Battlefield 4 konfiguracije i problemi

poruka: 630
|
čitano: 63.197
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Battlefield 4 konfiguracije i problemi
buljo781 kaže...
Du_Jo_Cro kaže...

Processor: AMD A10-5757M APU with Radeon(tm) HD Graphics

Graphics Card: AMD Radeon HD 8650G + 8600/8700M Dual Graphics

Kako bi meni išlo????

Relativno okej, ovisi koliko si izbirljiv što se tiče frameratea.

Mest ću ih sa 30 i prst u uvo evo napokon se počea skidat sa origina pa će mo vidit za uru vrimena dvi

15 godina
neaktivan
Bera kaže...

Što mislite jel bi ja mogao igrati ovu igru multiplayer naravno. 

Konfa: Intel G3420 3,20 GhZ

Sapphire HD 7770 ghz edition

4gb ram DDR3 1600 mhZ

Naravno ciljam na sve ultra low settingse i rezolucija 720p(1200*720), kakvo bi bilo stanje na vecim mapama, framerate?, tipa 64 players mapa? Isto tako BF4 koliko ima 32 player mapa, a koliko 64 player mapa, jer ako nebudem mogao pokrenuti ove s 64 nebih volio igrati samo jednu mapu xD

Bio bih zahvalan na odgovoru.

Best countries in LoL: Poland, Brazil, Russia, Serbia, Turkey
13 godina
Bera kaže...

Jesi li isprobao SP ?

Ako ti radi sp fluidno, trebao bi ti raditi i multiplayer no mozda sa nešto manjim framerateom ali ništa strašno.

Majke mi
13 godina
Bera kaže...
Bera kaže...

Što mislite jel bi ja mogao igrati ovu igru multiplayer naravno. 

Konfa: Intel G3420 3,20 GhZ

Sapphire HD 7770 ghz edition

4gb ram DDR3 1600 mhZ

Naravno ciljam na sve ultra low settingse i rezolucija 720p(1200*720), kakvo bi bilo stanje na vecim mapama, framerate?, tipa 64 players mapa? Isto tako BF4 koliko ima 32 player mapa, a koliko 64 player mapa, jer ako nebudem mogao pokrenuti ove s 64 nebih volio igrati samo jednu mapu xD

Bio bih zahvalan na odgovoru.

Mislim da cak ima vise manjih servera nego onih sa 64 igraca.

Mislim da ces moci igrati na low... zapravo graficka ti je cisto OK, pogotovo sad s Mantelom. Vise ce ti biti problem igrati s vise igraca. Probaj OC-ati proc koliko ide :)

Toplo preporucujem nabavku jos 4GB memorije.

Gle:

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
14 godina

Nakon jučerašnjeg patcha performanse su se popravile i bez Mantlea.

Dawnbreaker 64p - najniži GPU usage što sam vidio je 91%, prije je bio i oko 70-ak.

15 godina
neaktivan

Smeće i dalje ne igrivo u MP-u 

Čekam mantle i to će biti zadnja šansa koju ću dati igri.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 16:19 (Praetorian1).
Moj PC  
0 9 hvala 0
16 godina

Ti si jedan od onih što stavi na ultra pa kakvu god konfiguraciju ima i onda ako ti nije FPS iznad 40 odmah je igra naoptimizirano sranje.

Da ne pričam o onom tvoj dugom loadingu koji je dug radi brzine tvojeg diska.

Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Jack Sparrow kaže...

Ti si jedan od onih što stavi na ultra pa kakvu god konfiguraciju ima i onda ako ti nije FPS iznad 40 odmah je igra naoptimizirano sranje.

Da ne pričam o onom tvoj dugom loadingu koji je dug radi brzine tvojeg diska.

ja se trenutno igram na gtx 660 koja je 2 fps-a sporija od 7870, stvarno bf4 na medium-high i neke bitne stvari na ultra detaljima i igra doslovno leti (naravno bez AA)! stvarno tko kaze da se na grafi od 1600-1800kn nemre igrati bf4 taj ima problema s m0z60m..ili racunalom{#}

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
12 godina
neaktivan

Jeli mi netko može objasniti u čemu je stvar? Ovako : 

-Ovo je moj PC :

CPU = Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz (8 CPUs), 3.7GHz

GPU = NVIDIA GeForce GTX 660 OC 2GB

Memory = 8.00GB RAM

-PC mog prijatelja : 

CPU = Intel Core i5 ... nezz tocno koji

GPU = NVIDIA GeForce GTX 460

Memory = 8.00GB RAM

- on još ima malo bolje napajanje, ja imam monitor od 24", on od 22" premda ne mislim da to čini nekakvu veliku razliku. Uglavnom, BF4 mu ide mnogo bolje nego meni, na HIGH postavkama mu ide full glatko bez laga dok ja na HIGH ili MEDIUM-HIGH dosta osjetim lag i fps dropove...

- Obojica fps provjeravamo pomocu onog fpsa što se upali u BF4, u konzoli i ne razumijem zašto meni nakon što fps padne ispod 60 počinje lag, a on lag osjeti tek nakon što mu fps padne ispod 30. Molim da mi netko objasni u čemu je stvar...

0 0 hvala 0
13 godina
Vikich97 kaže...

Molim da mi netko objasni u čemu je stvar...

To je Battlefield 4.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
12 godina
neaktivan

Hvala na detaljim {#}

Molim nešto opširnije 

13 godina
Vikich97 kaže...

Hvala na detaljim {#}
Molim nešto opširnije 

17 stranica pokusavamo shvatiti igru i nejde.

Ima ljudi s puno zanja koji doma kod sebe ne mogu rjesiti probleme, a kamoli "na daljinu" preko foruma.

Za pocetak, snimi NAJnovije drivere, bili oni cak i beta. Za graficku i za maticnu.

Pokusaj pogasiti sve programe koji imaju veze s internetom: kontrola prometa, firewall, "ubrzanja veze"...

Onda probaj ugasiti sve sto bi imalo veze s radom procesora: antivirus, indeksiranje datoteka...

Ugasi sve sto ima veze s grafickom: programi za snimanje, overclock....

I na kraju, mozda ti sam sustav ne daje sve od sebe. U Windowsima pod Power options stavi High performance.

Pogledaj dal ti u BIOS-u nisu ukljucene opcije za stednju energije koji usporavaju procesor...

I tak, ima milijun stvari...

Aha, i zaboravio sam:

Koji OS imas ti, a koji on?

8.1 puuno popravlja lag u igri.

15 godina
neaktivan

Meni igra dobro radi dok ne dođe do eksplozije. U tom trenutku mi fps padne ispod 10 i kao da se igra freeza i onda nakon toga nastavi radit normalno. I to se svaki put prilikom većih ekslpozija dešava...Probao i na w8 i na w7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Praetorian1 kaže...

Meni igra dobro radi dok ne dođe do eksplozije. U tom trenutku mi fps padne ispod 10 i kao da se igra freeza i onda nakon toga nastavi radit normalno. I to se svaki put prilikom većih ekslpozija dešava...Probao i na w8 i na w7.

Hmm. ovo dugo nisam vidio, tako da vjerojatno nema veze s igrom... {#}

Probao si s ovim najnovijim driverima za graficku...?

EDIT:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1747873/fps-drop-explosions.html

Nabrajaju koji detalji "ubijaju" graficku kod eksplozija pa probaj njih smanjti. Za probu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 21:09 (CyberDemonVZ).
13 godina
neaktivan

Meni igra nakon zadnjeg patch-a napokon radi kak spada,bolje je iskoristen proc i grafa.Prije je procesor bio kao botleneckan al sad je ok i probal sam rezolucije od najmanje do najvece koju nudi monitor i vidi se napredak u optimizaciji igre jer mi se dešavalo da npr stavim najmanju rezu i bude mi fps gori nego na najvecoj rezoluciji kaj normalno nema logike.Ima tu i drugih stvari za popravit al napokon mogu igrat fluidno.Meni je prije ovog zadnjeg patcha isto dropal fps na sound explozije al sad je ok.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vikich97 kaže...

Jeli mi netko može objasniti u čemu je stvar? Ovako : 

ja imam monitor od 24", on od 22" 

nisi stavija najvažnije koje su rezolucije tebi i njemu

kradem mine iz minskog polja
13 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Praetorian1 kaže...

Hmm. ovo dugo nisam vidio, tako da vjerojatno nema veze s igrom... {#}

Probao si s ovim najnovijim driverima za graficku...?

EDIT:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1747873/fps-drop-explosions.html

Nabrajaju koji detalji "ubijaju" graficku kod eksplozija pa probaj njih smanjti. Za probu.

A jeste li vidjeli ovo?govori o BF3

it sends a maximum of 60 data packets per second. that means theres no actual benefit from running at more than 60 fps. unlike counterstrike that sends as many packets as you have fps which means the more fps you have the more accurately the map is updated so the more accurate your able to spot and shoot.

A pazi sad ovo: BF4 šalje svega 10 packeta po sekundi, tako da praktički možeš igrati na stabilnih 10 FPSa bez ikakvog utjecaja na poziciju protivnika(ako si syncan)

Ovo za server tick od 10 po sekundi je iz videa što je jučer netko stavio u BF4 temu. katastrofa ako je istina.

13 godina
protjeran
sharxtreme kaže...

it sends a maximum of 60 data packets per second. that means theres no actual benefit from running at more than 60 fps. unlike counterstrike that sends as many packets as you have fps which means the more fps you have the more accurately the map is updated so the more accurate your able to spot and shoot.

A pazi sad ovo: BF4 šalje svega 10 packeta po sekundi, tako da praktički možeš igrati na stabilnih 10 FPSa bez ikakvog utjecaja na poziciju protivnika(ako si syncan)

Ovo za server tick od 10 po sekundi je iz videa što je jučer netko stavio u BF4 temu. katastrofa ako je istina.

Sličice u sekundi utječu na fluidnost pokreta. Ako imaš monitor koji može prikaziti 120 naravno da imaš koristi od 120. Reci mi, kakve veze tickrate ima s tim? Uostalom, DICE je potvrdio da su sve igre na Frostbite engineu imale tickrate od 10 Hz.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
13 godina
neaktivan
NiramX kaže...
sharxtreme kaže...

Sličice u sekundi utječu na fluidnost pokreta. Ako imaš monitor koji može prikaziti 120 naravno da imaš koristi od 120. Reci mi, kakve veze tickrate ima s tim? Uostalom, DICE je potvrdio da su sve igre na Frostbite engineu imale tickrate od 10 Hz.

strašno. 

ne govorim o fluidnosti tj. iscrtavanju frejmova nego o praktičnosti kod pucanja, ciljanja i sl. Džaba ti iscrtani frejm ako na serveru nije registrirano šta si ti radio u tom frejmu i u sljedećih 90 frejmova ako igraš na 100fps recimo.

10hz tick rate je 100ms dodatnog laga+odziv monitora+fps+ping na server, što naravno objašnjava one shot killove i objašnjava desinkronizaciju i objašnjava black screen kod spawnanja(1800ms).

Još ako ispadneš iz synca na tako niskom tick rate doslovce ćeš gađati u prazno.

To otvara i pitanje koliki su i gdje su hit boxovi zapravo kod brzog kretanja, tj. da li "network smoothing factor" povećava hitboxove ili poziciju protivnika/objekata da bi kompenzirao tako nizak tick rate.   

Mada, s druge strane neki govore da je tick rate adaptivan(ovisan o brzini samog servera) što objašnjava hrpu američkih servera sa "High CPU Priority" u nazivu i objašnjava hrpu smeće servera sa manje od 30ms pinga.

Sad, ako mi kažete da su serveri super i nema one shot deathova, 100 na 0 u jednom frejmu, nema čistih pogodaka-a čistih promašaja i da treba igrati sporije, onda nema razloga za brigu.   

EDIT:

da ne slažem kompilaciju one shot-one frejm deathova evo dobra analiza

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 22:12 (sharxtreme).
13 godina
neaktivan

A na kolko najbolje namjestit taj smoth fac. onda?

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
$inke kaže...

A na kolko najbolje namjestit taj smoth fac. onda?

ja ga imam na 0, ali sad ću se poigrati sa tim i snimiti.

očito je da jedino snajperi funkcioniraju kako treba jer pucaju 1 shot po sekundi. Ako igraš sa full auto puškom sa 1200rpm i sa PERFEKTNIM ciljanjem po ovoj računici nema teoretske šanse  da imaš više od 50% accuracy.

12 godina
neaktivan

Obojica imam Windows 7 Ultimate Edition - 64bit

12 godina
neaktivan
Moja je 1920 x 1080, a njegova 1600 x 1024
13 godina
protjeran
sharxtreme kaže...

strašno. 

ne govorim o fluidnosti tj. iscrtavanju frejmova nego o praktičnosti kod pucanja, ciljanja i sl. Džaba ti iscrtani frejm ako na serveru nije registrirano šta si ti radio u tom frejmu i u sljedećih 90 frejmova ako igraš na 100fps recimo.

10hz tick rate je 100ms dodatnog laga+odziv monitora+fps+ping na server, što naravno objašnjava one shot killove i objašnjava desinkronizaciju i objašnjava black screen kod spawnanja(1800ms).

Još ako ispadneš iz synca na tako niskom tick rate doslovce ćeš gađati u prazno.

To otvara i pitanje koliki su i gdje su hit boxovi zapravo kod brzog kretanja, tj. da li "network smoothing factor" povećava hitboxove ili poziciju protivnika/objekata da bi kompenzirao tako nizak tick rate.   

Mada, s druge strane neki govore da je tick rate adaptivan(ovisan o brzini samog servera) što objašnjava hrpu američkih servera sa "High CPU Priority" u nazivu i objašnjava hrpu smeće servera sa manje od 30ms pinga.

Sad, ako mi kažete da su serveri super i nema one shot deathova, 100 na 0 u jednom frejmu, nema čistih pogodaka-a čistih promašaja i da treba igrati sporije, onda nema razloga za brigu.   

Sve što si rekao stoji, ali nemoguće je da je BF3 imao tickrate 60 Hz kada je DICE potvrdio drugačije.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2014 22:30 (NiramX).
13 godina
Vikich97 kaže...

Obojica imam Windows 7 Ultimate Edition - 64bit

Ako si preman zbog jedne igre, promjena susta ce ti donjeti primjetno poboljsanje.

Jako puno ljudi u BF4 temi je to napravilo, i s pocetnim gadjenjem Win 8, su presli na pozitivne dojmove {#} Pogotovo ak snimis onaj dodatak da ti izgledaju ko Win7.

Ili isprobaj sve sto sam naveo. Ak imas volje i znanja.

Vikich97 kaže...

Tvoja grafa iscrtava preko 2 milijuna piksela, a njegova 1,6.

I tu je neka razlika.

14 godina
Vikich97 kaže...

Jesi napravio core unpark i jesi probao možda sa i bez HyperThreadinga?

12 godina
neaktivan
Sve je to u redu i razumijem, ali ne razumijem kako njemu bolje radi sa slabijim kompjuterom...
12 godina
neaktivan
buljo781 kaže...
Vikich97 kaže...

Jesi napravio core unpark i jesi probao možda sa i bez HyperThreadinga?

Unpark-o sam procesor, ali nisam pokusao iskljucit HyperThreading.

12 godina
sharxtreme kaže...

strašno. 

EDIT:

da ne slažem kompilaciju one shot-one frejm deathova evo dobra analiza

Meni se to stalno dogada, gubim zivce i pun mi k***c vise a ne mogu si pomoc. Tolko sam nervozan kad igram bf4 . 25 metaka mi treba da ubijem nekog, a oni mene 2,5-10 metaka i krepam.  Ne igram prvi puta FPS igru pa da neznam gadat. Samo u COD-u imam 4000h  i kvragu nekakv aim imam,nemre bit los...ne velim da je odlican al nije ni los, u to sam siguran. Sto se tice fluidnosti i fps tu nemam zamjerki, moze bit bolje al otom-potom...sve dobro radi, al pucanje...to je nesto najgore kaj sam vidio u FPS igri!! Tolko propusta , gresaka, bugova ima u tom BF4 da...jednostavno prejadno!

13 godina
Vikich97 kaže...
Sve je to u redu i razumijem, ali ne razumijem kako njemu bolje radi sa slabijim kompjuterom...

Pa jedna od onih sto stvari koje sam ti nabrojao.

Mozda te koci kakav softver koji radi u pozadini.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 21:35 (CyberDemonVZ).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice