The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.842
|
čitano: 315.767
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

nakon što su najavili prelazak na b2p razmišljam o tome da krenem igrati TESO ali stalno se dvoumim.

Možda mi netko od vas pomogne da se odlučim.

Zanima me par stvari:

1. Kakvo je vaše osobno mišljenje o igri? Ima li ono "nešto" zbog čega bi htjeli igrati svaki dan?

2. Razmišljam o tome da kupim preko ebaya ili neke divlje stranice kad bude oko 20$ (šteta što nisam uhvatio dok je bilo oko 15$). Koliko sam skužio ne dobije se svugdje steam key, tako da ne mogu aktivirati na steamu, već se ulogiram preko njihovog launchera. Iako nema neke razlike volim imati sve preko steama. Jel postoji neka razlika između igranja preko steama ili direkt preko njih?

3. Jel imate neku svoju ekipu ili igrate solo? Jel moguće igrati solo a da je i dalje zanimljivo? Kakav je comunity?

Već dugo vremena mi se igra neki MMORPG pa se nadam da bi to mogao biti TESO. Probao sam ih nekoliko ali odustanem nakon nekoliko dana. Probao sam prije godinu ili više Runes of Magic, TERA i još par. Iako su mi svi bili ok odustao sam jer nitko od prijatelja ne igra mmo-e, nego samo tenkove, i to me naviše spriječava da započnem neki mmo.

TESO mi djeluje zanimljivo. Sviđa mi se što je veliko ime i serijal iza njega, ali ne očekujem da ću igrati nešto slično Skyrimu/Oblivionu tako da se neću razočarati što se tiče toga.

Nadam se da igra ima budućnost i da se neće ugasiti, pogotovo nakon prelaska u b2p.

Ako bi netko mogao dati svoje mišljenje bio bih mu jako zahvalan.

Ili ako mi netko može preporučiti neki drugi mmo, bilo da je izašao ili će uskoro izaći.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls: Online

Ma TESO ti je totalni fail od igre, bolje da odirgras TES Oblivion ako nisi,

ali ako vec oces mmoe onda probaj LOTRO ili Age of Conan koji su F2p.

13 godina
neaktivan
Melhim123 kaže...

Ma TESO ti je totalni fail od igre, bolje da odirgras TES Oblivion ako nisi

TES oblivion je najgori TES naslov ubjedljivo, umjesto da mu preporucis morrowind/skyrim ti to preporucujes.

TESO je idlicna igra, 85% losih kritika je doslo zbog pretplate, ne zbog gameplaya. pve i pvp je prica za sebe, totalno drugacije od ostalih naslova mmo svijeta. Igra je i vise nego dobra a kao i svaki mmo ima svoje prednosti i mane, a teso je najljepsi mmo ikad.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina

Ja osobno cu se osobno vratit u igri kad bude free,bilo mi je previse i jos za to davat mj, ali kolko me sjecanje sluzi da mi je bilo cist ok. Pogotovo sad kad bu free bez zurbe laganini sve otkrivat,pa cemo vidjet koliko bude zadrzala - do sad samo samo malo ipsrabovao likove i radio qs

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
chaselol kaže...
Melhim123 kaže...

TES oblivion je najgori TES naslov ubjedljivo, umjesto da mu preporucis morrowind/skyrim ti to preporucujes.

TESO je idlicna igra, 85% losih kritika je doslo zbog pretplate, ne zbog gameplaya. pve i pvp je prica za sebe, totalno drugacije od ostalih naslova mmo svijeta. Igra je i vise nego dobra a kao i svaki mmo ima svoje prednosti i mane, a teso je najljepsi mmo ikad.

Hah ne.

Oblivion šiša skyrim,koji je najlosiji od TES serijala ubjedljivo.

15 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...
chaselol kaže...
Melhim123 kaže...

Hah ne.

Oblivion šiša skyrim,koji je najlosiji od TES serijala ubjedljivo.

zbog cega ti je skyrim los ? ili zbog cega je oblivion bolji od skyrima ? meni je skyrim daleko bolji od  obliviona , iako me kraj price kod skyrima malo razocarao ,dok je oblivion imao po meni super zavrsnicu ...

13 godina
neaktivan

meni je i skyrim i oblivion da izvines pussy smoke u poredjenju sa morrowind-om, ali kad nemas sta drugo da igras :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
chaselol kaže...

meni je i skyrim i oblivion da izvines pussy smoke u poredjenju sa morrowind-om, ali kad nemas sta drugo da igras :)

To je žešća istina.

Većini je SKyrim bio prvi ''RPG'' koji su igrali pa im je bio vrh,a zapravo je prazan,širok kao ocean,dubok kao lokva.

Oblivion isto pati od toga ali imao je solidniju priču (ili barem kako je ona ispricana) i više stvari nego Skyrim. Skyrim nije ni medium armor imao pobogu. A spellovi su bili bijedni i nezanimljivi. Čak i s modovima kojih ima masu (i to dobrih) Skyrim je meh.

Bethesda je uvijek imala problema sa imersijom u svijet,nakon kratkog vremena skuzis da us to sve Potemkinova sela...

14 godina
neaktivan

Ajde ne serite vi svi koji govorite da je Morrowind najbolji TES,

a vecina koji to tvrde nisu ni zaigrali Morrowind nego su u

fazonu kao da je on najbolji samo zato sto je bio prva igra,

kako mrzim takve likove

3 3 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovo je ESO tema, hejtajte negdje drugo.

P.S. morowind nije prvi eso njubaro

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

Ne bi me čudilo da ESO pređe potpuno na F2P.  

''It's not broken, It's a game feature''

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Kuschnyer kaže...

Pozdrav,

nakon što su najavili prelazak na b2p razmišljam o tome da krenem igrati TESO ali stalno se dvoumim.

Zanima me par stvari:

1. Kakvo je vaše osobno mišljenje o igri? Ima li ono "nešto" zbog čega bi htjeli igrati svaki dan?

2. Razmišljam o tome da kupim preko ebaya ili neke divlje stranice kad bude oko 20$ (šteta što nisam uhvatio dok je bilo oko 15$). Koliko sam skužio ne dobije se svugdje steam key, tako da ne mogu aktivirati na steamu, već se ulogiram preko njihovog launchera. Iako nema neke razlike volim imati sve preko steama. Jel postoji neka razlika između igranja preko steama ili direkt preko njih?

3. Jel imate neku svoju ekipu ili igrate solo? Jel moguće igrati solo a da je i dalje zanimljivo? Kakav je comunity?

Već dugo vremena mi se igra neki MMORPG pa se nadam da bi to mogao biti TESO. Probao sam ih nekoliko ali odustanem nakon nekoliko dana. Probao sam prije godinu ili više Runes of Magic, TERA i još par. Iako su mi svi bili ok odustao sam jer nitko od prijatelja ne igra mmo-e, nego samo tenkove, i to me naviše spriječava da započnem neki mmo.

TESO mi djeluje zanimljivo. Sviđa mi se što je veliko ime i serijal iza njega, ali ne očekujem da ću igrati nešto slično Skyrimu/Oblivionu tako da se neću razočarati što se tiče toga.

Nadam se da igra ima budućnost i da se neće ugasiti, pogotovo nakon prelaska u b2p.

Ili ako mi netko može preporučiti neki drugi mmo, bilo da je izašao ili će uskoro izaći.

igra ce uskoro biti B2P ,  i ako ESO posmatras kao kao TES igra sa MP neces se razocarati.Meni je  bolja od Skyrima  ali losija od ostalih TES-ova ali kao sto rekoh igram je povremeno kao TES sa MP pa mi je igra dobra i zabavna.

11 godina
neaktivan

Presao sam Morrowind, a pokrenuo sam i prva dva TES da vidim kako je to izgledalo, nisam ih nesto puno igrao. Razlika izmedju Morrowinda i Obliviona i Skyrima je u tome sto je Morrwind radjen kao pc naslov pa portan na konzole, a ova dva druga su radjeni kao naslovi za konzole pa portani na pc, a nazalost od iste boljke boluje i ESO, jer je prilagodjen konzolama. Konzole jednostavno zaglupe stvari, sto zbog kontrola, sto zbog drugacijeg pristupa igrama opcenito, recimo u Morrowindu si mogao lebdit i umjesto da oni dodaju feature u novim nastavcima i prosiruju gameplay, oni oduzimaju, to je samo jedan od primjera, ima ih dosta...

Da, citam post ipod i sjetim se, heh, kako sam trazio neku kolibu za quest sa onim nomadima pola dana, ali zato kada je nadjes, osjecaj... omg...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 18:22 (Mquany).

1 0 hvala 0
13 godina
Melhim123 kaže...

Ajde ne serite vi svi koji govorite da je Morrowind najbolji TES,

a vecina koji to tvrde nisu ni zaigrali Morrowind nego su u

fazonu kao da je on najbolji samo zato sto je bio prva igra,

kako mrzim takve likove

Da igrao,cijelu teku ispisao stvarima iz morrowinda jer nije bilo drugog nacina kako zapisati sav info itd.

Nije bilo kompasa ni ičega šta te vodi questu,morao si čitati i istrazivati.
IGra je bila ludilo i kompleksna,masu stvari je imala za radit i bila je one of a kind. Dan danas bi je radije s nekim HD modom igrao nego prokleti skyrim koji nije ni sjena morrowinda. Tek kad probas igrati jedno i drugo ,makar na sat vremena skuzis koliko je skyrim zapravo siromašan. Jes,engine je super,lijepo izgleda, al jednostavno nemaš šta za radit u skyrimu.

11 godina
neaktivan
Kuschnyer kaže...

Pozdrav,

Zanima me par stvari:

Igra definitivno vrijedi 50e ako bi je toliko platio, ima tu dosta sadrzaja, prica je solidna, a imas 3 frakcije sa razlicitom pricom plus main quest koji je svima isti, mozes experimentirati sa raznim buildovima lika i mjenjati kako se lvlas, postati vampir, vukodlak, pa malo i pvpat ak hoces, sigurno vrijedi 50e.

13 godina
neaktivan

G2a ima keyeva po 15 evra, pozurite :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mquany kaže...

Presao sam Morrowind, a pokrenuo sam i prva dva TES da vidim kako je to izgledalo, nisam ih nesto puno igrao. Razlika izmedju Morrowinda i Obliviona i Skyrima je u tome sto je Morrwind radjen kao pc naslov pa portan na konzole, a ova dva druga su radjeni kao naslovi za konzole pa portani na pc, a nazalost od iste boljke boluje i ESO, jer je prilagodjen konzolama. Konzole jednostavno zaglupe stvari, sto zbog kontrola, sto zbog drugacijeg pristupa igrama opcenito, recimo u Morrowindu si mogao lebdit i umjesto da oni dodaju feature u novim nastavcima i prosiruju gameplay, oni oduzimaju, to je samo jedan od primjera, ima ih dosta...

Da, citam post ipod i sjetim se, heh, kako sam trazio neku kolibu za quest sa onim nomadima pola dana, ali zato kada je nadjes, osjecaj... omg...

Sad ispada da dizemo tu igru u oblake. Imao je i Morrowind svojih boljki,jos uvijek ih ima ,ali jednostavno si je morao tada igrati...Ako nisi propustio si prekretnicu.

Postoji neki popis igara koji si jednostavno morao dozivit,makar nebio fan žanra ali uf covjece.
Shvacam kako neko nije RTS fan ali Red Alert 2,Generalsi...Za RPG Baldurs Gate,NWN,Morrowind...Cak i za aute,Cmcrae rally 2. NFS underground 1 i 2...Heroesi III.

Deus Ex (najbolja igra ikad). Fallout 1 i 2... Freelancer . Ma lista ide unedogled.

Danas mi je jako teško naći dobre igre i one igre koje bi baš preporucio svakome,makar nije u njegovom fahu jerj e igra jednostavno toliko dobra.

Sve pate od istih simptoma: odlicna grafika (al brutalno kratka),klišejizirana priča,repetitivan gameplay,recikliranje istog,''open world'' a zapravo je kita i naravno AI na razini zlatne ribice.

Stvarno bi se dobro zapitao da me netko trazi da mu preporucim neku jako dobru noviju igru ili par igara od nekog zanra. Jedva bi po jednu za svaki zanr unazad par godina našao.

Nema veze,bitno da sam ja predvidio sudbinu TESO nakon što sam odigrao 3 sata bete,bilo je bolno očito da igra jednostavno nema ono nešto da se uopce usudi traziti subscription. Mada,nijedna igra osim WoW-a nikad nece uspjeti na sub-u,pa čak i wow dnas nebi uspio da nema toliko ljudi koliko ima otprije . Previše vremena i para su ljudi utrosili i jednostavno je preteško odustat. Nijedan novi MMO neće ponovit taj uspjeh. Eventualno WoW 2 ako ikad naprave samo zato jer ima neku konstantu otprije.

Da budemo realni nevolim WoW,ali razumijem zasto ima toliko igrača koliko ima i zasto je #! sve ove godine. Jednostavno je bio prvi,i pojavio se u tocno pravo vrijeme i bio je ogroman. Sve poslije wowa je bilo..well poslije.

Šta se tiče TESO smatram da igra ne vrijedi 50 eura (full price),eventualno 30ak at best,a ako se i sačeka jos godinu dana predvidjam da ce bit full f2p.

toliko od mene,malo ispustanja pare u 3 ujutro poslije izlaska petkom,.

11 godina
neaktivan

Veca dostupnost interneta je promjenila svijet igara. Kada sam igrao Morrowind tada nije bilo videica na youtube i Morrowiki, pa i wow kada sam poceo igrati 2006 je bio skroz neko dugo iskustvo, nije bilo quest trackera, bilo je to magicno, odluke koje si donosio su imale puno vecu tezinu. Kada su startali razni wowhedi po netu onda bih cesto, jer je mmo urka s vremenom/grind, i sam potrazio podrucije gdje se nalaze npc koji mi trebaju za quest, tako da je uvodjenje quest trackera omogucilo da to sto smo vec koristili imamo ingame, nije to isto iskustvo kao na pocetku. Nazalost to je tako , iz iskustva igranja raznih mmo danas prije nego cu poceti igrati, ako recimo zelim igrati pve tenka prvo pregledam forume i pogledam par videica, jer nezelim da mi se desi da kad se izlevlelam da je to tenk samo na papiru, ili ako cu pvpat lijepo pogledam omjer na serveru, ako imaju frakcije i pogledam koje su klase viable za pvp, cisto da izbjegnem flustracije kada se izlevelam. Vrijeme Morrowinda je bilo drugacije i opcenito tih starijih igara, sjecam se kada sam igrao Fallout2(meni uz ff7 najbolja igra ikada) i istrazivanja po mapi, nema neta da nadjem gdje je sta, divota .

Sto se tice ove igre, ja cu reci ovako, ako ocekujete cistokrvni mmo mozda vam igra ne vrijedi pune cijene, ali ako volite lvlanje pa i ako volite lore/arhitekturu/design tes svemira, onda mislim da je igra vrijedna novaca koji ce te platit. Meni su se svidili i dungenoni dok sam se lvlao, razvoj lika je dobar, opcenito cijeli sustav klasa u igri je odlican, ima tu zapravo dosta dobrih stvari, samo sto ima ta jedna stvar, nekako osjecaj da je se u tes svemiru mogao napraviti puno bolji mmo.

Ima jedna odlicna stvar za jedan mmo, a to je da se na igri aktivno radi, priloziti cu jedan video, gdje lik objasnjava promjene na nightblade klasi, dosta promjena, balansiranja itd...

2 0 hvala 1
12 godina
Mquany kaže...

Veca dostupnost interneta je promjenila svijet igara. Kada sam igrao Morrowind tada nije bilo videica na youtube i Morrowiki, pa i wow kada sam poceo igrati 2006 je bio skroz neko dugo iskustvo, nije bilo quest trackera, bilo je to magicno, odluke koje si donosio su imale puno vecu tezinu. Kada su startali razni wowhedi po netu onda bih cesto, jer je mmo urka s vremenom/grind, i sam potrazio podrucije gdje se nalaze npc koji mi trebaju za quest, tako da je uvodjenje quest trackera omogucilo da to sto smo vec koristili imamo ingame, nije to isto iskustvo kao na pocetku.

Ja sam u Vanilla WoW-u pročitao apsolutni svaki quest text da bi znao kud treba ići. Immersion faktor mi je bio over 9000.

Kad su došli quest trackeri i gps na mini mapi, to više nije bilo isto iskustvo, niti u jednoj igri.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 13:01 (DeniZg).
11 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
Mquany kaže...

Veca dostupnost interneta je promjenila svijet igara. Kada sam igrao Morrowind tada nije bilo videica na youtube i Morrowiki, pa i wow kada sam poceo igrati 2006 je bio skroz neko dugo iskustvo, nije bilo quest trackera, bilo je to magicno, odluke koje si donosio su imale puno vecu tezinu. Kada su startali razni wowhedi po netu onda bih cesto, jer je mmo urka s vremenom/grind, i sam potrazio podrucije gdje se nalaze npc koji mi trebaju za quest, tako da je uvodjenje quest trackera omogucilo da to sto smo vec koristili imamo ingame, nije to isto iskustvo kao na pocetku.

Ja sam u Vanilla WoW-u pročitao apsolutni svaki quest text da bi znao kud treba ići. Immersion faktor mi je bio over 9000.

Kad su došli quest trackeri i gps na mini mapi, to više nije bilo isto iskustvo, niti u jednoj igri.

Kada se samo sjetim class questova... Vrijedili su kao pola wowa danas .

14 godina
neaktivan

Ma lol ESO ce se ugasit za nekih 3-4-5 god maksimalno

bit ce ista prica kao i sa Warhammerom online hahaha

0 1 hvala 0
17 godina
DeniZg kaže...

Me2 

12 godina
neaktivan

Kupio sam TESO ali tek ću ga sutra krenuti igrati kad uhvatim malo vremena i dok se skine.

U međuvremenu malo gledam neke guidove da ne ispadnem totalni noob.

Koji biste mi vi savjet dali?

Koristite li addone? Kako ih je najlakše instalirati? Ručno ili preko nekog managera? Dosad imam samo iskustva sa Nexusom za Fallout new vegas. Hoće li isto funkcionirati i za TESO? 

Jel moram paziti na nešto u vezi tih addona?

EDIT: Možda sam trebao prvo sam potražiti po internetu. Vidim da ljudi preporučuju Minion za addone.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2015 13:00 (Kuschnyer).

0 0 hvala 0
14 godina
Virty kaže...
DeniZg kaže...

Me2 

Upravo to... ali bilo je tu i masu igraca pa bi se uvik nasao neko da me drzi za ruku!

I sad me ovo podsjetio kako sam igrajuci TES: Morrowind ispisao 2 biljeznice nota... Ni jedan TES nakon toga mi nije bio dostojan svojih prethodnika.

Što imamo manje potreba, to manje nam prijeti oskudica!
13 godina
neaktivan
Virty kaže...
DeniZg kaže...

Me2 

Me3 

Ima dosta toga i u ESO zaista dok pohvatas sve....

Ali ono sve novije igre su pojednostavljene, ali mi se svidja sto je content na lvl 50 tezak i sa najjacim gearom 

14 godina
neaktivan

Buraz mi je kupio igru za nekih 40 eura i sad nemre ući u igru traži ga nešta da plati 13 eura svaki mjesec. sad ne kužim kak to kad kupiš igru još svaki mjesec moraš plaćat 13 eura , dal mi netko može objasnit kako to riješit ???

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina

Stvarno????

Nebi nikad reko da je igra sub based.

Nepiše nigdje.

14 godina
neaktivan

Frajer prvi put kupi igru i sad treba još svaki mjesec još davat 12 eura za igranje ? Dal sam dobro skužio ili ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mlinka93 kaže...

Buraz mi je kupio igru za nekih 40 eura i sad nemre ući u igru traži ga nešta da plati 13 eura svaki mjesec. sad ne kužim kak to kad kupiš igru još svaki mjesec moraš plaćat 13 eura , dal mi netko može objasnit kako to riješit ???

17.3 ide free to play, sad se placa jos uvijek pretplata!

14 godina
neaktivan

i onda se čude zašto ljudi skidaju igre besplatno , ideš kupit igru i onda još moraš svaki mjesec platit pretplatu pa kolko bi onda godišnje trebali davat za jednu igru soma eura ???

edit

onda nakon 17.3 će moći igrat bez te pretplate ????

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 12:43 (mlinka93).
Moj PC  
1 5 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice