Evo ja od jutra imam priliku teatirati onu teriju da igra bolje radi za onog s slabijim netom. Dakle jucer sam navecer opet primjetio da net kasljuca i danas ujutro provjerim i opet sam ba 3,5mbps. I odmah ja upalim fifu jer sad imam priliku ono iztestirati. I sve sto moram zabiti zabijem dodavanja su jaka i tocna. I tu se sad namece onaj zakljucak. 4mbps je vise nego dovoljno za igranje vecine online igara. Pogotovo fife koja uhiti samo treba tvoj input i reakciju lopte osralo je na AI to jest na predpostavkama i njihovim vec prije napravljenim izracunima. Da imam manje na primjer 1,5-2mbps vjerojatno bi kasljucala igra s lag spikovima. Kad igram ovako s slabijom brzinom imam osjecaj da je protivnik puno nervozniji,a koji igraci responzivniji. Pa sad se postavlja pitanje kak je moguce da radi sve nornalno s slabijom brzinom kad svi na svijetu traze sto brze i bolje. Vjerojatno je fifa/ea zbog mase korisnika napravio prosjecne uvjete na kojima ljudi igraju i stavio ih kao idealne. Ako imas ispod te njihove ideale ide ti u lag, a ako imas puno iznad patis se s kompenzacijom na racun nekih "jednakih" uvjeta.
Napravio sam uzorak od 3 tekme u kojima zabivam po svim zakonima fife(ne nogometa) s lakocom. Nema rugby udaraca na 10 red tribina i branici kad dodu blizu lopte reagiraju, a sve u nekom normalnom radiusu se presjeca.
Edit: puno gresaka sam otipkao na mobu al ne da mi se sad ispravljati. :D
Koliko sam ja shvatio ja sam budala jer igram na 60Mbit/s i da sam trebao uzeti najjadniji net sa brzinom do 5Mbit/s i onda bi igrao fifu normalno dok bi mi sve ostalo zapinjalo. Jesam li dobro shvatio?
Sva logika iza te ''tehnologije'' connection advantagea je u tome kaj si ti napisao. Igrac koji ima losiji net, njemu ce se ic na ruku... dok igrac sa boljim netom bude imao kompenzaciju tog laga samim tim i kasnjenje u kontrolama. To je to. Ono kaj se prica vec dosta dugo.
Prije tjedan, dva... imao sam ping oko 35-45. Od ove WL ping mi je 58, padne na 46 i tako u krug. Zasto je ping za 10, ponekad i 15 visi nego prije. Nemam odgovor.
Ovo s pingom sam uvjeren da je funkcija random brojeva između 30 i 74. Jer kad oni nesto rade to ne radi iz prve ako nije samo vizualno. :D