F1 2010 - rasprava

poruka: 3.571
|
čitano: 1.008.870
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hot Lap F1 2010 - natjecanje
17 godina
neaktivan
F1 2010
mrd kaže...

Gle ljudi, ne razumijem čemu toliko razočaranje oko igre. Poenta video igara je da običnim ljudima približe neke situacije i učine neke stvari mogućima. U suprotnom bi svi morali cijeli život vozit kojekakve kartinge i formule da bi moglu opće dovast bolid iz pit lane-a na stazu a kamoli odvesti jedan gp. Filozofija je jednostavna, ako je zabavno, onda je i dobro.

Poanta svih igara a tako i svega u životu je da se čovijek zabavi. Neki moraju skočit sa 100-tog kata da bi se zabavili a nekima je dovoljno da odu na pecanje, daljnja rasprava o tome dali je ova igra dobra ili ne je nepotrebna, sve ovdje napisano su osobna stajališta. Prodaće 1-2 miliona kopija zato jer se milion dva ljudi zabavlja uz ovu  igru koja se upravo instalira i za koju se nadam da će me zabavit, a ako ne ima GTR2 + modovi. U iščekivanju GTR3, pozdarav svima.

Poslije jebanja nema kajanja.
14 godina
RE: F1 2010 mala slova da nisu samo velika
Mike Litoris kaže...
naxeem kaže...
Danny_HR kaže...

Da pitam nešto... Naime pojma nemam o F1, ukupno sam u životu odgledao 10 minuta utrka. E sad, koliko se isplati nekom poput mene igrati ovaj naslov? Koliko će teško biti pohvatati sva pravila i sl.?

Ovisi. F1 igre su specifična stvar. Ako nemaš živaca desetke puta ponavljati deset-metarske dionice zavoja, po tisuću puta ponavljati krug zbog jednog zavoja i ako nisi spreman biti 100% napet, 100% vremena uz pažnju da bolid ne takneš nigdje jer to znači kraj utrke (u 90% slučajeva), onda - ne.

Ako ti sve to ne smeta i imaš volan, onda da.

Mike Litoris kaže...

LOL. Kao okorjeli fan Formule 1 koju pratim aktivnp 20ak godina i nakon svih igara koje sam probao koje su vezane za F1 (GP2, GP3, GP4, F1 Challenge, F1 2001, F1 2002, rFactor) spreman sam izjaviti da je ova igra smece. Arkada. Grafika ala DIRT, ruznija, netko je rekao da je mutno zblurana, dobro i kaze. Gdje je upotreba F-Ducta, najvece novotarije koja je obiljezila 2010 sezonu? Kakvi su to volani? rFactor ima bolje izmodeliran bolid, 100%. Da ne govorim kokpit. rFactor je iamo rijesen KERS...ovi nemaju jednu tiku koju mozes na straightu stisnuti da bi stall-o rear wing. Ma lol. A radili na njoj kao vrhunski strucnjaci na celu s Anthony Davidsonom. Cccccc... Mozda nogometnu simulaciju budu radili s Giovanni Rossom.

Sve u svemu, ja ni nisam toliko razocaran jer sam znao da ce biti arkada i smece...kad EA nije toliki niz godina mogao napraviti prostojnu igru (osim Challenga, svaka cast!) onad gdje ce Codemasters...

"Okorjeni fan" i "igara koje sam probao"  :D stručnjak :P

Stučan si i mjerodavan kao i svi nogometni stučnjaci, izbornici i majstori poslije svake utakmice. U HNL-u, LP ili na prvenstvima.

Kao okorjeli igrač, koji se igram već 25 godina i programer s iskustvom razvoja i grafičkih renderera, spreman sam izjaviti da je grafika odlična.

Hamilton je rekao da je igra super. Valjda je on bolji stručnjak. :)

Hamilton ce usput sigurno reci da je igra smece. Mos si mislit. Dokaz tome da nema nikakve veze sa simulacijom je i to da je gubio od svoga brata kad su igrali on, Nicholas i Jake Humphrey.

Mislim da LH nebi bas izgubio na nekom simulatoru tako lako...a ne od (neka me ne shvate krivo) brata (polubrata) koji ima cerebralnu paralizu. No neka, u sluzbi promicanja igre sve se mora napraviti...

A inace, graficki strucnjace, ja nemam veze s informatikom, ma kakvi, ja sam ono, neznam, cistac ili, sumar, sta ja znam...whatever suits you....ccccccc....

Gospon/gđo Klitoris, ov je ipak još uvijek (na sreću) video-igra. Vas očigledno može zadovoljiti samo Mclarenov/Red Bullov/Ferrarijev simulator.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 15:24 (briatore).
15 godina
neaktivan
F1 2010

nekuzim kako ono cuvanje motora jel kod mene nema engine i nema ono da mozes izabrat koji ces od  8 mogucih..??

0 0 hvala 0
16 godina
F1 2010

Evo upravo probao na volanu nekih 30 min.

Nije loše ali nekog sam dojma da je moglo i bolje.Tu prvenstveno mislim na vožnju,nije dovoljno izazovna kako sam očekivao.

Nego,da pređem na stvar.

Baš sam upalio fraps da malo poslikam,a čim sam ga upalio,prozor od igre mi se smanjio.Vide se rubovi ekrana i na donjoj strani taskbar.

I sad kad mi je ugašen fraps nikako ne mogu maksimizirati sliku,u graf. opcijama nema ništa.

Ima tko ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: F1 2010
Mike Litoris kaže...

Svaki kontak istina je upozoreje no samo upozorenje teško je dobit prolazak kroz boks itd., meni je igra predobra već mi je rfactor dopizd10 tek onaj glupi f1 rft 2010 osjećaj brzine nikakav, a bolid kao da je na jajima.

LOL. Kao okorjeli fan Formule 1 koju pratim aktivnp 20ak godina i nakon svih igara koje sam probao koje su vezane za F1 (GP2, GP3, GP4, F1 Challenge, F1 2001, F1 2002, rFactor) spreman sam izjaviti da je ova igra smece. Arkada. Grafika ala DIRT, ruznija, netko je rekao da je mutno zblurana, dobro i kaze. Gdje je upotreba F-Ducta, najvece novotarije koja je obiljezila 2010 sezonu? Kakvi su to volani? rFactor ima bolje izmodeliran bolid, 100%. Da ne govorim kokpit. rFactor je iamo rijesen KERS...ovi nemaju jednu tiku koju mozes na straightu stisnuti da bi stall-o rear wing. Ma lol. A radili na njoj kao vrhunski strucnjaci na celu s Anthony Davidsonom. Cccccc... Mozda nogometnu simulaciju budu radili s Giovanni Rossom.

Sve u svemu, ja ni nisam toliko razocaran jer sam znao da ce biti arkada i smece...kad EA nije toliki niz godina mogao napraviti prostojnu igru (osim Challenga, svaka cast!) onad gdje ce Codemasters...

Evo igram dva sata na expert i vozim Lotus i mogu reči da je igra podosta teška nemože se sa Lotusom kvalifcirati više od 17 mjesta ili možda može no uz malo prakse, kiša(i za vozače simulacija) je predobra probaj i vidjet ćešja nevjerujem da si ti probao igru. Inače ja sam počeo voziti simulacije zbog nedostatka f1 igre na tržištu no uspoređivati RFACTOR kojem fali gotovo sve što ova igra ima. Osjećaj vožnje je predobar, grafika uopće nije mutna kao što ti kažeš, a

KOKPIT izgleda loše jer su napravili opciju stiskanja rukom po volanu te animacije ruku pa nisu mogli raditi različite volane. Igra je u srži arkada no lagano postane softcore simulacija kada ju tako podesite F-duckt nisu simulirali jer ko zna što bi s time dobili, a i neznaju koje će ga momčadi uopće koristiti ove sezone. MIKE ti stalno nešto kritiziraš takav si i u temi Kutak za ljubitelej f1 i vjeruj mi prebahato pišeš, a igru nisi probao. Inače i sam codmasters je rekao da će igra biti arkadna i simulacija jer ipak licenca je skupa, a oni moraju neš prodati, a i VJERUJ mi neda se svim ljudima mučit sa simulacijama.

BAZINGA
17 godina
neaktivan
F1 2010

Instalirao sam igru i zaigrao je. Igrao sam možda 10ak minuta tako da ne mogu davati neka velika mišljenja, ali po onome što sam mogao vidjeti (a nisam još vidio npr. vremenske efekte), igra je poprilično dobra. Grafika je vrlo lijepa, posebice kad se gleda iz bolida. Što se tiče volana, ne znam o čemu ljudi pričaju da nije dobar...Sama upravljivost putem volana me je oduševila jer bolid doista precizno skreće...Dojam brzine je nevjerovatan...Za sada sam doista zadovoljan.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1 2010

Sad opet žalim za svojim Logitech Formula Force GP volanom kojeg sam   (sasvim ispravnog) uvalio klincu niz ulicu. Sad bi mi bio bed ić ga žicat nazad.

Mislim da bih puno bolje to išlo s volanom nego gamepadom. Plač

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1 2010

Ajde kad se tolike polemike vode oko ovog naslova baš ću ga isprobati za vikend (ako treba i s volanom) pa napišem par komentara tada.

Inače, kao mlađi sam volio dobre F1 simulacije još na Amigi Belji se

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1 2010

Iznenađen po vašim komentarima nekako mi se čini koda je igra veliko razočaranje, ali ja i dalje vjerujem da će mi igra biti EPIC.

mislim, Mark Weber je isprobao igru i rekao da je totalno realna i da je oduševljen.

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
fic1994 kaže...

Iznenađen po vašim komentarima nekako mi se čini koda je igra veliko razočaranje, ali ja i dalje vjerujem da će mi igra biti EPIC.

mislim, Mark Weber je isprobao igru i rekao da je totalno realna i da je oduševljen.

Igra je SUPER! Svi koji drugačije kažu, lažu...

15 godina
Haha
fic1994 kaže...

Hahaha koji lol.Pa znaš ti koja je to reklama kaj je on rekel da je totalno realna i da je oduševljen.Nemoj zaboravit u kojoj organizaciji vozi.
Nije igra uopče potpuno realna, nego je casual.Napravljena za mase.Dobra je igra al to je sve.Dobra...

16 godina
F1 2010

LOL Tek sam sada skužio da ak idem po crtama kočnica nije potrebna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1 2010

Dragi kritičari, 'volim' vaš način razmišljanja. Smatram kao i vi da je izdavač ove igre trebao napraviti igru koje će se svidjeti masi od oko 1000 ljudi na globalnoj razini...Tada bi doista ostvarlili velike prodajne rezultate, uspjeli isplatiti programere i ostale članove tima. I onda bi ta masa od 1000 zagriženih igrača sjedila i igrala 13h/dan i rušila rekorde staze...Pa znate li vi što pričate?

Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

LOL Tek sam sada skužio da ak idem po crtama kočnica nije potrebna.

Isključi break assist.

16 godina
moderator
RE: F1 2010a
luckyluke kaže...

Nego,da pređem na stvar.

Baš sam upalio fraps da malo poslikam,a čim sam ga upalio,prozor od igre mi se smanjio.Vide se rubovi ekrana i na donjoj strani taskbar.

I sad kad mi je ugašen fraps nikako ne mogu maksimizirati sliku,u graf. opcijama nema ništa.

Ima tko ideju?

Idi u "C:\Users\YOURNAME\Documents\My Games\FormulaOne\hardwaresettings" i izbriši "hardware_settings_config"

http://www.f12010.co.uk/welcome::herbert.html
15 godina
neaktivan
F1 2010

Nikako da shvatite igra je igra,simulacija malo priblazava stvarne dogadjaje....prava simulatore F1,nikad necemo vidit u zivotu...ovaj nas hardware nemoze podnijeti i S od simulatora.onaj simulator Ferarija kosta 100ine tisuca €...nevjerovatno je uopce i pricati o tome...a zanemarivsi sve to koji to forumas i igrac na svjetu vozi poput vozaca F1,zar neko misli da je brzi o Vetela,Alonsa...u krugu od 2min kasnili bi po 3minute   i igru bi igralo 100ak ljudi

13 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1 2010

Pa ne vidim, u čemu je bio problem napraviti dva modela vožnje. Jedan arcade i jedan Simulation, pa da svi dođu na svoje. Viđali smo to i prije u igrama, nije ništa novo i ništa nemoguće.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
RE: F1 2010 uskoro

Dajte stavite koju sliku.

Gimnazija Antuna Gustava Matoša
17 godina
neaktivan
F1 2010

Super su mi ovi što ne znaju ni pronaći opcije u igri. Netko ne zna isključit kočnice, a jedan je napisao da mu je glupo što igra nema podešavanje zakrilaca, kočnica i sl. LOL.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
12 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
F1 2010

1. Igra se može sejvati, ali morate napraviti 'offline account', to je ono na početku kad kreirate novi account za LIVE.. Malo niže imate opciju za kreirati 'Local account'..

2. Igra je meni odlična, ne mogu se odlijepiti.. Jedina glavna mana je to što svako malo dobijem 'warning' ako za 20 cm fulam šikanu ili ako bilo koga dodirnem, čak i ako se netko zaleti u mene.. Popušio sam i DSQ u jednoj utrci, a u drugoj dvaputa Drive-thru..

3. Nekako mi je čudno ono podešavanje tijekom vožnje za engine, krila i tires.. Engine nema, a wings i tires mi se nešto brka.. Ili nisam skužio kako to mijenjati jer igram na volanu..

15 godina
neaktivan
F1 2010

Zašt meni igra radi u 19 fps-a

Komp mi je AMd x2 5400+

Nvidia 9800gt

2gb ram

Windows 7 32 bit

BIlo da mi je sve na low ili high.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Komp mi je AMd x2 5400+

Nvidia 9800gt

2gb ram

Windows 7 32 bit

procesor...

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
17 godina
neaktivan
F1 2010

Nisam mjerio FPS, ali na sve max @1440*900 nije bilo ni jednog dropa, ni jednog zamuckivanja, sve glatko, što me i nečudi jer grafika je zapravo prosječna (ljepši je Dirt2 recimo)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dmanz kaže...
Praetorian1 kaže...

Komp mi je AMd x2 5400+

Nvidia 9800gt

2gb ram

Windows 7 32 bit

procesor...

Loš port.Nikaj drugo.Ak drugi naslovi mogu radit mora i ovo.

17 godina
neaktivan
F1 2010

Meni 1920x1200, sve Ultra, 8xAA ide na 60FPS. Ne trza ni na kiši, na punoj utrci s 24 formule na startu.

Prije "lošeg porta" i sl. gluposti, bolje je provjeriti drivere i računalo.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
f1
naxeem kaže...

Meni 1920x1200, sve Ultra, 8xAA ide na 60FPS. Ne trza ni na kiši, na punoj utrci s 24 formule na startu.

Pročitaj koji su službeni zahtjevi.Igra mora radit normalno.Ak duplo slabije konzole mogu vrtit onda mora i PC.

Lako se tebi bahatit sa i7.Tebi da naprave najlošiji port sve ti bude dobro radilo.

17 godina
neaktivan
RE: f1
SolidSnakeCRO kaže...
naxeem kaže...

Pročitaj koji su službeni zahtjevi.Igra mora radit normalno.Ak duplo slabije konzole mogu vrtit onda mora i PC.

Lako se tebi bahatit sa i7.Tebi da naprave najlošiji port sve ti bude dobro radilo.

Vidiš ovo nije istina :D

Igre se rade posebno za xbox/ps3 sa točnim hardverom pa su puno bolje optimizirane od kompova. Ako imaš recommended konfu onda ti nešto nije u redu s driverima.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
15 godina
RE: f1
Ige kaže...
SolidSnakeCRO kaže...
naxeem kaže...

Vidiš ovo nije istina :D

Igre se rade posebno za xbox/ps3 sa točnim hardverom pa su puno bolje optimizirane od kompova. Ako imaš recommended konfu onda ti nešto nije u redu s driverima.

Pa nek ne portaju i naprave baš za PC.Onda bude super radilo.Sve je u redu sa driverima.

15 godina
neaktivan
F1 2010

Nisu problem driveri loš port jednostavno.

Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1 2010

Meni igra nije radila na win 7, pa sam instalirao xp i sada mogu ući u igru ali na učitavanju za vozit utrku izađe mi iz igre onaj error dont send - send error, imam zadnje drivere pa dali netko zna koji bi mi još programčići trebali da mi ova igra normalno proradi, i da imam i dx naravno. Hvala unaprijed.

ma da
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.9.2010 18:03 (XXL Gamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hot Lap F1 2010 - natjecanje
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice