- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav. Ispričavam se ako je offtopic, ali zanima me mogu li s ovom karticom kupiti Combined operations na steamu? Hvala.
Evo ovdje ima nešto u vezi gift kartica https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=8360-wejc-2625#giftcard
Pozdrav. Ispričavam se ako je offtopic, ali zanima me mogu li s ovom karticom kupiti Combined operations na steamu? Hvala.
Evo ovdje ima nešto u vezi gift kartica https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=8360-wejc-2625#giftcard
Hvala. Znači može se :).
Ivan_cno jel ste na TS sa ekipom s kojom igrate ili ste samo ti i frend na TS? Pitam, jer ako bi se spojio na LU360 server da ne budem na liniji vašeg metka i ako bude još nekog s foruma da se nađemo na nekom TS kanalu i zajedno lutamo.
Inače i ja sam za server ako bude zainteresiranih, bar 1 mjesec da vidimo kako će to izgledati. Tko će administrirati taj server?
Ivan_cno jel ste na TS sa ekipom s kojom igrate ili ste samo ti i frend na TS? Pitam, jer ako bi se spojio na LU360 server da ne budem na liniji vašeg metka i ako bude još nekog s foruma da se nađemo na nekom TS kanalu i zajedno lutamo.
Inače i ja sam za server ako bude zainteresiranih, bar 1 mjesec da vidimo kako će to izgledati. Tko će administrirati taj server?
Na TS-u smo mi ekipa iz tima samo.
evo upravo kupio arma II combined operations preko steama.. sada se trebaju downloadat/instalirat pa se uskoro i ja pridružujem u dayZ.. pošto sam novi, možda će mi trebati mala pomoć..
evo upravo kupio arma II combined operations preko steama.. sada se trebaju downloadat/instalirat pa se uskoro i ja pridružujem u dayZ.. pošto sam novi, možda će mi trebati mala pomoć..
Ako hoces mogu bi ti ja malo pomoci.
I danas se očito neki klinjo sa hackovima zabavljao na serveru.
@sylar951 slobodno pitaj sve što te zanima tu smo da pomognemo.
@Et-tu-brute. Nažalost poznato spawnaju si heli, al toliko su u ovoj igri da ni upravljati ne znaju :D Jučer smo skinuli jedne hakere sa AS50.
Edit: Btw biraj servere sa manje ljudi, manje šanse da bude hakera.
@Et-tu-brute. Nažalost poznato spawnaju si heli, al toliko su u ovoj igri da ni upravljati ne znaju :D Jučer smo skinuli jedne hakere sa AS50.
Igra je previse nestabilna sa time što neki skripter može dođi i jednostavno ubiti sve na mapi u dvije sekunde. Ili da svima na serveru promini backpack prema njegovoj zelji (o da, to isto mogu).
To bi trebao biti glavni prioritet, ako je moguce što efikasnije otkrivanje i trajno bananje hakera, makar morali usporiti ili čak zaustaviti updejtanje Dayza dok se ne "stabilizira" stanje.
Vrijedi za sve. Jel ima nekoga u igri trenutno i na kojem TS ste?
@sylar951 slobodno pitaj sve što te zanima tu smo da pomognemo.
čudno.. šta nema neki sistem protiv cheatova i hakanja... i kako to da klinci mogu da hackaju
prvo sam instalirao operation arrowhead.. videći da ima 7.8GB pomislio sam da je to i arama i ekspanzija zajedno... kada sam ušao u igru, teksture su bile čudne i nepotpune a moj vojnik je umjesto woodland camo imao neki bijeli čudni hehehe... vjerovatno treba instalirat i arma 2 i OA zasebno.. to će bit nekih skoro pa 15GB skidanja...
arma II free ilitiga demo na steamu ti je 1.7gb, oa je 7-8, tako da je sve skupa ispod 10 :)
čudno.. šta nema neki sistem protiv cheatova i hakanja... i kako to da klinci mogu da hackaju
prvo sam instalirao operation arrowhead.. videći da ima 7.8GB pomislio sam da je to i arama i ekspanzija zajedno... kada sam ušao u igru, teksture su bile čudne i nepotpune a moj vojnik je umjesto woodland camo imao neki bijeli čudni hehehe... vjerovatno treba instalirat i arma 2 i OA zasebno.. to će bit nekih skoro pa 15GB skidanja...
Ima sistem protiv toga, ali očito postoji i bypass, nisam doslovno mislio kada sam rekao da djeca "hackaju", više je da nabavljaju(kupuju mozda) te "programe" aka hackove za skriptanje (jesam dobro rekao?) u igri. Pa je jednostavije reci da hackaju, jeli skriptaju pravilna rijec?
Ima sistem protiv toga, ali očito postoji i bypass, nisam doslovno mislio kada sam rekao da djeca "hackaju", više je da nabavljaju(kupuju mozda) te "programe" aka hackove za skriptanje (jesam dobro rekao?) u igri. Pa je jednostavije reci da hackaju, jeli skriptaju pravilna rijec?
Skripte su na netu nađu se bez problema, teže je naći bypasser za battleye. Ali momci se trude svaki dan da poboljšaju battleye da detekta, tj da bypasseri ne rade. Samu skriptu možemo i mi unijeti, ali čemo biti banani ubrzo nakon toga. Zato koriste bypassere.
ne razumijem ovo ništa... instalirao sam mod preko six updatera i na skoro svakom serveru koji odaberem piše "waiting for character to create" i tamo stoji.. ni gore ni dole..
može li mi netko preporučiti neki dobar server jer ovo stvarno više nema smisla...
a i arma II na high FPS-ovi mi padaju ispod 40 a još sam i smanjio terrain detail i AA... ne sviđa mi se ovo... ja sam mislio da kad kupim da neće biti takvih problema
ne razumijem ovo ništa... instalirao sam mod preko six updatera i na skoro svakom serveru koji odaberem piše "waiting for character to create" i tamo stoji.. ni gore ni dole..
može li mi netko preporučiti neki dobar server jer ovo stvarno više nema smisla...
a i arma II na high FPS-ovi mi padaju ispod 40 a još sam i smanjio terrain detail i AA... ne sviđa mi se ovo... ja sam mislio da kad kupim da neće biti takvih problema
Jesi primjeto da je mod tek u alphi? Zar si očekivao ispolirani mod bez bugova a da je aplha kraj imena samo ukras? Čuj nije očekivao takve probleme
Ja moram staviti sve na low/very low osim texture detail i video memory (koji su na normal) da imam oko 25 fps a ti QQ zato jer pada ispod 40 pri visokim detaljim.
AA isključi, i po mogućnosti smanji View Distance, stavi ga oko 2 km (ja ga drzim na 1250). HDR drži na normal. Ranko je detaljno napisao što čemu sve služi u video opcijama i okvirno napisao udar na perfomanse. Klikni!
Pa hej, to je ipak mod koji je u alphi napravljen za zahtjevnu igru.
Jesi primjeto da je mod tek u alphi? Zar si očekivao ispolirani mod bez bugova a da je aplha kraj imena samo ukras? Čuj nije očekivao takve probleme
Ja moram staviti sve na low/very low osim texture detail i video memory (koji su na normal) da imam oko 25 fps a ti QQ zato jer pada ispod 40 pri visokim detaljim.
AA isključi, i po mogućnosti smanji View Distance, stavi ga oko 2 km (ja ga drzim na 1250). HDR drži na normal.
Pa hej, to je ipak mod koji je u alphi napravljen za zahtjevnu igru.
nisam mislio samo na mod, već na igru općenito...prvo sam sređivao malo postavke i prije nego što sam uopće stavio mod... mislim.. pa normalno da ti moraš sve živo smanjivat kad imaš dual core, 4GB rama, GT220... da si ti uložio više od 7soma u kućište ni tebi nebi bilo svejedno kada ti se nađe neka pametna igra skakat sa 30 na 40 -60 FPS-ova... osim toga, samo me zanima za kakve je PCjeve ova igra... NASA-ine..?? kada sve živo pojačam do kraja, igra je doslovno NEIGRIVA...
mod dayZ možda nisu imali još vremena ispolirat ali samu igru od 2009. kad je izašla, boga mi jesu...
i još uvijek niakko da počnem igrat dayZ.. svaki server nešto zeje*ava
nisam mislio samo na mod, već na igru općenito...prvo sam sređivao malo postavke i prije nego što sam uopće stavio mod... mislim.. pa normalno da ti moraš sve živo smanjivat kad imaš dual core, 4GB rama, GT220... da si ti uložio više od 7soma u kućište ni tebi nebi bilo svejedno kada ti se nađe neka pametna igra skakat sa 30 na 40 -60 FPS-ova... osim toga, samo me zanima za kakve je PCjeve ova igra... NASA-ine..?? kada sve živo pojačam do kraja, igra je doslovno NEIGRIVA...
mod dayZ možda nisu imali još vremena ispolirat ali samu igru od 2009. kad je izašla, boga mi jesu...
i još uvijek niakko da počnem igrat dayZ.. svaki server nešto zeje*ava
Samo sam rekao da ja na ovim mizernim detaljima za mizerni fps ne QQ. I zašto bi pobogu dao 7k za kućište, možeš kupiti solidno za 350 kn, mogao si to uložiti u konfiguraciju (sarkastičan naravno).
Da te citiram, "kada sve živo pojačam do kraja, igra je doslovno NEIGRIVA...", tko te tjera da stavljaš na max ako ti konfa nemože progurati, malo balansiraj postavke(pročitaj Rankov post što sam linkao!)
Igra je veoma CPU ovisna, ovdje se najviše neki i7 isplati. A za servere od Dayza, uf tu sam živaca izgubio, koma su.
evo baš sada čitam... ranko je testirao igru na otpilike sličnom high-end PC-ju poput moga i kaže da ni takav komp nije u mogućnosti da verrrrryy high ide glatko...
ipak, zbog ovakvih stvari se ne krive PC-jevi i njihovi korisnici, već kompanije koje su proizvele igru. ja nikako ne mogu biti kriv što sam pokušao staviti sve na max jer imam dobar PC.. kažeš za ovo treba i7.. tužno je što ni i7 nebi mogao sve na max.. onda najbolje da su limitirali distance na 5km umjesto 10km kad ionako nema neke razlike... jer šta je-je.. ovo im nije prvi ovakav fuck up... ni prethodna Arma nije bila bolja po tom pitanju pa sam mislio da su naučili iz prijašnjih greški... i ne vidim smisao proizvoditi igre koje će se tek u narednih nekoliko god. moći igrat optimalno kako su i zamišljene.. (ko je 2006. mogao igrati armed assault na maxxxx... ili pak GTAIV)
uglavnom, jel si onda našao neki dobar server ili nešto..?
evo baš sada čitam... ranko je testirao igru na otpilike sličnom high-end PC-ju poput moga i kaže da ni takav komp nije u mogućnosti da verrrrryy high ide glatko...
ipak, zbog ovakvih stvari se ne krive PC-jevi i njihovi korisnici, već kompanije koje su proizvele igru.
Ovo bi ti moglo pomoci(mozda, meni je). Koristi DayZ Commander za traziti servere i stavi pod opcijama da ti se gasi kada odes ingame, ja sam tu dobio na perfomansama, i to dosta. I pod Commanderom mozes filtrirati servere i sve te gluposti, stavi zadnju verziju od Dayza (1.7.2.5) i skini zadnji BatllEye i ubaci ga rucno. Ja ulavnom igram na ovim serverima, a svi znaju patiti jer su nestabilni. DE 1561, DE 19, DE 752, DE 1375, ja na te uglavom idem(favoriti u dayz comanderu). Ako hoces ja ti mogu pomoci u igri ako uspijes upaliti, odvedem te na putovanje u NW airfield, dobra oprema i jako oruzje je gore ako ti se posreci. Veoma daleko putovanje i vrvi sa zombijima. Ako zelis odvest cu te gore.
Imaš peh, nekim ljudima igra jednostavno zapne na loadingu, odi na official forum i tamo imaš riješenja ali nije sigurno da će ti pomoč. Kad se spajaš na server moraš se spojit na server koji odgovara tvojoj verziji bete.(1.7.2.4 ili 1.7.2.5)
eh da... kada sam pokušao na server 1.7.1.4 radilo je što znači da nisam dobro update-ao dayZ verziju...
uglavnom sada sam na DE 157 serveru preko sixlaunchera.. ima oko 25 od 40 igrača što je okej.. samo me je čim sam se spawnao neko upucao
drugi put sam se spawna negdje drugdje ali su me zombi pojeli trebali su na početku dat makar neki pištoljčić
eh da... kada sam pokušao na server 1.7.1.4 radilo je što znači da nisam dobro update-ao dayZ verziju...
uglavnom sada sam na DE 157 serveru preko sixlaunchera.. ima oko 25 od 40 igrača što je okej.. samo me je čim sam se spawnao neko upucao
drugi put sam se spawna negdje drugdje ali su me zombi pojeli trebali su na početku dat makar neki pištoljčić
Nebo je plavo, zelena je trava, lezi Mujo vidi ti se glava :D :D
Ma nemaš druge nego pola vremena u prone provesti, pogotovo na početku kada se nemaš čime obraniti, tako barem ja radim
Problem sa loadingom se javlja kada imate različite verzije bete na serveru i klijentu. Ne događa se u svim kombinacijama različitih verzija ali se može dogoditi. Savjet je u tom slučaju preko DayZ Commandera instalirati istu verziju bete kao na serveru ili neku noviju ako nema te iste verzije. Najbolje je imati što manje razlike među verzijama ako već nema iste. Također se ovaj problem ponekad javi ako je i verzija DayZ moda drugačija (nekad dozvoli konekciju ali onda stoji na loadingu).
Što se performansi tiče mogu vam reći da DayZ čak radi bolje od ArmaII čistog. U DayZ-u na full detaljima na 1920x1200 imam oko 80 FPSa (cca 35 kada radi Fraps), a na istim tim mjestima (Cherno) u ArmaII misijama imam oko 24. Memorija vam ne znači tako puno ali nešto pomaže. Važnije je imati jači procesor jer vaša igra preuzima kontrolu nad svakim zombijem koji vas povija, a ako ih ima više to je puno računanja pathinga i sličnih gluposti...
Također sam primjetio da na nekim serverima igra trza neigrivo! FPS je i dalje veliki, ping je ispod 40 ali postoji neki lag koji je doslovce nemoguć... Ako imate problema sa performansama, a imate jače računalo, probajte malo i server promijeniti.
I još jedna stvar, neki dan mi je mačor skočio na tastaturu dok sam igrao i stisnuo nešto (nije ALT+F4 :P) zbog čega me disconnectao sa servera. Vratim se na server i igra užasno trza, ugasim i pokrenem igru i opet užasno trza. Tek je restart računala sredio stvar... ArmaII je čini se dosta zbagana igra sama po sebi već, a DayZ uopće ne pomaže u rješavanju tih problema.
Also, našao sam napokon 1.7.2.5 server na kojem regularno radi sve (graphics bug se pojavi oko mrtvih vojnika ali ga prebacivanje VSync settinga uvijek ispravi). Čak i snimanje vozila što mi je čisto nevjerojatno. Brat i ja smo samo jučer našli autobus, UAZ, i pick-up. I vozili se okolo cijelu noć i sve je ostalo na mjestu čak i nakon restarta. :) Znači ipak može sve raditi kako treba, nego je čisto stvar admina.
I od sada sam odlučio prijavljivati servere na kojima izgubim sav inventori nakon igranja na njima... :S
probaj započeti igrati na serverima na kojima je noć (nađi ih preko dayz commandera) i koristi bateriju. zombiji na nju ne reagiraju, skoro te uopće ne vide, a gotovo nimalo ne čuju. ako je na serveru malo igrača vrlo brzo ćeš naći dosta opreme bez straha da će ti netko prosvirati glavu...
I jedan tip koji ću nerado podijeliti ali neka i njubare budu sretne. Postoje dvije stranice koje prate sve ArmaII servere, među ostalim i DayZ. Oprema oko palih helikoptera se spawna samo na server restartu. Ako ju netko pokupi neće se pojaviti ništa novo do slijedećeg restarta. E sad, nađete si te stranice i na njima postoje liste na kojima su serveri sortirani po tome kada su zadnji put resetirani... Uglavnom uvijek ima 5 do 10 servera koji su resetirani u zadnjih 10 minuta... Ne moram dalje ništa objašnjavati, ne? ;)
I ako imate DayZ Commander onda mijenjate verzije po potrebi nedavno resetiranog servera.. :)
ipak, zbog ovakvih stvari se ne krive PC-jevi i njihovi korisnici, već kompanije koje su proizvele igru. ja nikako ne mogu biti kriv što sam pokušao staviti sve na max jer imam dobar PC.. kažeš za ovo treba i7.. tužno je što ni i7 nebi mogao sve na max.. onda najbolje da su limitirali distance na 5km umjesto 10km kad ionako nema neke razlike... jer šta je-je.. ovo im nije prvi ovakav fuck up... ni prethodna Arma nije bila bolja po tom pitanju pa sam mislio da su naučili iz prijašnjih greški... i ne vidim smisao proizvoditi igre koje će se tek u narednih nekoliko god. moći igrat optimalno kako su i zamišljene.. (ko je 2006. mogao igrati armed assault na maxxxx... ili pak GTAIV)
Zasto bi morao na max? Zasto ograniciti view distance na 5km? Ima ljudi sa jacim masinama koji to mogu vrtiti, zasto njima uskratiti tu mogucnost, jednostavno podesi igru da radi ok na tvojoj masini. Nije istina da je to nemoguce, kod mene se pristojno vrti na kombinaciji High i Very high postavki. Imas Rankov guide, prouci ga malo. Najlakse je kriviti razvojni tim, jer eto, igra ne leti na max... a tih 200 km2 terena, objekata i AIa valjda zvucna kartica renda.