znači da se možeš spojiti na TV, ping prolazi, ali media server promet NE. Odbijaju zamijeniti jer 'TV-i nisu njihova domena'. Ironično, sad ide akcija gdje spajaju do 3 TV-a na isti ruter. Koga da tužim? Je im ja ma...toliko me to ljuti da ću vjerojatno uzeti sad Amis iz inata...
Eto - do te epizode sa spajanjem TV-a...sve pozitivno...
Planiram uzet Bnet Mega 6 sljedeći mjesec, pa me zanima koliko često puca veza (ako uopće puca) i dal stvarno nekada ping zna skočit do 700-800 (igram lol pa je bitno :D)
Planiram uzet Bnet Mega 6 sljedeći mjesec, pa me zanima koliko često puca veza (ako uopće puca) i dal stvarno nekada ping zna skočit do 700-800 (igram lol pa je bitno :D)
ako možeš bilo koga drugog,išli su skroz u kuraz
Dobra je strana velika brzina, to jest, stvarno isporuče brzinu koju deklariraju.
Nije mi do sada nikada pukla veza.
Loša je strana kvaliteta veze.
Ipak, moći ćeš igrati LoL. Meni SC 2 ne šteka.
Al zar nije malo nepouzdano pingat server u Mostaru i onda packet loss pripisati Bnetu? Daj stavi constant ping na LoL server ili na neki hrv. server pa onda vidi koliki je. Nisam to nikad probao i bez uvrede Bosancima, ali stvarno mi se ne čini pinganje mostarskog servera kao pouzdan test...
Da li još netko zadanjih 2-3 dana ima problema sa praćenjem digitalne TV - dolazi mi do pucanja slike (kocke)?
Po mom mišljenju mislim da dolazi do pregrijavanja nekog od njihovih uređaja - cable modema, TV-box-a i TV on demand tj. videoteka.
Sva tri su dosta vruća na dodir, sad ne znam kako da ustanovim gdje je kvar ili je najbolje da zovem SZK?
Malo sam njuškao po b.netovoj stranici i naišao na zanimljivu tabelicu o prometu po paketima, kako sam stalno čitao da b.net spušta brzinu nakon 320gb čudno mi je bilo kako to da meni nikad ne spuste i evo odgovora...
Ja imam 26/1.25 2d paket i nakon 640gb šalju opomenu a tek na 800gb prometa spuštaju brzinu na 5/0.5
Ostatak pogledajte na slici ako još nekoga zanima
Pozdrav svima
ja sam uzeo prošle godine na akciji Bnetov priključak i mogu reći generalno da sam zadovoljan.
Akcija je bila ugovor na min 18 mjeseci, 16M brzina prvih godinu dana (inače standardno 8M) i 50% manji račun prva tri mjeseca, ako se dobro sjećam svega. Mislim da su oni nešto povećavali tu brzinu, ne pratim pa nisam siguran, možda netko zna više? E sad jedina zamjerka je ovaj CISCO router koji sam dobio, model Cisco EPC2425. To je neko kinesko smeće koje je valjda Cisco kupio i zaljepili su svoj logo gore i to prodaju pod Cisco. Jer ovo sa Ciscom veze nikakve nema. Instalirao sam nekakav program Xirrus Wi-Fi inspector i on pod Vendor pokazuje nekakav Pegatron. Uglavnom ili se pregrijava router ili meni iz nekog drugog razloga šteka wi-fi i stalno mi veza puca. 4 ili 5 puta moram refreshat u browseru da bi mi se stranica otvorila i tako non stop. Nekad znam 10ak puta dnevno restartat router jer mi se ne da čekat dok se učita nešto. Obzirom da se ne kužim u mreže, hardver i sl. nemam pojma šta da radim. Vidim da tu ima deseci faktora, pa bih htio znat od kud da krenem. Imam Win 7 Ultimate, na laptopu HP 4530s, sa integriranim Wi-Fi adapterom Atheros AR9285. Router je spomenuti Cisco EPC2425. Router je smješten u dnevnom boravku, iza televizora a računalo je u sobi. Između je zid i nema elektronike između, tipa frižider, i sl. Da li smeta taj TV možda, iako je ugašen većinu vremena? Što je sa Windowsima, da li smeta ako je veliko zauzeće RAMa, (otvoren gladni FireFox sa 10ak+ tabova, Visual Studio i možda Adobe Photoshop sve zajedno) jer tada isto mi zna raditi probleme. Ili ako je uključena neka igra tipa MS Flight Simulator sa dodatnim programima (ACARS, REX i sl.) koji šalju podatke o poziciji, parametre leta i sl., onda također moram 4-5 puta refreshat stranicu da bi se možda otvorila.
Pozdrav svima
sad te čeka borba sa bnetom u vezi pitanja do koga je problem,uživaj u bnetu