Ja sam prošlog mjeseca prešao na pincom iz Mostara i prezadovoljan sam. Malo je skupa antena (170km) al se isplati. Mjesečno plaćam 40km sa brzinom 3mbit. Eto, prošlog mjeseca sam skino oko 70Gb i kolko manje živaca potroši u odnosu na ht to je nevjerovatno. Napokon malo slobode pri surfanju :) .
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sad gledam promet jutros kad ono 1,7gb. Gledam od jučer nije se ništa pomaklo. Ht mi dodao ono što sam jučer učitiavao na danas. Tamo ostal oneiskorišteno 5GB, a ovdje mi oduzeo 1,7.
Ovo ti je škola...
Promet se obračunava nakon završetka PPPoE konekcije koja može trajati najviše 24h. Tvoja konekcija je završila 01.09. i promet je uredno obračunat za rujan.
Dakle, drugi put provjeri promet na kraju mjeseca i iskoristi ako ti je ostalo margine, ali obvezno resetiraj modem prije 01. u slijedećem mjesecu.
Ja sam prošlog mjeseca prešao na pincom iz Mostara i prezadovoljan sam. Malo je skupa antena (170km) al se isplati. Mjesečno plaćam 40km sa brzinom 3mbit. Eto, prošlog mjeseca sam skino oko 70Gb i kolko manje živaca potroši u odnosu na ht to je nevjerovatno. Napokon malo slobode pri surfanju :) .
Kakve su antene? Ja se ne sjecam nikakvih anteni, zivim u zgradi, sto je to
Ako si u zgradi u većem gradu možda ima zajednička antena, neznam, nisam siguran, ja živim u kući na selu tako da...
A može biti i da si blizu odašiljača pa je potreban samo wireless router.
Ako si u zgradi u većem gradu možda ima zajednička antena, neznam, nisam siguran, ja živim u kući na selu tako da...
A može biti i da si blizu odašiljača pa je potreban samo wireless router.
Ne vjerujem da moze uhvatitit sa wireless ruterom, jer su svi pincomovi odasiljaci na brdima oko mostara.
a antena on koju moras imati na krovu zgrade koja hvata signal, normalno ako koristis pincom bezicni internet.
Ne vjerujem da moze uhvatitit sa wireless ruterom, jer su svi pincomovi odasiljaci na brdima oko mostara.
a antena on koju moras imati na krovu zgrade koja hvata signal, normalno ako koristis pincom bezicni internet.
Ne mora značit da ne može. Ne znam di se nalaze odašiljači u Mostaru ali u Ljubuškom ima na jednoj zgradi jedan, a ta zgrada nije Bogu iza nogu već pokraj srednje škole gdje se nalaze i druge zgrade i kuće, tako da ja recimo iz škole mogu routerom signal uhvatit. To je samo primjer. Ima još odašiljača oko Ljubuškom ali neznam gdje se nalazej a ja primam signal sa te zgrade koja je ovdje kao primjer.
Ne mora značit da ne može. Ne znam di se nalaze odašiljači u Mostaru ali u Ljubuškom ima na jednoj zgradi jedan, a ta zgrada nije Bogu iza nogu već pokraj srednje škole gdje se nalaze i druge zgrade i kuće, tako da ja recimo iz škole mogu routerom signal uhvatit. To je samo primjer. Ima još odašiljača oko Ljubuškom ali neznam gdje se nalazej a ja primam signal sa te zgrade koja je ovdje kao primjer.
Manijače, odakle si to? Iz Ljubuškog?
Eto ti zemljaka :D
Koliko znam u mostaru ima samo na Ledari tu im je sjediste i tu imaju odasiljac, a ostali su na brdima okolo.
Manijače, odakle si to? Iz Ljubuškog?
Da
*ebem ovaj ht. Kad sam pročitao danny-evu temu odmah sam shvatio. Njaviša brzina flata je 3mbit i košta oko 600 kuna. Usto kao previše downloadaš oni ti još smanje brzinu znatno. Sad plaćam 230 kn 20gb za 8mbit brzinu. Usto ne nude nikakav iptv uz to.
Svi koji govorite da je t-com loš pogledajte ovo. T-com je raj za mene.
Naglašavam bez ikakvog iptv-a.
Sad čitam na t-com-ovoj stranici flat 160kn 4mbit. Jeftinije je od mog paketa.
ja u bihacu zivim i imam bezicni net od privatnika to je unimatrix doo pa lijepo za 25 km (oko 100 kuna) imam 20 gb a prijekoracenjem se smanjuje brzina u sitemu 2000 kb /sec je kad ne prodes poslije limita je sljedecih 20 gb 1000 kb sec i tako dalje a cesto povecavaju limit i to u novembru ide brzina na 3000 kb s a u januaru bi trebo se dici limit na 30 gb
Zanima me dali dolazi ikakav operater na područje livna....
netko
Zanima me dali dolazi ikakav operater na područje livna....
Dolazi! Riječ je o Global Internetu iz Novog Travnika koji već pokriva područje čitave središnje Bosne, Kupresa, a uskoro Livna i Tomislavgrada. Trenutno rade na postavljanju stupa na Ivoviku odakle će internetom pokriti Livno.
Točan rok ne znam, ali znam da bi vrlo skoro u Livnu HT mogao dobiti jakog konkurenta.
Koji su jadovi ovi u mtelu... vec dva dana me zeza net,otisao im je opticki kabal i to 2 puta u 2 dana(samo sto su ga prvi put napravili,on se opet pokvario)! evo sad je popravljeno valjda ce biti ok....
vidim da je global internet ima jako dobre pakete....zanima me kakav je kao operater jeli pouzdan...jel dolazi do pucanja veze...kakva je brzina...
Hvala
vidim da je global internet ima jako dobre pakete....zanima me kakav je kao operater jeli pouzdan...jel dolazi do pucanja veze...kakva je brzina...
Hvala
Imam Global Internet već skoro godinu dana i u tih godinu dana sam prezadovoljan. Brzina je u 99% vremena konstantna i često iznad deklarirane, a u onih 1% (obično u slučaju nekih vanjskih faktora... poteškoća s nadproviderom itd...) zna doći do blagih oscilacija.
Također, imaju vrlo aktivan forum gdje administratori na svako postavljeno pitanje odgovaraju jako brzo.
Što se tiče Livna, imam jednu novost... Čujem da su napokon dobili sve dozvole od strane vlasnika stupa na Ivoviku, općine i RAK-a pa postoji velika mogućnost da će pokriti Livno sredinom listopada.
Cro_blue svaka čst na ovim informaacijama....ako budeš imao ikakvih novositima oko puštanja signala postaj u ovu temu....
Hvala puno
Ima li ikakve vjesti o prodiranju drugih operatera u Grude?
Cro_blue, izgleda da Global internet neće još skoro na Livanjsko područje...
Cro_blue, izgleda da Global internet neće još skoro na Livanjsko područje...
Hehe... Nemaj brige. Global sigurno dolazi u Livno. Pošto moja tvrtka zajedno s njima radi na uspostavljanju tehničkih uvjeta, znam da bi sve to moglo skoro profunkcionirati.
Naravno, bit će im potrebno neko vrijeme da se prilagode novom tržištu, ali vjerujem da će sve to brzo i bezbolno proći.
Usput, kad već govorimo o Global Internetu, od 01. studenog 2010. na snagu stupa novi korigirani cjenik njihovih usluga. Novosti su u "poboljšanim" START i GO paketima uz koje sada dolazi više prometa, ali i u povoljnijim uvjetima priključenja.
Više detalja možete pronaći klikom OVDJE!
Ima li ikakve vjesti o prodiranju drugih operatera u Grude?
Mog sumjestanina hh :)
Pincom ti ima u Drinovcima mozes ga hvatat sad za tihaljinu neznam :P
ja u bihacu zivim i imam bezicni net od privatnika to je unimatrix doo pa lijepo za 25 km (oko 100 kuna) imam 20 gb a prijekoracenjem se smanjuje brzina u sitemu 2000 kb /sec je kad ne prodes poslije limita je sljedecih 20 gb 1000 kb sec i tako dalje a cesto povecavaju limit i to u novembru ide brzina na 3000 kb s a u januaru bi trebo se dici limit na 30 gb
i ja sam iz Bihaca,,
ja koristim moja tv
Novosti iz nama najdrazeg gulikože - HT Mostara:
"Akcija u listopadu" - spustaju cijene flat paketa za 30 KM svaki, sto je ok ali nista spektakularno, s obzirom sta konkurencija nudi.
ALI, ima kvaka. Treba se potpisati ugovor na 12/24 mjeseca ili nista od snizenja. Naravno, korisnici koji vec imaju potpisani ugovor ili koji imaju na neodredjeno vrijeme mogu zaboraviti snizenje.
Dolazim u napast da potpisem ugovor na 12 mjeseci (trenutno sam free) ali bojim se da me ne izvisim poslije, ako uvedu ovu promjenu za sve.
Imam flat od dva megabita na poslu i START (10 GB) doma. Pada mi na pamet da spustim flat na megabit, dignem doma na MAXI (8Mbit, 20 GB) i onda jednostavno zamjenim username i sifru i od doma se spajam na 8 Mbit flat. Govorilo se u ovom threadu da to radi bez problema, odnosno da ne iskljucuju korisnika...
znači ja nemogu potpisat ugovor na 12/24 jer sam trenutno na neodređeno vrijeme....prepali se konkurencije....
znači ja nemogu potpisat ugovor na 12/24 jer sam trenutno na neodređeno vrijeme....prepali se konkurencije....
Kako ne mozes ?
Mozes potpisat ugovor ako trenutno nemas ugovor koji traje.
ma nisam pod ugovorom od 3 mjeseca 2008....sve mislim da će doć neki novi operater....al zasad ništa, još bar neko vrijeme dok Global Internet ne sredi dozvolu za poštanje signala u livnu...A sad se mislim dali da potpišem ugovor.....
ma nisam pod ugovorom od 3 mjeseca 2008....sve mislim da će doć neki novi operater....al zasad ništa, još bar neko vrijeme dok Global Internet ne sredi dozvolu za poštanje signala u livnu...A sad se mislim dali da potpišem ugovor.....
I ja se mislim ali sve se bojim da nam ne zariju noz u ledja za mjesec-dva i skinu pretplatu svima bez obzira na ugovor.
ma nemogu to oni radit....imaš ugovor....a to što si rekao za 8megabitni flat nije moguće....na kojoj si temi to pročito...
Kolko ćemo moć downloadati ako je brzina 1Mbit a dopušteno je skinuti 50% maximalnog tjednog downloada...