Pozdrav svima na forumu.
Evo samo da postam informaciju kako je od danas krenula nova browser igra (nova u Hr verziji, postoji već duže u više internacionalnih verzija).
Radi se o igri naziva "Plemena" ("Tribal Wars" u originalu), igra je smještena u srednji vijek i vi ste u ulozi vladara jednog sela koje gradite iz temelja te možete surađivati (ili pokoravati) susjedna sela. Igra ima dost taktičkih mogućnosti i finesa, dosta je zanimljiva.
Sama igra je besplatna, možete se registrirati na
www.plemena.com.hr
S obzirom da su strane verzije igre dosta popularne (nekoliko stotina tisuća igrača), vjerujem kako bi vam se mogla svidjeti.
Igra je tek startala, iskoristite priliku i budite među prvima na serveru 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kad se ulogiram dobijem ovu poruku:
Ah, porođajne muke 
Stvar bi sad trebala raditi. Hvala na informaciji 
Mrzim "premium bodove". Financirajte se reklamama. Baš sam sad živčan.
Mrzim "premium bodove". Financirajte se reklamama. Baš sam sad živčan.
Sve (ili bar one koje sam ja imao prilike igrati) browser igre imaju neki način financiranja putem premium bodova / gold bodova / dijamanta ili što već. Jednostavno, to je način poslovanja kojim se može održavati masa servera itd, neću ulaziti u neke preduboke analize, nije ni mjesto ni vrijeme.
Uglavnom, "premium" stvari u ovoj igri su ono zbog čega smatram da je se i isplati igrati - nema kupovanje resursa ili nekih nadogradnji direktno za novce, premium bodovi daju dodatne funkcije za pregled, lakše koordiniranje vojskom itd. Znači olakšavaju igranje, ali ne daju direktnu prednost kod nekih drugih browser igara koje su me znale razivcirati kad me netko s vise love za upucat u igru znao pobijediti unatoč tome što sam ja igrao bolje. Igra je zato kompetitivna, i (iz dosad viđenog) ljudi kupuju premium iz razloga da si olakšaju igranje i da pomognu daljnjem razvoju igre.
Eto, samo moje mišljenje, nekome takve stvari jako smetaju, netko voli, netko ne itd. Uglavnom - igra je u osnovi besplatna i zabavna, isplati je se bar probati. 
Registrovao sam se ali se ne nadam nečem dobrom kao bitefight-u i travian-u
Ne nudi ništa što već nije ponuđeno. Površna igra, kao i sve ostale browser-based igre. Zato što površnost znači više igrača. Kad bi napravili kompleksnu browser-based igru, onda bi imali kvalitetu, ali i mnogo manji broj igrača. A manje igrača znači manje ljudi koji kupuju premium.
Ah, porođajne muke 
Nope, Svijet 1 još uvijek ima maksimalan broj igrača.
[ponovno ista poruka]
Ah, porođajne muke 
Nope, Svijet 1 još uvijek ima maksimalan broj igrača.
[ponovno ista poruka]
Je, muckali smo neke postavke jucer u noci, pojavio nam se taj problem na 10ak min. Eto, sad radi sve okej dalje, skupilo se vec oko 500 igraca do jutra... Polako i sigurno