Evo me opet, (MorciTheCroat mi je duzan vise gajbi pive)
Vidim da ljudi traze usporedbe izmedju WoW-a i EVE, izmedju fantazy svijetova i Sci-Fi svjetova. Imam jako puno online frendova, (velim online frendovi, jer ih u privatnom zivotu nisam upoznao ili smo samo na pifce otisli), koji igraju WoW, Conan itd... a na EVE ni ne pomisljaju. Inace su jako dobri i vjerni, kvalitetni ljudi i igraci. Strasno bih volio da su samnom u EVE i da rame uz rame gradimo nesto ili sto vec. No, oni vole drugaciji nacin igre i ja to postujem. Vise pute su me podhebavali "da sto ja to vidim u EVE". Odgovor je kao i vama. Vjerojatno, da sam poceo prvo igrati WoW, presao bih na Conan ili Tribes...ili nije bitno..da sam nasao ekipu tamo, da sam vec nesto napravio sa liovima i inim... No ovako, krenuo sam u EVE i ostat cu tamo. Naime, EVE online slici u velikom dijelu na igru iz '80ih..ELITE (odatle i moj nadimak :), kad sam sejvao na disketu, stavljao sam uvijek inicijale i ime igre kako bi lakse na kazicu nasao pravi zapis...da, dobro ste procitali, kazicu iliti kazetofonu:). Svojedobno je ta igra bila, iako joj je grafika bila u linijskoj, vektorskoj grafici, top za sve igre iako je u njoj uzivalo manje korisnika nego u recimo, Donkey Kongu. Igra je zahtjevala strpljenje i mozak, ne samo oko i brze prste. Daljnje razvijanje igra je uslijedilo i stvorili su ELITE II ili Frontier. Mapa u EVE, tj . njen prikaz, je slican mapi iz Frontiera. Nacin borbe isto. Trgovina, po cak i misije. No, na zalost nema slijetanja na planete, ali zato imamo hrpe stanica u svemiru. OK..to smo razlozili. Eto i to je veliki razlog zasto sam se zaljubio u EVE online na prvi pogled.
Dalje, razlika izmedju igara je po svojem vizualnom predstavljanju, mala. Likovi su lijepi, grafika okolnih podrucja i backgroundova zapanjujuca u detaljima. Igrivost sve bolja. Cilj svih tih online igara, kao i prije, igara koje smo kupovali od pirata, cak i shareware :), je zarada. Zarada sto se tice razvojnog tima igre, zarada sto se tice mreza i telekomunikacijskih operatera, zarada sto se tice proizvodjaca racunala i racunalne opreme, zarada trgovaca koji to sve popunjavaju. To nam je svima jasno, pa opet igramo. Ista stvar kao i sa ambalazom nekih proizvoda i samim proizvodima. Sarena staklaca koja se nude sa polica nisu obicno u nekoj velikoj svezi sa kvalitetom, mirisom ili okusom, ali mi ih kupujemo i konzumiramo po vlastitoj volji i zeljama. To je sve stvar ukusa, a normalni i pristojni ljudi znaju da se o ukusu ne raspravlja. Nije to tabu tema, nego fantasticna prilika za svadju. Ukoliko ne znate kako cete raskrstiti problem sa svojim partnerom, partnericom, nekim nepozeljnim iz susjedstva i okolice, pocnite sazgovor o ukusu. Strasno je velika vjerojatnost da cete se posvadjati i zamjeriti stosta jedni drugima :)) naravno..to vam je bio cilj :)
Zakljucno, nije bitno sto se igra, nego da se igra. KRUHA, PUTRA, MLJEKA i IGARA. ((sexa izmedju svake rijeci iz parole)...uff...pivu sam zaboravio!!!) Ukoliko netko zbog svoje tastine ili nesposobnosti ili samo lijenosti ne moze, ne zeli, nece igrati EVE online, ja ga razumijem. No ako dolazi ovamo ili na bilo koji drugi forum posvecen temama o EVE online da zbog istih razloga pljuje po nama kao igracima, onda to prelazi granice tolerancije i to je onda slucaj kada se raspravlja o ukusima i to prerasta u svadju, a kako mi moj dobar odgoj (mos mislit) nalaze, necu ulazit u polemiku sa takvima i ignorirati cu takve postove, ljude i obicaje.
Eto, mozda sam ove izazivace ovim tekstom otjerao, smirio, namirio. Mozda sam ih izazavao, no u svakom slucaju doveo sam(po mome) stvari na svoje mjesto. Nije samo ovaj forum mjesto gdje se to dogadja...ima vise foruma o temi eve online...i na svima se pocinje kao i ovdje.. a zasto..meni je to glupo... kak to mozete..vi ste glupi... no na kraju se prevazidje sve i ljudi mogu slobodno nastaviti se dopisivati o onome o cemu zele...o EVE online. Hmmm.... Kada se malo bolje prisjetim, stici ceete na forumu i do onog sto sam pisao u prvom postu o snobovima ... ovaj mac je bolji od onog maca jer ima... dvije vijuge vise....pa krv lakse kapa i olaksava ciscenje maca... ili ovaj top korist manje municije od onoga i MORAS!!! ga staviti na svoj brod inace letis van iz korpa...mah.. nisam mogao gluplje smisliti...no nadam se da ste upili poantu....
Bok otec
Bok mater