Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.403.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
17 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
Ne vjerujem da cu kupovat zasad, cisto informativno da vidim za ubuduce.
Sad sam se opremio, a da sam znao za ovu kombinaciju isao bi na nju.

Recimo neka cifra oko 1000kn (+200kn).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Evo meni su stigli oni Genius 1250B zvučnici pa da napišem koju rječcu.

Kompaktni su, kontrole su dobre, konektori čvsti, završna obrada je prilično dobra. MDF se čini kvalitetan, mrežica se teško skida i zvuk je bolji kad je skinuta.

Kad govorim da je bolji, mogao bih reći i da je "onak". Basa ima i može tresti stol, ali je mutnjav, treble je dobar, a srednji su poprilično slabi.

Može se drkati po kontrolama basa i treble-a, ali ne može se naći da sve valja. Ili niski i srednji, srednji i visoki ili niski i visoki.

Ja sam odabrao zadnju kombinaciju i svuda se sve čuje, ali fali definiranosti.

Glasnoću nisam testirao, ali kad se pojača, ništa ne trešti.

Usporedio sa:ATH M40X, Sennheiser HD558, Creative Inspire T5100 i B&W 685S2.

Ne znam kako se kreće kvaliteta za 300 kuna, ali da sam znao da su ovakvi, više bih izdvojio za zvučnike.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Usporedba zvucnika od 300kn sa zvucnicima od 5000kn i sa slusalicama?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U pravu si, ali sam zaboravio navesti i ove

http://origin-www.geniusnet.com/Genius/wSite/ct?xItem=16693&ctNode=147&mp=1

Frend ih ima i bolji su od ovih, a iste su cijene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zna li tko kako da provjerim jeli do zvučnika kada upalim neku pjesmu i čuju se šumovi iz lijevog zvučnika (kupio sam Logitech 2.1 Z-523) i spojio na tv.
na nekim se pjesmam čuje a na nekim ne.. ali zna biti dosta iritantno.

01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel možeš zamijenit lijevi i desni? Jel možeš spojiti na nešto drugo ili na drugi izlaz na TV-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

mogu spojit na komp, a ne mogu zamijeniti zvucnike jer lijevi i desni imaju razlicite utore..

01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
17 godina

Fini sustav za na stol, za 1100 kn

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/onkyo-pojacalo-a-921-oglas-16977975

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/zvucnici-technics-sb-hd50a-oglas-13830895

NISU MOJI OGLASI!

Ovo je fina kombinacija, pojačalo je midi formata, maleno je, ima i daljinski pa ne mora stajat na ful vidljivom mjestu, zvučnici su mali bookshelfovi.

Tko želi investirati 1100 kn u sustav, koji može poslužiti i za slušanje glazbe, igranje igara i gledanje filmova u manjem prostoru, to je to.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina
odjavljen

Jer normalno da na jackovima(3.5 mm) ima struje? Neki dan sam prebacivao nešto i izvadio sam iz kompa sva tri 3.5 mm jacka i na crni sam se opekao jer ima struje a vjerujem da ima i na druga dva.

0 0 hvala 0
17 godina
Dex.pwn kaže...

Jer normalno da na jackovima(3.5 mm) ima struje? Neki dan sam prebacivao nešto i izvadio sam iz kompa sva tri 3.5 mm jacka i na crni sam se opekao jer ima struje a vjerujem da ima i na druga dva.

Nope. Negdje ti masa probija, ili nije uzemljena.

14 godina
odjavljen

Masa??

0 0 hvala 0
17 godina
Dex.pwn kaže...

Masa??

Pitaj električara da ti provjeri instalacije. Uzmi probirštift i ispitaj svoje kučište, ako svijetli, nije uzemljeno + negdje imaš loš spoj.

Masa je uzemljenje.

14 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...
Dex.pwn kaže...

Masa??

Pitaj električara da ti provjeri instalacije. Uzmi probirštift i ispitaj svoje kučište, ako svijetli, nije uzemljeno + negdje imaš loš spoj.

Masa je uzemljenje.

Ne, problem je što je na jacku koji je bio uštekan u komp bilo struje. Znači kad sam pipnio jack("pišu" koju ubodeš u MBO) osjetio sam struju da me pecka. Kužiš sad? Kad uhvatim kučište nema problema nikakvih

14 godina
neaktivan

Da li je Logitech Z533 najbolji izbor za zvučnik do 700kn? Ili ima boljeg?

0 0 hvala 0
12 godina

Ovisi za što ih koristiš, i gdje ih držiš, novo ili rabljeno itd...

Te nove nisam još čuo u akciji, ali da imam mjesta za pravi raspored u sobi, za cca 700kn uzeo bi ovo:

z-506

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ojla.

posto mi zvucnici u lapu polako krestaju i na najmanjim glasnocama, htio bi kupiti nove. gledao sam bluetooth linije i ciste bluetooth zvucnike (jer necu vidjet i ijedan kabel osim onog koji mora biti). sto bi Vi preporucili? ne trebam neki sustav da me izbaci iz sobe kad ga ukljucim nego samo da je bolje od laptopa. budzet moze maksimalno do 500kn.

bt linija

bt zvucnik (nije mi vazna prenosivost i baterija, bitno da je bt)

hvala.

Steam: charmander2005
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Isprike na offtopic...

Interesira me sta bi bilo najbolje staviti u rupe koje se nalaze na straznjoj strani zvucnika (slika) da bi se sprijecilo udaranje bass-a u straznji zid?

Ako ima netko da je testirao sa vise stvari koje bi mogle ici neka napise svoje dojmove.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 15:15 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ništa ne stavljaš jer je to bass reflex port, ako ga zatvoriš uništiti ćeš frekvencijski odziv u basu. Zvučnik bi morao biti malo odmaknut od zida. Ako te takva konfiguracija smeta moraš nabaviti zvučnik koji ima prednji bass reflex port ili kompresijske zvučne kutije.
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Isprike na offtopic...

Interesira me sta bi bilo najbolje staviti u rupe koje se nalaze na straznjoj strani zvucnika (slika) da bi se sprijecilo udaranje bass-a u straznji zid?

Ako ima netko da je testirao sa vise stvari koje bi mogle ici neka napise svoje dojmove.

Upravo što kolega iznad kaže. Mjenjaš na taj naćin zvuk. Npr znaju u bass bubanj ubaciti deku itd da promjene zvuk. Ali ne vidim razloga zašto to raditi na takvim zvučnicima. Protok zraka mora postojat da bi dobio normalan bass. Proizvođač uloši vremena i znanja na testiranje kako bi dobio zvuk kakav treba biti. Ludo je pokušati ga "poboljšati".

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 15:32 (axos).
14 godina
neaktivan

Ja sam sa B&W dobio spužvaste valjke koji se uguraju u te rupe da bi se smanjio bas.

Ne vidim zašto bi s ovim zvučnicima bilo drukčije.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
chutac kaže...

Ja sam sa B&W dobio spužvaste valjke koji se uguraju u te rupe da bi se smanjio bas.

I kakav ti je zvuk s njima?

17 godina
axos kaže...
djigibao kaže...

Isprike na offtopic...

Upravo što kolega iznad kaže. Mjenjaš na taj naćin zvuk. Npr znaju u bass bubanj ubaciti deku itd da promjene zvuk. Ali ne vidim razloga zašto to raditi na takvim zvučnicima. Protok zraka mora postojat da bi dobio normalan bass. Proizvođač uloši vremena i znanja na testiranje kako bi dobio zvuk kakav treba biti. Ludo je pokušati ga "poboljšati".

Zvucnici su cca 15cm od zida ali mi se cini da stvaraju onaj boomy zvuk, stavio sam ruku na rupu i cini mi se da dobijem "ljepsi" zvuk i da mi viskoki dolaze vise do izrazaja.

14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
axos kaže...
djigibao kaže...

Isprike na offtopic...

Zvucnici su cca 15cm od zida ali mi se cini da stvaraju onaj boomy zvuk, stavio sam ruku na rupu i cini mi se da dobijem "ljepsi" zvuk i da mi viskoki dolaze vise do izrazaja.

Istina da su manje boomy ali mislim da se to da bolje naštimat na EQ. Iako neko bi se onda pitao zašto uzimat monitore. Ali mislim da je bolje prilagodit zvuk svojim preferencijama ako se ne baviš produkcijom.

17 godina
djigibao kaže...

Možda nisu na dobroj poziciji, a s druge strane, soba ti nije tretirana, nemaš nigdje bas trapove postavljene, pretpostavljam... :)

Kvalitetan zvuk je 70% zvučnik, 25% prostor, 5% ostatak opreme.

17 godina

Postavljeni su slicno kao na ovoj slici dole.

S lijeve i desne strane se nalazi zid, oni su u kutu okrenuti prema meni i istureni cca. 15cm od kuta.

14 godina
neaktivan
axos kaže...
chutac kaže...

I kakav ti je zvuk s njima?

Ništa lošiji. Bas je prigušeniji i malo fali udarnosti, ali nije baš da "ubije" kvalitetu.

14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
djigibao kaže...

Možda nisu na dobroj poziciji, a s druge strane, soba ti nije tretirana, nemaš nigdje bas trapove postavljene, pretpostavljam... :)

Kvalitetan zvuk je 70% zvučnik, 25% prostor, 5% ostatak opreme.

Ovo je floskula nad floskulama.

Ponekad je tako. Ponekad je prostorija 70% a ponekad cak i ostatak opreme. 

17 godina
BlueMax kaže...

Prostorija mora fakat bit u komi da u tolikoj mjeri ometa zvuk. Ako je u potpunosti prazna, sa parketom i samo sa zvučnicima u njoj, da.

No standardno složena soba nema tako velik utjecaj na kvalitetu zvuka - ima ga u određenoj mjeri. Naravno, point being ispravno postavljeni zvučnici u prostoru.

Ostatak opreme mora biti neispravan da ima čujni utjecaj na zvuk.

14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
BlueMax kaže...

Prostorija mora fakat bit u komi da u tolikoj mjeri ometa zvuk. Ako je u potpunosti prazna, sa parketom i samo sa zvučnicima u njoj, da.

No standardno složena soba nema tako velik utjecaj na kvalitetu zvuka - ima ga u određenoj mjeri. Naravno, point being ispravno postavljeni zvučnici u prostoru.

Ostatak opreme mora biti neispravan da ima čujni utjecaj na zvuk.

Znaci pojacalo od 100kn i 10 000kn nemaju cujnu razliku?

Slazem se da su zvucnici ubjedljivo najbitniji dio sustava no nemoguce je te odnose uvrstiti u neku univerzalnu formulu. Ponekad ces preseljenjem u drugu prostoriju dobiti ono sto ne mozes dobiti s puno kvalitetnijim i skupljim zvucnicima. Znaci ulaganjem u zvucnike neces dobiti nista ili nesto minimalno dok ces modificiranjem prostorije, a cesce preseljenjem, dobiti 300%. Malo tko ce u nekoj skucenoj prostoriji sa velikim staklenim povrsinama cuti razliku izmedju dobrih i vrhunskih zvucnika.

Sve se to nekako nadopunjava a u to se i ostatak opreme mora uvrstiti a ne mu dati nekih univerzalnih 5%.

17 godina
BlueMax kaže...
 Znaci pojacalo od 100kn i 10 000kn nemaju cujnu razliku?

Slazem se da su zvucnici ubjedljivo najbitniji dio sustava no nemoguce je te odnose uvrstiti u neku univerzalnu formulu. Ponekad ces preseljenjem u drugu prostoriju dobiti ono sto ne mozes dobiti s puno kvalitetnijim i skupljim zvucnicima. Znaci ulaganjem u zvucnike neces dobiti nista ili nesto minimalno dok ces modificiranjem prostorije, a cesce preseljenjem, dobiti 300%. Malo tko ce u nekoj skucenoj prostoriji sa velikim staklenim povrsinama cuti razliku izmedju dobrih i vrhunskih zvucnika.

Sve se to nekako nadopunjava a u to se i ostatak opreme mora uvrstiti a ne mu dati nekih univerzalnih 5%.

100 kn?

Pojačala moraju biti transparentna u sustavu, a takva su od kraja osamdesetih naovamo. Sve ostalo je prodavanje banana.

Kad su u pitanju kompjuterski zvučnici, moguće je, pogotovo u kontekstu studio monitora koji su near field.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice