Vodič za rješavanje problema kod GTA IV

poruka: 2.535
|
čitano: 875.678
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: GTA 4
15 godina
RE: Vodič za rješavanje problema kod GTA IV
franky kaže...
win32 kaže...
robson kaže...

otvori novi txt doc, unutra upisi " -nomemrestrict -availablevidmem 2.0 -norestrictions -percentvidmem 100", bez navodnika i sa jednim razmakom ispred prve crtice.

primenuj ga u "commandline" i spremi u GTA folder.

sad ces imati na raspolaganju 2GB.

Dali je ovo isprobano i dali radi kako treba!?

Definiraj "radi kako treba".

Ako koristis tu komandu, ostalih 1GB kojih ces dobiti ce ustvari biti tvoj ram.

Da definiram kako treba!? Znaci hoce to biti mojih pravih 2 GB sa graficke kartice ili samo jedna u nizu raznih fora koje mozes napraviti sa kompom.

Znaci, hocu imati onda na raspolaganju 2048 MB ili ce i dalje biti samo 1 GB, a meni prikazano kao da se iram sa postavkama od 2 GB.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina

pa fino inst patch novi i to je to

citaj prije postavljene postove

pozzzz

tpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne, to nece biti tvojih 2GB sa kartice. To ce biti od RAM-a.

15 godina
tpg kaže...

pa fino inst patch novi i to je to

citaj prije postavljene postove

pozzzz

Koji novi patch!? Imam najnoviji patch stavljen...ako je pvo upuceno meni.

franky kaže...

Cekaj...onih 1 GB koji se prikazuju u GTA IV od kuda su na kraju....sa graficke, od RAM-a...od cega na kraju!?

No hvala Bogu mogu igrati GTA IV ovaj puta "normalno", a ne kada sam imao 8800GT...to je bilo koma, ovo sada je puno bolje.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan

Cekaj...onih 1 GB koji se prikazuju u GTA IV od kuda su na kraju....sa graficke, od RAM-a...od cega na kraju!?

No hvala Bogu mogu igrati GTA IV ovaj puta "normalno", a ne kada sam imao 8800GT...to je bilo koma, ovo sada je puno bolje.

Onih 1 GB sto se pokazuju bez ikakvih komanda je od grafe. Tako CrossFire uvijek radi i ni u jednoj igri koja ima tako nesto nece ti prikazivati 2GB.

A ako stavis komandu -availablevidmem 2.0 (ili kako vec ide) ovih ostalih 1 GB sto ces "dobiti" ce biti od rama.

Razumiješ?

15 godina

Hmmm...onda cu tako i napravit posto ionako imam 8 GB u kompu.

Hvala!

P.S.

Samo me zanima dali stvar radi kako treba.....i dali se osjeti kakav porast performansi u samoj igri.

I da...u koji dio GTA 4 staviti to...treba u neki poseban folder ili sam stavim gdje god u GTA IV?

Edit:

Sada se vidi 2048 MB no isti jarac kao i kada je bilo 1 GB.

Znaci dolazimo do zakljucka da nema smisla taj mod....ipak tnx ekipa!

Ionako igra radi kako treba pa necu komplicirat....tj. sama aplikacija sve stavi na "High" i neke stvari na "Very" high sto mi je sasvim dovoljno....te jos ostaje skoro 200 MB free od 1 GB.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 23:37 (win32).
16 godina
neaktivan

Pošto mi brzo stiže novi komp(Moj PC),iman orginalni GTA 4,pa me zanima kako bi s kompa prebacio gta na novi komp da mogu igrati mp,kako se odjavit na ovom drugom kompu.

Ako neko zna neka pomogne,Hvala.

BMW

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cappy kaže...

Pošto mi brzo stiže novi komp(Moj PC),iman orginalni GTA 4,pa me zanima kako bi s kompa prebacio gta na novi komp da mogu igrati mp,kako se odjavit na ovom drugom kompu.

Pa kopiras save game.

16 godina
neaktivan
Gman kaže...
cappy kaže...

Pa kopiras save game.

Jos jedan u nizu onih koji govore bezveze.

Kod GTAIV nije baš tako pošto imaš GFWL!. Preporučam svima da pročitaju ovo, odgovori su objašnjeni 3x puta bolje nego ovi koje ovdje možete naći.

http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=397064

15 godina

Skinio sam sa Rockstar-ove stranice najnoviji oatch.....uredno napravi update i instalira ga, ali u patchu ima jos jedan setup, tocnije obasnjenej setupa je ovo:

GTA: EFLC Title Update 1.1.1.0

Performance
•    Improved memory management

Bug Fixes
•    "RESC 10" error fix for specific hardware configurations

Taj dio ne mogu instalirat posto mi uvijek baci neki error tj. nece ni zapoceti instalaciju.....

Evo sto kaze report:

Launching Title Update: "D:\Downloads\titleupdate.en\titleupdate.en\EFLC_TU_1110\setup.exe" /selflaunch 
Could not find game install folder
To manually set folder, run: "D:\Downloads\titleupdate.en\titleupdate.en\EFLC_TU_1110\setup.exe" /f "<path to game folder>"

Kako da to izvedem uopce?

Inace igra radi ok.....no ako sam skinio i ovo volio bih i to instalirat...neke ideje kako da to instaliram?

P.S.

Jos uvijek igram "glavnu" igru....znaci nisam instalirao Episodes From Liberty City...instalirati cu ga dok zavrsim  GTA IV.

Edit:

Hmm...koliko mi se cini trebao bih prvo instalirati Episodes From Liberty City i tek onda taj patch tj. patch 1.1.1.0?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.4.2010 21:16 (win32).
16 godina
neaktivan
franky kaže...
Gman kaže...
cappy kaže...

Pa kopiras save game.

Jos jedan u nizu onih koji govore bezveze.

Kod GTAIV nije baš tako pošto imaš GFWL!. Preporučam svima da pročitaju ovo, odgovori su objašnjeni 3x puta bolje nego ovi koje ovdje možete naći.

http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=397064

Ajde ako sam ja jos jedan u nizu koji govori bezveze ti nam reci sta i kako treba!Ne želim svadju nego kad vec govoris da ja pricam b azeveze ti nam objasni.

16 godina
win32 kaže...
Hmm...koliko mi se cini trebao bih prvo instalirati Episodes From Liberty City i tek onda taj patch tj. patch 1.1.1.0?

Točno....title update 1.1.1.0 je za EFLC

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
16 godina
neaktivan

ovak imam problem, misija gdje na motoru hvatam pegorina i skačem na helikopter s motorom, i kaže mi da stišćem space da se popne na helikopter, ja stišćem ko idiot i failam misliju..kak to rješit

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.4.2010 0:47 (mamutarka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nema druge, moraš stiskati space da se popneš u helikopter (dok se držiš za rub). inače je dovoljno sitnusti možda desetak puta, i onda se niko popne u helić. stvar je u tome da se i u drugom alternativnom završetku igre također moraš popeti na helikopter. dakle, stiskaj space ko lud.

16 godina
neaktivan
Probao 10ak puta i nece, procitao sam na netu da tipkovnica treba bit spoena preko ps2 a na USB da je problem s tom misijom.ne pada mi napamet stavljat staru tipkovnicu samo radi toga.
15 godina
mamutarka kaže...
Probao 10ak puta i nece, procitao sam na netu da tipkovnica treba bit spoena preko ps2 a na USB da je problem s tom misijom.ne pada mi napamet stavljat staru tipkovnicu samo radi toga.

Imas onaj mali adapter ps/2-USB.

Imam ih par komada i ako si blizu Crnomerca dodi pa ti dam jedan.....

15 godina
mamutarka kaže...

Prešao sam tu misiju a tipkovnica mi je USB,tako da ja mislim da nije to problem.Probaj ali mislim da ti je problem negdje drugdje.

16 godina
neaktivan
win32 kaže...
mamutarka kaže...

Imas onaj mali adapter ps/2-USB.

Imam ih par komada i ako si blizu Crnomerca dodi pa ti dam jedan.....

2 minute sam od tamo ali našao sam u ormaru staru ps2 tipkovnicu, hvala svejedno Izlanuo se

15 godina
mamutarka kaže...

2 minute sam od tamo ali našao sam u ormaru staru ps2 tipkovnicu, hvala svejedno Izlanuo se

NP, ako ti bude trebao taj adapter javi...imam jedno 10-ak pa mi uistinu ne treba.

LP

15 godina
neaktivan

imam problm na pc-u koji ima 4gb rama prihvaća mi samo 1 gb. zašto. pogledajte u moj pc da se uvjerite.

Welcome to Liberty City
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sovac_ri kaže...

imam problm na pc-u koji ima 4gb rama prihvaća mi samo 1 gb. zašto. pogledajte u moj pc da se uvjerite.

hoćeš reći da ti pc prepoznaje samo 1 gb rama od mogućih 4? što kaže everest i cpu-z, koliko oni pokazuju? da li su ti rami prikazani u biosu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 15:17 (robisierra92).
16 godina
protjeran
sovac_ri kaže...

Ti si se hebeno zahebo,da možda nisi vidio memoriju od grafe?

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
15 godina
neaktivan

vidio sam grafa ima 1 gb videomemorije. i zašto mi ne radi ?

radi mi na rezoluciji 800x600 (imam 1920x1080) i sve na low i very low. tako ide na 60 fps-ova.

a jednom mom prijatelju koji ima 2 gb rama i core 2 duo procesor radi ne dosta većim postavkama

i na rezoluciji 1024x768 s teksturama na high. ne kuzim.

Welcome to Liberty City
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 13:56 (sovac_ri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sovac_ri kaže...

vidio sam grafa ima 1 gb videomemorije. i zašto mi ne radi ?

radi mi na rezoluciji 800x600 (imam 1920x1080) i sve na low i very low. tako ide na 60 fps-ova.

a jednom mom prijatelju koji ima 2 gb rama i core 2 duo procesor radi ne dosta većim postavkama

i na rezoluciji 1024x768 s teksturama na high. ne kuzim.

Jesi li instalirao posljednji patch?

15 godina
neaktivan

ne. nemam original (bio mi je preskup) pa ću prvo preć misiju s internet cafeom.

Welcome to Liberty City
16 godina
neaktivan
sovac_ri kaže...

ne. nemam original (bio mi je preskup) pa ću prvo preć misiju s internet cafeom.

Instaliraj patcheve, prati Steam jer je GTAIV tamo vrlo jeftin, a nedavno je bio i na akciji tako da nemaš izgovora da ne kupiš ovu odličnu igru :)

15 godina
neaktivan

da ali to mi i dalje nije rjišenje. ja sam zapravo instaliro originalni gta4 (posudio mi je prijatelj) i tek ga ond crackiro crackom od razora 1911

Welcome to Liberty City
16 godina
neaktivan
sovac_ri kaže...

da ali to mi i dalje nije rjišenje. ja sam zapravo instaliro originalni gta4 (posudio mi je prijatelj) i tek ga ond crackiro crackom od razora 1911

Kako nije? Kad kupiš original GTA IV onda ćeš moći i tražiti support za ono što si i kupio.

15 godina
neaktivan

Imam problem u Gta 4, operativni sistem mi je windows 7. Instalirao sam igru, usao i radi, all trza. I kad instaliram patcheve 1.0.0.4 i 1.0.4.0 ne mogu uci u igru izbaci mi error koji ovde nije naveden " ESC20" tak nekako nisam siguran . Imam najnovije drivere od graficeke, a evo i konfiguracije:

AMD Athlon 5000+ 2.60 GHz

2 GB Rama

Ati radeon 3650 1024 MB. Da li znate u cemu je problem ?  

Piratska verzija

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 19:48 (dzelo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da li je igra original?

edit: evo pretekao si me - cra*ck ti nije dobar za te patcheve

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 19:50 (robisierra92).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: GTA 4
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice