Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.587.333
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Pozdrav,

Eto nakon nekoliko godina (2), vrijeme je  da završim konfu... Pa da si kupim Tipkovnicu i Mišeka XD.

Budžet je to oko 1500-2000 kn... Već gledam to sve oko 2 tjedna.. Trenutno sam na membranskoj tipkovnici u kompletu s mišem (bežično, Logitech).

Gledam onako vrh ponude , tipkovnice: G710+, Corsair K95 te Razer Blackwidow Ultimate/Stealth.

Ono što me muči je Layout...Nidgje nač slika Razera i Corsaira koji se kod nas prodaju. Dali su QWERTZ ili QWERTY, ;, :. keycaps se može naručit... dok me ŠĐČĆŽ ne diraju toliko...

ALI dira me !"#$%&/() iznad 123456789. I želim VELIKI ENTER.

Preferiram Plavo pozadinsko ocjetljenje iako bijelo nije loše... jbg-a može i zeleno proč.

Tako ako neko ima volje i dotične tipkovnice da to poslika i UP-a, bio sa u ZG ADM-u i INSTAR-u u potrazi i treba naručit tako da nisam imao prilike vidjeti.

Vidio jedino G710+ sa onim nakeljenim ČĆŽĐŠšto bi još prošlo dan nije opča zbrka ispod i kraj 1234567890.

Switchevi me ne brinu previše. Samo da nisu glasni... ili Red ili Brown.

Što se tiče miševa: Roccat Kone XTD mi je nekako najviše zapeo za oko.. neznam točno koliko je velik(ne volim prevelike miševe).

I mislim da mi 13.5  bude ipak preveliko iako sam imao MX1000 jedno 5 godina... nekako mi se više sviđa Claw grip nego Palm.. Tako da ču to vidjeti prilikom kupnje..

Osobno  mislim da bi mi Kone Pure bolje legao. Naravno vidim da se dosta ekipe žali na Roccat.

Svidja mi se i Corsair Venagence M65, te Logitech G502.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2014 18:50 (Zver).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Postoji li mogućnost nabave Cro layout tipki koje bih koristio na backlit tipkovnici? Naručio sam Quickfire, pa bih si volio na nju staviti čćžšđ, ali nigdje ne mogu naći ništa slično. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
Domdom32 kaže...

Postoji li mogućnost nabave Cro layout tipki koje bih koristio na backlit tipkovnici? Naručio sam Quickfire, pa bih si volio na nju staviti čćžšđ, ali nigdje ne mogu naći ništa slično. 

Nakon svega sličnog sr*** sto sam vidio... Mislim uzet QWERTZ sa German (ISO 105) layoutom i jednostavno zamijeniti 5 keycaps-a, mislim osobno da nema druge...

E sad naravno taj se Layout tu ne prodaje pa treba naručiti... Možda i nekog Ducky-a.

Što se tiče tvojeg pitanja, nema nigdje.... gledam več 2 tjedna...

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2014 13:56 (Zver).
11 godina
neaktivan
Zver kaže...
Domdom32 kaže...

Nakon svega sličnog sr*** sto sam vidio... Mislim uzet QWERTZ sa German (ISO 105) layoutom i jednostavno zamijeniti 5 keycaps-a, mislim osobno da nema druge...

E sad naravno taj se Layout tu ne prodaje pa treba naručiti... Možda i nekog Ducky-a.

Što se tiče tvojeg pitanja, nema nigdje.... gledam več 2 tjedna...

Da, sad sam malo guglao i naisao na neku stranicu koja bi to trebala imati ali nigdje ni spomena... Ja sam isto mislio samo na set ovih par hrvatskih znakova koje bih jednostavno zamijenio. Ionako mi dolazi Eng layout pa ću morati promijeniti mjesta Y i Z, ali to bar imam na tipkovnici..

11 godina
neaktivan

najjeftinija mehanicka tipkovnica s backlightom?

cooler master quickfire blue ?

hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 10:13 (Lovr33k).

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Lovr33k kaže...

najjeftinija mehanicka tipkovnica s backlightom?

cooler master quickfire blue ?

hvala

TK blue ili brown. Ja sam neki dan nabavio brown i sviđa mi se. Sam pazi da bude TK, one XT, stealth itd nemaju osvjetljenje.

13 godina
neaktivan

Vec dugo razmisljam o novoj tipkovnici ali stvarno neznam. Dao bi oko 400 kuna max. Sad trebam vase misljenje dal da si uzmem mehanicku polovnu, al onda bi uzimo za manje para jer mi je puno 400 kuna dat za polovnu ili da si uzmem za 380 Corsair Raptor K30?

ShadowStep
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SBV3X kaže...

Vec dugo razmisljam o novoj tipkovnici ali stvarno neznam. Dao bi oko 400 kuna max. Sad trebam vase misljenje dal da si uzmem mehanicku polovnu, al onda bi uzimo za manje para jer mi je puno 400 kuna dat za polovnu ili da si uzmem za 380 Corsair Raptor K30?

Pa imaš Steelseries 6Gv2 mehaničku novu za te novce.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
SBV3X kaže...

Totalno sam zaboravio, sad sam pogledo ima u Centro.hr i Megatrade, centro je 40 kuna postarina, a u megatrade neznam poslo sam im mail pa cekam odgovor

ShadowStep
11 godina
neaktivan
SBV3X kaže...
191x7 kaže...
SBV3X kaže...

Totalno sam zaboravio, sad sam pogledo ima u Centro.hr i Megatrade, centro je 40 kuna postarina, a u megatrade neznam poslo sam im mail pa cekam odgovor

Imas centro ducan na  vrbanima, preko puta pointa, pa tako mozes izbjec postarinu ako si u Zg.

13 godina
neaktivan
Domdom32 kaže...
SBV3X kaže...
191x7 kaže...
SBV3X kaže...

Imas centro ducan na  vrbanima, preko puta pointa, pa tako mozes izbjec postarinu ako si u Zg.

Nisam iz ZG-a :(
Nadam se da ce cjena ostat ista jos par tjedana, sestra ide u ZG pa mozda ona bude mogla kupit, al sumnjam jer je smotana i glupa :/  

ShadowStep
12 godina
SBV3X kaže...

Nadam se da ce cjena ostat ista jos par tjedana, sestra ide u ZG pa mozda ona bude mogla kupit, al sumnjam jer je smotana i glupa :/  

Nisam znao da je toliko pala cijena toj tipkovnici {#} čini se jako povoljno

Iz iskustva sa Centro.hr-om ti preporučam da prije provjeriš dostupnost i cijenu... a ako možeš i plati preko neta pa sestra samo pokupi

12 godina
neaktivan
Entropija kaže...
SBV3X kaže...

Nisam znao da je toliko pala cijena toj tipkovnici {#} čini se jako povoljno

Iz iskustva sa Centro.hr-om ti preporučam da prije provjeriš dostupnost i cijenu... a ako možeš i plati preko neta pa sestra samo pokupi

Prije mjesec dana nije bilo 6Gv2 ni 7G. Sumnjam da se promijenilo.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju.
11 godina
neaktivan

Evo imam ovu quickfire TK brown svega 6 dana i vec mi je riknulo osvjetljenje na jednoj tipki... Jel to inače praksa s osvijetljenim tipkovnicama ili samo imam peh?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Domdom32 kaže...

Evo imam ovu quickfire TK brown svega 6 dana i vec mi je riknulo osvjetljenje na jednoj tipki... Jel to inače praksa s osvijetljenim tipkovnicama ili samo imam peh?

Peh, pogodio si na problematičan primjerak.

11 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Domdom32 kaže...

Peh, pogodio si na problematičan primjerak.

Ha dobro, budem reklamirao. Valjda ce mi odmah dati drugu..

14 godina
neaktivan

Kupujem bratu novu tipkovnicu, sa stare nemoguće povaditi svu hranu, odnosno smeće koje se nagomilalo između tipki. {#}

Ide za starije računalo tak da mi nema smisla nekaj skupo. Možda i miš bi uzel ako je kakav dobar komplet.

Recimo ovo, ima ko iskustva?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2014 17:03 (HrcHC).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ja osobno zasada koristim još MK270 combo,Logitech,sa 3 god,bežično,naravno,oboje,kvaliteta za tu lovu je po meni skroz okay,i više,jer imaš trenutno u chipoteki po 185kn,ako ti nije problem protegnut se još malo,a vjerujem da su ipak dosta kvalitetnije od tih MS vec sta li,kolege će znati više,ali s logitech nema greške,3 godine si miran...a uvijek ih možeš koristit na nekom drugom kompu,samo ih uštekaš preko unifaying recivera i eto ga...lp:)

12 godina
neaktivan

Da li je tipkovnica 6gv2 u centro.hr sa hr layoutom? Vidim da je u toj prodavnici najpovoljnija.

Ovakva - http://i.imgur.com/L9OKA3r.jpg

Pišem iz Sarajeva - Steelseries 6gv2 je nemoguće pronaći u BiH.

Ima li netko da će kojim slučajem za Sarajevo da mi uzme ovu tipkovnicu ...

Ima od mene ćevape i pivo još{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2014 10:19 (Bi5h0p).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bi5h0p kaže...

Da li je tipkovnica 6gv2 u centro.hr sa hr layoutom? Vidim da je u toj prodavnici najpovoljnija.

Ovakva - http://i.imgur.com/L9OKA3r.jpg

Pišem iz Sarajeva - Steelseries 6gv2 je nemoguće pronaći u BiH.

Ima li netko da će kojim slučajem za Sarajevo da mi uzme ovu tipkovnicu ...

Ima od mene ćevape i pivo još{#}

Kolega iz Bosne se isto zainteresiro za tipkovnicu, pa sad gledam nacin isto kako da mu nabavim

ShadowStep
12 godina
neaktivan

Ako bude kakve prilike, javi.

0 0 hvala 0
13 godina

Dali ima neka tastara bolja od " Razer Anansi " do 600 kn MAX 

Finger Up
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
razermario kaže...

Naravno da ima, bilo koja mehanička.

13 godina

Moze preporuka ? 

Finger Up
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
razermario kaže...

Moze preporuka ? 

Naravno, samo prvo reci što trebaš od tipkovnice.

13 godina
191x7 kaže...
razermario kaže...

Moze preporuka ? 

Naravno, samo prvo reci što trebaš od tipkovnice.

Tipa Anansi...  na prvom mijestu igre... pa ostalo , jer je meni na Anansi je super za pisat 

Finger Up
14 godina
razermario kaže...

Imas u Linksa STEELSERIES 6Gv2 i CM STORM QuickFire XT Brown obje ispod 600Kn. Koju god uzeo ne mozes faliti. {#}

Sveti PCE Forum!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2014 15:42 (anarchyST).
13 godina
neaktivan
anarchyST kaže...
razermario kaže...

Imas u Linksa STEELSERIES 6Gv2 i CM STORM QuickFire XT Brown obje ispod 600Kn. Koju god uzeo ne mozes faliti. {#}

6gv2 u centro.hr 380kn

ShadowStep
17 godina

@zver

Imam Corsair K70 iz ADM-a. QWERTY je. Ima veliki enter. Nema ČŽŠ.

16 godina
neaktivan

Imam viška jednu Razerovu BlackWidow naravno mehanička tipkovnica. U super stanju.  Pa ako nekoga zanima nek se javi. 

Moj PC  
1 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice