Battlefield 3

poruka: 77.259
|
čitano: 9.076.532
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Battlefield 3
Hummer kaže...
berto kaže...

kako nebi imalo veze???

Ima velike veze zato jer singleplayer nije ogranicen CPU-om pa i nema razlike u fps-u, a multiplayer je puno zahtjevniji po pitanju CPU snage i tu dolazi do razlike

U tom testu   Phenom II X2 ima 2 fps-a manje nego i7 2600k{#}{#}{#}, bas bi volio vidit kako bi se sa tim x2 naigrao na 64 slotnom serveru{#}

ps. kad smo vec kod toga sta ima a sta nema veze onda i ovaj link sta si ti postao ima veze s Bf3 MP manje nego da si stavio bench u super pi-u

Ne vrjedi raspravljati s Intel fanbojem. Tu se sprdaš na račun procesora koje nikad nisi probao ni vidio kako rade. No ti očito najbolje znaš. Po tebi onda ja sa ovim "kršom" od proca jedva vrtim 30 fpsa normalno. I da reci mi iz koje je kampanje mapa na 2 slici na 2 stranici. Nisam znao da kampanja ima točke za zauzimat.

Evo samo još jedan test dok je BF3 bio BETA i potvrđuje ono što sam rekao gore. Opet ta "velika" razlika od 1-2 fpsa.   

Isuse koj si ti lik...

Ajmo redom

1.   Kako si ti to zakljucio da sam ja intel fanboy?? Di sam ja napisao da je intel bolji od AMD-a?

2.   Di sam ja to napisao da je Ph II x6 krš, i jedva vrti 30 fps-a???

3.   2. slika na 2. stranici je iz single player kampanje, a ako si mislio na 2. sliku sa 8. stranice to je iz multiplayer ALPHE i tamo je ocito bezveze jer nisu testirali alphu, a niti multiplayer jer da si procitao "Testing Notes & Methodology" vidio bi da pise "We used Fraps to measure frame rates during a minute of gameplay from the single-player mission Go Hunting. The performance was measured from the beginning of the mission which features a walkthrough on an aircraft carrier"....

4. Ovaj screenshot sta si stavio testa iz bete samo potvrduje da si u krivu i da je onaj link koj si postao gore potpuno nebitan za MP jer se ovdje vidi puno veca razlika izmedu X2 i X4 za razliku od prvog linka koj si dao u kojem je bilo 1-2 fps razlike, a ta razlika bi bila jos i veca da u tom testu nije ogranicenje graficka kartica a ne proc, pa svi x4 procevi ispadaju isti...

5. Da naucis malo citati grafove i tekst koji im prethodi nebi se pravio pametan i lupetao gluposti...

6. Ja uopce nisam nigdje spomenuo razliku izmedu AMD-a i intela, vec da je onaj link potpuno irelevantan za BF3 MP, a ti si se odmah nasao uvrijeden i prozivas mene Intel fanboyem koj se "sprda" sa tvojim svetim AMD-om , pa onda ti meni reci ko je fanboy?

Battlelog nick: d3aDmau5_CRO
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 11:15 (berto).
17 godina
Predrag18 kaže...

Evo malo food for thought. kupio sam bf3 i želim gga skinuti, ali živim u studentskom domu i već sam jednom dobio po prstima zbog skidanja, a drugi strike gubim net na mjesec dana. e sad, jel mogu na frendovom kompu skinuti bf3 preko svog origina, skopirati fajlove i pasteati na svoj hard, upaliti origin i moći igrati? neštoslično kao što kod steama.

Upozorenje si dobio zbog skidanja opčenito ili zbog skidanja torrenata?

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
13 godina
berto kaže...
Hummer kaže...
berto kaže...

kako nebi imalo veze???

Isuse koj si ti lik...

Nemoj se kačiti s Mausom u znanju, džaba ti je....   {#}

Dama_The_Crow
13 godina
neaktivan
Battlefield 3
Pozdrav, trebam pomoc oko konfiguracije za Bf3, a nisam bas pri novcu.Mogu li pokrenuti Bf3 MP sa ovim: AMD Phenom II x4 965 Black Edition 3.4 GHZ, nVidia GeForce 9800GT, 4GB DDR3

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma skidanje općenito, imamo limit od 50gigi, tako mi je frajer rekao. sad jel to zbog skidanja torrenta, YT ili slike mačaka na netu, nije bitno. blokirali su i steam jedno vrijeme na savi, sad sam na cvjetnom i radi.

17 godina
Flue kaže...
Pozdrav, trebam pomoc oko konfiguracije za Bf3, a nisam bas pri novcu.Mogu li pokrenuti Bf3 MP sa ovim: AMD Phenom II x4 965 Black Edition 3.4 GHZ, nVidia GeForce 9800GT, 4GB DDR3

Možeš, ali računaj na najniže detalje i povremeno štucanje. Preporuka je zamjena grafičke kartice nekom jačom i eventualno dodavanje još RAM.

Predrag18 kaže...

ma skidanje općenito, imamo limit od 50gigi, tako mi je frajer rekao. sad jel to zbog skidanja torrenta, YT ili slike mačaka na netu, nije bitno. blokirali su i steam jedno vrijeme na savi, sad sam na cvjetnom i radi.

A da jednostavno skineš doma?

14 godina
Flue kaže...

Možeš,ali na low zbog grafe

robimarko@gmail.com
17 godina
neaktivan

...

6. Ja uopce nisam nigdje spomenuo razliku izmedu AMD-a i intela, vec da je onaj link potpuno irelevantan za BF3 MP, a ti si se odmah nasao uvrijeden i prozivas mene Intel fanboyem koj se "sprda" sa tvojim svetim AMD-om , pa onda ti meni reci ko je fanboy?

Sorry svima na OT, no...stara rasprava intel i amd je pocela.

AMD je zaostao u svezi sa intelom sa clock by clock instructions.

BF3 multiplayer i SP nemaju veze sa vezom za CPU. 

Za SP ti je svejedno sta imas jer nema razlike u 2/4 jezgre...a MP opterecuje 4 jezgre maksimalno (to je relativan pojam jer je 60% opeterecenja na 4 jezgre maksimalno sa obzirom da je to glupi console port u konacnici koji je neoptimiziran)

Odigraj jednu rundu 64 igraca na karkandu i onda jednu SP misiju pa ces vidjeti.

Berto ima apsolutno pravo sto se tice svega gore, pogledajte malo CPU scaling na istoj grafickoj
ili ovdje
Dakle, stave igru na najmanju rezoluciju i smanje sve graficke detalje da ne guse GPU, pa vrte testove.
Mozes se igrati na jednom i na drugom odlicno.
Samo za slicne (slicne, ne iste, jer je AMD jeftiniji) pare dobijes bolje kod intel, mislim da tu nema neckanja sta uzeti.
Za sve koji si planiraju nadograditi CPU (@Zdenko), ovdje dolje mozete pronaci hierarchy chart:
Kazu da se ne isplati upgade CPU ako ne ides 3 stepenice prema gore ili vise.
PS Naravno da sam intel fanboy, gradeci si PCeve pocevsi od Intel 486 do sada na svim raznim CPU (Intel, AMD, Cyrix -smece jedno :) ) mislim da sam skupio dovoljno iskustva za to reci.
BF3 se najbolje vrti na intelu i tocka.
Jedino je bitno da li ce meni to ista pomoci za skill. Nece. Onaj Inhumanx koji igra sa jednom rukom ima bolji accuracy od mene.
Pozdravi!

Pozdrav,Calinjos (BF3 ingame: calinjos)
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 11:46 (Calinjos).
13 godina
Calinjos kaže....
Jedino je bitno da li ce meni to ista pomoci za skill. Nece. Onaj Inhumanx koji igra sa jednom rukom ima bolji accuracy od mene.
Pozdravi!

Ha ha ha calinjos legendo   {#}

Dama_The_Crow
17 godina
Battlefield 3

@Berto

Di sam ja rekao da je Intel lošiji ? Procesori podjednaki po performansama i razlika je zanemariva i tu razliku vidi samo trol. A to što se hvataš za dual-core ko pijan plota dokazuje koliko si sposoban imati neku suvislu raspravu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 12:00 (Hummer).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Battlefield 3

NEMA TU POMOCI AMD JE KRS, IMA SAM JA 955BE CLOCKANOG NA 3.8. pa sam imao problema sa njime ko sam vrag.

Battlelog: ljudina
Moj PC  
1 6 hvala 0
13 godina
Predrag18 kaže...

Evo malo food for thought. kupio sam bf3 i želim gga skinuti, ali živim u studentskom domu i već sam jednom dobio po prstima zbog skidanja, a drugi strike gubim net na mjesec dana. e sad, jel mogu na frendovom kompu skinuti bf3 preko svog origina, skopirati fajlove i pasteati na svoj hard, upaliti origin i moći igrati? neštoslično kao što kod steama.

Mislim da bi trebalo moći, ja držim steam i origin (igre) na jednoj particiji, tako kad sistemsku particiju formatiram ne moram sve ponovo skidati. Do sad nije bilo problema ni sa steamom ni sa originom...

17 godina
bmwhartge kaže...

NEMA TU POMOCI AMD JE KRS, IMA SAM JA 955BE CLOCKANOG NA 3.8. pa sam imao problema sa njime ko sam vrag.

I ni u jednom trenu nisi pomislio da ti je možda nestabilan na tom taktu odnosno da si loše oc-ao?

14 godina
neaktivan
bmwhartge kaže...

dobro ja imam 970 koji nije klokan i nikad s njim problema.

bf3 vrti bez kiksa kao i sve igre koje su do dana današnjeg izašle.

Battlelog CRO_ZeNGe
15 godina
neaktivan
Hummer kaže...

@Berto

Di sam ja rekao da je Intel lošiji ? Procesori podjednaki po performansama i razlika je zanemariva i tu razliku vidi samo trol. A to što se hvataš za dual-core ko pijan plota dokazuje koliko si sposoban imati neku suvislu raspravu.

ne nego ti tvrdis da onaj link nesto znaci, a ne znaci apsolutno nista za nekoga tko misli igrati Bf3 MP, a spominjem dual core jer on dokazuje koliko je taj test nebitan za multiplayer sta ti nikako da shvatis...

To je bila jedina poanta mog posta, a ne amd vs intel

btw. to sto se ti hvatas testa singleplayer kampanje ko pijan plota dokazuje sta???

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 12:16 (berto).
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

Kad si kupiš high-end Intela to je ko da si kupis Mercedes....Sve ostalo postane smeće, znam taj osjećaj {#}{#}

Moj PC  
7 1 hvala 1
14 godina
protjeran
ZeNGe_CRO-mt kaže...
bmwhartge kaže...

Da probas intela onda bi tek vidio razliku.

17 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...
bmwhartge kaže...

Evo, otkako imam 970BE, vrtim ga na 1,375V, 4,0GHz, bez ikakvih problema (a znate koliko imam sati u BF3 samo...). U početku je znalo biti problema, ali bilo je do RAM-a kojemu je trebalo dići malo napon.

Igram na TS-u s ekipom koja ima između ostalih i i5, no ako meni počne štekati, šteka i njima (sjećate se Diabolic servera s 64 igrača, gdje je to jako bilo izraženo).

Činjenica je da po taktu i5 (i7) ima puno bolje performanse nego moj stari (po tehnologiji i godinama) Phenom II, tako da također vjerujem da noviji Inteli imaju manje framedropove nego ovaj moj PC (no ponekad mi ping počne plesati pa automatski s tim i dropovi u FPS-u dođu).

Inače imam FPS lock na 60, tako da kada padnem na 40 to i osjetim i vidim. Zna biti kod 64 player mapa gdje inače s manje igrača imam stabilan FPS. Tu je vjerojatno proc/net koji imam na granici.

Da rezimiram, da imam love, kupio bih sada Intela (s pločom i RAM-om) i novu grafu, jer je bolja investicija za budućnost, ali se ne žalim pa igram dalje na ovome što imam. Nije neizdrživo.

Netko je spominjao OC'ani 955BE, primijetio sam da je BF3 jako "osjetljiv" na ne 100% stabilne OC-eve (čak i kad prođe druge testove), tako da možda ima neki grm i u tom zecu.

Ljudina, da li imaš pozitivni pomak i na Gulf of Oman i Sharqi-u? To su inače mape koje mi najviše ubiju FPS. A sjećam se da se žalila i ekipa sa i5 2500K na 4GHz da imaju problema na tim mapama. Dodatno moram napomenuti da Aftermath fino radi na mojem FPS locku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 12:26 (TomoR).
17 godina
neaktivan
xyan kaže...

Kad si kupiš high-end Intela to je ko da si kupis Mercedes....Sve ostalo postane smeće, znam taj osjećaj {#}{#}

Slazem se:)

Naravno da su pare uvijek bitne, no na neki long run, ako kupis skuplji CPU (best buy naravno, ne sada neki intel xeon), neces imati korake nadogradnje izumedju.

A iz osobnog iskustva sam uvijek nadogradjivao postojece i u konacnici bacao pare, umjesto da sam uzeo jace u tom trenutku. Ali to je u pricnipu sto nikad nemam novaca za tako nesto, i kada imam nitko me ne razumije kako neki mali komadic aluminija moze kostati preko 1500kn :)

Jedino me tjesi sto ce BF4 biti isto na  frostbite 2, jedino ce ga vise iskoristavati.

I sto je radjena igrica originalno za konzole, pa ne mogu previse opteretiti PC naspram HW na konzoli, jedino mogu lose portati i optimizirati. Sto i jesu napravili.

17 godina
neaktivan
Battlefield 3

Ali mislim da se svi moramo sloziti da smo barem jednu stvar nadogradili na PC bas zbog BF3.

Osobno sam htjeo prosle godine prije BF3 demo odustati od PC desktop gaminga, uzeti si laptop sa grafickom i to je to.

Ali onda je dosao demo, glupa metro navlakusa, i sve ostalo je povijest.

Par GB i GHz poslije tu sam (smo) {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TomoR kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže..

Netko je spominjao OC'ani 955BE, primijetio sam da je BF3 jako "osjetljiv" na ne 100% stabilne OC-eve (čak i kad prođe druge testove), tako da možda ima neki grm i u tom zecu.

Istina, sta se tice oc-a bf zna biti cudan, npr moj stari Q6600 koji se na 3,8ghz rusio u IBT-u pri 3 iteraciji, radio je bez ikakvih problema u bf-u 24/7, dok tvornicki oc-ana 6850 koja je mogla bez frke sat vremena vrtit furmark bez da prijede 65 stupnjeva je smrzavala komp u bf-u dok ju nisam underclockao

14 godina
neaktivan
Battlefield 3

pošto dobivam te crvene kartone kaj god napisao odlučio sam se striktno držat ove teme {#}

a i gledajući u globalu teme ova je daleko najinteresantnija , i kaj god napisao znaš da te ljudi neće prijavljivat jer manje više svi teramo ka zahebanciji ,

stoga pohvaljujem i "naše" moderatore danny boya i pirata pro šta mi nisu dali crveni već ohooho {#}

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ZeNGe_CRO-mt kaže...

pošto dobivam te crvene kartone kaj god napisao odlučio sam se striktno držat ove teme {#}

a i gledajući u globalu teme ova je daleko najinteresantnija , i kaj god napisao znaš da te ljudi neće prijavljivat jer manje više svi teramo ka zahebanciji ,

stoga pohvaljujem i "naše" moderatore danny boya i pirata pro šta mi nisu dali crveni već ohooho {#}

Kakav si ti padavičar... Pa kako samo skupiš te kartone tako brzo i tako često???

Freak Show Inc.
13 godina
Friday kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Kakav si ti padavičar... Pa kako samo skupiš te kartone tako brzo i tako često???

prirodni talent...ali ih ima i još u ovoj temi.... {#}

My BF3 Battlelog: MasterOfPicas
16 godina
Battlefield 3
Oman i Sharqi - 64 playera i na Sandy bridgeu i sada na Ivy bridgeu troka. Sad koliko, tu ima puno subjektive. Neko shizi i na drop od 5 fpsa, a neko.... Ak imas love=Intel Ak nemas love=AMD AMD daje "bigger bang for bucks" imho!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
plavi83 kaže...
Friday kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

prirodni talent...ali ih ima i još u ovoj temi.... {#}

znaći ja napišem tipu samsungfangayboyu i dobijem crveni olfo vrijeđanje.

jednostavno me ljudi NE SHVAĆAJU {#}

Battlelog CRO_ZeNGe
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

3 strane vec o procesorima?

Dajte ljudi pa novi DLC je izaso...:)

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Battlefield 3

koliko ovaj aftermatch ima updateova? nakon šta sam skinuo skoro 8 gigi sad mi opet skida 3306mb?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mrfloyd kaže...
Oman i Sharqi - 64 playera i na Sandy bridgeu i sada na Ivy bridgeu troka. Sad koliko, tu ima puno subjektive. Neko shizi i na drop od 5 fpsa, a neko.... Ak imas love=Intel Ak nemas love=AMD AMD daje "bigger bang for bucks" imho!

Kaj je smijesno meni sad na jednoj grafi i i7 950 na 3,5 ne trokira, a prije je na SLI i 4,0 clocku trzalo...

14 godina
protjeran
Battlefield 3

nevazno::::::{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 14:47 (bmwhartge).
Moj PC  
0 8 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice