EVE Online

poruka: 1.719
|
čitano: 438.696
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: EVE Online : Veliki EvE Rat
16 godina
neaktivan
EVE Online

Thx zeleni, nadam se da cu ti se moc oduziti koji put IG ;)

Od salvagea ja nisam nikada dobio nesto jako vrijedno, najcesce su prazni ili ima neke basic opreme, jedino mi se isplati pokupljati energy drain i remote boostere, kao i one identifikacijske (npr Gallente) kartice koje onda prodam u Caldari teritoriju, samo sto tako gubim Gallente standing pa vise ne bih trebao.. taj salvage skill, u cemu on pomaze? dobijes dodatne resurse ili postoji veca sansa da se ocuvaju predmeti u enemy shipovima?

Onda cu vjerovatno uzeti caracal cruiser, jer jos ne planiram ici u pvp kada vecina igraca u nizim sektorima ima barem battleship, nisam mazohist lol, a dobro ce doci kada jednom dodjem na lvl2 misije

0 0 hvala 0
17 godina
EVE Online

Ma ko te pita za gallente standing, samo boostaj caldari i ne brini. Ja imam -5 ili nesto gallente state. Ne vole me bash al sta ces :)

Danas kada postajem pionir ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EVE Online

Ali onda ce me proganjat na svakom kutu njihovog teritorija, pa necu moc uopce odlaziti kod njih a tko zna ako mi sto zatreba?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: EVE Online

Ne moze te niko proganjat ako nisi dio caldari militia. I sta to ima u gheylente teritoriji sto ne mozes naci u sistemu Jita ? :) Pusti suplju pricu, i ganjaj kakav profitabilan biznis :) Kazem ti, ja imam -5 gallente standinga i niko me ne dira dok letim kroz njihovu teritoriju. Sad si kupi skillove i cruzer i zaboravi faction wars :)

17 godina
moderator
Faerdhur kaže...

U mojim misijama još nisam ništa izvukao iz wrecka (prazno?) a žute ne smijem dirati Namigiva

Smiješ! Tj. ja sam bio uvjeren kako se smije :). Obrstio sam ih nekoliko i baš si mislio kako se lijepih stvari može nači u svemiru i dok sam prekapao po četvrtom ili petom kontejneru - napalo me s par strana :( Popušio sam brod i sve do tada skupljeno... Tada su mi kolege iz korporacije objasnili da se takve stvari ostavljaju kao zamke za noobije poput mene...

Sada kada prolazim pored "napuštenog" kontejnera svrbe me prsti da pogledam što ima unutra, ali se suzdržavam... :(

A u misijama kada razbiješ nekoga onda ti iznad wrecka bude simbol bijelog trokuta - kada je taj trokut ispunjen to ti signalizira da se u njemu nešto nalazi za pokupiti, a ako je prazan, odna nema ništa! Još mi se nije dogodilo da u nekoj misiji tog tipa nije bilo barem nekih sitnica za pokupiti.
Iz mog malog i nikakvog iskustva mogu ti reći da su najvrednije stvari u stanicama koje moraš uništiti (govorim sve o početnom lvl1 igranju), samo što za to treba nešto više vremena, ako ideš solo u misiju i nemaš neko jače naoružanje...
17 godina
neaktivan
EVE Online

Miro daj dođi ostavim ti par kontejnera.... :D

Internet forumi, revolucija komunikacije, zajedno s ostalim medijima, opterećeni su hrpom šuma u informaciji koja munjevito gubi na kvaliteti. Dekadentno međusobno oglupljivanje prvi je simptom kronične bolesti cyber-društva punog zombija koji hrle ka izvoru najveće buke.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Miro kaže...
 Smiješ! Tj. ja sam bio uvjeren kako se smije :). Obrstio sam ih nekoliko i baš si mislio kako se lijepih stvari može nači u svemiru i dok sam prekapao po četvrtom ili petom kontejneru - napalo me s par strana :( Popušio sam brod i sve do tada skupljeno...

Očito učimo na različite načine - kod prvog žutog kontejnera Aura ti izbaci poruku kao "Jesi siguran da želiš uzeti tuđe? Bit će posljedica..." i  ja odmah ustuknem, ne diram, a vidim da ti baš ideš brljati što je tuđe. C-c-c... Nestašan si.

Ja sam u početku išao, papak, u misije s dva hi-slota na Bantamu, u jednom miner, u drugom gun. Pa onda rudarim ili pucam (slabo i jedno i drugo), međutim, onda sam skužio da kad je misija samo za rudarenje ili idem svojim poslom na asteroide u 1.0 sektoru u oba slota stavim minere, a kada je kill misija, skinem minere i u oba slota stavim gunove i dodam lead-ammo. Jao, razbijanja!

Skužio sam da za gun moram raditi orbit oko protivnika na optimalno 5000 m i onda mi treba 2 - 3 pogotka i taj je gotov Osmijeh Ako je bliže, neučinkovit sam, ako je predaleko, ne valja.

Nadam se da ti je pomogao ova hint o dva gun slota i udaljenosti od mete.

I'm sorry! Sorry! Excuse me for having an opinion! - Simon Cowell
17 godina
moderator
naxeem kaže...

Miro daj dođi ostavim ti par kontejnera.... :D

:) Da nisam bio pohlepan i da sam stao na vrijeme, još bih i profitirao! :)

Ako ne reagiraš u 15 minuta, od trenutka kad sam ti pokupio tvoje stvari iz tvog kontejnera, više me ne smiješ napasti u hi-sec zoni, jel tako?
Kako ti vidiš da ti neki smetlar krade stvari? Može li (taj netko :) pobjeći, ako odmah uključi warp nakon što je prebacio robu k sebi? Naravno, uz pretpostavku da baš ne stojiš uz sam kontejner i nemaš onaj dodatak (ne znam kako se zove na pamet) za onemogućavanje warpanja...

Faerdhur kaže...

Ja sam u početku išao, papak, u misije s dva hi-slota na Bantamu, u jednom miner, u drugom gun. Pa onda rudarim ili pucam (slabo i jedno i drugo), međutim, onda sam skužio da kad je misija samo za rudarenje ili idem svojim poslom na asteroide u 1.0 sektoru u oba slota stavim minere, a kada je kill misija, skinem minere i u oba slota stavim gunove i dodam lead-ammo. Jao, razbijanja!
Skužio sam da za gun moram raditi orbit oko protivnika na optimalno 5000 m i onda mi treba 2 - 3 pogotka i taj je gotov Osmijeh Ako je bliže, neučinkovit sam, ako je predaleko, ne valja.
Nadam se da ti je pomogao ova hint o dva gun slota i udaljenosti od mete.
 Znam to, ali mi i ne pomaže jer se uopće ne bavim skupljanjem rude. Moj brod (kestrel) uopće nema pozicije za turrete, tako da ne mogu rudariti čak ni rekreativno (a rado bih povremeno, budem si jednom kupio brod i za tu namjenu, s više cargo kapaciteta).

Orbitiranje oko protivnika je strašno važno, posebice kad ih je više... Na ovaj moj brod (inače to je tek prva razina nakon ibisa, da ne misliš da je nešto posebno, iako je sasvim solidan - kupio sam još jedan za rezervu :) idu samo lanseri raketa, no srećom imam domet 40km pa se mogu "organizirati" u napadu i protiv deset neprijateljskih brodova...

Joj - mora da nam se stare mange i iskusnjare smiju, ali valjda su i oni nekada bili početnici :))

Moj trenutni stil igranja je sljedeći - radim jednostavne misije (šverc ljudima i slične bezopasne transportne misije), tu i tamo neku misiju s razbijanjem nekih pirata ili otpadnika (ako imam više vremena), skupljam ISK i kupujem skillbookove. Jučer sam baš naletio na jednu stanicu na kojoj je 90% potrebnih mi skillbookova, tako da sam za sada to riješio (kupio sam sve koji nisu bili bolesno skupi)...

Sada imam stalno dignut EVEMon i kada vidim da mi je neki skill levelupana dignem EVE i pokrenem drugi, ugasim ga i tako... Preko noći ostavim neki Learnign skill da se diže (svi kažu da su oni prioritet) i tako...

P.S.
Evo par slika mog broda - Caldari Kestrel, a na ovoj stranici možeš vidjeti pregled valjda svih brodova koji su u igri:  http://izlin.free.fr/eve/
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2008 13:15 (Miro).
17 godina
EVE Online

Igrao sam pred nekoliko godina pa prestao, a sad bih mozda krenuo ponovno. Imam dva pitanja:

1. Koliko je bitan ping u igri?

2. Koja je najsporija veza, a da je igrivo?

Imam ogroman ping (oko sec) pa se pitam mogu li uopce igrati??

***** Maxxy *****
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Maxxy kaže...

Igrao sam pred nekoliko godina pa prestao, a sad bih mozda krenuo ponovno. Imam dva pitanja:

1. Nije previshe, normalno se igra i sa 150. Mozes ocekivati malo laga s komponentama ako imas vise od toga. Server cluster je u Londonu, tako da ti ping ne bi trebao biti preko 100.
2. Jos nisam vidio da eve koristi vise od 1kb/s upl/dwl dok je igra aktivna. Tako da je mozes igrati na bilo kojoj liniji.

Kestrel je meni jedan od najjacih brodova. Sjecam se negdje davne 2004, kad su cruise missiles mogle jos uvijek stati u light launchers :) Flote kestrela su ubijale sve pred sobom. S 4 launchera i bonus na kinetic dmg, moze jos uvijek sto sta toga.
17 godina
neaktivan
Miro kaže...

Moj trenutni stil igranja je sljedeći - radim jednostavne misije (šverc ljudima i slične bezopasne transportne misije), tu i tamo neku misiju s razbijanjem nekih pirata ili otpadnika (ako imam više vremena), skupljam ISK i kupujem skillbookove

Da, svatko svoj stil fura. Ja se sjećam da sam najviše love u Freelanceru namaknuo švercom ljudi i dijamanata, ali mi je u EVE to nepoznanica, pa se plašim upropastiti imovinu prvim greškama. Tako mi je sigurnije rudarenje za početak.

Neka se smiju iskusniji, i oni su prošli to isto. Imaš muda, vidim da si baš nestašan, odmah si se bacio u šverc i opasne sektore, kradeš tuđe kontejnere... Ja sam svoj prvi Bantam odmah osigurao s premium osiguranjem, LOL, i počeo samo rudariti (uz pokoju anti-pirat misiju).

Za Caldari je linija brodova Bantam - Badger - Retriever za rudare. Trenutno sam na Bantamu, ali sam kupio Badger, no vježbam skilove za njega.

Ima dosta za istraživanje stilova igranja, upoznavanje odnosa, izvrsna ekonomija, dobro je.

16 godina
neaktivan
EVE Online

Kestrel je dobar, ali ako nemas dobre skillove za Power grid i CPU ne mozes sve staviti na njega, ja moram stalno biti na 3 light launchera a imam 2 power generatora u low slotovima, vjerovatno bi bilo bolje da sam nasao bolju opremu ili ako dobijem jace skillove, ali ionako cu sa kestrelom mozda ici rattati u nize sektore, da ne bude prevelika steta ako ga izgubim ;)

0 0 hvala 0
17 godina

Fazon je u tome sto se Reactor Power Core ne koristi na frigatama, jer daje 10% na ono je baza + engineering skill. Sto znaci +2 PG. Sta ti treba je micro auxillary power core, koji daje 10 na bazu, i onda + na to engineering skill. Ali za MAPC ti treba power grid upgrades 4 ja misilm, sto je poprilicno velik kriterij za pocetnika. Pain je cekat 3 dana za to, ali isplati se na kraju.

Ma puno nas je pocelo sa bantamom, kopanjem. Sjecam se dobro, ima sistem zvan Rand. 0.9 tako da je bio i pokoji scordite asteroid, a pojasi asteroida su bili kao 1.0, znaci bez pirata da te rokaju. I onda kopas kulturno, izbacis onaj kontejner iz broda, kopas u njega, i onda kulturno dodjes s badgerom i pokupis to sto si iskopao. Naravno tu je rizik da ce ti neko dochi i pokupiti to sto si iskopao, ali opet daleko efektivnije nego da ides izmedju stanice i pojasa svaki put kad si pun.

Isto tako sam znao ostaviti badgera u pojasu kad krenem spavati, treba mu od prilike sat da se napuni :) Ujutro ga ispraznim, i opet stavim da kopa prije posla.

Licno, mislim da je treniranje za barge bezpotrebno, ako se nisi mislio posvetiti kopanju vecinom vremena. Svaka rasa ima cruiser za kopanje, sa bonusima na to, i sasvim je pristojno, battlecruiseri su isto tako efektivni, jer imaju puno turret slotova, a korisni su i kad ides u borbu.

17 godina
neaktivan
EVE Online

Nabavi Drakea:)

drake drake
Internet forumi, revolucija komunikacije, zajedno s ostalim medijima, opterećeni su hrpom šuma u informaciji koja munjevito gubi na kvaliteti. Dekadentno međusobno oglupljivanje prvi je simptom kronične bolesti cyber-društva punog zombija koji hrle ka izvoru najveće buke.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nabavi Drakea:)

Ajoooooj, koliko hi-slotova!!!!!

Tata, hoću to!

17 godina
moderator
zeleni kaže...

Fazon je u tome sto se Reactor Power Core ne koristi na frigatama, jer daje 10% na ono je baza + engineering skill. Sto znaci +2 PG. Sta ti treba je micro auxillary power core, koji daje 10 na bazu, i onda + na to engineering skill. Ali za MAPC ti treba power grid upgrades 4 ja misilm, sto je poprilicno velik kriterij za pocetnika. Pain je cekat 3 dana za to, ali isplati se na kraju.

Da, baš to mene i muči - nedostatak CPU i PowerGrida. :( Dižem te skillove (to je Engineering i Energy Grid Upgrades jel tako?), ali sporo ide i mali su dobici na tome... A imam neke boostere i štitove, koje ne mogu sve postaviti ako ne skinem barem jedan od 4 lansera raketa...

Nego, kada smo već prešli na sitne detalje - trenutno koristim standardne missiles, a sada sam nabavio i skillbook za F.o.F. missiles - ima li od njih puno više koristi? Da li potpuno preći na njih (sve govorim u kontekstu - brod Kestrel i početničke misije) ili su razlike minorne, pa i nije bitno što se koristi ?
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2008 16:10 (Miro).
17 godina
neaktivan

Koristi najosnovnije jer ćeš rakete koristiti na veliko, pa nema smisla da trošiš ISK na to za sada. P.S. Javi mi se ingame za ISK ako hoćeš.

Treniraj Learning skilove najviše u startu jer ti ostalo kasnije ide PUNO brže.

17 godina
Miro kaže...
zeleni kaže...

Da, baš to mene i muči - nedostatak CPU i PowerGrida. :( Dižem te skillove (to je Engineering i Energy Grid Upgrades jel tako?), ali sporo ide i mali su dobici na tome... A imam neke boostere i štitove, koje ne mogu sve postaviti ako ne skinem barem jedan od 4 lansera raketa...

Nego, kada smo već prešli na sitne detalje - trenutno koristim standardne missiles, a sada sam nabavio i skillbook za F.o.F. missiles - ima li od njih puno više koristi? Da li potpuno preći na njih (sve govorim u kontekstu - brod Kestrel i početničke misije) ili su razlike minorne, pa i nije bitno što se koristi ?
Engineering i electronics su 2 vrlo vazna skilla. Moja preporuka na lvl 3 / 4 sto prije.
Energy grid upgrades smanjuje cpu potrebe modulima koji se koriste za energy upgrade :D Sto u sustini pruza vise CPUa.
Onda imas weapon upgrades, koji smanjuje cpu oruziju, pa advanced weapon upgrades koji smanjuje power grid, ali ovo su skilovi na koje razmisljas poslje 5-6 mjeseci igre :) i kad su ti advanced learning na 4 :)

Na caldari brodovima samo bloodclaws i onda scourge, jer vecina ih imaju bonus na kinetic damage. FOF su vishe za PVP situacije kad elektronicki rat dodje u pitanje.
17 godina
zeleni kaže...
Maxxy kaže...

1. Nije previshe, normalno se igra i sa 150. Mozes ocekivati malo laga s komponentama ako imas vise od toga. Server cluster je u Londonu, tako da ti ping ne bi trebao biti preko 100.
2. Jos nisam vidio da eve koristi vise od 1kb/s upl/dwl dok je igra aktivna. Tako da je mozes igrati na bilo kojoj liniji.
Server je u Lononu, ali sam ja u Nedodiji, pa idem preko satelita sto zna biti uzasno sporo - > 1.000 ponekad... A nista, pokusat cu sa 15 dana trial, pa ako ide, nastavljam... Osmijeh
***** Maxxy *****
17 godina
moderator
naxeem kaže...

Koristi najosnovnije jer ćeš rakete koristiti na veliko, pa nema smisla da trošiš ISK na to za sada. P.S. Javi mi se ingame za ISK ako hoćeš.

Treniraj Learning skilove najviše u startu jer ti ostalo kasnije ide PUNO brže.

OK za projektile... Doista se dosta troše, u jednoj misiji sam trebao razbiti neku stanicu (bio sam solo) i dva slabašna broda koja su je štitila - mislim da sam potrošio preko tisuću projektila! OK, bila je dobra nagrada na kraju, pa financijski nije to gubitak...

Hvala na ponudi za pomoć nerazvijenima, za sada još nemam frke! Javim se ako zagusti... :))

Kod Learning skillova - da li su bitni svi ili treba forsirati baš Learning? Naime - Learning mi je na IV - Rank 1, i za sljedeći level (5) mi treba 10 dana!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2008 16:37 (Miro).
17 godina
neaktivan

I ostali.. sve dovedi do levela 4 pa onda ideš na rank 2 skilove koje kupuješ.

Za svaki skill imaš opis potrebnog i onoga što daje. Konstruiraj što želiš i piči.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2008 16:48 (naxeem).
17 godina
moderator
naxeem kaže...

Za svaki skill imaš opis potrebnog i onoga što daje. Konstruiraj što želiš i piči.

Znači lvl 4 je dosta? Ne treba forsirati lvl 5 (koji je debelo vremenski najzahtjevniji)?
17 godina
neaktivan

Tek dosta kasnije.

17 godina
protjeran
Miro kaže...
naxeem kaže...

Znači lvl 4 je dosta? Ne treba forsirati lvl 5 (koji je debelo vremenski najzahtjevniji)?
 Ovako bi trebao ici poredak za ucenje learning skillova:

Instant Recall 1
Analytical Mind 1
Learning 1
Instant Recall 2
Analytical Mind 2
Learning 2
Instant Recall 3
Analytical Mind 3
Learning 3
Instant Recall 4
Eidetic Memory 1
Eidetic Memory 2
Eidetic Memory 3
Analytical Mind 4
Logic 1
Logic 2
Logic 3
Learning 4
Eidetic Memory 4
Logic 4
Instant Recall 5
Analytical Mind 5
Learning 5
Eidetic Memory 5
Logic 5

EVE ONLINE http://www.afk-wrecking.com/ http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
moderator
MorciTheCroat kaže...

Instant Recall 1
Analytical Mind 1
Learning 1
Instant Recall 2
Analytical Mind 2
Learning 2
Instant Recall 3
Analytical Mind 3
Learning 3
Instant Recall 4
Eidetic Memory 1
Eidetic Memory 2
Eidetic Memory 3
Analytical Mind 4
Logic 1
Logic 2
Logic 3
Learning 4
Eidetic Memory 4
Logic 4
Instant Recall 5
Analytical Mind 5
Learning 5
Eidetic Memory 5
Logic 5

Hvala, djeluje korisno!

Ja nemam dostupnu Eidetic Memory, ali imam Epathy, pretpostavljam da u mom slučaju onda ta dva skill zamijenim u ovoj tablici redosljeda razvoja?
16 godina
neaktivan
EVE Online

Pozdrav svima!

Ako netko želi kupiti Caldari lik sa 28 mil SP, mission runner, miner javite se na crohef@hotmail.com

cjena je 800 Kn

P.S. account je uplaćen do 22.12.2008.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2008 22:18 (Dadek).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Dadek kaže...

Pozdrav svima!

Vidim da si "svjež" na forumu, pa da odmah ne dobiješ opomenu - zabranjeno je oglašavanje (za to služe mali oglasi), pa iskoristi njih za svoju ponudu! Ovaj tvoj post će biti obrisan.
17 godina
neaktivan
EVE Online

Ekipa, što kažete na novi najavljeni expansion? One promenade na stanicama djeluju obečavajuće i napokon da se doživi svoj lik izvan čitavog broda s kojim upravlja. Uglavnom igra se sve više i više upotpunjuje i postaje fantastična mješavina Elite-a, Privateer-a i Project X-a Namigiva

Još samo da malo reda uvedu u trgovinu 'općim' resursima tima tekstil, nakit, tehnika i sl. pa da se isplati više trgovat i tim stvarima a ne samo rudama i brodovima/oružjem..

P.S. navodno će uskoro i grafiku još malo ušminkati..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Miro kaže...
MorciTheCroat kaže...

Instant Recall 1
Analytical Mind 1
Learning 1
Instant Recall 2
Analytical Mind 2
Learning 2
Instant Recall 3
Analytical Mind 3
Learning 3
Instant Recall 4
Eidetic Memory 1
Eidetic Memory 2
Eidetic Memory 3
Analytical Mind 4
Logic 1
Logic 2
Logic 3
Learning 4
Eidetic Memory 4
Logic 4
Instant Recall 5
Analytical Mind 5
Learning 5
Eidetic Memory 5
Logic 5

Hvala, djeluje korisno!

Ja nemam dostupnu Eidetic Memory, ali imam Epathy, pretpostavljam da u mom slučaju onda ta dva skill zamijenim u ovoj tablici redosljeda razvoja?
 Probaj kupit EM koji stoji oko 4,5M ISK ali vrijedi.
EVE ONLINE http://www.afk-wrecking.com/ http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
EVE Online

Njubara pita: U čemu je kvaka kad vas netko zove u korporaciju, a početnik ste?

Na trialu sam bio tek tjedan dana i jučer uplatim prvih 60 dana. Vidim da dobro ide, nakon prvog tjedna 1 Ibis, 2 Bantama, 1 Badger i 400K love.

I onda me kontaktira lik i kaže da dođem kod njih u korporaciju, dat će mi brod, opremu, hrpu love. Nisam odmah prihvatio, rekoh mu "Ponude šaljite na email..." Osmijeh Rekao sam mu da sam totalna njubara i da "you have no use of me right now".

Pomislih da mi misli uvaliti brod i lovu, pa onda zelenaši, pa mi lomi palčeve ako ne vratim na vrijeme, itd. Osmijeh

Dakle, stvarno, u čemu je kvaka što novače papke?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: EVE Online : Veliki EvE Rat
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice