EVE Online

poruka: 1.719
|
čitano: 438.346
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: EVE Online : Veliki EvE Rat
16 godina
neaktivan
EVE Online

Evo me opet, (MorciTheCroat mi je duzan vise gajbi pive)

Vidim da ljudi traze usporedbe izmedju WoW-a i EVE, izmedju fantazy svijetova i Sci-Fi svjetova. Imam jako puno online frendova, (velim online frendovi, jer ih u privatnom zivotu nisam upoznao ili smo samo na pifce otisli), koji igraju WoW, Conan itd... a na EVE ni ne pomisljaju. Inace su jako dobri i vjerni, kvalitetni ljudi i igraci. Strasno bih volio da su samnom u EVE i da rame uz rame gradimo nesto ili sto vec. No, oni vole drugaciji nacin igre i ja to postujem. Vise pute su me podhebavali "da sto ja to vidim u EVE". Odgovor je kao i vama. Vjerojatno, da sam poceo prvo igrati WoW, presao bih na Conan ili Tribes...ili nije bitno..da sam nasao ekipu tamo, da sam vec nesto napravio sa liovima i inim... No ovako, krenuo sam u EVE i ostat cu tamo. Naime, EVE online slici u velikom dijelu na igru iz '80ih..ELITE (odatle i moj nadimak :), kad sam sejvao na disketu, stavljao sam uvijek inicijale i ime igre kako bi lakse na kazicu nasao pravi zapis...da, dobro ste procitali, kazicu iliti kazetofonu:). Svojedobno je ta igra bila, iako joj je grafika bila u linijskoj, vektorskoj grafici, top za sve igre iako je u njoj uzivalo manje korisnika nego u recimo, Donkey Kongu. Igra je zahtjevala strpljenje i mozak, ne samo oko i brze prste. Daljnje razvijanje igra je uslijedilo i stvorili su ELITE II ili Frontier. Mapa u EVE, tj . njen prikaz, je slican mapi iz Frontiera. Nacin borbe isto. Trgovina, po cak i misije. No, na zalost nema slijetanja na planete, ali zato imamo hrpe stanica u svemiru. OK..to smo razlozili. Eto i to je veliki razlog zasto sam se zaljubio u EVE online na prvi pogled.

Dalje, razlika izmedju igara je po svojem vizualnom predstavljanju, mala. Likovi su lijepi, grafika okolnih podrucja i backgroundova zapanjujuca u detaljima. Igrivost sve bolja. Cilj svih tih online igara, kao i prije, igara koje smo kupovali od pirata, cak i shareware :), je zarada. Zarada sto se tice razvojnog tima igre, zarada sto se tice mreza i telekomunikacijskih operatera, zarada sto se tice proizvodjaca racunala i racunalne opreme, zarada trgovaca koji to sve popunjavaju. To nam je svima jasno, pa opet igramo. Ista stvar kao i sa ambalazom nekih proizvoda i samim proizvodima. Sarena staklaca koja se nude sa polica nisu obicno u nekoj velikoj svezi sa kvalitetom, mirisom ili okusom, ali mi ih kupujemo i konzumiramo po vlastitoj volji i zeljama. To je sve stvar ukusa, a normalni i pristojni ljudi znaju da se o ukusu ne raspravlja. Nije to tabu tema, nego fantasticna prilika za svadju. Ukoliko ne znate kako cete raskrstiti problem sa svojim partnerom, partnericom, nekim nepozeljnim iz susjedstva i okolice, pocnite sazgovor o ukusu. Strasno je velika vjerojatnost da cete se posvadjati i zamjeriti stosta jedni drugima :)) naravno..to vam je bio cilj :)

Zakljucno, nije bitno sto se igra, nego da se igra. KRUHA, PUTRA, MLJEKA i IGARA.  ((sexa izmedju svake rijeci iz parole)...uff...pivu sam zaboravio!!!) Ukoliko netko zbog svoje tastine ili nesposobnosti ili samo lijenosti ne moze, ne zeli, nece igrati EVE online, ja ga razumijem. No ako dolazi ovamo ili na bilo koji drugi forum posvecen temama o EVE online  da zbog istih razloga pljuje po nama kao igracima, onda to prelazi granice tolerancije i to je onda slucaj kada se raspravlja o ukusima i to prerasta u svadju, a kako mi moj dobar odgoj (mos mislit) nalaze, necu ulazit u polemiku sa takvima i ignorirati cu takve postove, ljude i obicaje.

Eto, mozda sam ove izazivace ovim tekstom otjerao, smirio, namirio. Mozda sam ih izazavao, no u svakom slucaju doveo sam(po  mome) stvari na svoje mjesto. Nije samo ovaj forum mjesto gdje se to dogadja...ima vise foruma o temi eve online...i na svima se pocinje kao i ovdje.. a zasto..meni je to glupo... kak to mozete..vi ste glupi... no na kraju se prevazidje sve i ljudi mogu slobodno nastaviti se dopisivati o onome o cemu zele...o EVE online. Hmmm.... Kada se malo bolje prisjetim, stici ceete na forumu i do onog sto sam pisao u prvom postu o snobovima ... ovaj mac je bolji od onog maca jer ima... dvije vijuge vise....pa krv lakse kapa i olaksava ciscenje maca... ili ovaj top korist manje municije od onoga i MORAS!!! ga staviti na svoj brod inace letis van iz korpa...mah.. nisam mogao gluplje smisliti...no nadam se da ste upili poantu....

Bok otec

Bok mater

One and only
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2008 10:36 (nbelite).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
EVE Online

Vidjeh sinoć da se nije promijenila mehanika, samo grafika (malo bolje). Još uvijek hrpa izbornika, desni klik. To mi se ovaj put učinilo OK, baš su mi trebale sve te opcije pod rukom.

Prije 3 godine sam u ovisničkoj krizi zbog napuštanja Freelancer servera instalirao EVE i odmah odustao jer nije bilo one divlje dinamike kao u FL. Vidi se da je EVE ozbiljnija stvar.

Samo, spadam u likove koji vole story-driven igranje, a RP igranje mi samo nekad dopunjuje ugođaj kad je lanac kvestova tanak ili pukne. Koliko daleko seže lanac misija u EVE? Koliko agenata daje kvestove, jel ima priču, jel ima tome neki kraj kad upada mašta igrača za nastavak igranja ili je sve odmah na slobodi izbora igrača?

I'm sorry! Sorry! Excuse me for having an opinion! - Simon Cowell

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: EVE Online
Faerdhur kaže...

Prije 3 godine sam u ovisničkoj krizi zbog napuštanja Freelancer servera instalirao EVE i odmah odustao jer nije bilo one divlje dinamike kao u FL. Vidi se da je EVE ozbiljnija stvar.

Je da.. i mnogi od nas bi rado vidjeli dog-fighting unutar EVE...bilo bi to... to..mada..recimo..ja to zamisljam kao expanziju.. Slijetanje na planete i omugucavanje takve vrste borbe sa letjelicama na povrsini planete...jesus..sasvim nova igra..morat cu neki TM na to stavit... :))

One and only
17 godina
neaktivan
nbelite kaže...
 Je da.. i mnogi od nas bi rado vidjeli dog-fighting unutar EVE...bilo bi to... to..mada..recimo..ja to zamisljam kao expanziju.. Slijetanje na planete i omugucavanje takve vrste borbe sa letjelicama na povrsini planete...jesus..sasvim nova igra..morat cu neki TM na to stavit... :))

Neće ići TM... to se planira u narednim ekspanzijama.:)
Internet forumi, revolucija komunikacije, zajedno s ostalim medijima, opterećeni su hrpom šuma u informaciji koja munjevito gubi na kvaliteti. Dekadentno međusobno oglupljivanje prvi je simptom kronične bolesti cyber-društva punog zombija koji hrle ka izvoru najveće buke.
17 godina

Misije (questovi) su vise zamisljeni kao posao. Kontaj kao oni side missions u Freelanceru. S vremena na vrijeme se deshavaju stvari koje imaju veze sa NPC svijetom eve, ali to je totalno sekundarno.

Veoma rijetko se uzivljavam u neku ulogu, ali nekad je provala zesca, kao npr.

Ja i jaran smo uletili u jedan sistem koji je inace vlastnistvo Amarr imperija, iako smo ga proglasili pokorenom zonom. Ubili smo par lokalaca, i onda poceli trabunjat u lokalnom chatu.

Jahah Smith > k
Buxaroo > hes a +10 to SG
Jahah Smith > the only time i attack is when attacked anyways
Buxaroo > well if I am in a combat ship I usualy attack BoB on site
SevenDwarfs > well General killa is a miner all skills are set for it..
Buxaroo > hi BoB
Buxaroo > nice of you to join us
Orisi > here to blow me up again RKK?
Buxaroo > its ok.....im in a fighting mood
ZelRox > goodie
Buxaroo > lol
Buxaroo > we wont start trouble as long as you dont start trouble
ZelRox > Aridia is restricted area for all non bob, declared by Sir Molle
Buxaroo > ?
ZelRox > You are hereby asked to leave, or suffer the consequences
Buxaroo > fuck ytou
Buxaroo > make me
Regma > Tell that to heruloka
Orisi > you cant ask anyone to leave RKK, you dont even listen to your own alliance, so you can take your request and shove it up your ass
Buxaroo > just stay in this system Zel
ZelRox > I fear i have to. I am declared hostile to the Amarr empire for another 6 minutes
ZelRox > I never liked the emperor eather
Buxaroo > lol
Regma > Look boys, don't smack us - we are, despite Orisi's comments, completing orders set by our Aliance. it's not nice, but if you happen to die, don't whine about it.
Buxaroo > we are not
whining about it
Buxaroo > but aridia is a free for all
Buxaroo > get in touch with the Amarr Emperor to discuss Amarr surrendering
ZelRox > He is dead
ZelRox > by order of Galavet
ZelRox > assasination squad completed the task in the most pleasing way

Danas kada postajem pionir ...
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
nbelite kaže...

Neće ići TM... to se planira u narednim ekspanzijama.:)
 Jebga..uvijek kasnim...:((
One and only
17 godina
neaktivan
zeleni kaže...

Misije (questovi) su vise zamisljeni kao posao. Kontaj kao oni side missions u Freelanceru. S vremena na vrijeme se deshavaju stvari koje imaju veze sa NPC svijetom eve, ali to je totalno sekundarno.

Znači nema priče, ali igrač odabire svoj pravac i ide okolo, trguje, istražuje, proučava tehnologiju, razvija, zarađuje,...?

17 godina
protjeran
EVE Online
EVE ONLINE http://www.afk-wrecking.com/ http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...

Mogao si samo citirati početak članka: "Eve Online is a player-driven ..." Namigiva

Sve jasno. Thnx

16 godina
neaktivan
EVE Online

Svi igraci koji su zainteresirani za igru mogu lako proguglati i vidjeti kakva je... ako si zainteresiran, skini trial. Ako ne, stfu :P Ja sam procitao vise od nekoliko recenzija, kopao po forumu ofišl stranice, pa na kraju trazio i po cro forumima o EVE tako da se sto bolje uputim u igru prije nego sto se upustim u to, jer mi se dopala ideja same igre... Doneke casual igra za koju ne moras biti online 24/7, jos ti se skillovi i pune dok si offline, mozes staviti rutu u neki sistem i dotle gledati tv, a fightovi su vise takticki nego refleksno orijentirano, sto je po meni pozitivna stvar.

Btw, sutra cu vjerovatno aktivirati trial, pa da vidim kako to izgleda i iz prve ruke =) Kad malo vidim igru, javit cu se i na Afk-ov forum, registriran vec jesam...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Miro kaže...
Izgubio sam brod i sve što je bilo u njemu, ali nisam izgubio skillove?!
Skillove nikad ne gubiš, nego implantante. Implatanti su često jako važni i skupi. Ponekad i rijetki.
 Krivo, ako nemaš klona na razini možeš izgubiti skillove. Npr. ako ti imaš 10.000 skillova a klon ti podržava 8.000 skillova izgubit ćeš 2.000 skillova po nekom random ključu. Zato uvijek treba imati ažuriranog klona.

Da se još nadovežem na EVE kao casual igru. Ja sam je doživio upravo suprotno. Istina, možeš učiti skillove dok si offline i možeš koristiti EVEMon za pratiti kad svladaš koji skill. u tom slučaju se spojiš na server i pokreneš učenje slijedećeg skilla. Stvar je u tome da je EVE meni počela ulaziti u svakodnevni život. Instalirao sam klijent na poslu kako bih mogao na vrijeme učiti skillove. Prekinuo bih gledanje filma da bih imao kontinuitet u učenju skillova. Slažem se s Mirom da igra nije kriva, ja sam kriv, ali kada sam prestao igrati osjetio sam veliko olakšanje. A sad kako raspravljate o igri dolazi mi želja da je ponovno zaigram. Morat ću bježati od ovog djela foruma Osmijeh.
17 godina
neaktivan
Kaldo kaže...

ako si zainteresiran, skini trial. Ako ne, stfu :P

Informiraj se iznad - već igram, i to po drugi put u životu. Samo se ovaj put nadam kopati malo dublje, pa onda presuda.

17 godina
neaktivan
jastreb kaže...

Da se još nadovežem na EVE kao casual igru. 

Moglo bi se diskutirati. Opet je i to relativno. Postavlja se pitanje "isplativosti" (koliko je zabava isplativa, to ne potičem pitanje). Nekome samo CCP skida 75 kn mjesečno, pa taj igrač treba razmisliti o omjeru provedenog vremena (zabavi) u EVE i potrošenog novca.

To koliko netko cijeni svoj zarađeni novac utječe neposredno na to hoće li uskočiti u svoj brod jednom ili dvaput tjedno, baciti pogled na razvoj skilova, malo trgovati, kiknuti tu i tamo i rudariti par asteroida. Ili će svaki dan, pet - šest puta dnevno se logirati u EVE i maksimalno koristiti svoje slobodno vrijeme.

A što kad nekome lovu skida još i Blizzard, Codemasters ili Funcom? Omjer uloženog i dobivene zabave?

Casual igra... yeah, right... mo'š mislit'...

17 godina
neaktivan
EVE Online

Od svega procitanoga i ja sam pomalo zainteresiran. Ali opet ima pitanje:

Npr, ja sebi napravim brod i krenem s njime u trgovanje i napadnu me pirati. Naravno ja izgubim. Dali ja onda opet moram kupovati brod i sve nadogradnje za njega koje sam imao? Ako je tako to mi se nesvidja. Nisam zainteresiran za ratove, borbe i sve povezano. Zelio bih da je moj igrac(brod ili vec sta je glavno) vise okrenut prema trgovanju, diplomaciji. Neka vrsta posrednika u ratovima, dogovorima u trgovanju... Jeli takvo sta moguce? Postoji li neka vrsta alliance-a(klan ili tako nesto) koja se iskljucivo bavi diplomacijom, trgovanjem i da ima neku vrstu imuniteta protiv napada pri trgovini i diplomaciji?

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tux Slave kaže...

Od svega procitanoga i ja sam pomalo zainteresiran. Ali opet ima pitanje:

Npr, ja sebi napravim brod i krenem s njime u trgovanje i napadnu me pirati. Naravno ja izgubim. Dali ja onda opet moram kupovati brod i sve nadogradnje za njega koje sam imao? Ako je tako to mi se nesvidja. Nisam zainteresiran za ratove, borbe i sve povezano. Zelio bih da je moj igrac(brod ili vec sta je glavno) vise okrenut prema trgovanju, diplomaciji. Neka vrsta posrednika u ratovima, dogovorima u trgovanju... Jeli takvo sta moguce? Postoji li neka vrsta alliance-a(klan ili tako nesto) koja se iskljucivo bavi diplomacijom, trgovanjem i da ima neku vrstu imuniteta protiv napada pri trgovini i diplomaciji?

Jok, imas manje vise sigurne zone gdje te policija brani. Tweakali su ih tako da se poprliicno brzo spawnaju, i imaju poprilicno velike topove :) Znaci ako stavis malo vishe stitova na taj svoj trgovacki brod, mozda prezivis dovoljno dugo da policija pobije napadache.

Inache mozes izgubiti brod bilo gdje ako je glupo opremljen. Nechu reci slabo, jer su margine vrlo male izmedju smrti i prezivljavanja. Obicno oni koji umiru, su AFK, na auto pilotu. Rijetko kada ce te neko stici napucat, ako koristis warp to 0 komandu, gdje odmah sletis na sljedeci jump gate, i ides dalje.

U eve nikad nisi siguran, ali jesi sigurniji sa domisljatom opremom broda.

Opet jedan primjer.

Imali smo jednog pirata koji je napadao teretne brodove u malom brzom brodu klase interceptor. Cesto je ubijao neoprezne pilote koji su bas prolazili kroz taj teritorij, pa smo mu kontali stati u kraj. Uzeli smo 2 teretna broda, i opremilii ih za bitku. Na zalost mozes staviti samo jednu pusku, ali vise stitova, oklopa, i naravno spravicu koja uspori njegov brzi brod, i jos jednu spravicu koja ga sprijeci da pobjegne u warp. I tako se uputili dok nas nije napao. Izmedju dva domisljato opremljena teretnjaka, on jadnik nije imao sanse. Poslje toga izgubio je jos par interceptora, dok nije skontao da bilo koji teretnjak moze biti zamka, i izgubio se iz tog podrucija :)
16 godina
neaktivan
EVE Online

Faerdhur:Krivo si me shvatio, nisam ja govorio tocno o nekoj odredjenoj osobi, neko opcenito o osobama koje kritiziraju nesto o cemu ne znaju, tvoji su argumenti ok...

A sto se tice te "ovisnosti" , to opet ovisi o pojedincu.. ima osoba kojima ce odmah dosaditi, neke koje ce biti 'casual' playeri, a ima i nekih koji ce umrijet u podrumu od zedji jer su imali maraton od 72 sata za redom igranja WoWa... opet to nema toliko veze sa samom igrom... Potrosnja isto toliko. Dosta osoba postrosi 3 puta vise kuna na cigarete nego sto ti mozes potrositi na EVE ili koji drugi MMORPG sa pretplatom... EVE pretplata je jos i 3 kune dnevno, mozes prekinuti placati ako vidis da ti je to preveliki trosak, dok cigarete izazivaju fizicku ovisnost, i sto duze pusis, vise pusis pa time raste potrosnja, dok je isplativost : 0

Ovaj posao ambasadora, to ovisi od korporacije do korporacije, vjerovatno postoji neki glasnik jer se tako sklapaju mirovi.. iako cini mi se da nikoga nista ne sprjecava da te podijeli na nekoliko djelova u svemiru ako nemas pratnju ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kaldo kaže...

Ovaj posao ambasadora, to ovisi od korporacije do korporacije

Kad si se toliko načitao o EVE, a ja umoran i lijen, jel si naišao na neku moguću liniju razvoja lika da budem maksimalno science orijentiran, neki ludi inženjer koji razvija tehno stvarčice od alata do oružja i da s tim poslom igram normalno (preživljavam, istražujem)?

16 godina
neaktivan
EVE Online

Well, mozes ic u smjeru industrije pa proizvoditi predmete, samo mi se cini da ti za to treba dosta pocetnog kapitala, za resurse i gorivo.. poslije napravis i mini stanicu u kojoj mozes preradjivat resurse koje pokupis sa mjeseca, ali cini mi se da je to vise za same korporacije nego solo igrace, zbog novaca a i zbog obrane ,ako netko to odluci prisvojiti... sve predmete izgraduju igraci, ali treba imati skillove za to... pretpostavljam da se sa tim moze dobro zaraditi, ako nemas neku jacu konkurenciju ofc

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.10.2008 15:46 (Kaldo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jastreb kaže...
naxeem kaže...
Miro kaže...
Izgubio sam brod i sve što je bilo u njemu, ali nisam izgubio skillove?!
Skillove nikad ne gubiš, nego implantante. Implatanti su često jako važni i skupi. Ponekad i rijetki.
 Krivo, ako nemaš klona na razini možeš izgubiti skillove. Npr. ako ti imaš 10.000 skillova a klon ti podržava 8.000 skillova izgubit ćeš 2.000 skillova po nekom random ključu. Zato uvijek treba imati ažuriranog klona.

Da se još nadovežem na EVE kao casual igru. Ja sam je doživio upravo suprotno. Istina, možeš učiti skillove dok si offline i možeš koristiti EVEMon za pratiti kad svladaš koji skill. u tom slučaju se spojiš na server i pokreneš učenje slijedećeg skilla. Stvar je u tome da je EVE meni počela ulaziti u svakodnevni život. Instalirao sam klijent na poslu kako bih mogao na vrijeme učiti skillove. Prekinuo bih gledanje filma da bih imao kontinuitet u učenju skillova. Slažem se s Mirom da igra nije kriva, ja sam kriv, ali kada sam prestao igrati osjetio sam veliko olakšanje. A sad kako raspravljate o igri dolazi mi želja da je ponovno zaigram. Morat ću bježati od ovog djela foruma Osmijeh.
Ma jasno, ali govorimo slučaju kada imaš ažuriranog klona. Što se zaraze tiče, da, kao i svaki MMO, postane problem. Ja trenutno imam account sa 3 milijarde ISK i još toliko vrijednosti, ali ne želim paliti igru.
Internet forumi, revolucija komunikacije, zajedno s ostalim medijima, opterećeni su hrpom šuma u informaciji koja munjevito gubi na kvaliteti. Dekadentno međusobno oglupljivanje prvi je simptom kronične bolesti cyber-društva punog zombija koji hrle ka izvoru najveće buke.
17 godina
protjeran
Faerdhur kaže...
zeleni kaže...

Znači nema priče, ali igrač odabire svoj pravac i ide okolo, trguje, istražuje, proučava tehnologiju, razvija, zarađuje,...?

Eve ima epski back story a,igrac moze ucestvovati kroz cosmos agent misije.Taj tip misija je cesto kompliciraniji od standarndnih.
Ovde se moze naci spisak COSMOS lokacija.

17 godina
moderator
Faerdhur kaže...

Vidio sam sinoć u neka 3 - 4 sata igranja da za treniranje skilova čovjek zbilja ne može biti casual i da se mora dežurati za napredak, strogo dežurati. To o casual mogu pričati ovi od par godina igranja. Treba dobar automatizirani queue za razvoj skilova.

Bez veze - pa tko te sili da moraš dizati skilove 24/7 ritmom? Što onda ako "izgubiš" koji sat ili dan za dizanje skilla? Kakvo dežuranje? Sve se to jednostavno riješi - dok igraš ili si više manje on-line dižeš skillove koji se razvijaju nekoliko sati, a kada nisi siguran da ćeš igru pokrenuti ili uopće vidjeti - pokreneš dizanje skilla kojem treba nekoliko dana i ne brineš o "izgubljenom vremenu". Ako želiš dizati neki drugi skill, pauziraš ovaj "dugotrajni" i razviješ neki novi koji ti je trenutno važniji, a poslije se vratiš onom pauziranom...

To je nešto oko čega doista ne bi trebalo brinuti.... Za planiranje razvoja skillova možeš koristiti EVEMon program (već je prije bio link).

Nema uopće dileme da se i EVE može igrati casual - tako nećeš brzo postati gospodar svemira, ali za utjehu - to nisu ni oni koji igraju non-stop, pa zato i nema problema :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2008 3:55 (Miro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
EVE Online

Ja sam prve dvije godine igrao Eve samo vikendom ,hebiga radio daleko od kuce , ali sam ipak lijepo napredovao.Istina uvijek sam bio kratak sa isk-om. Ja sam casual igrac i za tri godine igranja nisam primjetio da sam zakinut u napredku lika .

Za Eve je potrebno samo strpljenje , oni igraci koji teze brzom napretku na koji su navikli u drugim mmorpg-ovima obicno odustaju sa negativnim komentarima.To mi se svidjelo u ovoj igri jer bas i nema mnogo nadrkane djecice.

0 0 hvala 0
17 godina
EVE Online

Yup, EvE je igra strpljenja Smijeh

Igra sam dosta mmorpgova ali svaki put se vratim EvE.

I evo sad opet razmisljam da aktiviram svoje accountove ali pasmater nisam ostavija dovoljno iska za gtc Belji se

Sad su poskupili, a neda mi se placati s RL nofcima Neodlučan eh

Potpis:
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EVE Online

Evo da se i ja javim, jos sam na trialu i igra mi je predobra, vozim Kestrel class, oko 900 SPova, uskoro cu skupiti 10 mil. ISKa, rjesio nekoliko storyline misija i dobio implante, izgubio vec jednom jedan brod zbog gluposti (imao sam osiguranje pa nije bila prevelika steta, veci je problem bio vrijeme jer sam morao opet nabavljati opremu gdje je jeftinije), ali sve u svemu sam zadovoljan =).

Jedino me muci jos nekoliko stvari, kao npr:

1. Je to nabijanje cijena ili je Clarity skilla zaista toliko skup ( 4,5 mil ISKa u cijeloj regiji), sa njim cu dosta brze uciti a brzo ga istreniram 2 ili 3 levela.

2. Da istrazim overloadanje modula za PvE, ili je to vise PvP skill? Ne znam ako se isplati bas za pve iako pojacava performanse, a i nije mi bas neki prioritet ako nabavim uskoro bolji ship, sto pretpostavljam da hocu.

3. Koji je brod dobar za lvl 1-2 misije, PvE ofc? Trenutno imam Kestrel frigatu i polako researcham za Cruiser, mislio sam preskociti Destroyere jer mi za sada dobro ide pa da ne trosim bezveze novce.

Takodjer nisam siguran da li da idem na Caracal ili Moa Cruiser, prvi ima vise launcher hardpointova pa mi je zbog tog bolji, Moa ima opcenito bolje performanse, ali vise kosta.

(4.)A i nisam siguran za kada ce mi uopce trebati Cruiser jer sam jos na lvl1 misijama, trenutni standing mi je 0,12 sa Caldari State i 0,65 sa Caldari Navy, od negativnih imam neke pirate i najvise Gallente, zbog nekih vojnih akcija sa Caldarima, cini mi se da je oko -0,2 ...

Evo toliko od mene za sada, ako netko moze pomoci bio bi jako zahvalan ;)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
EVE Online

Uobicajeno je;lvl1;frifate , lvl2 crusers ,lvl3 battlecrusers ,lvl4 battleship...lvl5 dobro skillovana flota.

Naravno ,kad se napreduje u fight skilovima moguce je i sa bettlecruserima obavljati lvl4 misije,sa frigatama lvl2...

Learning skillovi osjetno skracuju skill traininge.

Sto se tice moe ili caracal ,meni osobno za PvE bolji je Caracal ,a sto se tice missile lounchera u PvP nisu se bas proslavili.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
EVE Online

Za Caldari minera, zbog zarađivanja u početku, jel dobra linija napredovanja i stjecanja Bantam - Badger - Retriever?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
EVE Online

Za pocetnike ,koji nisu industrial orjentirani,najbolji nacin zaradjivanja je skupljanje otpada,salvagiranje, sa wreckova nakon kill misija.Na nekim lvl 1 misijama moze se zaraditi i preko 1 mil isk-a od otpada.

Skill za upotrbu salvager-a je salvaging.

0 0 hvala 0
17 godina

Pa ako si mislio ici na industriju, bolje ti je da koristis bantam ili  ospray za kopanje, i onda koristis badger da prevlacis to sto si iskopao.

Retrever i ostale mining barges, samo ako si se mislio baviti kopanjem kroz cijelu igru, sto cisto sumnjam. Uostalom, ovi specijalizirani bordovi za kopanje su dobri samo kad si u grupi, i kad imas zastitu. Na kraju da navedem da se jos niko nije obogatio od kopanja.

Za PVE i PVP, Caracal je super brod. Naravno sve ovisi o opremi broda.

17 godina
Kaldo kaže...

Evo da se i ja javim, jos sam na trialu i igra mi je predobra, vozim Kestrel class, oko 900 SPova, uskoro cu skupiti 10 mil. ISKa, rjesio nekoliko storyline misija i dobio implante, izgubio vec jednom jedan brod zbog gluposti (imao sam osiguranje pa nije bila prevelika steta, veci je problem bio vrijeme jer sam morao opet nabavljati opremu gdje je jeftinije), ali sve u svemu sam zadovoljan =).

Jedino me muci jos nekoliko stvari, kao npr:

1. Je to nabijanje cijena ili je Clarity skilla zaista toliko skup ( 4,5 mil ISKa u cijeloj regiji), sa njim cu dosta brze uciti a brzo ga istreniram 2 ili 3 levela.

2. Da istrazim overloadanje modula za PvE, ili je to vise PvP skill? Ne znam ako se isplati bas za pve iako pojacava performanse, a i nije mi bas neki prioritet ako nabavim uskoro bolji ship, sto pretpostavljam da hocu.

3. Koji je brod dobar za lvl 1-2 misije, PvE ofc? Trenutno imam Kestrel frigatu i polako researcham za Cruiser, mislio sam preskociti Destroyere jer mi za sada dobro ide pa da ne trosim bezveze novce.

Takodjer nisam siguran da li da idem na Caracal ili Moa Cruiser, prvi ima vise launcher hardpointova pa mi je zbog tog bolji, Moa ima opcenito bolje performanse, ali vise kosta.

(4.)A i nisam siguran za kada ce mi uopce trebati Cruiser jer sam jos na lvl1 misijama, trenutni standing mi je 0,12 sa Caldari State i 0,65 sa Caldari Navy, od negativnih imam neke pirate i najvise Gallente, zbog nekih vojnih akcija sa Caldarima, cini mi se da je oko -0,2 ...

Evo toliko od mene za sada, ako netko moze pomoci bio bi jako zahvalan ;)

1. posalji eve-mail na nick Zelrox, dachu ti ja lovu za te advanced learning skills.

2. Overloading je super za PVP, kad ti treba mala margina da nekog pobjedis, inache, treniraj nesto drugo.

3. Kestrel je super za lvl 1, mozda i lvl 2, nisam odavno radio misije. Ali ponekad lvl 2 hoce spawnat cruiser. Caracal ti je najbolje rijesenje.
17 godina
neaktivan
Van_Blaster kaže...

salvagiranje, sa wreckova nakon kill misija

Jel u mojim kill misijama ili iz žutih wreckova Osmijeh ?

U mojim misijama još nisam ništa izvukao iz wrecka (prazno?) a žute ne smijem dirati Namigiva

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: EVE Online : Veliki EvE Rat
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice