Dragon Age 2

poruka: 929
|
čitano: 140.908
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Dragon Age 2

Naxeem, hvala na dobrom review-u. Potpuno sam razocaran nakon procitanog, a da igru instalirao jos nisam.

Sad se cak pitam cemu uopce trositi prostor na disku za nju ...

Al' vjerojatno mi vrag nece dati mira pa cu ipak dati sansu DAO2.

Steta ukoliko je istina sve sto si napisao, jer to znaci da su uspjeli upropastiti jednu veliku igru samo da bi postala pristupacnija vecini no-brainera (igraci koji nemaju ili ne zele ukljuciti mozak dok igraju), koji su nazalost vecina igrace zajednice u svijetu, samo ne bi li izdavac skupio koji dolar vise na racun. Opet truli kapitalizam vodi u idiocracy.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age 2

Jel netko slucajno zna hoce se moci aktivirati DA2 na steamu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Zašto se ne bi aktivirao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Dragon Age 2
Ramo kaže...

Retail primjerak ne.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
neaktivan
passmaslom kaže...

Naxeem, hvala na dobrom review-u. Potpuno sam razocaran nakon procitanog, a da igru instalirao jos nisam.

Steta ukoliko je istina sve sto si napisao, jer to znaci da su uspjeli upropastiti jednu veliku igru samo da bi postala pristupacnija vecini no-brainera (igraci koji nemaju ili ne zele ukljuciti mozak dok igraju), koji su nazalost vecina igrace zajednice u svijetu, samo ne bi li izdavac skupio koji dolar vise na racun. Opet truli kapitalizam vodi u idiocracy.

Nemoj biti. Zato sam i dao dvije ocjene za PC. Igra je kao akcija odlična, ali epic fail kao RPG. Sve ovisi što želiš i kvaliteta je direktno vezana za očekivanja. Ako bih išao ocijeniti kvalitetu izvedbe onda je igra vrlo dobra.

17 godina
protjeran
naxeem kaže...
passmaslom kaže...

Nemoj biti. Zato sam i dao dvije ocjene za PC. Igra je kao akcija odlična, ali epic fail kao RPG. Sve ovisi što želiš i kvaliteta je direktno vezana za očekivanja. Ako bih išao ocijeniti kvalitetu izvedbe onda je igra vrlo dobra.

Onda reci za one koji nisu fanovi "NE TROŠITE PARE", skinite piratsku.

Po demou sam vidio da je igra pobjegla s "kursa", i stoga nisam kupio, najverojatnije ni neću, ako si ikad je zaželim (kaj sumnjam), partis će biti na usluzi.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Kuku lele!

aj karamba! aj karamba!
Pisser: Nigga, I gotta take a dragon piss, cuz. Me: What the fuck's a "dragon piss"? Pisser: It's a huge ass piss, nekkuh, haven't you ever seen how big a fucking dragon

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Kuku lele!

Kakva je to anoreksičarka? :-/

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Kuku lele!

Kakva je to anoreksičarka? :-/

Nemam pojma. To ti je odavde. Izgleda da su ukakili elfove.

Pisser: Nigga, I gotta take a dragon piss, cuz. Me: What the fuck's a "dragon piss"? Pisser: It's a huge ass piss, nekkuh, haven't you ever seen how big a fucking dragon
17 godina
neaktivan
ZOMFG!
17 godina
neaktivan
doxy kaže...
naxeem kaže...
passmaslom kaže...

Onda reci za one koji nisu fanovi "NE TROŠITE PARE", skinite piratsku.

Po demou sam vidio da je igra pobjegla s "kursa", i stoga nisam kupio, najverojatnije ni neću, ako si ikad je zaželim (kaj sumnjam), partis će biti na usluzi.

Objektivna ocjena se odnosi na one kojima ne treba RPG, kojima ne smeta anime ni repetitivne scene. Meni se ne sviđa anime stil, ne sviđaju mi se (opet) duple scene, prazan okoliš i što igra nije RPG. Meni osobno igra ima vrijednost 2/5 s težnjom na 1, a frendu je to već 4/5.

Na ovom forumu ne potičemo piratstvo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 20:53 (naxeem).
17 godina
protjeran
Dragon Age 2

U ekstremnim slučajevima trebali bi.

Da je DA:O bio ovakav, nebi riječ rekao, ali nakon skoro pa remek djela, toliko nazadovati s igrom u svakom aspektu (osima akciji i istočnjačkom pretjerivanju) je sramotno.

Gle Diablo 3 (bezvezni primjer), po slikama i kratkim trailerima uopće nisu odmakli od prethodnika....i upravo to će im osigurati uspjeh, dobre stvari ostavili a sitinice promijenili (čini mi se samo vizualni dio lol), sama igra ko igra je ostala ista.

Dok ova gamad je pohlepna, ide samo za brzom lovom i dječicom.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

Da je DA:O bio ovakav, nebi riječ rekao, ali nakon skoro pa remek djela, toliko nazadovati s igrom u svakom aspektu (osima akciji i istočnjačkom pretjerivanju) je sramotno.

Gle Diablo 3 (bezvezni primjer), po slikama i kratkim trailerima uopće nisu odmakli od prethodnika....i upravo to će im osigurati uspjeh, dobre stvari ostavili a sitinice promijenili (čini mi se samo vizualni dio lol), sama igra ko igra je ostala ista.

U tom slučaju ne potičeš piratstvo nego mudrost u kupovini..

Pričekaš da cijena padne..

On a related note, gledao sam video na escapistu Extra Credits o "10 dolar projectu" i shvatio zašto je stopa piratsva izraženija u "našim krajevima"..

Odgovor: rabljene igre.. Hrpa gamera u Americi kupuje rabljene igre..

Što je zapravo vrlo logično..

Osim u par slučajeva stvarno ekstra igara, nakon odigravanja igu često odmah deinstaliraš..

Kod nas ili platiš 350kn ili čekaš 2 godine da se cijena spusti..

Hura za Steam i njegove akcije..

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 21:06 (NightShadow).
17 godina
Danny_HR kaže...
Ramo kaže...

Retail primjerak ne.

Znaci download s game.co.uk moze? Bas sam maloprije dobio link za download.

15 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Nakon 3-4 sata igre....

Meh..

Mislio sam napisat nesto pametno ali me ne ide.

Razocaran.Anime.Štih.Loše.Linearno.Grafika.Inventory.Flashy.Anime.Loše.

Igra,meni osobno,jednostavno nema 'to nešto' što sam ocekivao.

Imam neke dlc-ove ali mi se neda uopce zafrkavat.

Možda odigram do kraja ali vjerojatnije cu je obrisat i nabavit opet jedinicu koja je klasik.

I prestat pratit ovu temu.I Bioware.

Potpis.
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NightShadow kaže...
doxy kaže...

U tom slučaju ne potičeš piratstvo nego mudrost u kupovini..

Pričekaš da cijena padne..

On a related note, gledao sam video na escapistu Extra Credits o "10 dolar projectu" i shvatio zašto je stopa piratsva izraženija u "našim krajevima"..

Odgovor: rabljene igre.. Hrpa gamera u Americi kupuje rabljene igre..

Što je zapravo vrlo logično..

Osim u par slučajeva stvarno ekstra igara, nakon odigravanja igu često odmah deinstaliraš..

Kod nas ili platiš 350kn ili čekaš 2 godine da se cijena spusti..

Hura za Steam i njegove akcije..

To je ujedno i dvosjekli mac. Takve stvari ubijaju kreativnost kod developer-a posto takvi servisi koji prodaju rabljene igre, iste igre prodaju vise puta i tako u nedogled a developer-i mogu igru prodat samo jednom. Zato se developer-i sve vise okrecu istim prokusanim stvari, i sve manje riskiraju te nemaju nikakvu incijativu na inovativnost i kreativnost.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 23:58 (Ylem).
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Da li netko ima problema s titlovima? Ja ih nikako ne mogu uključiti (zasivljeni su)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Igrao sam sad igru oko 20 sati, i mogu doći do sljedećih zaključaka:

*Igra ima mnogo kvalitetniju priču od DAO

*DA2 ima LOŠIJU grafiku od DAO, ali ljepšu primjenu boja i tome slično

*Borba je jednaka kao u DAO, samo umjesto taktikom BioWare nas očito želi "zabaviti" s time da nas na svakom ćošku ulice napadne 20 raidera koji se nonstop respawnaju (da ne bi slučajno postalo REPETITIVNO).

*Igra je više epična i emocionalna od DAO, te su odnosi i dijalozi među članovima partije bolje odrađeni... ali ih ima sramotno malo

*Oklop članova partije se može upgradeat, ali ne i mijenjati, u usporedbi s onime iz DAO - EPIC FAIL.

*Conversation wheel- need I go on? Glupost, ko da im je bilo teško napisati točno šta ja kažem a ne da moram vaditi kontekst iz 5-rječnih rečenica i emocijskih ikona.

*Igra se osjeća ozbiljnije i više "gritty and mature" od Origins (ne govorim o borbi koja je napravljena za 10godišnjake)

*DA2 ima loš pacing. Nakon junačke bitke u gradu, kad postanem šampion, kad je miris revolucije u zraku, oni mi daju quest da ganjam neke apostateove, te s time igra gubi momentum.

*Veliki dio questova je samo o templarima i mageovima i to eventualno zbilja dosadi (možda je drugačije ako ne igrate kao mage, ali sumnjam)

*Konzolitis je na samom vrhuncu, inventory screen je abominacija, jedina pozitivna posljedica je da možemo čitati kodekse isti tren kad stisnemo na njih (vjerojatno napravljeno jer je BioWare bio svjestan toga kako je GROZAN konzolaški sistem traženja codexa u DA2)

Sve u svemu, Dragon age 2 mi je bolja igra od Originsa... ali mene zaboli za borbu, za taktiku... meni je samo priča bitna. Oni koji traže cRPG ili taktički RPG, ovdje ga neće naći. DAO ima bolju borbu, bolju grafiku, više dijaloga... ali je priča zato vrlo tipična i dosadna. Konzolitis i forsiranje akcije i borbe je ono što najviše ometa DA2 u tome da bude nasljednik DAO.

Moj PC  
4 0 hvala 10
16 godina
neaktivan

Frend je nabavio igru, ali s obzirom da ima obveze na faksu i ne stigne se posvetiti posudio je meni (bez ulogiravanja igram ofc)

Za sada igra je ako zanemarite da je ikada DA:O postojao dobra..

Mogla je čak i biti odlična da joj je posvećeno malo više truda/razumijevanja/vremena.

Ako je sagledamo kao neovisnu igru ima par zamjerki koje ne priliče AAA naslovu.

To su prije svega copy/paste mape tako da je svaka kuća i tamnica identična.

Srsly Bioware!!

Priča mi se osobno sviđa i nemam problema sa "nedostatkom velikog zla koje gonim", ali neće se svakome dopasti ovakav pristup..

Dosta side questova se odnosi na party koji ste sakupili što je veliku plus u odnosu na DA:O gdje neke likove nisam pravo ni upoznao. Što se posebno odnosi na darove koji sada pokreću razgovor umjesto jeftinog kupovanja odanosti. Ovako se stvara veća povezanost sa njima.

Borba..

Osobno ne koristim zasad melee roga iz principa.. Flashy animacije koje bi trebale same sebi biti svrha meni degradiraju igru..

Osobno nisam nikad koristio izometrijsku kameru, ali i ovakav zoom kakav je u igri mi je premalen na trenutke. Ljudi koji iraju izo kamerom su bijesni sa razlogom..

Taktika? Igram na hard i igra nije taktička..Velika većina fightova se može riješiti bez pauziranja (osim da popijete pot i eventualno iskoristite komboe)..

Velika večina borbi se svodi na veliki broj neprijatelja na ekranu pa nakon nekog vremena još grupa ili dvije koje se pojavljuju.

Stoga se taktika svodi na grupiranje prve grupe i "all out" kako bi ih se riješilo prije nego se druga grupa pojavi i postane preteško iz jednostavnog razloga što rade previše štete u odnosu na vrlo ograničene healing opcije.. FF je off i aoe je king. Nešto kao wtlk tamnice.. Ako znate o čemu govorim..

"Posebna taktika" bi se trebala svesti na assasine koji se iznenada pojave i napadnu vas ili magove koji su jači  ali oni se lako riješe pravovremenim pauziranjem i cc ili focus fire na njih.. Preoblematično jedino može biti što ste ograničenu u smislu kamere i brzine akcije tako ako vas ponese i zaboravite na pause tipku, tj. ne uočite ih na vrijeme..

Zaključak je da je igra na trenutke jednostavno nedovoljno balansirana, a ne teška u smislu taktiziranja.. Tako sam na početku morao odigrati jedan fight na normal jer su boss + addovi radili previše štete u donosu na moja 2 abilitya i 3 člana, a nakon ogra sam ostao bez potova)..

Nisam dovršio igru, ali mi se čini da ima dosta izbora i da nije nemoguće replayati je par puta..

Ne sviđa mi se ograničenost određenih talenata party membera, posebno magova.. Creation i entropy nisu trebali biti isključeni..

Friendship i rivalry sistem mi nema previše smisla zasad i ne vidim neku veliku prednost u odnosu na DA:O..

Napomena, Isabelu je lako moguće promašiti ako dovoljno rano ne odete u krčmu (morao sam loadati stariji save) što ću također navesti kao nedostatak iz razloga što je to "random encounter" tj. nema nikakve indikacije da se tamo nešto važno može dogoditi.. Igra vam daje izbor nekoiko lokacija i ako odaberete drugu prije krčme Isabela nestane..

Za kraj, DA2 u odnosu na DA:O.

DA2 nije dvojka.. DA2 je spinoff smješten u DA svijet i trebao je uistinu nositi naziv DA:Champion ili slično..

Ovako je stvorena pretpostavka da je ovo nastavak u smislu rpg-a što nije istina.

To ne znači da DA2 nije dobra igra, ali nije punokrvni RPG i nije trebao imati 2 u naslovu.

Ne kužim ih.. Zar nije očito da će igrači to shvatiti kad igra izađe?!

Zar nisu moglu reći otvoreno da žele raditi na akciji, a ne na rpg elementima..

Ovako su izgubili poštovanje dosta ljudi, a nisu trebali jer DA2 je dobra neovisna igra (sa par realnih zamjerki)..

Ocjena kao "Dragon Effect" akcijska igra sa rpg elementima

+ osobnija priča

+ dobra akcija, ali malo previše animirana

- priča se ipak neće svima svidjeti

- okoliš je jednoličani copy/paste (veliki minus)

- ograničenja u vještinama družine i odabiru likova

- jeftina taktika u borbi

8.5

Ocjena kao DA2 rpg

+ balansiranije klasa (mage, warrior, rogue) u onosu na origins

+ dublji odnos sa likovima

- nedostatak hrpe elemenata koji čine rpg

- isprazan "svijet"

6.5

Update:

Čitao sam na forumu da je teže fightove moguće riješiti jeftinim "exploitovima" tipa ostavi na životu 1 adda jer smrt sva 3 triggera spawn njih novih 6-10..

Stoga sam dodao par elemenata u ocjene..

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 13:31 (NightShadow).
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Ne znam jel' mi drago ili mi nije drago kad mi kopiraju stil, tekst, izraze itd. {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ne znam jel' mi drago ili mi nije drago kad mi kopiraju stil, tekst, izraze itd. {#}

Ha, meni je Drago stric pa kaj sad... :P

16 godina
MegaMass 2000 kaže...

Kuku lele!

.

A life? Where can I download one of those?
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Kao što sam i pretpostavio: Dragon Age 2 dobio je dobre kritike kritičara, ali jako, jako loše kritike igrača (za razliku od Originsa).

http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-ii

475 ocjena s prosjekom 3.0/10.0 nije baš zdrava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Trenutno mi se igra sviđa, ali je definitivno inferiorna prema Originsu.

Plus je što priča nije toliko generična i to što igra nije smeđa ko Origins.

Također mi se sviđa različitost klasa naspram Originsa.

Borba je ista ko u Originsu (osim animacija).

Minus je taj faking Dialog wheel i recikliranje lokacija, te što nema tactical view i još nekih mogućnosti koje su bile u Originsu.

Moja ocjena 7.8/10. Dobro ali ne i odlično.

Moram priznati da bi mi se igra puno više svidjela da ne nosi naslov Dragon age. Mogla se iz toga napraviti nova franšiza odvojena od Dragon agea i svi bi bili zadovoljni. Također moram reći da je ova igra vrhunska ako gledamo da je napravljena za nešto više od godine dana.

Sve u svemu, meni se sviđa, ali nije me se toliko dojmilo ko Origins.

Bilo bi zgodno, ali nije potrebno.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Da li netko nije vodio Carver-a u Deep Roads kada idu na ekspediciju? Zanima me da li umre ako ga ostavim u Kirkwall-u?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Da li netko nije vodio Carver-a u Deep Roads kada idu na ekspediciju? Zanima me da li umre ako ga ostavim u Kirkwall-u?

Ne umre ali ode u Templare, a Bethany ode u Mages Circle ako ju ostaviš.

17 godina
neaktivan
Monte Christo kaže...
Paolo2612 kaže...

Ne umre ali ode u Templare, a Bethany ode u Mages Circle ako ju ostaviš.

Znači i moji brat i sestra na kraju je izbačena iz tima ma koje god okolnosti bile ili događaju se dogode?

16 godina
neaktivan

da.. sestru zapravo circle odvede, a brat sam odluči otiči.. navodno ih je poslije moguće vratiti

15 godina
Dragon Age 2

Dali još netko ima problem sa direct x-om. Kad pokušam pokrenuti igru kaže mi da d3dx11_43.dll nije dizajniran za windows ili ima neki error. Na netu sam našao da u configuration treba promijeniti render na dx9 ali meni je stalno na dx9 jer mi grafička podržava samo dx9. Skinuo sam taj dll sa neta i zamijenio, ali svejedno dobijem taj error. Update-o sam dx. Imam win 7, a igra je piratska (iako to ne bi trebalo utjecat jer vidim da su neki dobili isti error na DA2 demo-u)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
naxeem kaže...

Kao što sam i pretpostavio: Dragon Age 2 dobio je dobre kritike kritičara, ali jako, jako loše kritike igrača (za razliku od Originsa).

http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-ii

475 ocjena s prosjekom 3.0/10.0 nije baš zdrava.

Dobro, sigurno da dobar dio ekipa bombardira user score sa jedinicama jer su razočarani poglupljivanjem igre, ali činjenica da ih je toliko puno govori u prilog tezi da je DA2 debelo podbacio.

Metacritic je redovito vrlo realan. 475 ljudi je sasvim dovoljan uzorak za ocjenu.

Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice