FIFA 20

poruka: 9.102
|
čitano: 1.206.340
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: FIFA 20
SimeKZ kaže...
The_K kaže...
cicek kaže...

Evo ja od jutra imam priliku teatirati onu teriju da igra bolje radi za onog s slabijim netom. Dakle jucer sam navecer opet primjetio da net kasljuca i danas ujutro provjerim i opet sam ba 3,5mbps. I odmah ja upalim fifu jer sad imam priliku ono iztestirati. I sve sto moram zabiti zabijem dodavanja su jaka i tocna. I tu se sad namece onaj zakljucak. 4mbps je vise nego dovoljno za igranje vecine online igara. Pogotovo fife koja uhiti samo treba tvoj input i reakciju lopte osralo je na AI to jest na predpostavkama i njihovim vec prije napravljenim izracunima. Da imam manje na primjer 1,5-2mbps vjerojatno bi kasljucala igra s lag spikovima. Kad igram ovako s slabijom brzinom imam osjecaj da je protivnik puno nervozniji,a koji igraci responzivniji. Pa sad se postavlja pitanje kak je moguce da radi sve nornalno s slabijom brzinom kad svi na svijetu traze sto brze i bolje. Vjerojatno je fifa/ea zbog mase korisnika napravio prosjecne uvjete na kojima ljudi igraju i stavio ih kao idealne. Ako imas ispod te njihove ideale ide ti u lag, a ako imas puno iznad patis se s kompenzacijom na racun nekih "jednakih" uvjeta. 

Napravio sam uzorak od 3 tekme u kojima zabivam po svim zakonima fife(ne nogometa) s lakocom. Nema rugby udaraca na 10 red tribina i branici kad dodu blizu lopte reagiraju, a sve u nekom normalnom radiusu se presjeca.

Edit: puno gresaka sam otipkao na mobu al ne da mi se sad ispravljati. :D

Koliko sam ja shvatio ja sam budala jer igram na 60Mbit/s i da sam trebao uzeti najjadniji net sa brzinom do 5Mbit/s i onda bi igrao fifu normalno dok bi mi sve ostalo zapinjalo. Jesam li dobro shvatio?

Sva logika iza te ''tehnologije'' connection advantagea je u tome kaj si ti napisao. Igrac koji ima losiji net, njemu ce se ic na ruku... dok igrac sa boljim netom bude imao kompenzaciju tog laga samim tim i kasnjenje u kontrolama. To je to. Ono kaj se prica vec dosta dugo. 

Prije tjedan, dva... imao sam ping oko 35-45. Od ove WL ping mi je 58, padne na 46 i tako u krug. Zasto je ping za 10, ponekad i 15 visi nego prije. Nemam odgovor. 

Ovo s pingom sam uvjeren da je funkcija random brojeva između 30 i 74. Jer kad oni nesto rade to ne radi iz prve ako nije samo vizualno. :D

13 godina
FIFA 20

Ja znam kad igram FPS i kad uđem na server imam određeni ping, npr. 50.

Taj ping može varirati od 45-60, ali u principu je cijelo vrijeme 50.

Kad u FIFI ulazim u meč ping ide ovako: prvo 30 - 50 - 68 - 70 - 48 - 46 - ovo je kad je "idealna" situacija.

Ima i ovakvih slučajeva: 40 - 80 - 160 - 240 - 56 - 48.

Zanimaju me dvije stvari:

1. ako sam zakačen na server - zašto moj ping varira i to previše po mom ukusu (govorim za prvu "idealnu" situaciju)?

2. zašto me spaja na server na kojem mi u jednom trenutku izbaci ping 240?

[19xx] 4ntraks
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
FIFA 20

Legacy je moguc u season tekmama. U futu ne. Zato sam ja primjetio da dosta ekipe vara na taj nacin na ovom WC kupu.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Skilledžija kaže...

Ja znam kad igram FPS i kad uđem na server imam određeni ping, npr. 50.

Taj ping može varirati od 45-60, ali u principu je cijelo vrijeme 50.

Kad u FIFI ulazim u meč ping ide ovako: prvo 30 - 50 - 68 - 70 - 48 - 46 - ovo je kad je "idealna" situacija.

Ima i ovakvih slučajeva: 40 - 80 - 160 - 240 - 56 - 48.

Zanimaju me dvije stvari:

1. ako sam zakačen na server - zašto moj ping varira i to previše po mom ukusu (govorim za prvu "idealnu" situaciju)?

2. zašto me spaja na server na kojem mi u jednom trenutku izbaci ping 240?

Recimo ja im nis ne vjerujem s tim pingom koji pise u lobbyu. Jer da im ping skace izmedu 15 i 30 stano tad bi gameplay bio strgan. Ne u vidu da je neigrivo al vidjela bi se promjena. Prakticki tebi su uvjeti na pingu 30 duplo losiji nego na pingu 15. Kolko got je to igriv ping i sve je ok ako ti u trenutku kad ti punis snagu udarca ping poskoci za duplo ti si zeznuo stvar jer toj informaciji je trebalo puno duze da se registrira u serveru nego je trebalo kad je bilo 15. To ti je kao da imas procesor spojen na sobji bicikl. Ako ro brze tiras brzebce odradit ako sporije ce trokirat. Sad ako uzmes da se neki proces radi od 0%-100% i govoris o duplo brzem ili kracem vremenu bome se razlika osjeti. Nekad se prica o milisekundama a nekad o sekundama al na kraju krajeva razlike ima. I da su isti uvjeti na obje strane razlika bi bila zanemariva jer je konstanta, al ovako je fantomski fenomen koji se desava na buf i kod samo jedne strane.

13 godina
cicek kaže...

Recimo ja im nis ne vjerujem s tim pingom koji pise u lobbyu.

Meni je veći problem to što ping jako varira.

Da je visok, a stabilan onda se prilagodiš uvijetima i tako igraš.

Sada je situacija da na momente radi dobro pa onda loše, zastajkuje, trza, vuče... takvim uvijetima se teško prilagoditi.

Ovo što govoriš za šutiranje... tako je sa svime, dodavanja, šutevi, sve što ja stisnem i kako stisnem je pitanje koja je informacija došla na server zbog izgubljenih informacija na putu do njega.

Jer ako meni ping skače sa 40 na 80 svako malo, onda garantirano imam pocket loss i tko zna što je došlo, ako je došlo do servera.

Zato mi nije jasna ta priča sa serverima.

Kakvi su to jebeni serveri na kojima ping toliko varira?

Pretpostavljam da su isti na kojima se igra Battlefield, a kad sam igrao to govno od igre sam imao postojan ping - zato mi ništa više nije jasno.

BTW i u Battlefieldu imaju kompenzaciju laga, odnosno izjednačavanje uvijeta boljih i lošijih konekcija, ali tamo je ping postojan i nema oscilacija kao u FIFI.

[19xx] 4ntraks
13 godina
FIFA 20

Meni je fora kad me neko pita kak mozes reagirat u takvom gameplayu. Onda shvatim da svaki vikend odigram 30 tekmi na takvom gameplayu. Shvatis da se doalovno prilagodis na lag i kompenziras sam sebi reakcije. Jbt led i bolesna igra. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Skilledžija kaže...
cicek kaže...

Recimo ja im nis ne vjerujem s tim pingom koji pise u lobbyu.

Meni je veći problem to što ping jako varira.

Da je visok, a stabilan onda se prilagodiš uvijetima i tako igraš.

Sada je situacija da na momente radi dobro pa onda loše, zastajkuje, trza, vuče... takvim uvijetima se teško prilagoditi.

Ovo što govoriš za šutiranje... tako je sa svime, dodavanja, šutevi, sve što ja stisnem i kako stisnem je pitanje koja je informacija došla na server zbog izgubljenih informacija na putu do njega.

Jer ako meni ping skače sa 40 na 80 svako malo, onda garantirano imam pocket loss i tko zna što je došlo, ako je došlo do servera.

Zato mi nije jasna ta priča sa serverima.

Kakvi su to jebeni serveri na kojima ping toliko varira?

Pretpostavljam da su isti na kojima se igra Battlefield, a kad sam igrao to govno od igre sam imao postojan ping - zato mi ništa više nije jasno.

BTW i u Battlefieldu imaju kompenzaciju laga, odnosno izjednačavanje uvijeta boljih i lošijih konekcija, ali tamo je ping postojan i nema oscilacija kao u FIFI.

Mozda je malo teze primjetiti oscilacije kad vidis samo jednu stranu price. Da je metak veliki ko lopta mozda bi se i primjetilo, al je i manje bitno posto ti svaki death nije tolko bitan kolko je na fifi.

Nekad je meni veza znala biti ok al bi mi igrac radio graciozne signature pokrete i tad ga mozes zaboravit. Jest da ces gledat neymara kako trci po terenu al ces to platit kad dođe vvd i genericki pokupi loptu i neymara i volju za daljnjim igranjem i sve zajedno plasira u kontru Kentu koji ko napeta puska ceka na krilu. :D

Ne vjerujem ja da oni imaju tolko lose servere, jer to bi bio presedan samo takav da firma poput EA s flagship igrom ima katastrofa servere. Mozda je sve do te kompenzacije laga, koja gazi 50% igraca da bi ovih ostalih 50% igralo normalno. Vuk sit, a ovce na broju. Nit ce meni stalno biti lag kompenzacija nit cu stalno biti u prednosti. Kad se desi da u 3 tekme za redom dobijem nekog s boljim netom, tad se pali skripta i gađam 3 stative po poluvremenu, a golman baca karte da vidi kako i kamo cu sljedece pucat. Malo se ljutim, a balans fifinog svemira je postignut. Imamo jednog korisnika koji je malo losije raspolozen, al mu zdravi razum ne da vjerovat u teorije zavjere tak dugo dok ne pređe 700 tekmi tad mu pocne nesto smrditi, dok ovaj drugi znojnih dlanova nakon tekme zadovoljno se busa u prsa. :D

Mozda imaju problem u nestabilnosti servera s onim "problem comunicating fifa servers" iako sumnjam da je to do servera vec su odradili soft restart, jer ako ste primjetili svaki put nakon tog se fino log in screen u FUT zaustavi da stignemo pregledati sto su nam novo servirali od promoa i shopa u koji nas baca nakon svakog otvaranja sbc ili bilo kojeg paketa. Svi putevi vode u Rim. 

13 godina
FIFA 20

Oni su poslije TOTYa dosli do brojke od 2mlrd$ u zaradi. Cisto od FUTa. Jos TOTS i ide to do 3mlrd$. Meni je to fascinantno, da ce ljudi kesirat lovu u 5mj, dok za 4mj izlazi nova. Genijalno. Stvarno genijalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Oni su poslije TOTYa dosli do brojke od 2mlrd$ u zaradi. Cisto od FUTa. Jos TOTS i ide to do 3mlrd$. Meni je to fascinantno, da ce ljudi kesirat lovu u 5mj, dok za 4mj izlazi nova. Genijalno. Stvarno genijalno.

Idu na ljudsku pohlepu. Recimo ove godine s toliko kartica morala je kad tad pasti neka special da si napravis full gold tim kakav zelis. Ja sam cak dobio ikonu u packu, presedan. Dobio sam i ovog rodendanskog griezmana, al sam zato sudjelovao u svakom sbcu koji je ikad dosao. Mislim na ove koji su dnevni. Meni je to bio uvjet jer marketom se ne bavim, cak i prodajem sve ispod cijene samo da se sto prije rjesim igraca. A glavna publika su im ljudi koji jos ne izlaze pa deparac trose na FP. Roditelji znaju da se ne drogiraju pa su sretni a ovi pak se uce kockati i luci im se adrenalin pa su i oni sretni i svi sretni do trenutka kad igraci vec ne trce brzinom koja pise pa ga treba prodat i opet ulupat u fp kako bi dosao novi napadac koji ce zabivat. :D

17 godina
picija21 kaže...
Da li je moguce da netko igra legacy defending u FUT-u? Igram maloprije protiv lika i sve mi se cini kao da koristi kao ld

Ako igraš na PC, moguće je..

17 godina
cicek kaže...

Idu na ljudsku pohlepu. Recimo ove godine s toliko kartica morala je kad tad pasti neka special da si napravis full gold tim kakav zelis. Ja sam cak dobio ikonu u packu, presedan. Dobio sam i ovog rodendanskog griezmana, al sam zato sudjelovao u svakom sbcu koji je ikad dosao. Mislim na ove koji su dnevni. Meni je to bio uvjet jer marketom se ne bavim, cak i prodajem sve ispod cijene samo da se sto prije rjesim igraca. A glavna publika su im ljudi koji jos ne izlaze pa deparac trose na FP. Roditelji znaju da se ne drogiraju pa su sretni a ovi pak se uce kockati i luci im se adrenalin pa su i oni sretni i svi sretni do trenutka kad igraci vec ne trce brzinom koja pise pa ga treba prodat i opet ulupat u fp kako bi dosao novi napadac koji ce zabivat. :D

Stari, i ja sam od početka igre odradio sve sbc i nikad nisam dobio neku vrijednu obojenu karticu. Bojao sam se da ću i u garantiranom icon sbc dobiti rare karticu kako me je išlo. Zadnja šansa mi je da nešto dobijem tijekom totsa ali šanse su mi kao u glinenog goluba.

EA se mora priznati majstorstvo u marketingu igre.

https://www.hcl.hr/vijest/danas-pocinje-epremier-league-turnir-fifi-20-prenosit-ce-se-tv-154353/

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2020 12:33 (movie).
17 godina
neaktivan
movie kaže...
cicek kaže...

Stari, i ja sam od početka igre odradio sve sbc i nikad nisam dobio neku vrijednu obojenu karticu. Bojao sam se da ću i u garantiranom icon sbc dobiti rare karticu kako me je išlo. Zadnja šansa mi je da nešto dobijem tijekom totsa ali šanse su mi kao u glinenog goluba.

EA se mora priznati majstorstvo u marketingu igre.

https://www.hcl.hr/vijest/danas-pocinje-epremier-league-turnir-fifi-20-prenosit-ce-se-tv-154353/

Hahah sjetio sam se tebe kad sam to pisao :D ti si bas na nekoj margini kao sto sam ja bio proslu fifu, nisam dobio nista cjele godine onda zadnja dva tjedna u garantiranom tots paketu dobijem tots cr7 :D a neko je otvarao ikone na tjednoj bazi mislim da skilejdija ako se ne varam :D

To im je dobra fora i bilo bi jebeno zanimljivo da igra nije takva kakva je. Ovak su jos uvijek napetije turske sapunice. 

13 godina
cicek kaže...
a neko je otvarao ikone na tjednoj bazi mislim da skilejdija ako se ne varam :D

Jep, lani sam otvorio tri prime ikone pa je zato ove godine suša.

Doduše, nije situacija kao kod moviea, dobijem povremeno walkout, ali ni blizu kao u prošloj FIFI.

[19xx] 4ntraks
8 godina
neaktivan
Stvarno ne kapiram poentu ove igre, dobijem 5 utakmica za redom u tih 5 utakmica protivnici mi ne sutnu sve skupa 10 puta na gol, doduse bilo je 2 rage quit. I onda u sledece 3 utakmice primim 10 golova, odbrane nema nigde jednostavno ne reaguju na tackle a napadaci kao da imaju 2 leve noge. I primetio sam takodje kad je 0:0 i protivnik povede 1:0 a pre toga me ubijao odjednom kao da je igra na mojoj strani moji igraci lete i u odbrani i u napadu a pre toga kao mrtvi konji su. I isti slucaj je kad ja povedem odjednom igraci mi nestanu sa terena. Ovo pocinje da vredja zdravu pamet

1 0 hvala 0
13 godina
FIFA 20

Zamisli. Vodis 1-0, 90min, pobjeda za 30-0... prvi puta top 100. Sa druge strane los igrac ( losiji od tebe ), al boostana ekipa do kraja. Lopta dode do PIM R9, on opuca i ovo se dogodi - https://www.reddit.com/r/FIFA/comments/g5dxu5/r9s_so_good_his_shots_ignore_my_defenders/

Skill.

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
SimeKZ kaže...

Zamisli. Vodis 1-0, 90min, pobjeda za 30-0... prvi puta top 100. Sa druge strane los igrac ( losiji od tebe ), al boostana ekipa do kraja. Lopta dode do PIM R9, on opuca i ovo se dogodi - https://www.reddit.com/r/FIFA/comments/g5dxu5/r9s_so_good_his_shots_ignore_my_defenders/

Skill.

Hahahhha ajde barem lopta nije prosla kroz tijelo

17 godina
FIFA 20
Koliko slučajnosti je u ovom golu? Van Dijk dođe prvi do lopte ali reakcija je takva da bi netko pomislio da ovaj lik ne može igrati u 3 Zgb ligi. Potom lopta ide prema drugom protivničkom igraču od kojeg se moj igrač odvaja i ulazi u vlastiti gol kako bi ovaj lakše zabio. I sada ti ostani normalan. Kako je netko rekao, jednu tekmu svi igraju savršeno da mi gamepad niti ne treba a onda drugu da te Bog sačuva.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
FIFA 20

Nisam nasao nigde temu, zna li neko zasto mi konzola sama menja ip adresu? 

Svako prolece na Zvezdu mirise...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
ruya kaže...

Nisam nasao nigde temu, zna li neko zasto mi konzola sama menja ip adresu? 

Pri vrhu su ti teme o konzolama.(nisi napisao o kojoj konzoli se radi)

سمندری ڈاکو
17 godina
neaktivan

Kako mislis mjenja. Privatnu IP adres (192.168.X.X) ili javnu IP adresu. Ako je privatna moraš na PS u postavkama umjesto DHCP napravit static.

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...
12 godina
neaktivan
Kako funkcionira ova weekend liga? Prvi put igram tj.treba mi jos malo poena da se kvalificiram..
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Xbox one s je konzola, zadnja 3 broja mi se smenjuju od 101 do 104. Otvorio sam portove na ruteru pa zbog toga pitam. 

10 godina
neaktivan

Ja mislim da je privatna ip. 

6 godina
neaktivan
@picija, WL pocne u petak ujutro, i traje do ponedeljka. Imas 30 utakmica, sta vise pobjeda to imas "bolje" nagrade.. i tako u krug :)

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ili na routeru stavi da ti je mac adredsa od kozole staticna ili konzolu namisti  na static adresu. Ja sm na Ps , neznam kako na xboxu

17 godina
odjavljen
daseparo kaže...

Ili na routeru stavi da ti je mac adredsa od kozole staticna ili konzolu namisti  na static adresu. Ja sm na Ps , neznam kako na xboxu

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...
daseparo kaže...

Pisem dok igram :-) Stavi da DHCP uvijek dodijeljuje istu IP adresu MAC adresi od konzole

13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
FIFA 20

Ovo je prva divizija. Ovo su igraci prve divizije. Momci koji imaju 31 dodavanje samo sa svojim bekovima. Prije ove 41212 je igral 4231, standard. Kako im se da jbt led. Konstantno jedno te isto. Prilazi sa krilom, dodaje krilu... Iz prve nazad i odmah dubinska. Koja nakaradna taktika, to nije normalno. Da desni stick radi kak treba, nitko niti jednom nebi proso. Jbt led. Ja sa STa saltam na CAMa, ovaj presalta na CBa. Ja automatsko drzim smjer prema naprijed i moj CB ispada iz linije. Pa jebem ti krv.

Ljudi su bez ideje, bez maste. Drop back, 3 bara width, 2 bara depth i to je to. Trckara sa CAMom ispred obrane i ganja tvoje dok ostali uredno stoje. Kaj je to jbt. Pro? Koji pro mamu ti ljubim. To koda kazes za kampera u Warzoneu ( one stakore kaj vise na krovu 95% matcha) da je odlican igrac jer sjedi na krovu i skida ljude. Jos al ga posere zona da se ne mora mrdat. Top. Par claymora na vrata i to je to. 

Na pocetku godine - "zelimo pravo nogomet", "zelimo simulaciju nogometa". Onda ti isti lajavci igraju ono kaj je meta, kaj daje pobjede. Bez zrna nogometa. Nista. Nule. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2020 22:41 (SimeKZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Ovo je prva divizija. Ovo su igraci prve divizije. Momci koji imaju 31 dodavanje samo sa svojim bekovima. Prije ove 41212 je igral 4231, standard. Kako im se da jbt led. Konstantno jedno te isto. Prilazi sa krilom, dodaje krilu... Iz prve nazad i odmah dubinska. Koja nakaradna taktika, to nije normalno. Da desni stick radi kak treba, nitko niti jednom nebi proso. Jbt led. Ja sa STa saltam na CAMa, ovaj presalta na CBa. Ja automatsko drzim smjer prema naprijed i moj CB ispada iz linije. Pa jebem ti krv.

Ljudi su bez ideje, bez maste. Drop back, 3 bara width, 2 bara depth i to je to. Trckara sa CAMom ispred obrane i ganja tvoje dok ostali uredno stoje. Kaj je to jbt. Pro? Koji pro mamu ti ljubim. To koda kazes za kampera u Warzoneu ( one stakore kaj vise na krovu 95% matcha) da je odlican igrac jer sjedi na krovu i skida ljude. Jos al ga posere zona da se ne mora mrdat. Top. Par claymora na vrata i to je to. 

Na pocetku godine - "zelimo pravo nogomet", "zelimo simulaciju nogometa". Onda ti isti lajavci igraju ono kaj je meta, kaj daje pobjede. Bez zrna nogometa. Nista. Nule. 

Zato ti velim pocni vracat dugove. :D od kad ja to radim mi je super. :D Jos samo da me posere ovaj cet pa da nekog kapitalca izvucem bude bilo veselo. :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice