COD4 ideja

poruka: 12
|
čitano: 1.745
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
COD4 ideja

(1) Prije nekih par mjeseci našao sam se u društvu prijatelja koji praši po cod-u i malo je bolje upoznat sa igrom... Reče mi da je (instaliranu) igru moguće kopirati na neko drugo mjesto te da će ona uredno raditi. Na primjer: COD4 instaliran na d: particiju, premjestim cijeli folder na neku drugu particiju, pokrenem i on uredno radi. Od te spoznaje i nisam nešto posebno profitirao, no veli mi on da je moguće igru prebacii na USB stick - kaže da se malo dobije na performansama, prilikom učitavanje igre...

Moj problem: igram COD4 na nekih 60-90 fps-a, u prosjeku bude to oko 90 iako se nekad zna kretati i između 60 i 70 fps-a - no sve je to fino i može se bez nekog problema igrati. Međutim, zna mi se dogoditi da Windows 7 nešto krene raditi, malo uposli disk i eto problema... fps-i padnu na crveno 15-30 - i jednostavno postane neigrivo.

Iako su to prilično rijetke situacije znaju dosta nervirati čovjeka. Iz tog razloga mi sve više na pamet pada da pokušam ideju sa USB stickom. Sad me zanima da li bi stick radio neovisno i disku ili bi i preko njega išlo sporije? Ima li netko iskustva? Probao na nekoj drugoj igri? Svaki komentar dobrodošao...

(USB stick u planu kupnje ako se dobije zeleno svijetlo :-)

---------------------------------------------------------------------

(2) Evo jedan fenomen pa me zanima da li netko ima sličan problem i o čemu se tu zapravo radi. Obzirom na veličinu monitora i odgovarajuću razlučivost od 1680 x 1050 pix te grafičku karticu X1950 Pro, 512 MB DDR3 - bio sam prisiljen sniziti i rezoluciju i detalje kako bi COD4 šljakao kak treba. Dakle posjedujem monitor s omjerom stranica 16:9 - odnosno gore navedenom rezolucijom i sad spuštam ja tu rezu kako bi zadržao omjer 16:9 - stavljam 1280 x 800, ali ne! Meni slika postane zbijena po vertikali. WTF? Kao npr. filmovi - u gornjem i donjem dijelu ekrana ostane crna praznina. Probao sam i ostale rezolucije i ispostavilo se da meni, pardon mojem monitoru baš odgovara rezolucije 1280 x 960. I tu je slika čista i pravilna. Ok. U igri napravim screenshot i pogledam sliku u windowsima - slika ne odgovara (što je sasvim normalno) - FastStone ju prikaže kao zbijenu po horizontali (slika dolje).

Nije da me to nešto posebno smeta, važno da COD radi i da je slika dobra neovisno o omjeru stranica, no zbog čega se događa taj "poremećaj"?

Skor iz COD-a Skor iz COD-a
They took our jobs!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 21:43 (Stimulans).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: COD4 ideja

Gle u vezi sa tim sticom,bolje ti je to i nepokušavat jer znas i sam da je neizvedivo,a to sta ti blokaje provaj ako ti je falsi windows 7,stavi falsi xp,a ako nije natebi je da odlucis,al posto ti se to rijetko desava ja nebi radija nikakva sranja jer moš cilu igru zajebat.

duje kapitanović
16 godina
neaktivan
cappy kaže...

Gle u vezi sa tim sticom,bolje ti je to i nepokušavat jer znas i sam da je neizvedivo,a to sta ti blokaje provaj ako ti je falsi windows 7,stavi falsi xp,a ako nije natebi je da odlucis,al posto ti se to rijetko desava ja nebi radija nikakva sranja jer moš cilu igru zajebat.

Sasvim sigurno igru ne mogu fizički zahebat, a ako bih se i odlučio na opciju sa stickom - imao bih kopiju na HDD-u, tako da ne bih ništa shebao...

Upravo iz razloga što nisam čuo ikog da je radio nešto slično - malo me to sve skupa zaintrigiralo...

They took our jobs!
17 godina
protjeran
Stimulans kaže...
cappy kaže...

Sasvim sigurno igru ne mogu fizički zahebat, a ako bih se i odlučio na opciju sa stickom - imao bih kopiju na HDD-u, tako da ne bih ništa shebao...

Upravo iz razloga što nisam čuo ikog da je radio nešto slično - malo me to sve skupa zaintrigiralo...

ma probaj bez problema ak se da ubuntu ucitavat sa usb-a dosta dobro(usb je neko sranje staro od 1gb)a bilo bi najbolje ak si mozes nabavit neki hard mali od 40gb pa na njega

neznam kaj bi mogo shebat

:D be happy i da treba delat
16 godina
neaktivan

ako je tako onda provaj nemaš šta izgubit,iman ja prijatelja koji je uspija kopirat snjimljenu Cod na dvd pa sa njega na komp i sve mu je islo bez problema.

duje kapitanović
16 godina
neaktivan
COD4 ideja

Mene zanima da li bi opadale performanse kada bi se COD učitavao sa sticka a disk krenuo roštat nešto svoje, tj. da li bi stick funkcionirao neovisno o HDD-u.

A problem pod brojem (2)?

They took our jobs!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 22:20 (Stimulans).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Stimulans kaže...

Mene zanima da li bi opadale performanse kada bi se COD učitavao sa sticka a disk krenuo roštat nešto svoje, tj. da li bi stick funkcionirao neovisno o HDD-u.

A problem pod brojem (2)?

ako je dovoljno brz stick onda nebi pale a za 2 neznam

17 godina
COD4 ideja

Ma to bi bila totalna glupost uradit.

Kao prvo tebe ne koči brzina diska nego brzina procesora i grafičke, a i da dobiješ bolje preformanse ne bi bile veće od 2-3 fps-a.

Ostavi se tog samo bezveze možeš nešto zafrkat pa ti igra neće radit...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Usb 2.0 sučelje nije ni blizu brzo kao SATA sučelje... tako da nije moguće da računalo brže pristupa podacima na USBu nego na HDu.
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina
neaktivan
COD4 ideja

Ta fora radi, tako i ja imam "instaliran" cod4. Sa stika sam sve podatke prebacio na disk, i odmah pokrenuo bez problema.

Edit: Valjda bi mogao direkt pokrenuti sa stika ali bi se na početku mape dugo učitavao

I have balls of steel
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 20:04 (Katana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
COD4 ideja

dajte citajte malo... on je pito dal je to moguce da mu nepadaju fps-i kada windows nesto radi i to ne ovisi o procesoru neg o hardisku

ajd probaj skenirat komp sa nekim av i igrat ili radit defrag zato on to hoce...jer ako neki av pocne skenirat fps-i ce mu jako past 

zato mu je najbolje imat 2 harda na jednom igru a na drugom sistem...a za usb stick nek proba nema kaj izgubit

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

dajte citajte malo... on je pito dal je to moguce da mu nepadaju fps-i kada windows nesto radi i to ne ovisi o procesoru neg o hardisku

ajd probaj skenirat komp sa nekim av i igrat ili radit defrag zato on to hoce...jer ako neki av pocne skenirat fps-i ce mu jako past 

zato mu je najbolje imat 2 harda na jednom igru a na drugom sistem...a za usb stick nek proba nema kaj izgubit

U tom smjeru sam ja razmišljao. Jer mi ne mogu performanse u igri opadati zbog lošeg hardvera ako uzmemo u obzir da mi preko 90% vremena koje provedem igrajući COD - broj fps-a cca 90-92. A onda disk krene raditi pa fps-i padnu na nekih cca 20 - prevelika je to razlika i problem sigurno nije u samom hardveru.

Znači rješenje bi bilo igru prebaciti na drugi disk (ili stick).

A što mislite na problem rezolucije iz prvog posta?

They took our jobs!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice