Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.419.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
16 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Dobar dan, 

imam problem sa 5.1 zvučnicima Creative Inspire T6160. Nisu najnoviji ali rade svoj posao, do sada...

Dok sam živio u stanu nije bilo nikakvih problema, ali sada u kući očito ima nekih problema sa uzemljenjem jer čim se upali sub počne zujati. Isprobane sve moguče kombinacije, u drugu utičnicu, drugu sobu, samo zvučnici na produžnom.Čak sam probao opet otići u stan i tamo rade normalno. Trebao bi mi ground loop isolator(barem mi se tako čini).

Gdje bi kod nas bilo toga za kupiti? ili je jeftinije naručiti preko amazona/ebaya?

Lijep pozdrav i hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
brada09 kaže...
Ja imam 2.1 sustav i za elektroniku ti je nebo i zemlja bez suba. Isto imam 5" membranu na monitorima i nije to po meni dovoljno za ozbiljniji bas (ja neslusam bas elektroniku al sam testirao i s njom malo).

Ovaj m-audio 2.1 sustav nisam cuo ali bi ti svakako savjetovao da se zaletis do audio proa i testiras par tih sistema da dobijes bolju sliku kako to sve zvuci..

Ja sam sebi uzeo adam sub koji je malo suptilniji od svih tih velikih subova i meni se pokazao odlican za moje potrebe. Veci sub bi vjerojatno bilo i teze kontrolirat u manjoj sobi.

Ne može ni biti dovoljno za ozbiljniji bas kad bi se membrane od 3 do 5.25" trebale koristiti za srednje tonove, a od 6.5" pa nadalje za niske tonove.

Ljudi se često čude kako im subwoofer zna zvučati malo šupljikavo, da stvara previše buke, a ne pravilan zvuk. Odgovor stoji u premaloj membrani i velikim kutijama. To vam je isto kao da stavite motor od 100KS u limuzinu od pet metara. Da, izvana to izgleda super jer ne znate kakav je motor. Ali kada ga upalite i provozate, vidite da je više za Golfa :)

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
14 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
brada09 kaže...
Ja imam 2.1 sustav i za elektroniku ti je nebo i zemlja bez suba. Isto imam 5" membranu na monitorima i nije to po meni dovoljno za ozbiljniji bas (ja neslusam bas elektroniku al sam testirao i s njom malo).

Ovaj m-audio 2.1 sustav nisam cuo ali bi ti svakako savjetovao da se zaletis do audio proa i testiras par tih sistema da dobijes bolju sliku kako to sve zvuci..

Ja sam sebi uzeo adam sub koji je malo suptilniji od svih tih velikih subova i meni se pokazao odlican za moje potrebe. Veci sub bi vjerojatno bilo i teze kontrolirat u manjoj sobi.

Ne može ni biti dovoljno za ozbiljniji bas kad bi se membrane od 3 do 5.25" trebale koristiti za srednje tonove, a od 6.5" pa nadalje za niske tonove.

Ljudi se često čude kako im subwoofer zna zvučati malo šupljikavo, da stvara previše buke, a ne pravilan zvuk. Odgovor stoji u premaloj membrani i velikim kutijama. To vam je isto kao da stavite motor od 100KS u limuzinu od pet metara. Da, izvana to izgleda super jer ne znate kakav je motor. Ali kada ga upalite i provozate, vidite da je više za Golfa :)

nebi rekao da je to problem nego to sto u ovim jeftinim 2.1 i 5.1 sistemima sub ide i preko 125Hz i popunjava rupu u low-mid podrucju zbog neadekvatnih satelita. i onda dobijes čušpajz.

ovo s velikim kutijama i usporedbama s golfom mi je skroz promaseno nemoj se ljutit 

moze i mali zvucnik u velikoj kutiji zvucat dobro, samo treba paziti unutar kutije kako je sve poslozeno. iako stvarno nisam vidio bas previse primjera tako neceg, daj par primjera..

problem mozes imati i ako je kutija premala pa zvuci boxasto..

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2017 15:40 (brada09).
15 godina
neaktivan
brada09 kaže...
explorer 4 kaže...

nebi rekao da je to problem nego to sto u ovim jeftinim 2.1 i 5.1 sistemima sub ide i preko 125Hz i popunjava rupu u low-mid podrucju zbog neadekvatnih satelita. i onda dobijes čušpajz.

ovo s velikim kutijama i usporedbama s golfom mi je skroz promaseno nemoj se ljutit 

moze i mali zvucnik u velikoj kutiji zvucat dobro, samo treba paziti unutar kutije kako je sve poslozeno. iako stvarno nisam vidio bas previse primjera tako neceg, daj par primjera..

problem mozes imati i ako je kutija premala pa zvuci boxasto..

Naravno, ide do 150hz pa je i to dio problema, uz vibracije same kutije, loše spojeve, tanki mdf itd.

Ne ljutim se, ali nije promašeno. Imaš primjerice novu S klasu s takvim motorom, ali da to ne znaš. S druge strane imaš 2.1 pc zvučnike s velikom kutijom subwoofera i malom membranom unutra, ali ni to ne znaš. Kad ih upališ i staviš u pogon, razočarenje je i kod auta i kod zvučnika.

Naravno da može zvučati dobro u maloj kutiji, ali mi ovdje pričamo o PC zvučnicima (ili mrvicu kvalitetnijim) koji su cijenom pristupačni, a tu nema prevelike pažnje na detalje, obradu kutije, same kutove unutar nje, slaganje kablova i ostale stvari.

Misliš da ti dam primjer lošeg subwoofera u velikoj kutiji?

14 godina
neaktivan

pa da i dalje nevidim poantu usporedbe. opcenito usporedivanje zvucnika i auta je promaseno pa tako i ovdje, a razocaranje i kod auta i kod zvucnika dolazi zbog raznoraznih stvari i banalizirati to sa velicinom kutije od suba je 

jer nije stvar u velikoj kutiji subwoofera nego opcenite kvalitete zvucnika + neadekvatni sateliti. 

da imas adekvatne satelite koji bez problema idu do recimo 50-60Hz, i onda skretnica na npr 70-75Hz i nebi imao nikakvog problema bilo kutija od subwoofera velika ili mala. stisas ga, premjestis u neki drugi kut sobe ako prostorija ima problem s nekom frekvom i to je to.

jel mislis da ja imam problem sa 7" subom u kutiji koja je velicine desktop pc? ne jer je dobar drajver i sve je dobro tunirano i uvjeren sam da zvuci puno bolje od npr logitechovog z906 8" u manjoj kutiji.

i di je tu sad velicina kutije bitna u cijeloj prici ? mislim naravno da je bitna ali u smislu da premala kutija zvuci boxasto.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2017 17:48 (brada09).
15 godina
neaktivan
brada09 kaže...

pa da i dalje nevidim poantu usporedbe. opcenito usporedivanje zvucnika i auta je promaseno pa tako i ovdje, a razocaranje i kod auta i kod zvucnika dolazi zbog raznoraznih stvari i banalizirati to sa velicinom kutije od suba je 

jer nije stvar u velikoj kutiji subwoofera nego opcenite kvalitete zvucnika + neadekvatni sateliti. 

da imas adekvatne satelite koji bez problema idu do recimo 50-60Hz, i onda skretnica na npr 70-75Hz i nebi imao nikakvog problema bilo kutija od subwoofera velika ili mala. stisas ga, premjestis u neki drugi kut sobe ako prostorija ima problem s nekom frekvom i to je to.

jel mislis da ja imam problem sa 7" subom u kutiji koja je velicine desktop pc? ne jer je dobar drajver i sve je dobro tunirano i uvjeren sam da zvuci puno bolje od npr logitechovog z906 8" u manjoj kutiji.

i di je tu sad velicina kutije bitna u cijeloj prici ? mislim naravno da je bitna ali u smislu da premala kutija zvuci boxasto.

Žao mi je što ne vidiš poantu usporedbe jer je ona veoma jednostavna. I ne banaliziram to sa veličinom kutije.

Kad sam napisao ovo: "Naravno da može zvučati dobro u maloj kutiji, ali mi ovdje pričamo o PC zvučnicima (ili mrvicu kvalitetnijim) koji su cijenom pristupačni, a tu nema prevelike pažnje na detalje, obradu kutije, same kutove unutar nje, slaganje kablova i ostale stvari.", onda mislim da je vrlo jasno da razumijem ovo što si napisao u zadnja dva pasusa. Uostalom, takve stvari koje si ti sad napisao govorim godinama.

16 godina
Jel pametno pc zvučnike "napajati" strujom preko usb-a s pc-a ili se bolje držati zvučnika koji se napajaju iz el. mreže?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Da li je ovo itko probao

http://www.elipso.hr/informatika/zvucnici/HAVIT-HVSF8300WDUSB/

Koristio bih ispod TV-a za gledanje filmova i sl. spojene preko PC-a.  Izgledaju pristojno ali nemam pojam kako zvuče.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tintin kaže...
Jel pametno pc zvučnike "napajati" strujom preko usb-a s pc-a ili se bolje držati zvučnika koji se napajaju iz el. mreže?

Obično se napajaju oni koji nemaju puno wati. Tako da nema tu neke opasnosti.

XXX kaže...

Da li je ovo itko probao

http://www.elipso.hr/informatika/zvucnici/HAVIT-HVSF8300WDUSB/

Koristio bih ispod TV-a za gledanje filmova i sl. spojene preko PC-a.  Izgledaju pristojno ali nemam pojam kako zvuče.

A ono, to je ustvari Trust koliko vidim. Možda dodati još par kuna pa uzeti Logitech Z333, konkretniji su od tih zvučnika.

17 godina
odjavljen

Uf ti su i na popustu, sad samo 400 kn...super, hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
brada09 kaže...

Žao mi je što ne vidiš poantu usporedbe jer je ona veoma jednostavna. I ne banaliziram to sa veličinom kutije.

Kad sam napisao ovo: "Naravno da može zvučati dobro u maloj kutiji, ali mi ovdje pričamo o PC zvučnicima (ili mrvicu kvalitetnijim) koji su cijenom pristupačni, a tu nema prevelike pažnje na detalje, obradu kutije, same kutove unutar nje, slaganje kablova i ostale stvari.", onda mislim da je vrlo jasno da razumijem ovo što si napisao u zadnja dva pasusa. Uostalom, takve stvari koje si ti sad napisao govorim godinama.

dobro znaci ti vjerujes da oni velicinom kucista suba namjerno rade svoje zvucnike lose zvucecima zasto tocno?

1.nema nikakvog smisla

2. veci troskovi 

pa bar velicina i oblik kutije je nesto najeftinije kako izvuc sto vise iz loseg zvucnika i loseg internog pojacala. ili mislis da inzinjeri zvuka u genius, logitech i ostalim kompanijama ne znaju te stvari ?

12 godina

Pozdrav,može pomoć kupio bi zvučnike i DAC, do nekih 2000-2500kn zajedno. Naravno govorim o 2.0 sistemu. Pa sto je najkvalitetnije sto se nudi u HR za tu lovu?  

http://www.bojezvuka.hr/hr/proizvod/zvucnici-q-acoustics-3010-169 zvučnike sam mislim pronasao, jedino ako netko nema bolji savijet.. još jedino DAC?! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 10:21 (artyom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobre si izabrao al tu još moraš ugurat pojačalo, a ispod 1000kn nema nikaj pametno, i još dac na to, 

ja sam uvijek za takvu kombinaciju, ako uzimaš polovno moglo bi se nešto iskombinirati,

najbolji izbor za tu cifru bi ti bili ovi JBL LSR305 aktivni monitori, cijena je po komadu, moraš dva komada uzet, na temi ih svi preporučuju 

za ostatak si uzmeš neki dac, kod nas nema ništa pametnog za manje novce, pogledaj na njuški ako se što nađe, na ebayu je ovaj SMSL Sanskrit odličan.

A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
16 godina

Imaju li neki usb powered zvučnici neku vrstu automatskog on/off-a?
Kad upalim PC da se upale, a kad ga gasim ugase bez potrebe za stiskanjem po zvučnicima?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 12:29 (tintin).

0 0 hvala 0
17 godina
tintin kaže...

Imaju li neki usb powered zvučnici neku vrstu automatskog on/off-a?
Kad upalim PC da se upale, a kad ga gasim ugase bez potrebe za stiskanjem po zvučnicima?

Ja imam ESI AKTIV 05 monitore i oni imaju za ukljucit Standby mode tj. zvucnici odu u standby nakon sto 10-15min nema nikakvog zvuka na njima.

https://s14-eu5.ixquick.com/cgi-bin/serveimage?url=http:%2F%2Fimg2.hyperinzerce.cz%2Fx-cz%2Finz%2F10685%2F10685498-esi-aktiv-05-cena-za-par-zaruka-8-mesicu-2.jpg&sp=a49dacdf95776e27d7529ed785f77800

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
8 godina
neaktivan

Pozdrav 

Moze preporuka nekih Pc zvucnika do 200kn (gledanje filmova,muzika....)

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nemaš tu baš puno izbora...Nabava.hr-Logitech Z-213  je možda najsigurnija oklada za 200 kuna ili tak nekaj 

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
15 godina

Planiram nabaviti zvučnike do 350 kn.  Da li su Genius zvučnici SP-HF1250B best buy opcija ? Ili da povećam budžet za 50 kn te uzmem Genius zvučnici SW-HF2.1 1700 za cca 400 kn ? Prvenstvena namjena je slušanje glazbe a onda za gaming i tv. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ekipa što kažete na ove zvučnike? https://www.mall.hr/kompleti-zvucnika/logitech-komplet-zvocnika-z433-crni?tab=reviews
Planiram ih prispojiti na TV za igranje na PS 4, gledanje filmova i glazbu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

uf, koje razočaranje

danas uzeo logitech z333 zvučnike, procjenjujući prema svojim prastarim s200, da bi ovi trebali biti bolji

još su dvostruko veći veličinom, sub ima dvostruko veću membranu i zvuče lošije

možda ali samo možda sateliti na z333 zvuče malo bolje, no bas je na s200 razvaljotka naspram ovog smeća, kad udari baš se osjeti, ovoga skoro pa ne čujem

evo slike za usporedbu, pa jel to nije za očekivati da ću dobiti bar nešto bolji sound

iako su stari 30w, a novi 40w i razlika nije velika, stvarno sam očekivao više, a dobio manje

i onda mi netko još ovdje kaže da su s200 bili smeće od zvučnika, grrrr

s200 s200
z333 z333
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina

Tesko za povjerovati kolega, bas sumnjivo.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 14:53 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
metallic kaže...

Tesko za povjerovati kolega, bas sumnjivo.

malo su se strasti smirile, ali još uvijek nisam skroz zadovoljan

jutros sam aktivirao istovremeno stare i nove zvučnike na svojem i na kompu od djece, pa sam šetao sat vremena ko budala od dnevnog boravka do dječje sobe i uspoređivao

dakle, kad je glazba stišana stariji zvučnici jače lupaju i to je činjenica, imaju odrješitiji kick, kod novih je to nekako slabo i mutno, više se osjete mid tonovi

ovi novi dolaze do izražaja kad se malo pojača, na max su dosta jači od starih i sub kao da proradi kako treba, ali problem je kad ih slušam do nekih 30% što nemaju udarca u basu

zvuk je ipak ukupno kvalitetniji kod novih makar fali basa - tu sam se prevario

zasad ću ih ostaviti, moram malo probati kod gejmanja, još malo glazbe i tako

14 godina
neaktivan
Pa za glazbu su svi takvi 2.1 sistemi losi, nema tu puncha, samo muljav bas i rupa u srednjima..
11 godina
brada09 kaže...
Pa za glazbu su svi takvi 2.1 sistemi losi, nema tu puncha, samo muljav bas i rupa u srednjima..

400kn za 3 zvučnika i control panel...

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
14 godina
neaktivan
ZGamer kaže...
brada09 kaže...

pa da ja ni nemam nekakva ocekivanja od takvih zvucnika za glazbu, al nije da se nemre na tom slusat glazba kao sto i slusam na malom bluetooth zvucniku ako nemam nes bolje u tom trenutku, al ocekivat nekakav dobar zvuk od toga je malo suludo.

ja osobno da kupujem nes za 400kn to bi bili nekakvi mali rabljeni "monitori" sa 3" membranom di nema nes basa ali ima ostalih frekvencija 

12 godina
ZGamer kaže...

u pravu si, ali obzirom da sam nezahtjevan korisnik i da sam bio ugodno iznenađen prastarim s200, očekivao sam više

planirao sam ranije creative gigaworks t3, najviše zbog malo mjesta na stolu i to su rijetki kvalitetni 2.1 a da imaju minijaturne satelite

no dok sam se ja odlučio na kupnju novih zvučnika, ovi su nestali iz prodaje pa sam uzeo ove logije odustajući od brije na kvalitetu

12 godina

Ako imas opciju, smanji bass, tako je bolje za slusat muziku, a lakse se i pojaca cili sustav i onda se bass priridnije cuje tj. lupa.

p.s.tako sam sebi sredio na Z523

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Logitech Z200? Dobri?

0 0 hvala 0
12 godina

Onako, ovisi što očekuješ od 2.0 sistema 10w, mislim da nema WOW efekta nikako...

Daj napiši gdje kupuješ i buđet, pa ćemo nešto smisliti.

coffe,coffe,coffe.....
10 godina
neaktivan

Ma ja sam klasičan tip, kupujem 2.0 set, bez bassa tj woofera. CCA 300kn max. Samo bitna stvar - da se mogu u njega utipkati slušalice. To mi je bitno. Klasičan kučni 2.0 sistem tražim, bez ikakve šminke i gluposti. Imam neke Logitech proizvode koji su me oduševili, pa sam zato njega prvo spomenuo.

EDIT:

Kupujem bilo gdje u ZG, preferiram futuru i adm, ali može i centro hr, iako ga ne volim jer se neko vrijeme čekaju stvari. Preferiram futuru i adm. Ali mogu i ostali shopovi, gdje se nađe. Nekako najčešće kupujem u ova 2, pa me dečki već znaju. ^^

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.3.2017 21:05 (Premeseagry).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice