Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.416.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
14 godina
odjavljen
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
Hrci kaže...

Nešto tipa ovo?

12 godina
Dex.pwn kaže...
Hrci kaže...

Nešto tipa ovo?

Zar nije za glazbu bolji 2.0 sustav od 2.1 ?

BF4: hRci_HR
14 godina
odjavljen
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Ja bi bolje išao na 2.1 jer ima bas... Zavisii šta slušaš. Slušam elektro i bitno mi je da mi bas mudašca trese 

1 0 hvala 1
17 godina
Hrci kaže...

Pozdrav

Ima neko vrijeme sam zatražio pomoć u odabiru zvučnika za PC međutim došlo je do malih promjena jer mi sada treba zvučnik (najviše za glazbu) koji je snažan kako u unutarnjim tako i u vanjskim prostorima

Jedno pitanje - kako to misliš, jednako snažan u unutarnjim i vanjskim prostorima?

Planiraš zvučnike nositi vanka da glasno sviraju? Za manje od 1000 kuna?

Bojim se da moraš malo preispitati što zapravo želiš. Možeš dobiti pristojan zvuk u kući za te novce, no vani su drugačiji akustički uvjeti, nema refleksije i glasnoća se brzo gubi u odnosu na udaljenost. Tu je potrebna visoka efikasnost i velike snage, a to ne buš dobil za tako malo novaca.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
14 godina
odjavljen

Ako ide prewko iljadu, onda nek uzme Z623... Koristio sam takve ovo ljeto na otvorenom i dobro se čuje.. U slučaju da misliš radit parti na otvorenomonda uzmeš Z906, imaš dovoljno snage da se cijela kuća raspadne

0 0 hvala 0
17 godina
Dex.pwn kaže...

Ako ide prewko iljadu, onda nek uzme Z623... Koristio sam takve ovo ljeto na otvorenom i dobro se čuje.. U slučaju da misliš radit parti na otvorenomonda uzmeš Z906, imaš dovoljno snage da se cijela kuća raspadne

Stvarno si siguran u to što govoriš, i preporučuješ čovjeku neke kompjuterske zvučnike bez da znaš što želi ozvučiti, koliki prostor... dakle, svi oni koji kupuju profi razglase su budale jer mogu kupiti Logitech zvučnike jer si ti njih koristio na otvorenom?

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
14 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...
Dex.pwn kaže...

Stvarno si siguran u to što govoriš, i preporučuješ čovjeku neke kompjuterske zvučnike bez da znaš što želi ozvučiti, koliki prostor... dakle, svi oni koji kupuju profi razglase su budale jer mogu kupiti Logitech zvučnike jer si ti njih koristio na otvorenom?

Pa nije ni napisao šta želi ozvučiti... Ne, jer da kupuju profi razglase znači da se oni bave profi s time i onda ne bi ovdje pitali, zapravo uopće ne bi pitali ;)

12 godina

Dobro nisam ni mislio da zvučnici unutra i vani budu iste jačine, mislio sam da u slučaju upotrebe zvučnika u vanjskim prostorima glazba bude dovoljno glasna i kvalitetna da se može zabaviti ali logično ne očekujem nešto ekstra. Što se tiče unutrašnje primjene su zvučnici koji su preporučeni itekako dovoljni, u to ne sumnjam.

BF4: hRci_HR
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Možete mi reći ima li razlike u kvaliteti, i koji bi bolje odgovarali spojeni na televizor? 
Logitech 2.1 Z-523 ili Genius 2.1 SW-H. LP
I ima li nekakvih sony zvučnika u tom cjenovnom rangu? 

01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 1:48 (makaown).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
makaown kaže...

Možete mi reći ima li razlike u kvaliteti, i koji bi bolje odgovarali spojeni na televizor? 
Logitech 2.1 Z-523 ili Genius 2.1 SW-H. LP
I ima li nekakvih sony zvučnika u tom cjenovnom rangu? 

za navedenu namjenu savjetujem Logitechove Z523 zvucnike.

14 godina

Hvala.

offtopic- jel ih spajam na telku na isti nacin kao i u komp, bez ikakvih dodatnih uredaja? Imam sony kdl-40w605b.

01000101010000010101010000100000010100110100100001001001010101000010000001001100010011110100111101010011010001010101001000100000001110110010100100101001001010010010100100101001001000000100100000110011
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 12:12 (makaown).
14 godina
neaktivan
Hrci kaže...

Dobro nisam ni mislio da zvučnici unutra i vani budu iste jačine, mislio sam da u slučaju upotrebe zvučnika u vanjskim prostorima glazba bude dovoljno glasna i kvalitetna da se može zabaviti ali logično ne očekujem nešto ekstra. Što se tiče unutrašnje primjene su zvučnici koji su preporučeni itekako dovoljni, u to ne sumnjam.

A gledaj bit će ti ok vani ti logitech za malo glasnije slušanje glazbe. A ako želiš napraviti party na otvorenom za nekih 40-50 ljudi. To ti definitivno neće bit dosta. i treba ti minimalno 2 komada od 200+W svaki i to ti ne nategnuto a budžet dobrano premašen.

14 godina
odjavljen

Jel ima razlike ako je satelit u drvetu ili plastici? Ne kužim što mi je woofer u drvetu a sateliti u plastici. Šta je bolje od ta dva materijala?

0 0 hvala 0
17 godina
Drvo
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan

Drvo je uvijek bolje.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

Zar nije plastika bolja za visokotonce a drvo za niskotonce?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moj tweeter na B&W je u aluminiju i još u drvetu, a vidjet ću u čemu je kad stigne Genius.

Na 5.1 su mi tweeteri u plastici, a woofer u drvetu.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina

U petak kupio Genius SP-HF 1800A 2.0 zvučnike. Dobio sam ono što sam očekivao. Sasvim dovoljan bass i jačina te ugodan zvuk.

Preporuka za prosječnog korisnika.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
AnarchyST ne mogu ti poslati poruku, neka server side greska kako mi se cini.
Na polovici tocno zapne i za bass i za treble da znas di je polovica. Meni je to logicno i sviđa mi se. Taman na pola ih drzim pa si na laptopu reguliram. Vjerujem da ih je lakse tako odrzavati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zbog uštede na materjalu jeftiniji modeli uglavnom koriste plastiku za tweetere a mdf za bas. Razlog tome je što razlinka između tweetera u plastici i drvu nije ni približno velika kao kad se radi o basu. U skupljim modelima se mdf koristi za tweetere i bas, a nerjetko i pravo drvo.

1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

Mi smo iz materijala(tehnička škola) učili da ako materijal u sebi ima rupice da se one izolatori jer onda na tim dijelovima nema ništa da prernosi zvuk/toplinu dalje... Ne znam baš da je Z906 jeftino xD

0 0 hvala 0
17 godina

...malo je off...

Da li ima kod nas (i koji) nesto kao ovo sa slike (ne znam tocno kako se to zove)?

Uglavnom nesto kao "mini" pojacalo/dac u koji se mogu ustekati "normalni" zvucnici

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 11:01 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Mi smo iz materijala(tehnička škola) učili da ako materijal u sebi ima rupice da se one izolatori jer onda na tim dijelovima nema ništa da prernosi zvuk/toplinu dalje... Ne znam baš da je Z906 jeftino xD

Dobro sam se nasmijao  Zrak nije "ništa" odnosno nije vakum. Zrak prenosi zvuk jer a nije tako ne bi ni ti čuo glazbu iz zvučnika.

Razlika u svojstvima drva i plastike ima dosta. Npr drvo umiruje vibracije dok plastika ne.  Upotrebom drva se dobije nešto mekši i topliji zvuk koji je uhu ugodniji.

Ako pogledaš omjer watt/cijena ispadne da su ovi zvučnici jako jeftini.

14 godina

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/logitech-x-530-oglas-16957685

mislim da za te novce nema bolje prilike

Slučajno naletjeh na spomenuti oglas, pa ako kome može pomoći...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 11:13 (johnwaynesk).
14 godina
odjavljen
axos kaže...
Dex.pwn kaže...

Dobro sam se nasmijao  Zrak nije "ništa" odnosno nije vakum. Zrak prenosi zvuk jer a nije tako ne bi ni ti čuo glazbu iz zvučnika.

Razlika u svojstvima drva i plastike ima dosta. Npr drvo umiruje vibracije dok plastika ne.  Upotrebom drva se dobije nešto mekši i topliji zvuk koji je uhu ugodniji.

A to je... Podrazumijeva se da je u tim rupicama ništa odnosno vakum... Ne znam dal pravila za metale(čelike i ostale) vrijede i za drvo no ako ima rupica u materijalu(u kojima nema ništa) onda na tom dijelu staje zvuk.

14 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
axos kaže...
Dex.pwn kaže...

A to je... Podrazumijeva se da je u tim rupicama ništa odnosno vakum... Ne znam dal pravila za metale(čelike i ostale) vrijede i za drvo no ako ima rupica u materijalu(u kojima nema ništa) onda na tom dijelu staje zvuk.

Vrijede. Ali mi nije jasno kako bi vakum dospio usred punog drva?

14 godina
odjavljen
axos kaže...
Dex.pwn kaže...
axos kaže...
Dex.pwn kaže...

Vrijede. Ali mi nije jasno kako bi vakum dospio usred punog drva?

Ne znam, kod metala znam da se zna dogoditi kada se tekuči metal preljeva u kalupe... Kod drveta ne znam, valjda tako izraste no niko ne može garantirati da to drvo nema rupice u sebi

14 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Ne znam, kod metala znam da se zna dogoditi kada se tekuči metal preljeva u kalupe... Kod drveta ne znam, valjda tako izraste no niko ne može garantirati da to drvo nema rupice u sebi

Prije zrak a ne vakum. Ali nije ni bitno jer bit i je da zvuk izlazi prema naprijed a ne sa strana.

14 godina
neaktivan
djigibao kaže...

...malo je off...

Da li ima kod nas (i koji) nesto kao ovo sa slike (ne znam tocno kako se to zove)?

Uglavnom nesto kao "mini" pojacalo/dac u koji se mogu ustekati "normalni" zvucnici

Ima ih dosta u toj D klasi (ako bas to trazis). Za jeftinije bi ti ipak preporucio kineske web shopove ali ako zelis nesto zaista dobro (i skupo): http://audiodream.hr/product/nad-d-3020/

WhatHifi review

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
djigibao kaže...

...malo je off...

Ima ih dosta u toj D klasi (ako bas to trazis). Za jeftinije bi ti ipak preporucio kineske web shopove ali ako zelis nesto zaista dobro (i skupo): http://audiodream.hr/product/nad-d-3020/

WhatHifi review

Do koliko novca bi isao?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice