Ne znam sto to tocno ova igra redefinira, ali ono kako ju ja vidim trenutno je nesto za sto ce mali postotak backera imat vremena u konacnici, da ne kazem novca.
Backali su igru, trosili gomilu novca na nju (neki), igra se redefinirala u potpunosti od originalnih nekih opisa, dodano je toliko stvari da, ako ikad dovrse ovo, mogli su komotno napravit 2-3 igre zasebne jedna od druge, a ne vidim kako unutar iste igre jedna drugu dopunjavaju ili cine boljom. Moje vidjene je dapace suprotno, tj. da ce jedna drugoj smetat, tj. bespotrebno odvlacit igrace u nesto sto nisu htjeli, a vjerojatno ce biti prisiljeni radit za neki bonus ili stogod.
Usprkos tome igra ce imat ingame shop jednom kad izadje, i iako se nece u njemu moc kupit nista sto se nece moc unutar igre zaradit, bit ce naprosto puno brze ucinit to kroz shop. Drugim rijecima placas razvoj igre da bi kasnije placao da igras tu istu igru (sumnjam da ce ovu igru igrat toliko ucenici i studenti - sami ste rekli vecina ljudi koja ovo financira je slicnu igru cekalo 15ak godina).
Mni se sve manje svidja sto vise citam o tome sto ubacuju i sto vise gledam nacin na koji to rade. Koliko si ti Dado odusevljen toliko meni pada mrak na oci sa svakom novom objavom. Mislio sam cak da ce kulminacija biti na izjavi da unajmljuju lingviste da naprave 2 "prava" alienska jezika, ali na zalost nisu se ni tamo zaustavili.
Ovaj projekt je takva megalomanija postao da mi je trenutno uopce tesko zamisliti na sto ce to licit u konancnici. Doslovce ko da njih 5 sjedi u nekoj sobi, brainstormaju i sve sto nekom padne na pamet odluce uvrstit u igru: ajmo imat space sim, moze, ajmo ubacit setnju planetom umjesto trgovine kroz izbornike - moze, ajmo napravit onda i setnju brodom i doista interaktivne sustave unutar brodova - moze, ajmo kad vec sve to imamo ubacit i malo FPS-a -> misije na planetu, boardanje tudjih brodova... stogod -moze...
Ovo je trebala bit single player igra sa multiplayer komponentom... Novi freelancer, ne najveci bullsh*t koji je ... svemir... ikad vidio.
Cak i da sve savrseno naprave, sto mi je vec odavno nemoguce zamislit, toliko razlicitih mogula ima i p*zdarija koje ce se morat radit u samoj igri da gotovo vise ne vidim razloga gledat ovaj projek jer znam da necu imat vremena zagrebat pola od toga sto trenutno na papiru nude... sa druge strane ako pola toga nece biti dovrseno, sto je sve realnija opcija jer nebudu ova razvijali slijedecih 10 godina bez da ljudi pocnu podizat tuzbe... onda ce projekt propast i opet ce biti lose.
Ovo postaje lose - lose - lose - ... - lose projekt u kojem neki od vac i dalje vide epic win, samo mi i dalje nije jasno kako i zasto.